Základná škola Jelenia v Bratislave. Máte skúsenosti?
Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s prípravným ročníkom na tejto škole. Ako vyzerajú vyučovacie hodiny, čo sa deti učia, aké sú tu deti. Chcela by som sem zapísať môjho syna.
Zdravim, o Jelenej sa tu uz dlhsie nic nepisalo. Som velmi zvedava, ako to bude s novelou zakona, ktora ma zaviest povinnu predskolsku pripravu od 5. rocnika. Pretoze, ak by tento zakon presiel, tak by sucasne mali byt zrusene pripravne a nulte rocniky! Tento rok, samozrejme, este bol zapis aj do pripravneho rocnika, ale bude sa otvarat 1 pripravny pre deti s NKS a dve prve triedy. Mam informaciu, ze na zapise bolo 180 deti!
niečo nové o dererke? 🙂 ako ste spokojný?
@angela1 Potrebujes nejaku konkretnu informaciu?
Za mna takto: Syn ide teraz na druhy stupen, som zvedava ako bude zvladat taku zmenu, zatial uplne super, naozaj mu velmi skola prospieva. Ide z triedy s NKS do normo (bude tam integrovany, kedze ich miesto 10 bude 25). Uz rok a pol maval niektore hodiny s inymi triedami, takze to bola vyborna priprava na 2. stupen, kde sa mu budu menit ucitelia kazdu hodinu. Dcera nastupila v septembri do 1. rocnika a tiez bez problemov, skvela ucitelka, kopec aktivit pre deti - mavaju matematiku podla Hejneho (takze idu na veci velmi logicky, bavi ju to, nik neriesi, ze po 2 mesiacoch v skole sa zaoberali zlomkami a pod), projekty take, ze sa mohli plne realizovat kazdy tak, ako ho napadlo - viac ci menej do hlbky, rozna forma prejavu, niektore predmety s inymi uciteli (uz ako prvaci) a pocas korony sa velmi snazili, takze online vyucovanie fungovalo.
@viera Dobrý deň, viem že je to už pekných pár rokov čo ste písali tento príspevok a možno toto už ani čítať nebudete, ale keď som si dnes pozerala skúsenosti so ZŠ Jelnia a narazila na váš príspevok až ma zo stoličky dvihlo. Viete si predstaviť, koľko rodičov sa snaží dostať svoje dieťa do tejto školy alebo škôlky a majú REÁLNY problém a nedostanú sa lebo nie je miesto. A vy tu bez hanby napíšete, že ste mali od psychologičky "akože" diagnózu, napriek tomu, že dieťaťu absolútne nič nebolo? A ešte ste sa s tým pochválili 😖 A keď si predstavím, že asi nebudete sama, ktorá takto rozmýšľala a rozmýšla, tak mi je z toho nevoľno. Ale tak teda aspoň sa tam toho váš syn naozaj veľa naučil. Gratulujem
Dobrý deň, chcem sa opýtať plánuje niekto ísť na zápis tohto roku? A rada by som sa opýtala majú tam aj predpripravený ročník?

Jak se říká dobrého je málo a tuto školu považujem za klenot v této gungli. Osobní přístup, kvalifikovaný odborníci a hlavně nejde jim o kvantitu, ale o kvalitu dětské duše, vychovat robota není těžké, ale dat mu duši je nadlidský výkon v této době.
Za svoji pracovní prax jako supervizor Slovenské Lekarske komory pro vzdělávání jsou důležité detaily a praktická ucenlivost,tato škola je příkladem jak u děti rozvíjet tyto vlastnosti.