Zmena pravidiel ospravedlneniek od rodičov v školstve
Takže zase niečo nové.
https://www.startitup.sk/koniec-castym-ospraved...
@anjelicek26 toto ani nema zmysel komentovat. Ocividne su deti, ktore su kazdy mesiac chore dost na to, aby nesli do skoly, ale zaroven malo na to, aby o tom vedel ich pediater 🤣 toto logika nepusti. 7 dni paragrafov im je malo na chodenie si pre ospravedlnenky, ale kazdy mesiac 7 dni doma vedia byt s dietatom.. No niekde uz len chyba bude 🤦
@lindusss2016 presne toto aj mňa napadlo, ze kto je s tym chorým dieťaťom doma, keď 7 paragrafov je málo. My sme SŠ a dobrovoľne ideme na prísny režim, lebo od 3. ročníka sú uz väčšinou dospeli a ospravedlňujú sa sami. Priemerne chýbajú 10 týždňov v roku, čiže každý mesiac tych 5 dní, oni to berú ako niečo, na čo majú právo, akoby to bola nejaká zákonná dovolenka pre študentov a oni si ju musia každý mesiac vyčerpať.🙄 Som zvedavá, ci sa zlepší dochádzka 🤔No a samozrejme brigády, veď si pozrite Kaufland cez školský deň doobeda, koľko je tam stredoškolákov brigádnikov. Naša predchádzajúca riaditeľka chodila "vymetať krčmy", lebo aj tam brigadovali 🙄
@anonym_09d3ae mam dve deti na prvom stupni, som zdravotnik a partner ucitel, takze si presne trafila 🤣 Ale podla teba som mimo realitu... Predstav si, ze partner mal na druhom stupni ziacku, ktora mala kramy 3 x mesacne a mama ospravedlnovala. Tak presne pre taketo pripady to je. Ani jeden pediater ti neodmietne dat ospravedlnenku pre chore dieta, to ste kde videli? Chore deti do kolektivu nepatria, na to ti da peciatku kazdy jeden pediater. Ak je dieta (skolak) chore kazdy mesiac, taktiež by o tom mal jeho pediater vediet a nie ho necham tyzden v mesiaci lezkat doma, lebo ma soplik.
@lindusss2016 veru si mimo realitu, lebo ja systém nezneužívam a len som urazila tvoju ješitnosť zdravotníka, že ste niečo viac, keď nie ste. Človek sa dokáže poliečiť veľakrát sám. A nie v každom regióne je dostupná kvalitná zdravotná starostlivosť. Keď vidíš ako zložitejšie zdravotné zákroky si dávajú verejné známi bohatí ľudia robiť vonku, tak to doveryhodnosť slovenskému zdravotníctvu tiež nepridáva. Naozaj česť výnimkám, ktoré si fakt zaslúžia všetkú úctu. Kopec lekárov u nás za tú odbornosť považuje titul a v regiónoch, kde nie je konkurencia ani nepokladajú za potrebné ďalej sa vzdelávať a pracovať na sebe. Toľko k zdravotníctvu a tvojom pohľade na realitu len v svojom okolí. Prečo prišlo toľko ukrajinských lekárov podľa Teba? Len pre vojnový konflikt to nebolo. Boli tu skôr.
A keď je partner učitel, tak tiež presne vie, ktorá rodina rešpektuje školu a jej pravidlá a ktorá si z nej robí holubník. Pekne to presne vidno aj na krámoch 3x do mesiaca. To už je výsmech učiteľa a celkom chápem, že ho to naštvalo. Presne pre takýchto rodičov sa to pritvrdzuje a trpia tí, čo to naozaj potrebovali nastavené po starom.
@anonym_09d3ae no zjavne ti to samanstvo nejde ani tak dobre ako lekárom liečenie, ked mas decko stále doma s obycajnymi soplami .Zrovna vam by tie návštevy pediatra prispeli.
@sidicek predtým som sa unúvala pre vyššiu chorobnosť, ale nečinnosť pediatra má naučila rozoznať nutnosť návštevy u neho a predstav si, že viem svoje deti poliečiť lepšie ako skoro 80 ročný človek, čo by už mal odychovať na dôchodku.
@lindusss2016 veru si mimo realitu, lebo ja systém nezneužívam a len som urazila tvoju ješitnosť zdravotníka, že ste niečo viac, keď nie ste. Človek sa dokáže poliečiť veľakrát sám. A nie v každom regióne je dostupná kvalitná zdravotná starostlivosť. Keď vidíš ako zložitejšie zdravotné zákroky si dávajú verejné známi bohatí ľudia robiť vonku, tak to doveryhodnosť slovenskému zdravotníctvu tiež nepridáva. Naozaj česť výnimkám, ktoré si fakt zaslúžia všetkú úctu. Kopec lekárov u nás za tú odbornosť považuje titul a v regiónoch, kde nie je konkurencia ani nepokladajú za potrebné ďalej sa vzdelávať a pracovať na sebe. Toľko k zdravotníctvu a tvojom pohľade na realitu len v svojom okolí. Prečo prišlo toľko ukrajinských lekárov podľa Teba? Len pre vojnový konflikt to nebolo. Boli tu skôr.
A keď je partner učitel, tak tiež presne vie, ktorá rodina rešpektuje školu a jej pravidlá a ktorá si z nej robí holubník. Pekne to presne vidno aj na krámoch 3x do mesiaca. To už je výsmech učiteľa a celkom chápem, že ho to naštvalo. Presne pre takýchto rodičov sa to pritvrdzuje a trpia tí, čo to naozaj potrebovali nastavené po starom.
@anonym_09d3ae hudies si svoje. Ja tiez nebezim s kazdym soplikom a teplotkou k dr. Ani jesitnost zdravotnika s ttm nema nic spolocne. Ale ked mam chore decko kazdy tyzden v mesiaci (nehovorim o skolke, ale o skolakoch), tak je naozaj na zamyslenie, ci tvoje liecebne postupy su v poriadku
@anonym_09d3ae hudies si svoje. Ja tiez nebezim s kazdym soplikom a teplotkou k dr. Ani jesitnost zdravotnika s ttm nema nic spolocne. Ale ked mam chore decko kazdy tyzden v mesiaci (nehovorim o skolke, ale o skolakoch), tak je naozaj na zamyslenie, ci tvoje liecebne postupy su v poriadku
@lindusss2016 neliečim len jedno dieťa a deje sa to u jedného. Ak niekto pošle do kolektívu stále nejaké choré dieťa a moje, aj keď oficiálne medicínsky na papieri nemá oslabenú imunitu, tak to minulý rok pre niečo schytalo každý mesiac. Neprajem to nikomu. Triedna mala našťastie pre to pochopenie, lebo vidí, že dieťa nefláka, a keď príde do školy, tak mu vymeškané nechýba. Nie je to úcelovo na písomky a ,,nudné podujatia školy".
@anjelicek26 toto ani nema zmysel komentovat. Ocividne su deti, ktore su kazdy mesiac chore dost na to, aby nesli do skoly, ale zaroven malo na to, aby o tom vedel ich pediater 🤣 toto logika nepusti. 7 dni paragrafov im je malo na chodenie si pre ospravedlnenky, ale kazdy mesiac 7 dni doma vedia byt s dietatom.. No niekde uz len chyba bude 🤦
@lindusss2016 asi sa nerozumieme, mala som ten papier na ambulancii odfotit... tento tyzden tam este visel. Lekar o chorobe predsa vie, ked tam s dietatom idem, no ospravedlnenku do skoly vydava az po 5 dnoch. Ale verim ze sa to zmeni.
Som ucitelka a posledny rok to bol masaker, kolko usoplenych deti chodilo do skoly. So soplom pride bolest hlavy, unava, horucka a za par dni ochoreju dalsie deti aj menej odolni dospelaci. Telefonaty rodicom nech si pridu po dieta boli cez sezonu takmer na dennom poriadku. Verim, ze tento rok k tomu rodicia pristupia viac zodpovedne.
@anonym_autor a co je na tom nove? Ved aj tak moze rodic ospravedlnit 5 dni za sebou, akurat skoly so zlou dochadzkou toto mozu vyuzit max 15 dni za pol rok. Tak kto uz necha dieta doma 3 x 5 dni za pol rok? Resp.ze by potreboval viac?
@lindusss2016 no asi ked je dieta chore. Nas najstarsi od okt.do febr.kazdy mesiac po tyzdni doma kvoli viroze, k dr.som sla az ked sa to opakovalo, lebo na Atb to nebolo. Maly syn presiel so soplikom, stredny tak 2-3d doma a najstarsi tyzden doma. Az hanba kolko vymeskal hodin za polrok 🤦♀️ ...ale nastastie mame miernejsie opatrenia, hoci mame aj romov na skole.
@anonym_autor ako viete zistiť referenčné číslo?
@lindusss2016 nechápeš, že do 5 dní odmietla dať?
@anonym_ae4080 do 5 dní povie aj naša pediatricka, že nech napíšem ja. Keď vidím, že si to synov zdravotný stav vyžaduje ideme na ORL, prípadne máme skvelú pneumologicku.
@lindusss2016 presne toto aj mňa napadlo, ze kto je s tym chorým dieťaťom doma, keď 7 paragrafov je málo. My sme SŠ a dobrovoľne ideme na prísny režim, lebo od 3. ročníka sú uz väčšinou dospeli a ospravedlňujú sa sami. Priemerne chýbajú 10 týždňov v roku, čiže každý mesiac tych 5 dní, oni to berú ako niečo, na čo majú právo, akoby to bola nejaká zákonná dovolenka pre študentov a oni si ju musia každý mesiac vyčerpať.🙄 Som zvedavá, ci sa zlepší dochádzka 🤔No a samozrejme brigády, veď si pozrite Kaufland cez školský deň doobeda, koľko je tam stredoškolákov brigádnikov. Naša predchádzajúca riaditeľka chodila "vymetať krčmy", lebo aj tam brigadovali 🙄
@anonym_7de457 tento ich pocit 'zakonnej dovolenky' sa neskôr pretavi do 'nároku ' na PN v ochrannej lehote, predĺženého rodučaku atp.
@anonym_7de457 tento ich pocit 'zakonnej dovolenky' sa neskôr pretavi do 'nároku ' na PN v ochrannej lehote, predĺženého rodučaku atp.
@letfenixa 👍 presne tak.
@letfenixa A ešte by som spomenula, koľkí zostanú"chori", keď je branne, nejaký oddychový den v prirode (im sa ani opekať a hrať vonku nechce), beseda, kino, divadlo (platí škola zo zrps a polovica študentov zostane doma v posteli). Brigáda na skolskom pozemku? To ich príde 5 z triedy, preto to robia cez telesnú, žiaľ. Uvidíme, ci sa to zlepší 🤔

@anonym_246470 pri našej úrovni zdravotníctva sa človek musí hrať na šamana, lebo nie všade je dostupný kvalitný pediater a k tým nekvalitným sa chodí len pre papiere a ATB.
@anonym_09d3ae no zjavne ti to samanstvo nejde ani tak dobre ako lekárom liečenie, ked mas decko stále doma s obycajnymi soplami .Zrovna vam by tie návštevy pediatra prispeli.