Znamenajú problémy s diktátmi poruchu alebo nepozornosť?
Ahojte, poradte, dieta v 3.roc., na zac.roka z diktatu 5. Na pol roka diktat 2 a teraz zase diktat 5. Zo sjl vychadza 1, ucitelka ma neoslovila, len mne to uz pride cudne. Moze byt nepozorne? Alebo ma poruchu pisania? Vychadzaju ciste jednotky. Ak to tato 5ka nepokazi. Myslite, ze treba diagnostiku v cppp? Dakujem.
dysortografia... uz som unavena, je neskoro 🙂
Ako casto pisete diktát doma? Ak trénujete aj doma aspon 1x do tyzdna cely rok a ma v piatich vetách 8 chyb, moze byt porucha. Ak netrenujete doma a dieta trenuje iba v skole diktát, tak to nebude porucha. Diktát sa treba ucit pisat, tak isto ako sa uci ucivo. Jednak je dieta v strese lebo sa sústredí aj na krajsie pisanie + spravne slova. Je to o tréningu.
Ja som ako decko citala velmi vela detskych knih, citala noviny od zaciatku po koniec.. To mi velmi pomohlo naucit sa gramatiku, atd.. Vzdy som si vedela predstavit ako to slovo vyzera napisane. Nikdy som nemala z diktatu horsiu znamku ako 1.. Slohy som pisala na niekolko A4..
V 4. rocniku som napisala sloh s mnohymi cudzimi slovami, az to riesili s mojou mamou, ze odkial poznam take slova 😂
Nemyslim, ze vase dieta by malo poruchu.. V skole je vela faktorov, ktore ho rusia.. Ale hned za tym hladat poruchu, to by som nerobila..
Ja som ako decko citala velmi vela detskych knih, citala noviny od zaciatku po koniec.. To mi velmi pomohlo naucit sa gramatiku, atd.. Vzdy som si vedela predstavit ako to slovo vyzera napisane. Nikdy som nemala z diktatu horsiu znamku ako 1.. Slohy som pisala na niekolko A4..
V 4. rocniku som napisala sloh s mnohymi cudzimi slovami, az to riesili s mojou mamou, ze odkial poznam take slova 😂
Nemyslim, ze vase dieta by malo poruchu.. V skole je vela faktorov, ktore ho rusia.. Ale hned za tym hladat poruchu, to by som nerobila..
@doublexgirl starsie dieta je v 6.roc., nikdy knihy necitalo a z diktativ vzdy 1. Je to aj o osobnosti..
@doublexgirl ani ja som knihy nikdy nelubila citat a pravopis ovladam..
Áno moze, môj stredný ma dysortografiu a žiadosť do CCCaP som dávala sama
@danielahamar prosím ako sa podáva taka žiadosť do cpp?
@danielahamar prosím ako sa podáva taka žiadosť do cpp?
@nikolavindisova iba napíšete podľa bydliska, že máte záujem o diagnostiku, skrz vymenujete roblém. A pošlete email staci

muryk - treba si to rozlozit r je obojaka spoluhlaska, t.j. je to vybrane slovo? nie nie je tak tam nebude y ale i.... toto je gramaticka chyba nie dysporuchova
@kacena4 ak ti dieta odpovie spravne ake je to i, ale napise to druhe -- a opakovane pise to druhe -- tak toto prave JE dysgrafia ako vysita 🙂