Zvýšenie poplatkov za školu a ďalšie služby?
ŠKD, cestovné na mhd, obedy, krúžky?
u nas maju deti mhd zadarmo...rovnako obedy...deti chodia sukromne na anj a tam si lektorka zvysovala o 1€/h
Škd 17e. Minuly rok to bolo 12
u nas maju deti mhd zadarmo...rovnako obedy...deti chodia sukromne na anj a tam si lektorka zvysovala o 1€/h
@jarmila2010 obedy sú zadarmo pre všetky ZŠ deti... čo sa týka MHD, v Považskej Bystrici majú zadarmo žiaci? tak to je fajn výhoda.
@jarmila2010 obedy sú zadarmo pre všetky ZŠ deti... čo sa týka MHD, v Považskej Bystrici majú zadarmo žiaci? tak to je fajn výhoda.
@anonym_autor ale my neplatime,ani ziadne rezijne naklady...a ano,deti maju mhd zadarmo
Ja ešte netuším, zatiaľ nám nedali žiadne oznámenia o platbach
Obedy nie sú zadarmo nikde. Sú to obedy s dotáciou.
Minulý rok som platila synovi v 1.roč. 8€, za ŠKD 20€. Tento rok za obedy 9€, za ŠKD 25€. Krúžok angličtiny v škole je bez poplatku. MHD nevyužíva, do školy chodí pešo.
Minulý rok som platila synovi v 1.roč. 8€, za ŠKD 20€. Tento rok za obedy 9€, za ŠKD 25€. Krúžok angličtiny v škole je bez poplatku. MHD nevyužíva, do školy chodí pešo.
@anonym_0381d7 áno, jasné, to je tak hovorovo, že obedy zadarmo, ale chápeme sa.. a môžem sa spýtať? tie poplatky si písala mesačné, áno?
@anonym_0381d7
@anonym_0381d7 ale u nas neplatime nic( nula) za obedy...zrejme to ma vsetko na triku zriadovatel...
@anonym_0381d7
@anonym_0381d7 ale u nas neplatime nic( nula) za obedy...zrejme to ma vsetko na triku zriadovatel...
@jarmila2010 tak, ale tiež dotuje tie obedy, to je jedno či zriadovatel alebo kto. diskutujuca len chcela vyjadrit, ze niekto ich plati..teoreticky to mozete mat premietnute vo vyssich miestnych daniach...
@jarmila2010 tak, ale tiež dotuje tie obedy, to je jedno či zriadovatel alebo kto. diskutujuca len chcela vyjadrit, ze niekto ich plati..teoreticky to mozete mat premietnute vo vyssich miestnych daniach...
@anonym_autor to,ano...
Nič sa nezdvihlo, obedy stále 3€ a škd 15€. Zrpš sme ešte neplatili tento mesiac.
@anonym_0381d7 áno, jasné, to je tak hovorovo, že obedy zadarmo, ale chápeme sa.. a môžem sa spýtať? tie poplatky si písala mesačné, áno?
@anonym_autor áno mesačne. Ešte čakám na triedny fond a ZRPŠ. Minulý rok bol TF 10€ na celý rok, plus 10€ v ŠKD tiež na celý rok. ZRPŠ nepamätám, ale zdá sa mi, že bolo 50€. Viem, tento poplatok je nepovinný, ale my ho platíme.
Vsetko sa dozvieme az na rodicku.Zatial neviem nic,kolko sa bude platit.Vsetko az vtedy,ci sa zvysi,ci zostane.A tento mesiac platime napr.druzinu za 2m,aby sme boli popredu.Dostaneme instrukcie,kolko poslat na ucet.
@anonym_autor u nás išlo hore všetko najhoršie je asi MHD to máme 2.40€ na den
Ale uz viem zatial 80eur,na synovu stuzkovu.
MHD zdvihlo mestske zastupitelstvo od augusta, o ostatnych poplatkoch este neviem.
Čosi málo sa zvýšil režijný poplatok na stravu; MHD syn nevyužíva na dopravu do školy, ale aj to šlo trochu hore. Ešte nás vraj čaká nejaký poplatok za pracovné zošity (slovenčina a matematika), ale presnú sumu zatiaľ neviem.
Nic sa nezvysovalo.
Dopĺňam svoju odpoveď z 2.9. Za pracovný zošit zo SLJ máme zaplatiť 8,20, za pracovný zošit z AJ 10,30, za pracovný zošit z DEJ 4,50. Jeden krúžok v škole so vzdelávacím poukazom +30 €. A to deti samy zatrhli katechétovi pracovný zošit z náboženstva (minulý rok doň spravili až 3 cvičenia, tento rok by to zrejme nebolo iné)...
U nas zatial za ten tyzden,som zistila,ze skor autobus isiel dole.Deti min.rok platili vyse 1 a teraz 80centov za cestu.Druzinu este teda nevieme,kolko sa bude platit.Toto vsetko sa dozvieme az buduci tyzden na rodicku.
Ahojte, tak na zaujíma , platime zaujíma druzinu 20e mesacne, 13e este budene platit za hygienu ako minuly rok a este pytaju 10e do druziny "len tak" na zaklade neviem coho štýlom ze triedna napise na exupage ze druzinarky ju poprosili...platila som to aj minuly rok ale z principu to nemám chut zaplatit takyto neoficiálny poplatok kedze ich je si myslim dost. Vám sa stalo niekomu ze pyraju takéto poplatky?
Ahojte, tak na zaujíma , platime zaujíma druzinu 20e mesacne, 13e este budene platit za hygienu ako minuly rok a este pytaju 10e do druziny "len tak" na zaklade neviem coho štýlom ze triedna napise na exupage ze druzinarky ju poprosili...platila som to aj minuly rok ale z principu to nemám chut zaplatit takyto neoficiálny poplatok kedze ich je si myslim dost. Vám sa stalo niekomu ze pyraju takéto poplatky?
@lusynqa áno, aj my "hračkovné" 20 a oficiálne 44 za ŠKD 🤦🏻♀️
@lusynqa my sme platili minuly rok druzinu 5 eur mesacne. Tento sk.rok asi ostava nezmenene
@anonym_0381d7
@jarmila2010 nemá, škola si to nejak poriesila, na našej sa réžia platí. PB.
U nas zostala druzina rovnaka 10eur za mesiac,aj rezijne naklady na stravu 4eura za mesiac,nic sa nezmenilo.Teda este aj autobus sa mi zda byt lacnejsi,predtym vyse eura a teraz okolo 80,90centov.
@anonym_autor u nas suma za ŠKD ostala 5 eur/mesacne

U nás len MHD ale nevyužívame ju. Zvyšok ostal ako minulý šk.rok