Ako zvládnuť depresiu a strach?

monniii
12. máj 2015

Zdravim vsetkych ktory sa dlhodobo trapia s depresiami a strachom...myslim ale tu skutocnu depresiu ktora vas vie totalne odradit od bezneho fungovania ...ja som uz koli tomu pol roka na pn a poviem vam robila som uz vsetko preto aby som sa dala do poriadku....no ono sa to stalw vracia hlavne tie neg. Myslienky ktore ma nicia a dosloova ma vysavaju...kazde rano sa bojim aky bude den ci nieco vobec zjem nechuti mi...bojim sa uplne vsetkeho a nic vobec nic ma netesi...aj ked chc cosi urobit nejde to....kukam do blba...nic nejem ozaj malinko natahuje ma...krce v zaludku ako keby mi ho nieco zvieralo...nebavi ma zit nemam absolutne ziaden zmysel...viem ze je to tou chorobou vymenila som aj psychiatricku a ta druha mi zase povedala zenemam depresiu ze su to skor uskosti podstupujem aj psychoterapiu aj lieky mam najprv som mala escitil po dvoch mesiacoh mi dali alventu 150 mg ponej som sa citula celkom fajn tak aspon stabilizovane no potom sa alventa vysadila a prislo to teraz opet tak sa nasadila opet sice mensia davka...rada by som ale chcela prist na to ze preco mi je tak....zda sa ze poslednych pet rokov som zila ako robot skola robota domacnost proste som chcela byt 100 percentna vo vsetkom problemy v manzelatve s rodicmi su na beznom poriadku... 😒 ale kto ich dnes nema...precitala som uz spustu knih o poz.mysleni chvilu to fungije a potom opet sa to vracia do starych kolaji...citim sa taka bezcenna bez emocii bez ciela bez zmyslu zivota...uz neviem ako mam s tym sa zmierit alebo to prijat...ako s tym zit alebo prekonat da sa to vobec? Mate niekto podovne skusenoati...a mozno rady ako najst zmysel zivota a chut...ako sa zbavit neustaleho strachu a obav? Co robit som zufala...pomozte kti mozte ;)

bonaqa2013
12. máj 2015

@monniii poznám. Mala som, sem tam bojujem ešte stále. Beriem Cipralex - ale kade ako. Mala by som každý deň 1 tabl., ale ja tak 2 tab. za týždeň. V lete sa cítim lepšie ako v zime. Ja trpím skôr úzkosťami. Mám v kabelke lieky - keby dačo, hneď si ich môžem zobrať. Dosť často chodím autom - keby dačo, sadnem do auta a raz dva som doma. V aute sa vždy ukľudním. Doporučujem chodiť veľa von, medzi ľudí - iste máš prechádzky, zaoberať sa zmysluplnou prácou resp. koníčkom. Len lieky tento problém neodstránia - ešte tam musí niečo byť napr. nie moc šťastné manž., problémy v práci a pod. Najlepšie by bolo odstrániť tento prvotný problém, potom by už malo byť lepšie.
Čítam, že sa snažíš oteh. No neviem či teraz momentálne je to ten najlepší nápad. Ak berieš psych. lieky tehu by som nateraz odložila. V teh behajú hormóny hore dole - môže sa Ti stav ešte zhoršiť.

lea100
12. máj 2015

@monniii odporúčam citát Bibliu, veľa sa rozprávať s Bohom, odovzdávať mu tuto depresiu.. Samozrejme riadiť sa aj pokynmi odborníkov ale Ježiš je najlepšie lekár.

monniii
autor
12. máj 2015

Dakujem Vam kocky za rady vsak sa snazim aj s banbozkom rozpravat len ono ked to je tak vtedy clovek ozaj nema chut na nic....ono kto to nezazil nepochopi...snazim sa chodit von akurat teraz som prisla...akosi poobede je mi trosku lepsie....inac to tehotenstvo...ved prave sme sa pokusali lebo som sa citila celkom fajn a bola som chvilu bez liekov...a doktorka mi to tiez odporucila zevraj hormony dokazu divy a praveze zevraj sa zena moze z toho aj uplne dostat pocas tehu...tak neviem...jeden povie tak druhy inak...uz neviem comu verit....clovek je ako v zacarovanom kruhu...ja som predtym mavala tiez len uzkosti a to som nevedela ze ich mam...myslela som ze mam nejajy zdr. Problem fyzicky....no a potom to jedneho dna vypuklp do depky keby som vedela ovela skor by som to riesila....komunikujem aj s anjelmi snazim sa len ono sa to proste vracia a vracia ;( myslela som ze by dietatko dalo zmysel mojmu zivotu....koli tejto chorobe som bohuzial prisla o pracu a najhorsie he ze vas nik nechape....ako jej nieco moze byt...no tak to byva niekedy malokto vie pochopit...viem ze vsetko zle je ma nieco dobre...no uz neviem ci to niekedy bude tak ako predtym...

lea100
13. máj 2015

Ja som niekedy trpela veľkým strachom, pomaly som ani nevyšla z domu, myslela som si že sa už z toho nedostanem , brala antidepresíva . Ale ako som odovzdala život Jezisovi , veci sa začali meniť a bola som úplne uzdravena od toho strachu. Doporučovaná by som Ti nájsť si aj nejakého duchovného poradcu- kňaza pripadne katolícke spoločenstvo kde by sa mohli za teba modliť. Odkiaľ pochádzaš?

lea100
13. máj 2015

Ak úprimne odovzdas svoj život Bohu a poprosis ho o pomoc tak On bude konať a nenechá tá bez pomocí, ver mi, vlastná skúsenosť, budem sa modliť aj ja za tvoje uzdravenie.

monniii
autor
13. máj 2015

Lea dakujem velmi krasne za povzbudive slova...viem viera robi zazraky skusim este viac prosit viac zo srdiecka ;) verim ze to bude dobre nic ine ma nedrzi nad vodou len to ze bude dobre raz
..dakujem za rady velmi si to vazim ;)

lea100
14. máj 2015

@monniii určite bude dobre, viem sama ako je človeku keď ho zviera taká beznádej či bude niekedy lepšie ale ver že bude, s Jezisom je len dobre a aj keď príde skúška nikdy to nebude nad naše sily ale vždy tu bude On aby ta podržal. Ježiš klope na dvere tvojho srdiečka, pozvi ho do tvojho srdiečka . Jeho láska je silnejšia ako akákoľvek depresia a strach. Veľa požehnania a ver že Ježiš je Víťaz a s ním zvíťazis aj ty🙂

mirka_8
2. feb 2021

@monniii pisat si trapenie na papier a potom ho spalit viem ako sa citite nerozumiem len jedno poznam ludi ktorym hned antidepresiva posobili preco je to tak ani to nebolo poznat na nich a su ludia ktory sa takto trapia