icon

Zmeny ohľadom školského oblečenia

stelly652
7. okt 2025

Ministerstvo školstva zmeny pravidiel školákov
Ahojte dnes som počúval spravy a nerozumel som presne do podrobná,ale prečo bi mali žiaci chodiť oblečení v takom akom im prikáže učiteľ??...A nemôžu si obliecť to čo im je za vhodne ako že nepochopil som tej po inte súhlasili bi ste stým to prístupom?..Ako my stredná generácia sme sa obliekali ako nám prišlo za vhodne a nikto nepozeral na to kto ako je oblečení a nerozkazoval aby sme sa obliekali tak ako nám prídeli zákon abo učiteľ 😒

Strana
z3
patka06
7. okt 2025

Súhlasím, že žiaci majú chodiť do školy vhodne oblečení, tak ako to určuje školský poriadok. Do školy na vyučovania nepatria tepláky, výstredné oblečenie, oblečenie s vulgárnymi nápismi a pod.
Aj v mnohých zamestnaniach je predpísaný dresscode a nikto neprotestuje.

stelly652
autor
7. okt 2025
@patka06

Súhlasím, že žiaci majú chodiť do školy vhodne oblečení, tak ako to určuje školský poriadok. Do školy na vyučovania nepatria tepláky, výstredné oblečenie, oblečenie s vulgárnymi nápismi a pod.
Aj v mnohých zamestnaniach je predpísaný dresscode a nikto neprotestuje.

@patka06 No tak v podnikoch nepoviem,že zamestnanec musí nosiť uniformu,ale do školy nosiť tepláky??...nepoviem keď majú telocvik,ale takto do tried??...

euka210
7. okt 2025
@stelly652

@patka06 No tak v podnikoch nepoviem,že zamestnanec musí nosiť uniformu,ale do školy nosiť tepláky??...nepoviem keď majú telocvik,ale takto do tried??...

@stelly652 no asi nevies ako chodia dnesne deti fo skoly...ja to vidim denne a som zhrozena...teplaky bezna vec, dievcata tie crop topy, hole bruchá. Ja nechapem tych rodicov, co poslu deti v teplakoch do skoly, a to mame 3chlapcov.
Niektore skoly to maju upravene v SP, co nesmu mat oblecene.

midka
7. okt 2025

ja teda neviem, podla mna to nic strasne nie je,, viac menej - teplaky len na telesnu a nejake ucelove hry v prirode na bezny skolsky den teplaky na vyucovanie - nie, s tym som v pohode, rovnako rozne crop-topy, hole chrby a pod.. tiez si nemyslim, ze je to prave to vhodne obl. do skoly. V podstate hocijake nohavice + normalne tricko, z ktoreho nic netrci je uplne v poriadku,,,,ale vela deti ano toto nedodrziava,,,, ziadne specialne obmedzenia to nie su

stelly652
autor
7. okt 2025
@euka210

@stelly652 no asi nevies ako chodia dnesne deti fo skoly...ja to vidim denne a som zhrozena...teplaky bezna vec, dievcata tie crop topy, hole bruchá. Ja nechapem tych rodicov, co poslu deti v teplakoch do skoly, a to mame 3chlapcov.
Niektore skoly to maju upravene v SP, co nesmu mat oblecene.

@euka210 ale kto robí chybu??..deti zato nemôžu,rodičia tiež nemôžu zato,lebo deti nevedia si už nájsť poriadne oblečenie preto že tie naše obchody su hrozne

anonym_e7a574
7. okt 2025

@stelly652 keď sa rodičia nestarajú o deti ako chodia lajdácky alebo vyzývavo oblečené, tak to bude musieť prikazovať učiteľ
čisté a slušné oblečenie dokáže zabezpečiť aj chudobný rodič, len sa treba deťom venovať a zaujímať sa o nich

mili2016
7. okt 2025

@stelly652 poviem to takto môj syn nosí väčšinou do školy tepláky anooo dobre čítate tepláky. Bohužiaľ mu na jeho postavu neviem veľmi zohnať rifle a aj, keď, tak je mu v nich nepohodlne. Je štíhly takže väčšinou sú mu všetky veľké na bruchu. A zas pri tých nižších ročníkoch keď sa ešte ,,hrajú,, v družine my prídu tepláky praktickejšie...

stelly652
autor
7. okt 2025
@mili2016

@stelly652 poviem to takto môj syn nosí väčšinou do školy tepláky anooo dobre čítate tepláky. Bohužiaľ mu na jeho postavu neviem veľmi zohnať rifle a aj, keď, tak je mu v nich nepohodlne. Je štíhly takže väčšinou sú mu všetky veľké na bruchu. A zas pri tých nižších ročníkoch keď sa ešte ,,hrajú,, v družine my prídu tepláky praktickejšie...

@mili2016 pre male deti samozrejme,že áno pasujú im tepláky do škôlky aj do družiny ale tie väčšie ročníky už je iný level ja som mal tiež problém zohnať rifle tiež som štíhly a vysoký no neviem uvidím čo zase vyšpekulujú pre deti čo si budu a nebudú môcť obliekať

anonym_eab026
7. okt 2025

Ja by som schvalila vsetkym uniformy...a vybavene.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
stelly652
autor
7. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka tak majú,ale na Slovensku ešte neplánujú do budúcna povinne školské uniformy obliekať ani toľko šijacích strojov nemáme aby sme začali šiť uniformy

anonym_eea599
7. okt 2025

no pre niektorých je nosenie teplakov v pohode. Ja som učiteľka na SŠ a niekedy sa opytam ziaka, ci sa nezabudol obliect, kedze ma teplaky. Teplaky patria do telocvicne a doma na gauc. NIE do skoly. To nabuduce uz povedia, ze im je pohodlne v pyzame tak preco by nemohli chodit v pyzame? vsak? A aj tie najlepsie teplaky chlapcom robia medzi nohami "kopcek" popisujuci "co tam asi ma?" Hlavne ked sedi s roztiahnutymi nohami 🙂 No obhajovat ze sa nedaju kupit na niekoho nohavice... no to nemyslite vazne !
Kedze kopa ludi nerespektuje nic, ukazu svojim detom, ze v skolskom poriadku moze byt napisane hocico, oni si budu robit aj tak po svojom. Tak tie unoformy nepovazujem za zlé.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
viestta
7. okt 2025

Myslim si, ze v nasom skolstve je obliekanie ziakov to posledne co treba riesit. Mame ine problemy a tie unikaju pozornosti, pretoze sa energia vybija na obleceni.
Tym nechem povedat, ze skolsky poriadok sa nema dodrziavat, ale teplaky su to posledne co treba riesit. Keby sa radsej venovali rieseniu sikany, ale je jednoduchsie zakazat teplaky ako riesit sikanu.

viera012345
7. okt 2025
@viestta

Myslim si, ze v nasom skolstve je obliekanie ziakov to posledne co treba riesit. Mame ine problemy a tie unikaju pozornosti, pretoze sa energia vybija na obleceni.
Tym nechem povedat, ze skolsky poriadok sa nema dodrziavat, ale teplaky su to posledne co treba riesit. Keby sa radsej venovali rieseniu sikany, ale je jednoduchsie zakazat teplaky ako riesit sikanu.

@viestta 👍 Môžem len súhlasiť

parvinka0001
7. okt 2025
@anonym_eea599

no pre niektorých je nosenie teplakov v pohode. Ja som učiteľka na SŠ a niekedy sa opytam ziaka, ci sa nezabudol obliect, kedze ma teplaky. Teplaky patria do telocvicne a doma na gauc. NIE do skoly. To nabuduce uz povedia, ze im je pohodlne v pyzame tak preco by nemohli chodit v pyzame? vsak? A aj tie najlepsie teplaky chlapcom robia medzi nohami "kopcek" popisujuci "co tam asi ma?" Hlavne ked sedi s roztiahnutymi nohami 🙂 No obhajovat ze sa nedaju kupit na niekoho nohavice... no to nemyslite vazne !
Kedze kopa ludi nerespektuje nic, ukazu svojim detom, ze v skolskom poriadku moze byt napisane hocico, oni si budu robit aj tak po svojom. Tak tie unoformy nepovazujem za zlé.

@anonym_eea599 tak ale potom aj dievčatám zakázať legíny .lebo máloktorá nosí predĺžený top .niektoré ich majú zarezané až do žalúdka .
A už len jedna vec myslím si že to je jedno či má chalan tepláky a čosi mu vidno keď vezme rifle alebo nohavice a tam tak isto .veď nie každý nosí široké lajdaky .skôr chlapci nosia úzke

anonym_f07379
7. okt 2025
@mili2016

@mili2016 tak isto aj u nás...v dnešnej dobe sa dajú kúpiť pekné tepláky..pohodlie nadovšetko a aj to pekne vyzerá..viac by som riešila crop topy a odhalené brucha, chrbty..pracujem ako učiteľka a toto mi naozaj prekáža, najmä z toho zdravotného hľadiska a je to aj vyzývavé..

viera012345
7. okt 2025
@anonym_eea599

@anonym_eea599 Čiže nohavice bez nápisu,nerozgajdane z hrubého upletu/pre jedného tepláky, pre druhého nohavice z pevného upletu/sú nevhodné, ale rifle na kolenách statočne roztrhané,s nedostatočnou výškou sedu/v páse trčí spodné prádlo/sú ok?

anonym_0b92dc
7. okt 2025

Myslím, ze to ani nepochopis. Sú príležitosti, kde sa obliekajú saty na ramienka, kraťasy, ze vidieť takmer zadok, krátke sukne, vystrihy vacsie ako tricko, ale skoka to nie je. Niekedy sa nevedia slušne obliecť ani rodicia, asi aj im to treba vysvetliť, nielen ich deťom.

anonym_33d63b
7. okt 2025

tepláky nie a legíny áno? tie už sú OK?
dcéra chodila na gymn. a oni mávali že teplákový deň - do školy prišli všetci oblečení v teplákoch. celá škola .

anonym_ad83d4
7. okt 2025

Pracujem na základnej škole. Niektorí chodia oblečení naozaj až veľmi nevhodne, najmä dievčatá. Treba to riešiť. Keď sa nevedia vhodne a slušne obliecť - tam, kde ten základný prejav rešpektu začína, tak to nemá zmysel.

anonym_eea599
7. okt 2025

áno, aj na tému dievcenského oblecenia by sa dalo písat ,ja nepisem, ze leginy ano. Leginy s holym bruchom je katastrofa. Ja som sa vyjadrila k chlapcom. A o dievcenskom obleceni by som mohla popísať knihu, co všetko som uz videla. Viera12345 nikde nepisem, ze roztrhane rifle su lepsie. Skratka utocis. Preco? Niekde som napisala nieco s cim nesuhlasis? Ja nesuhlasim s teplakmi (aj s inymi vecami) ale pisem IBA o teplakoch. Na to mas iny nazor? O inom obleceni som nepisala. Viac sa nechcem hadať, nepripisuj mi nazory, ktore som nepisala

anonym_23bcf1
7. okt 2025

Tepláky u nás na zš nikto nerieši. Úprimne, mne je to jedno. Horšie sú skôr baby, ktoré chodia do školy takto. A kľudne aj počas zimných mesiacov. Pochybujem, že o tom ich rodičia vedia.

viera012345
7. okt 2025
@anonym_eea599

áno, aj na tému dievcenského oblecenia by sa dalo písat ,ja nepisem, ze leginy ano. Leginy s holym bruchom je katastrofa. Ja som sa vyjadrila k chlapcom. A o dievcenskom obleceni by som mohla popísať knihu, co všetko som uz videla. Viera12345 nikde nepisem, ze roztrhane rifle su lepsie. Skratka utocis. Preco? Niekde som napisala nieco s cim nesuhlasis? Ja nesuhlasim s teplakmi (aj s inymi vecami) ale pisem IBA o teplakoch. Na to mas iny nazor? O inom obleceni som nepisala. Viac sa nechcem hadať, nepripisuj mi nazory, ktore som nepisala

@anonym_eea599 Neutocim,len mala som s tým v období skol.dochadzky môjho syna skúsenosť .Do dnešného dňa neviem, či dotyčná p.ucitelka zohľadňovala,ze kto a nie čo má oblečené,ci ju vytacalo, že samoživiteľka obliekala syna čisto,nevystredne,ale do nohavíc/teplákov za 12€, kým iný rodič mal na síce výstredné, ale rifle za 40€?Z celého učiteľského zboru nikto nemal námietky voči vzhľadu môjho syna, len jedna jediná p.ucitelka.S veľkou obľubou to robila pred celou triedou ...

viera012345
7. okt 2025
@viera012345

@anonym_eea599 Neutocim,len mala som s tým v období skol.dochadzky môjho syna skúsenosť .Do dnešného dňa neviem, či dotyčná p.ucitelka zohľadňovala,ze kto a nie čo má oblečené,ci ju vytacalo, že samoživiteľka obliekala syna čisto,nevystredne,ale do nohavíc/teplákov za 12€, kým iný rodič mal na síce výstredné, ale rifle za 40€?Z celého učiteľského zboru nikto nemal námietky voči vzhľadu môjho syna, len jedna jediná p.ucitelka.S veľkou obľubou to robila pred celou triedou ...

@viera012345 ...a áno, nemá zmysel rozoberať to.Urcite je vhodné jednoznačne stanoviť, čo je vhodné do školy a čo už nie,aby sa neposudzovala vhodnosť oblečenia daného žiaka/študenta podľa "farby očí,,

mandzula
7. okt 2025
@viestta

@viestta dobra skola zvladne aj sikanu, aj oblecenie. Dcera na gympli mala uz roky spat v skolskom poriadku upravene, co nie je do skoly vhodne, a nemali problem ani so sikanou. Netreba zas vsetko hned vidiet cierno.

kristiii
7. okt 2025

@stelly652 časy sa menia, názory a "vhodné oblečenie" tiež. Si pamätám ako som chodila do školy v kaliopkach..dnes by ma vysmiali. Doba sa posúva a tak ako boli rifle kedysi robotnicke oblečenie, dopadnú zrejme aj súčasné tepláky či legíny (neklamme si, legíny nie sú o nič sofistikovanejšie než tepláky). Ale teraz je móda aká je

letfenixa
7. okt 2025
@stelly652

@euka210 ale kto robí chybu??..deti zato nemôžu,rodičia tiež nemôžu zato,lebo deti nevedia si už nájsť poriadne oblečenie preto že tie naše obchody su hrozne

@stelly652 všetko normálne oblečenie sa dá nájsť v bežnom obchode, aj v obyčajnom Tescu, takže áno, chybu robia rodičia, pokiaľ je ich dieťa nevhodne oblečené.

letfenixa
7. okt 2025

Raz som si myslela, že je jedna žiačka nahá. Mala elasticke šortky a športovú podprsenku telovej farby.

plnenapaprika
8. okt 2025
@viestta

@viestta 💯👏👏👏 plus kriticke myslenie, doucit sa dejepis pred volbami, sex.vychova.

Strana
z3