Základná škola v Nitre a hyperaktívne dieťa

mimanr
27. aug 2014

Dobry vecer mamicky hyperaktivnych deti, rada by som sa spytala, na ktorej zakl.skole v Nitre mate svoje deti (myslim tym skutocne hyperaktivne, lekarsky podlozene). Je v nejakej skole na 1. a 2. stupni nejaka pani ucitelka, co to chape a vedela by zvolit vhodny pristup k takemuto dietatu? Rada by som moju ratolest zaclenila do kolektivu, kde sa nebude stresovat a ani ucitelka a v konecnom dosledku ani ja. 🙂 Dakujem velmi pekne za odpovede.

havana_frost
28. aug 2014

@mimanr Nie je dieťa aj mimoriadne inteligentné? Dobrá je trieda pre nadané deti na ZŠ Benkova, tam je v triede okolo 10 detí a majú veľmi individuálny prístup, častokrát aj k veľmi zvláštne sa správajúcim malým géniom 🙂

mimanr
autor
28. aug 2014

@havana_frost mate tam dietatko, ci?
Je velmi inteligentny, rozprava od necelych dvoch rokov a zaujimaju ho nestandardne veci (zivot, smrt, stavba lud. tela....)... ale ta porucha pozornosti je citelna. Nerobi tym detickam neskor problem zaclenit sa na stredne skoly, ked su 9 rokov spolu 10 v jednej triede vsetci taki trosku "ini"?Dakujem.

havana_frost
28. aug 2014

@mimanr Ja mám zatiaľ len 9 mesačného, ak bude nadaný, dám ho tam. Mám tam však 2 synovcov (jeden rozpráva od roka) a moja teta tam učí. Presne takéto deti sú tam, trochu neštandardné a v niečom mimoriadne nadané, vedia skoro písať, počítať alebo ich zaujímajú len encyklopédie. Raz tam dokonca "odložili" dieťa zo špeciálnej školy, lebo už nikto v NR ho nechcel, takže poruchy pozornosti sú tam bežné. Dostať sa tam dá len na základe odporúčania ich psychologičky, určite sa skús minimálne informovať. Na tú druhú otázku ti neviem odpovedať, možno priamo zo školy ti lepšie povedia.