icon

Výslovnosť anglickej abecedy

natalkaa2011
2. nov 2016

Prosím poraďte anglickú abecedu - výslovnosť, napríklad H - eič alebo eidž, J - džei alebo džej ??? Viac takých, čo neviem. Prosím, ak by niekto vedel a hodil by mi to tu na mk. Ďakujem.

Strana
z2
abbey1
2. nov 2016

@natalkaa2011 Mňa teda zarazil štýl pani učiteľky. Ja keď som deťom dávala abecedu, tak naozaj štýlom, že ja som povedala písmenko- výslovnosť a oni zapísali normálne len A,C,G,Z,... Prípadne som im diktovala písmená,a by vyšlo slovo napr DOG.
to čo robí tá vaša učiteľka je dobre na hlavu. K čomu je to dobré? Akurát tak domotá deti a už vôbec nebudú vedieť písať slová. Veď to je rovnaký nezmysel,ako by to robili inak slovenčine, i tam predsa hláskujeme.
Potom sa deti roky rokúce učia cudzí jazyk a výsledok nulový. :(
Ja by som sa osobne ozvala.

sisaka
2. nov 2016

@oslo1 to by som chcela vediet aj JA, lebo tie su schopne spotvorit aj the, then. JA som ucila na ZS jeden rok anglinu a decka uz boli naucene the-z or ze, then - zen, dokonca ich sweater naucila ako svítr a pod. chuťovky

sisaka
2. nov 2016

A tiež som si všimla ze ľudia vyslovujú event ako ívent totálne zle a prízvuk na začiatku miesto na druhej slabike to idem tiež do vývrtky ked to počujem ale niet sa co čudovať ked v škole sa bazíruje na blbostiach

obsadenemeno
2. nov 2016

@sisaka ja milujem comfortable, comfortejbl..... 😀

zuna89
2. nov 2016

tak ako píše zakladateľka, tak to učila aj naša učiteľka nás, tiež nám na písomke dala slovo, napr. svoje meno a mali sme ho napísať po písmenach výslovnosťou, teda napr. Zuzana - zet, ju:, Zet... tiež to bolo na hlavu a neviem k čomu to bolo dobré, lebo naopak sme to nikdy nerobili

sisaka
2. nov 2016

@natalkaa2011 áno ma to byt wai . W sa vyslovuje nie ako v v slove voda ale ako ked Ideš povedat nôž takze skor ako u

abbey1
2. nov 2016

@sisaka Vieš, čo zažívam bežne na strednej? Píše sa písomka po každej lekcii, študenti majú preklady viet a musia používať slovíčka z danej lekcie, žiadne synonymum sa neuznáva. Vieš, aká´é je priam nemožné pre študenta, ktorý ovláda jazyk na určitej urovni? Tie deti majú za sebou jazykové, študijné pobyty v zahraničí a teraz sú vlastne trestané za vedomosti.

To ako by dejepisár zavelil: Pozor, píšte mi len vedomosti získané z tejto učebnice dieťaťu, ktoré sa vyžíva v dejinách.
Rovnako 18 roční študenti sú pred tabuľou skúšaní zo slovíčok, nie z dialógov, konverzácií na určitú tému.

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
sisaka
2. nov 2016

@abbey1 to je smutne, ja som mala na strednej tiež nie dobre skúsenosti - samé drvenie slovíčok, gramatické poučky, všetko vytrhnuté z reality. Ja som sa priam vyzivala, ked som v Anglicku chodila na kurz angličtiny, cely cas kecanie, diskusie, zaujímavé články a na záver učiteľ len skonštatoval: takze dnes ste sa naučili past perfect (napr.)
Žiaľ mnohi nechodia na všelijaké kurzy a zahraničné pobyty a potom prídu do zahraničia a ked sa ich spýtam, kolko sa učili anglinu povedia ze 10 rokov, ale moc dobre neviem.. co znamená, ze vysokoškolský vzdelaná osoba si trúfa na pracovníčku vo fastfoode. Po 10 rokoch angliny!

abbey1
2. nov 2016

@sisaka Presne. A to sa väčšinou učia od škôlky.

sisaka
2. nov 2016

@tominko2612 ja si myslím, ze prave učiteľ by mal mat výslovnosť zmaknutu a deti opravovať, neratat to ako chybu ale stále opraviť, aby sa dieta aspoň snažilo to správne vysloviť

anonym_14
2. nov 2016

Všetko záleží na učiteľovi. Ak si učiteľ postaví hlavu že chce mať slovíčka na testoch z učebnice, budú tak. Rodičia sa s ním nevyhádajú, samozrejme je to hlúpy štýl učenia. Našťastie som mala na strednej učiteľa, kt.nás neučil podľa nalinkovanej pripravenej teórie, najmä sme komunikovali. Iné triedy mali presne také učiteľky ako hovoríš ty - museli napísať výslovnosť slov.. Nonsens. To určite využijú. Ostáva ti len modliť sa, že ako starší schytá lepšiu učiteľku. 🙂

ada1981
2. nov 2016

@sisaka alebo sa este niekde ucia medovnicky ako honey cakes 🙂

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2