icon

Základná škola v Ružinove

tilly
15. máj 2012

ahojte...

nezobrali mi maleho na mierovu a vraj tam ani nie je a nebude miesto, aj ked je to nasa spadova skola, zatial nemame TP, aj ked mali jasne napisane, ze TP do septembra bude, ale tak uz sa nejdem jedovat, kaslem na nich, zvazujem inu skolu...

mate niekto skusenost s borodacovou? medzilaboreckou? nevadzovou? ruzovou dolinou? ostredkovou? alebo iny navrh?
byvat budeme v prievoze a chcela som, aby mal syn kamaratov zo skoly blizko pri sebe, je mi to strasne luto, ze ho odtrhnem od kamosov, co ma tu, prestahujem ho do ineho prostredia a ani ho nemam kam umiestnit do skoly, som strasne neskutocne nasrana na toto skolstvo 😠 😠 😠 😠 😠

celasapremenim
5. sep 2014

@kaja0102 ja som tam akurat prelozila dieta
co viem, tak do maleho triedy prave prestupil jeden chalan z acky, tak neviem preco to tebe neumoznili
my zatial teda nevieme co, ale vypada to zatial dobre, chcem ho tam nechat tak dva roky

zsdrienova
5. sep 2014

@kaja0102 Dobry den, je nam luto, ze ste boli s nasou skolou nespokojna, o to viac ma zaraza, ze nenapisete aj skutocne problemy, ktore ste uviedla v ziadosti o prestupe. Pocas skolskeho roka sa stane, ze rodicia poziadaju o prestup dietata, ci uz medzi triedami alebo medzi skupinami a kazdu ziadost naozaj presetrime a prekonzultujeme ci s triednym ucitelom, skolskou psychologickou aj so specialnou pedagogickou. Ak oni prestup odporucaju a dietatu to ma pomoct, nikdy som takuto ziadost neodprel a vzdy som rodicovi vyhovel. Nemyslim si, ze to zo mna urobila bohorovneho alebo arogantneho cloveka len preto, ze nie vzdy vyhoviem kazdej ziadosti. V kazdom pripade Vam zelam vela uspechov v novej skole a dufam, ze dietatu sa bude darit tak, ak nie viac, ako u nas.

kaja0102
5. sep 2014

@zsdrienova Pan riaditel, velmi ma prekvapuje, ze ste sa objavili tu na MK a zrovna s registraciou po mojom prispevku...No ale nevadi. Vy dobre viete, ako to bolo a citali ste aj moju podrobnu ziadost o prestup. Mrzi ma len to, ze to, co pisete nie je pravda. Posobi to sice navonok pekne, ale realita je niekde uplne inde. Dakujem za syna, zatial sa v novej skole citi velmi dobre.

diamondstangova
5. sep 2014

@kaja0102 Prepáčte, ale musím Vás vyviesť z omylu! Riaditeľ ZŠ Drieňová reagoval v tomto fóre na podnet a zhrozenie z Vašich verejných vyjadrení NÁS RODIČOV žiakov tejto školy. Veľmi nám prekážajú Vaše vyjadrenia na nete. Bolo nám dosť trápne písať na toto fórum v takejto veci, ale OK, aj k tomu došlo. Ja som tu kedysi bola zaregistrovaná, ale zrušila som to. Reagujem len na Vás, aby ste boli informovaná, že riaditeľ sem prispel na podnet iných rodičov tejto školy, ktorí si o Vašich príspevkom na MK píšu SMS s hrozením!! Odišli ste, majte svoj pokoj a pohodu v Stupave a nekydajte na Drieňovú. Vďaka moc.

diamondstangova
5. sep 2014

ZŠ Drieňovú u nás máme radi, lebo sú tam výborní učitelia, snažia sa, idú nad rámec predpísaného, sú milí a s deťmi majú výsledky, robia s nimi veľa projektov a motivujú ich, posúvajú ich ďalej. Ja osobne kade chodím, hovorím - Bohu vďaka za výborných učiteľov, ktorých v škole máme. Ak dieťa robí šport denne, je tam veľa takých detí, ak dieťa spieva v BCHZ, je tam viacero chlapcov, ktorí spievajú v Bratislavskom chlapčenskom zbore. Areál školy je pekný a podporuje deti v športovaní a aktívnom trávení voľného času. Poloha školy je blízko k ZUŠ aj k športovým areálom a k šachovému krúžku. Takže rodič aj dieťa ušetria veľa času pri presune na aktivity. Ak niekto povie, že radšej dám dieťa na ľahšiu školu aby stíhal denne šport, ..., tak syn chodí na Drieňovú a pritom úspešne spieva v Bratislavskom chlapčenskom zbore - v škole má aj kamarátov zo zboru, 3x do týždňa má basketbal v Interi - Hant arena je skutočne na skok od školy, k tomu chodí do ZUŠ na výtvarnú a flautu a klavír - hrá od 4 rokov, s otcom komunikuje iba nemecky, angličtinu používa aj vďaka ZŠ aktívne a plynule anglicky číta, veľmi ho baví matematika a prírodoveda - hlavne projekty, vďaka škole sa môže zúčastňovať a zapájať do matematických súťaži a rôznych matematických projektov. Toto sú všetko veci, ktoré bavia 8 ročného chlapca a všetko stíha aj pri škole ZŠ Drieňová. Je tam skutočne veľa detí, ktoré majú krúžky denne a k tomu aj rôzne iné aktivity, tie deti školu stíhajú a zároveň si pestujú svoje záujmy. Drieňová je škola, ktorú sme dlho hľadali a našli sme. Našu super triednu by sme si nedali za nič, lebo taká je len jedna a môže sa stať, že je to tá najlepšia triedna akú kedy moje dieťa malo a za tým si stojím. Všetkým deťom a rodičom - úspešný a spokojný školský rok!

kaja0102
6. sep 2014

@diamondstangova Mila pani. To, ze vy mate dobru skusenost, je fajn. Ja mam so synom inu a to neznamena, ze kydam na skolu. To vobec nie je pravda, kedze s niektorymi pedagogmi sa stretavam, ucili este aj mna a mam na nich len najlepsie spomienky. Neviem o com rozpravate, nikde som nepisala informaciu o tom, ze syn nestihal skolu kvoli mimoskolskym zaujmom. Jedine, ze by ste vedeli nieco, do coho Vam nic nie, co tiez povazujem za dost cudne. Myslim si, ze toto je verejne forum a kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor. Ja nie som typ mamicky - ritolezky a nikdy ani nebudem. Ked sa mi nieco nepaci, poviem to. Ak sa mi nepacia sposoby, ozvem sa. Ak vidim demotivovane a znechutene dieta, snazim sa o napravu. Horsie je to, ked clovek narazi na niekoho, kto si nie je ochotny pripustit chybu. Ja som len chcela prelozit syna do inej triedy, o nic ine mi neslo. Spievajte si dalej svoje ody, je demokracia. Aj ja Vam prajem spokojny skolsky rok. 😀

kaja0102
6. sep 2014

@diamondstangova A este jedna vec. Vy striehnete na kazdu negativnu skusenost mamicky s Drienovou, aby ste nasledne SMSkovali riaditelovi a on pripojil reakciu na MK? Vazne? Velmi zvlastne... 😕

tilly
autor
11. sep 2014

@celasapremenim
@elizabeta11 aj u nas je teraz novy chlapec, ktory odisiel z mierovej a rodicia velmi nadavali na skolu...

tilly
autor
11. sep 2014

@kaja0102 kazdy ma pravo na nazor a kazdy ma pravo ho vyjadrit, neexistuje institucia ani firma, s ktorou by bolo spokojnych 100% klientov, to jednoducho nie je mozne, ale tak momentalne si v mensine...

ja za seba-
ja nie som nikdy na 100% spokojna so skolou alebo skolkou, kam davam svoje dieta, som asi na svoje decka precitlivela alebo co a teda s drienovou som na moje pomery megaspokojna, aj ked urcite su veci alebo momenty, ked ma nieco zarazi, sme ludia nie vzdy reagujeme rovnako...
ja som velmi uvazovala nad prestupom na mierovu, len z jedineho dovodu a to bolo vozenie a logistika okolo deti, teraz viem, ze aj druheho syna budem chciet dat na drienovu a nie na mierovu, kam patrime spadovo, dufam, ze sa to podari, kedze skola nie je nafukovacia...
mozno sme mali stastie a natrafili sme na vybornu pani ucitelku a uplne najlepsiu vychosku zo vsetkych 😵 a k nim by som chcela o dva roky dat aj mladsieho syna...

moj nazor nie je vymysleny, ja som zalozila tuto diskusiu, ked som hladala dobru skolu a som rada, ze som nasla 😵 😵
rozhodne som diskusiu nezakladala, aby sa tu niekto hadal, ale aby si maminy (a ja) urobili nazor na jednotlive skoly a dobre vybrali...
pekny vecer

tilly
autor
11. sep 2014

este som zabudla 😀
moj syn chodil do nulteho rocnika na inej skole (aj v inom meste), tieto dve skoly sa absolutne nedaju porovnat, vybavenie, SKD, nic... ale mali sme stastie na triednu ucitelku, vychoska uz tak v pohode nebola...

aaa este som aj velmi spokojna so skolkou, kam chodi mladsi syn 😀 😀 za to so skolkou, kam chodil tento starsi som moc spokojna nebola, tam to drzali len ucitelky...

celasapremenim
11. sep 2014

@tilly to si ale nevies predstavit ten velky rozdiel v pristupe k dietatu a rodicovi na tych dvoch skolach
drienova super! nic ine nepotrebujeme, len normalny a ludsky pristup k dietatu a realny zaujem...konecne!

tilly
autor
11. sep 2014

@celasapremenim takze zatial si spokojna?

celasapremenim
11. sep 2014

@tilly uplne 🙂 a maly chodi usmiaty domov 🙂

tilly
autor
12. sep 2014

@celasapremenim super 😵 😵

branko111
9. dec 2014

@janapavlu Dobrý večer rada by som dala syna k vám na školu je v 5 ročníku. Chodí na Zš Žitavsku. Ďakujem

Poprosim na môj email.Ďakujem b.borarosova@centrum.sk

nomik
15. jan 2015

Ahojte,
prave som si stravila posledne dve hodiny citanim ohromneho mnozstva prispevkov k zakladnym skolam a som dost znechutena.. teda nie z tych prispevkov, ale z temy ZS vseobecne. Vcera som absolvovala uvodne stretnutie rodicov v Narnii v Petrzalke a nemala som z toho velmi dobry pocit, take rozporuplne dojmy ta skola vo mne vyvolala 😒 . Plus 2x denne dochadzanie Ruzinov-Petrzalka-Ruzinov, ked malinka bude o dva roky chodit do skolky tu v Ruzinove, myslim ze to logisticky nedam. Teda ano, dala by som, bola by som ochotna to otrocke rozvazanie absolvovat, ak by som mala pocit, ze je to pre syna ta najlepsia alternativa, ale vnutorna intuicia mi hovori, ze Narnia asi nebude pre nas ta spravna cesta. Za Borodacovu (nasu spadovu skolu) nie som, z roznych dovodov. ZS Bachovu mame uplne najblizsie pri dome, a viac spoluziakov z MS Exnarovej tam ide, co je plus, ale tiez nie som uplne presvedcena, ze ta cirkevna stranka veci mi - respektive synovi - nebude casom prekazat. ZS Ostredkova ma dobre ohlasy, vyzera ze ma aj zrekonstruovane priestory a dobre vybavenie, ale ze ulicu Exnarovu neberu ??!!?? ZS Kosicku a ZS Drienovu ideme skusit urcite, tieto dve skoly povazujem za NAJLEPSIE v tom, co pre syna hladam a co od skoly ocakavame. A aj ked verim ze sa to podari, treba byt realista a mat aj istu save choice. Su tu nejake mamicky z Ruzinova, co riesia podobnu dilemu, pripadne sa uz na zaklade nejakych argumentov rozhodli???

alenka008
20. jan 2015

@nomik My zatial zvazujeme Ostredkovu alebo Drienovu. Patrime do spadovej oblasti Vrutocka...ma niekto skusenosti aj s touto skolou? A tiez ma zaujimaju ohlasy na Ostredkovu. Dakujem.

natashkaa
21. jan 2015

My skúsime Medzilaborecku

bibi78
13. feb 2015

@tilly Tvoj maly chodi na Drienovu teraz? Ako ste spokojni? Zajtra je tam zapis prvacikov a myslim, ze toto by bola nasa volba. Nebola som tam osobne, tak neviem posudit pocit, ale z vysledkov mojho virtualneho hladania vyzera dobre 😉

tilly
autor
13. feb 2015

@bibi78 my sme spokojni, nemenila by som

gabca5
2. mar 2015

Ahojte,
keď som vyberala školu pre malého tak som si tu bola prečítať pár rád, aj keď radšej dám na vlastný úsudok. Na základe toho kde mám prácu som volila ZŠ Drieňová a ZŠ Mierová a dnes mi volali z Drieňovej, že mi malého neberú a som z toho strašne zúfala, lebo Mierová asi tiež nevýjde a teraz sme zostali bez školy...!!! Neviete mi niekto poradiť čo v takomto prípade, je mi z toho do revu ☹ Nechcem malého nechať doma rok, len kvôli tomu, že nemáme školu! U nás škola nie je a teraz som na holičkách....

pietra
2. mar 2015

@gabca5 pozri aj ostatne skoly, ktore by ti polohou vyhovovali a maju dobre referencie. A potom tie skoly obtelefonuj alebo obehaj (niekedy je ten osobny kontakt lepsi, lebo vidis aj priamo skolu, vedenie, ...). Uz je po zapisoch, takze riaditelia uz maju predstavu, ci miesto maju.
Ked nevyjde ani toto, ostava kontaktovat spadovu skolu, pod ktoru patrite.

sharmana
Autor odpoveď zmazal
ttimma
4. nov 2015

Dobry den, aj ja sa zapojim do diskusie hlavne ohladom ziskania informacii o ZS Drienovej a Medzilaboreckej. stahujeme sa na Trebisovsku ulicu, co je ulica dalej od ZS Medzilaborecka, cize spadame k tejto skole, ale pocula som dobre ohlasy na Drienovu, tak sa neviem rozhodnut. Este mame cas, dcerka nastupi az od septembra 2016, ale zapisy su uz o chvilku, ten cas rychlo leti, preto zhanam info uz teraz. Je tu niekto kto ma dieta rok, v tychto skolach a je ochotny podat info, ktore by pomohli pri rozhodovani? dakujem krasne🙂

natashkaa
1. dec 2015

ttimma
@ttimma my sme boli minuly rok na medzilaboreckej na zapise aj stretnuti ja mam z tych uciteliek a riaditelky neskutocny pocit uplni anjeli myslim ze prave o tych ucitelkach to na prvom stupni je.

sharmana
Autor odpoveď zmazal
natashkaa
2. dec 2015

Ano celkovo sa hovorí ze prvý stupeň uplna bomba a druhý Slabší lebo im reálne na druhom ostane u každého ročníka tak jedna max dve triedy po 10 deti. Tým ze je to mala škola a keď z toho mála este odídu na gympel tak fakt ten druhý stupeň je Asi preto slabší neviem tiež som iná počula. My tam este nechodíme bola som len na zápise

sharmana
Autor odpoveď zmazal
natashkaa
2. dec 2015

Nie minuly rok sme boli na zápise ale dali sme odklad. Na zápis ale treba ísť nás je letný takze som ho este nedávala

nibiru
2. dec 2015

určite ste absolbovali rodičko predškolakov a upozornili vas že treba dať vedieť spadovej škole že absolvujete zapis na inej škole možno tato info pomože tým ktorých na to neupozornili pretože ak vam dieťa nepríjmu do ineš školy kde ste boli na zapise mimo spadovej školy,spadova škola vam nieje dieťa povinna zobrať nebude mať žiadne info o dieťaťi a príjme deti ktoré boli na zápise u nich! to len aby ste sa nedostali do situacie že vam dieťa nevzali mimo spadovej školy a zistite že v spadovej nieje miesto a dieťa ma nastupiť do školy narychlo hladať miesto kde kade nieje sranda.po zapise mimo spadovej treba informovať spadovu školu že dieťa bolo na zapise v inej škole a budete ich informovať o prijatí neprijatí vasho dietata.