icon

Známky v tretej triede

mimi410
9. apr 2018

Zdravim zienky. Mate dona tretiakov? Ako sa ucia? Aky mate system ucenia, znamky. Moj syn totizto nema problem doniest domov aj stvorku. Snazi sa sice ho musim nutit ale spolu to zvladame a napriek tomu mame problemy a predmetmi ako prirodoveda a prvouka. Dakujem za kazdy nazor

Strana
z3
popradcanka12
Autor odpoveď zmazal
mimi410
autor
7. jan 2019

Zdravim vsetky zienky co mi okomentovali moj prispevok a snažili sa mi pomoct. Dlhsie som tu nebola a medzicasom sa s mojho tretiaka stal stvrtak. Netusim co sa s nim dialo ale musim sa priznat ze sme mali na vysvedceni tri 4ky. Nehresila som ho. Prisiel za mnou do prace z vysvedcenim a so slzami. Akonáhle sme sa objali pustil sa do placu. Prazdniny sme si uzili, ale sme sa dohodli ze od septembra zaberieme a riadne sa zlepsi. V auguste sme absolvobali 2 sedenia v pedagogicko psychologickej poradni. Neskutočne ho to nastartovalo. Psychoska bola skvela, mlada baba velmi si sadli. A pomaly ale isto sa blizi polrocne vysvedcko a moj synator bude mat na vysvedcku jediiiinu dvojku. Aj to z vytvarnej. 😂Psychologicka nam zistila disgrafiu lahsia forma.

kofa77
7. jan 2019

@mimi410 gratulujem a synovi za snahu by som kúpila niečo po čom túži, je super 😉

eliska13
7. jan 2019

@mimi410 to je milé musí byť šťastný a ty tiez.😁

ejmi25
14. okt 2022

Stara,tema ,ale nerozumiem ja ako dieta ziadne psychosky neboli a teraz zla znamka a uz kazdy ide psychoske.

simca06022011
14. okt 2022

@moonlight1210 No ale to je pointa vs, rorozumieť veci a nie odrapotat. My sme ani nemohli pisat romány, pytal sa na písomke/ skúške otazku a chcel presnu jasnú odpoved na nu, ziadny sloh. To ani nečítal , ak niekto myslel ze obkeca nieco nepodarilo sa😂

miriam11
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
14. okt 2022

Dnešný problem je,ze deti sa uz neucia na spamät nic. U nas jednu básničku za cely prvy stupeň. Keby som ju sama nasobilku a vybrane slova neucia tak tiez by to nevedela... S kamoškou učiteľkou som sa o tom rozprávala a povedala, ze uplne od toho popustaju, doslova az zakázané to ma. A nastáva problém, matika a pod predmety v pohode sa daju ( ak to vie učiteľ vysvetliť, ja to teda suplujem doma) ale tieto predmety bio, geo, dej... Dokonca aj jazyky vo vyšších ročníkoch, u nas je to peklo. Mne v 5roc, prvy polrok dcera revala doma a zošity lietali, proste ani dve vety si zapamätat. A to veru číta knih az az od prvého rocnika. Cely 5 r bol priam utrpenie, a este stále to nie je ono. Tym, ze sa nevie učiť, priprava do skoly je nekonečna. Az človek proste rezignuje a kašlem na to. Nemôžem pol dna kazdy školský rok stráviť s nou pri knihách, ja uz som do skoly chodila. Venujem sa kľúčovým veciam. A tiež musim zakročiť nech si to.učivo prečíta, aj viac ako 1x, lebo pracak vypracuje, nevie vygoogli, ulohu urobí ake reálne sa to naučiť?

ejmi25
14. okt 2022

@simca06022011 dcera stvrtaka doniesla diktat 4 ,vstupna sjl 3.Veru sa pokazila.Ale diktaty pisem no slovencina je dost tazke hentake vynimky potom slovesa ,niekedy fqjt len tipne.Takze ked tu citam navsivit pri zlych znamkqch psychologicku mi pride naco.Po dalsie ja chodim do prace a nebudem pol dna s nou sediet za ucenim.Nqco potom chodia do skoly!

simca06022011
14. okt 2022

@ejmi25 no ja s dcerou diktaty pisem, doma vzdy napr vcera 1-2 chyby, doniesla tiez 4ku... nechapem ako sa jej to podarilo. Nie k psychologovi s nou chodit nebudem, aj ked som uvazovala, kedze ma problem sa ucit. LENZE ja vidim ze problem je pohodlnost a lenivost, ebo lepsie je fungovat ako v 1-2-3-4rocniku a viac menej doma sa neucit(cest kovid, ale to bol iny cirkus u nas) ako sa realne UCIT. Co sa uz vo vyssich rocnikoch vyzaduje. ma VS sa ma nik nepytal ci sa budem tie skripta 300 stranove ucit alebo nie, ci ich budem ptorebovat alebo nie do praxe, musela som ich vediet odpredu aj odzadu...
Tiez mam pocit, ze zacinam chapat rodicov, ktori prejdu na homeschooling.. dieta mi ma chodit do skoly, domov pride o 15tej a potoms a ma ucit do 20tej lebo v skole im do hlavy nic nenanleju.. ako co tam robia? a nie je to len o mojej dcere, priemery vidime pri znamkach za celu triedu.

ejmi25
14. okt 2022

@simca06022011 mozem jej diktaty diktovat ,ale vzdy su ine slova ,niekedy az cumim.To je vybrane ,to je vynimka slovesa.Ved diktat bez chyby sa da naucit az v dospelosti kedze clovek cita ,sleduje . Aj tak neviem naco to vobec je makke a tvrde

simca06022011
14. okt 2022

@ejmi25 inak nie je to tipovanie, len im to treba vysvetlit a pravidla sa naucit, a trenovat.. diktaty a pocitanie jpotrebuju trening.. preco nepisu diktatov viac neviem a nemusia sa vsetky znamkovat :D Slova su ine, ale pravidla su rovnake. Dikaty bez chyby som pisala celu ZS :D maucila nas to ucitelka, ti co nevedeli pisat diktaty, pisali ich aj 5 za den... a chybne slova prepisovali, opakovali... je to vsetko o cviku a pochopeni.

Strana
z3