icon

Zvyknú si učitelia všímať na žiakoch ako sa majú?

3. mar 2023

Ahojte napadla ma taká otázka a reálne by ma to zaujímalo.
Zvyknú si učitelia všímať na žiakoch ako sa majú? Myslím skôr či si všimnú na nich,že s nimi niečo nieje v poriadku napríklad, či ich niečo netrápi a podobne a či ich to aj reálne zaujíma ak sa im nejaký žiak náhodou zdôverí alebo dáva mu náznaky,že nieje v poriadku.

Strana
z2
panelacikova
3. mar 2023

@kakakina prepáč, píšem priebežne, ako čítam. odoslala som príspevok a dočítala, že to bolo pred tými 3 týždňami. už to nechaj tak teraz.... ale nabudúce, ak sa nedajbože niečo také odohrá, riešte to hneď alebo najneskôr na druhý deň.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
darius_a
3. mar 2023

Ak potrebuješ pomôcť a tvoj triedny triedna ta ma v paži, alebo aj iný učiteľ o ktorom si dufal/dúfala, že ti pomôže poradí usmerniť..
Obrat sa na vychovnu poradkyňu, každá škola by ich mala mat a niektoré myslím už aj psychologa..
Prípade hľadaj pomoc inde.
Človek od ktorého túžiš o pozornosť, alebo u neho voláš o pomoc a on nevidí ma možno ešte väčšie starosti ako ty..
Nerieš prečo, len klop na iné dvere.
Veľa stastia

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
danulicek
3. mar 2023

Môžem hodnotit len podľa synov, ktorí chodia na ZŠ. Mladsi je len prvak, je to zatiaľ inak ako u starsieho. Ale u starsieho áno, majú skvelú pani ucitelku. Prísnu, ale mimoriadne empaticku a vsimavu.

Podotýkam, je to v škole, ktorá je najväčšia v meste. Takze je to o ľuďoch. Ak potrebuješ pomoc a učiteľ nereaguje, urcite máte výchovného poradcu alebo niekoho iného, kto bude rad, že ta môže vypočuť.

zuzana76
3. mar 2023

Samozrejme, že si všímam. Ak je smutný, spýtam sa ho, či ho niečo trápi. Nemyslím si, že dom jedna z milióna.

zuzana76
3. mar 2023

@bilberryday je šanca, aj na veľkých školách

michellemary
4. mar 2023

Akýkoľvek človek, ktorý pracuje s deťmi by si toto všímať mal, ale, žiaľ, nie vždy sa to deje, na stredných školách už o to často ani samotní študenti nestoja...

pietra
4. mar 2023

@kakakina ja by som to riesila aj po tych troch tyzdnoch. Uz len kvoli tomu, aby vsetky strany pochopili, ze takato vec nemoze len tak jednoducho prejst. Ziaci musia pochopit, ze urobili nieco cez ciaru. Bude len tristvrterok, tam mozu dostat pokarhanie, ak spravanie znormalizuju, nemusi byt na konci ani znizena znamka, cize im to nijako neuskodi pri prijimackach. Ale viac by som asi riesila tu ucitelku. Ziadne dieta nemoze nechat tak, ako nechala tvojho syna. Aj keby to bol ten najvacsi grazel, aj keby stale nieco vymyslal, aj keby neviem co. Jednoducho nemoze. A ziaden zapis do TK nie je dolezitejsi ako dieta. A ako by stratila autoritu tym, ze pomoze dietatu? Tym, ze vrieskala, si ju udrzala? Same vyhovorky. A vysledok? Spoluziaci pochopili, ze mozu urobit inym cokolvek, aj tak to prejde, ved su osmaci a predsa im nepokazia vysvedcenie. Ucitelka si odniesla, ze sa moze spravat ako krava a aj tak jej to prejde.

pietra
4. mar 2023

a k povodnej otazke. Ako tu uz velakrat zaznelo, su ucitelia a ucitelia. Niektori si vsimaju, niektori nie. Niekedy si aj vsimnu, aj sa snazia riesit, ale nie vzdy to ide. A casto sa to este otoci proti nim.

prasiatko30
4. mar 2023

Zalezi od skoly a od konkretneho ucitela. Ak je ucitelom len koli tomu, ze to ma pre neho urcite vyhody, ale ziakov ma v pazi tak urcite si nebude vsimat ake problemy maju ziaci a potom su taki, pre ktorych to ucitelstvo nie je len robota od do, ale je to pre nich poslanie, a tym padom sleduju aj ako su tie deti naladene a ci maju nejake problemy.

letfenixa
4. mar 2023

@kakakina s vedením si to riešila? Tam zacni. Môžeš písať TO. Ak škola nebude chcieť nič robiť, tak Skolska inspekcia.

kakakina
4. mar 2023

@letfenixa čo je TO?

michellemary
4. mar 2023

@kakakina skratka pre trestné oznámenie.

mamanika771
4. mar 2023

Tak som sa spýtala muža a povedal ze on ano aj sa s nimi rozpráva pýta sa a keď tak rieši, jedna jeho žiačka sa rezala do ruky a zistili to v škole skôr ako rodičia doma... Je to individuálne a samozrejme vždy je to o konkrétnom ucitelovi

ivanaks
4. mar 2023

Mňa prednedávnom zastavila triedna môjho syna a pýtala sa, či sa niečo u nás doma v poslednej dobe nestalo/nezmenilo, lebo syn sa nikdy neodúval, keď ho upozornila na chybu, ale teraz sa zachoval neštandardne. Spolu sme uvažovali nad tým, čo by mohlo byť vo veci. Takže áno, vďakabohu, za takéto pani učiteľky, pre ktoré je učiteľstvo privolanie, nielen zamestnanie.

ivanaks
4. mar 2023

@ivanaks povolanie 🙂

laila22
4. mar 2023

Určite sú učitelia ktorý si všímajú deti. Moju dcéru šikanovali a jedna pani učiteľka sa jej zverila so svojím príbehom ( čo mňa dosť dojalo) a ponúkla jej, že môže za ňou kedykoľvek prísť. Zakrátko som ju zo školy preložila do inej. A v novej škole sa už našťastie nikdy nič také nezopakovalo, ale písal mi raz učiteľ, že či je ok? Lebo sa mu nezdala vo ,,svojej koži,, mala vtedy zdravotné problémy a on sa obával či sa v škole niečo nedeje..
@kakina tá učiteľka sa zachovala hrozne.

keksik83
27. mar 2023

Učím na strednej. Áno, všímam si žiakov. Aj tých, ktorým som triedna, aj tých, ktorých učím svoj predmet. Vedia, že sa mi môžu zdôveriť, keď sa dá, poradím a pomôžem. Aj moje kolegyne pocity žiakov vnímajú.

margaretka
30. sep 2023

@pribinak fakt? To je ale vinimka o takom učiteľovi som ešte nepočula čo opisuje s že robia ...poväčšine ich nezaujíma čo žiak robí a už tobôž nie skupinky na wp iného charakteru ako zriadené na úlohy ....

margaretka
30. sep 2023

@keksik83 úžasné si jedna z mála , väčšinou počujem len nadávať na tie nevuchivane drzé deti

pribinak
30. sep 2023

@margaretka moji rodičia sú ucitelia ❤️

margaretka
30. sep 2023

@pribinak úžasné ak sú takí to je dar

basullinka
30. sep 2023

Ja som učila na strednej, teraz na ZS. Na strednej som mala menšie skupiny žiakov a tam som na nich videla každú emóciu, deti sa mi zdoverovali so všetkým od prvých lások až po problémy doma. Mojim dvom žiačkam-sestram, ktorým som nahodou bola obom triedna naraz, umrela mama a keď som šla na jej pohreb, chceli, aby som stála celý čas pri nich. Jedna na jednej strane, druha na druhej. Ja som sa z toho sama spamatavala mesiace, naviac som bola mladá učiteľka a mala 25 rokov, druhy rok na škole. Na ZS mam cez 300 ziakov, ktore učím a to je náročnejšie na všímanie si takých vecí, ale robím to aj tak a snažím sa v maximálnej miere. Lebo chcem a myslím si, že je to správne. Učiteľ učí aj tým, ako sa on sám správa a nemusí učiť len učivo ale aj empatii a iným hodnotám.

margaretka
30. sep 2023

@basullinka ty si úžasná máš môj obrovský obdiv 👍♥️ ja ako rodič ani netuším ako to vyzerá z tej druhej strany - učiteľ aká je tá ľudská stránka či vôbec je a ako to je, keďže všetky učiteľky ktoré sme mali sa tvárili mimoriadne profesionalne bez kúsku cítu ako sa hovorí psi cumak len samé rozkazy príkazy doraznisti a žiadna emócia že by sa napr tešila na výlet s nimi alebo poslala fotku s popisom ako sa výlet vydaril proste nič....odskrtnute bola absolvovala s nimi... sme rodičia čo sa zaujímajú snažia byť nápomocní no spätná väzba je taká že nie je to jej náplň práce aby nás informovala ako bolo na výlete alebo keď pochvaľuje super ako bolo páčilo sa deťom mali zážitok ? Tak odpovie len nasrato že zase vyvádzali a hanbila sa za nich a mne je to taaaak ľúto lebo isto nevyvadzali všetci a ....

basullinka
30. sep 2023

@margaretka to už je potom o osobnosti konkrétneho človeka a ja tvrdím, že nie každý ma na to byt učiteľ, práve z tej osobnostnej stránky. Ja cítim sama v sebe, že som skrátka učiteľka vo svojom vnutri a robím to s láskou. Aj tých najneposlusnejsich žiakov mam rada, vidím v nich to dobre, aj ked som k nim prísna a nastavujem hranice. Každá jedna moja hodina sa začína otázkou ako sa majú a aky malý deň, víkend a pod. Učím aj hokejistov a neexistuje, aby som sa nepýtala, s kým cez víkend hrajú alebo ako hrali. Aj dnes nad nimi rozmýšľam, ako sa im darí. Ale to musí mať človek vo svojom vnútri a nedá sa k tomu prinútiť. Aj keď je to niekedy náročné psychicky. Kvôli tomu som odišla na rok zo školstva, ale vrátila som sa, chýbali mi deti. 😅

2006_1211
30. sep 2023

No jasne možno tak v prvom ročníku..

margaretka
30. sep 2023

@basullinka úžasné aj dcéra mala takú pani učiteľku že sa ich pondelok v kruhu na koberci pýtala ako sa mali aké úspechy súťažné, zápasy mali ...alebo výlety komu sa čo páčilo ako trávil čas alebo koho čo čaká cez víkend popriala im že drží palce.... no máme teraz pri maladsej takú že aj keď jej pošlem fotku z lyOvacky že krásna príroda a že ju pozdravuje odpíše smajlíka prizmureneho čo nevi.co znena nič viac alebo užite si tri bodky . A tak sa deti snažia ju odniekaľ pozdraviť že posielime fotku aj pani učiteľke lebo ju má rada no ....

Strana
z2