icon

Základná škola Jelenia v Bratislave. Máte skúsenosti?

jaja25
30. sep 2010

Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s prípravným ročníkom na tejto škole. Ako vyzerajú vyučovacie hodiny, čo sa deti učia, aké sú tu deti. Chcela by som sem zapísať môjho syna.

michaelasno
2. feb 2014

@topgun Ahoj prosim ta o informacie ohladne zs Jelenia, chcem tam prihlasit moje obidve deti a nechcem, aby sme trpeli. Dakujem.

gizmo22
28. mar 2014

Perfektná riaditelka, učitelky tiež...strava v šj chutná 🙂 bližsie info cez spravu prípadne :D

janka2501
2. apr 2014

ahojte, ja som moju 11 rocnu dceru prehlasila na jeleniu, mala porblemy c starej zs koli dys...nik to tam nebral v uvahu, a tu pani riaditelka bola velmi ochotna, vsetko vysvetlila, a mala chodi s takou radostou do skoly... vidi ze sa ucitelia vedia venovat detom aj inak ako len vrieskat po nich, ja som s touto zs velmi spokojna, pokila moje dieta je spokojne a usmiate 🙂
@michaelasno

viera
Autor odpoveď zmazal
viera
Autor odpoveď zmazal
lukasko112
30. máj 2014

Moj nazor ako žiaka na školu je celkom dobry ale neni pravda že tam maju individualny pristup k učeniu tak istosme sa museli učit nerobyli sa žiadne ustupy žiadny psychologicky pedagog snamy nepracoval a ked dosiel tak raz za rok cudie jaziky nas učili ucitelia ktory boli už davno v dvochodku iba vdaka tomu som si zhoršil prospech bohužial nemal som možnost doučovania angličtinu sme sa učily formou pesniciek akoze ulpne cele zle takze sam som sa musel stoho vysomarit ked som dosuel na strednu skolu pozerali namna ze neviem angkičtinu ale štastie že som sa stoho vsetkeho dostal a som uspešni v svojej profesi len odkaz pre riaditelstvo zamislyte sa nad pojmom :individuálne študium pre deti zo špecualnimy poruchamy učenia lebo ja som take nic nemal.ospravedlnujen sa za gramatiku mam pokazenu klavesnicu na mobile

janka2501
31. máj 2014

@lukasko112
No neviem kedy si chodil na zs jelenia ty,no mne tam chodi teraz dcera je v piatom rocniku, a ma individualny pristup vsetkych ucitelov co ju ucia. A AJ ju uci lepsi ucitel ako na starej skole. Prestupila pred mesiacom a zlepsil si znamky o 2 stupne. To dieta vie co ju naucia na hodinach.
Cele riaditelstvo je zmenene. To stare je prec, a nova p.riaditelka je velmi ustretova a sama s zaujima o deti. Ja osobne som nezazil aby riaditelka chodil za dietatom a pytala sa ho na spokojnost a pristup ucitelov.
Pre mna je dolezite ze moja dcera je spokojna a uceniu vdaka tym ucitelom konecne rozumie.

lukasko112
31. máj 2014

No ja viem ze po novom je tam asi pani Tocena ta je velmy dobra ale zase na druhej strane su tam ucitelia ktory nemaju nato aby ucili taketo deti viem to podla seba zaujmalo by ma kolko je ziakou v jednej triede nas bolo 21.a to legislatíva nedovoluje ak je tam individualne vzdelavanie . ja len chcem poukazat nato ze žiak ktory vide stej skoly a chce ist na strednu ktora je z maturytov tak musi velmy pridat lebo na strednej sa nikto snim nebude bavit ze ma poruchy učenia je to smutne ale je to tak .ked pojde na učnovku tak neni problem aby absolvoval uspešne študium.treba hlavne si dobre prebrat prava žiaka ktory trpi timy poruchamy mna skola odporucila do LVS liečebno vychovne sanatorium pritom tam su deti ktore maju problem zo spravanim to ma dostalo ked ma tam poslaly riaditelka tohoto sanatoria sa čudovala preco ma tam poslali kedze som nebol problemovy .ja len chcem poukazat nato ze škola by sa mala viac venovat takymto ziakom a ne riesit problemy tim že posiela žiakou do inych centier kde takim to žiakom nepomožu

janka2501
1. jún 2014

@lukasko112
V triede ich je 12. U nej niesu deti s poruchou spravnia,ale tie co maju dys.... cize maju iny plan ucenia. Na strednej tiez maju iny plan ucenia a znamkovania.Ale vsetko zalezi od ucitelov te skoly kam pojde. Lebo na starej ZS kaslali na cely individualny plan ucenia. Radsej ju nechavali prepadnut.... Jasne ze nepojde na gympel kde su samy jednotkari,no problem zo strednou skolou nebude. Treba sa venovat takymto detom,a nato su specialny psychologovia a ucitelia. Teraz su na skole takyto ucitelia. A oni uz vedia ako na tieto deti. Neviem zatial o tom ze by posielali deti do LVS liecebne.

janocka1
18. feb 2016

@jelenia dobry den, chcela by som sa slytat, ako postupovat, v pripade, ze mame zaujem o "pripravny rocnik", prihlasky sa davaju klasicky, v aprili, ako pri detoch pri zapise? dakujem

nadatocea
18. feb 2016

@janocka1 Pridete klasicky na zápis 29.4. alebo 30.4. v čase podľa www stránky školy. Pri zápise Vám všetko povedia, samozrejme príďte aj s dieťaťom 🙂

tin007
11. mar 2016

@janoska1 Na ZS Jelenej bude Den otvorenych dveri 7.4. tu je link na rozvrh http://www.zsjeleniaba.edu.sk/sites/all/librari... , ake hodiny maju vtedy triedy, ktore mozno navstivit
Viac info na http://www.zsjeleniaba.edu.sk/ plus je tam informacia o zapise a aj o tom, ze ak mate odborne spravy, treba ich doniest.

janocka1
12. mar 2016

@tin007 dakujem

dudu
25. apr 2016

@nadatocea
Ahoj, chcela by som sa spýtať, moja dcéra sem patrí podľa spádového zaradenia , nemá žiadnu vady reči a verím že ani učenia. Chcem sa spýtať ako by bola zaradená, v akej triede. Bohužiaľ sme nestihli deň otvorených dverí a neviem či sa môžem len tak prísť pozrieť....

dudu
25. apr 2016

@tin007 ahoj akú máš skúsenosť s touto školou?🙂

tin007
26. apr 2016

@dudu Ahoj, dobru.

darnca
27. apr 2016

@dudu Bola by zaradená do klasickej prvej triedy, kde budú integrovaní aj žiaci s intelektovým nadaním.

yuyenka
2. dec 2016

@nadatocea Dobrý deň, beriete do prípravného ročníka aj deti, ktoré nie sú z BA? Sme z Rovinky, dcéra má stanovenú diagnozu vyvinovu dysfaziu. Kedy býva zápis? Ďakujem za odpoved

tin007
3. dec 2016

@yuyenka Do pripravneho rocnika maju prednosti zo spadovej oblasti, resp. Stareho mesta. V triedach su vsak aj deti z inych mestskych casti, resp. obci/miest z okolia Bratislavy. Treba prist na Den otvorenych dveri a porozpravat sa.
Pisem ti ako mama dietata z inej bratislavskej mestskej casti, ktore Jeleniu navstevuje.

yuyenka
3. dec 2016

@tin007 Ďakujem veľmi pekne za info. Tak skúsim ten deň otvorených dverí a uvidíme čo bude, lebo veľa možností nemáme. Chodíme k logopedička každý týždeň až dva, kedy ako sa podarí a nejako sa malej "stav" nezlepšuje tak nám logopedička odporučila práve Jeleniu. Malej chceme dať odklad školskej dochádzky o rok aby sa mala čas ako sa povie nakopnúť.

denduss
16. jan 2017

aj ja sa rozhodujem o ZS jelenia,nakolko ma dcera problemy s ucenim teda nejde jej vobec matematika,ostatne predmety su v pohode,velmi sa trapime kvôli matike,ale ked jej poviem,ze ju preložim tak plače,povedala mi,ze ma nebude mat rada a pritom viem,ze jej tam bude lepsie.teraz ma z matiky same 5 :(((

miika
29. jan 2017

pozerala som Jeleniu, ako nahradnu alternativu k Vlasteneckemu (kedze tam nas zoberu len možno, majú plnú kapacitu), vie mi niekto povedať, pozerala som fotky ročníkov 9, 8, 7, sú tam len žiaci jednej triedy, tuším až šiestaci boli dve triedy. Mám to chápať tak , že deti s problemami v učení sú len do určitého veku a potom idú naspäť do svojich kmeňových škôl alebo sú deti s NKS integrované medzi ostatné deti vo vyššom veku, medzi deti ktoré tú školu navštevujú ako spádovú školu ?

denduss
29. jan 2017

Ackari su deti,ktore majú nejaké problemy a beckari su deti nadane,to mi povedala riaditeľka..boli sme na dva dni na skusku,no dcéra uz po prvom povedala,ze tam viac nepôjde.

miika
29. jan 2017

@denduss Zaujímavé, že niektoré triedy sú len Ačko a ak je viac tried v ročníku, tých detí v A triede je vždy najviac, a až B a C sú triedy s maličkým počtom detí, nie je to náhodou naopak ? že B sú deti s problémami a preto je ich málo ? A v akom ročníku ste boli skúšať že tak zutekala ?

denduss
30. jan 2017

@miika jezusi ani ackari su dobrý a beckari s problemami..boli sme B.B a ospravedlňujem sa 🙂

dudu
2. feb 2017

@miika presne tak ako pišeš, vo vyšších ročníkoch su k deťom ktoré tam chodia ako do spádovej školy, integrované deti, cizečiže ppospájajú ich.

tin007
3. feb 2017

@miika System na Jelenej vidim tak, ze na prvom stupni su takmer vsetci ucitelia specialni pedagogovia a preto mozu mat a maju triedy, kde chodia deti s NKS a tiez triedy, kde su k "normo" detom integrovane nadpriemerne nadane deti vo forme skupinky (takto to maju napr. v 1. rocniku, 1A je normotrieda (hlavne z deti zo spadovej oblasti) a vramci nej je integrovana skupinka nadpriemerne nadanych deti, 1B a 1C su triedy s detmi s NKS bez "normo" deti (menej zavaznou formou). Takto nejako je to na prvom stupni; ked uz idu deti na 2. stupen, tak to maju tak (myslim si, tak som to pochopila z rozhovoru), ze nemozu mat triedy, kde budu iba deti s NKS, tam je problem s tym, ze takym detom sa moze venovat specialny pedagog a na 2. stupni sa ucitelia predsa striedaju (maju zvycajne aprobaciu 2 predmetov) a spec. pedagogmi nie su. Domnievam sa, ze mnoho deti pocas 1. stupna je kompenzovanych natolko (kedze maju intenzivne cvicenia - ILI, psychologicke a pod), ze na 2. stupen idu ako "normo" deti. V pripade, ak u nejakeho dietata pretrvava jeho diagnoza (napr. NKS uz nema, ale ostava ADD), tak moze byt integrovane do "normo" triedy so SVVP kvoli diagnose ADD (cize napr. ma ulavu na pisanie pisomiek, robi ich v kabinete u psychologicky, alebo odpoveda len ustne). Ak si dobre spominam, tak cielom na 1. stupni je co najviac deti s lahsou NKS dostat do "normalneho" stavu.

miika
5. feb 2017

@tin007 ďakujem za podrobné vysvetlenie. Je pravda že to stále porovnávam akoby so školou pre NKS na Vlasteneckom, kde majú len NKS deti a deti tam navštevujú školu až do 9.ročníka, ale to sú len tie prípady, kde sa NKS nepodarilo zvládnuť počas 1.stupňa a zostávajú tam len tie ťažšie prípady, keďže kapacita je malá a musia poriadne vybrať koho nechať a koho už preradiť na kmeňovú školu. Systém na Jelenej však nepoznám a netuším, či ma budú tlačiť k preradeniu syna, ktorý pôjde do 2.stupňa na presun na kmeňovú školu, alebo bude môcť, aj keď tam spádovo nepatrí, dokončiť Jeleniu až do 9.ročníka, nerada by som aby teraz zmenil školu od 3.ročníka a potom znova od 5.ročníka...

zuzana19943110
9. okt 2017

Dobrý deň. Ja som chodila na jeleniu a nemôžem sa na nu sťažovať. Mám poruchu pravopisu a ťažko sa mi učí, že si horšie niečo zapamätám vždy každá jedna učiteľka na to brala ohlad. Vyšla som z nej nastúpila na stredu a zmaturovala na dvojky. Vďaka učiteľkám na tejto škole. A hlavne mojej triednej ktorá bola slovencinarka a vďaka špeciálnej psychologicke ktorá sa venuje jednu vyucovaciu hodinu každému jednému žiakovi s poruchou učenia. Aj ja som k nej chodila do kabinetu a bystrili sme si pamäť pravopis a podobne. Spolu so mnou hodila moja kamoška ktorá mimochodom vyšla štvorročné gymnázium a teraz chodí na vysokú školu za učiteľku angličtiny. A všetko čo vie , tie zaklady, sa naučila na tejto základnej škole lebo aj mna vtedy pomahala z angličtinou. Takže mne takto tá škola dala moc. A ah ostatné učiteľky su fakt super. Aspoň tie ktoré poznám a sú tam. Som z tej školy vonku 7 rokou. Takže sa to za ten čas mohlo vramci vyučujúcich zmeniť. Alr bola som tam v decembri 2016 a vramci vizora školy išla dopredu. Vyzerá to tam úžasné.

tin007
15. feb 2018

Den otvorenych dveri na ZS Jelenia:
5. 4. 2018 od 9:30 do 11:00 máte príležitosť nahliadnuť do našich tried a vidieť výučbu predmetov: obohatenie, mosty k poznaniu a individuálna logopedická intervencia.V spoločenskej miestnosti sa môžete sa poradiť so školskou psychologičkou a logopedičkou. Ak ste zvedaví, ako vyzerá naša škola a ako pracujú žiaci počas vyučovacích hodín, neváhajte a príďte nás navštíviť. Účasť nahláste do 3. 4. 2018 na zuzana.schmidtova@zsjeleniaba.edu.sk, /Predmet správy: DOD/