icon

Ako fungujete s deťmi, keď nemáte žiadnu pomoc?

20. sep 2025

Ahojte, zaujímalo by ma ako fungujete v podobnom prípade ako mam ja ?
Syn ešte nechodi do skoky takze momentálne len rozmýšľam 😅 ale ja budem nastupovať do prace. Syn pojde do škôlky a co z okolia viem tak minimálne v tých začiatkoch bude ze nonstop chorý. To si budem môcť čerpať toľko očrky ci paragrafy alebo ako ? Nie muž doma ostávať nemôže jeho príjem je väčší a podstatnejší než ten môj a nemáme nikoho z rodiny kto by pomohol. Obávam sa že mi zamestnávateľ raz dva predloží výpoveď pri takej frekvencii chodenia do prace ze jeden týždeň áno a druhy nie

Strana
z4
barka1
20. sep 2025

Nebolo to také hrozne. Nie každé dieta má takyto nástup do MŠ.
Ale ja som deti na kolektiv aktivne pripravovala - každý den 2x vonku, na ihrisku, prechadzky s inými detmi, navstevy, atd. Potom som im dávala každý večer imunoglukan.
Toto je jeden z problémov, ktory má zmysel riesit, až ked nastane.

anonym_bfd755
20. sep 2025

Zlaty home office, inak neviem.. aj ked len prestriedat sa s mužom, ak sa da.. lebo 100% HO je uz vzacnost.. vacsina tych chorob nastastie nebolo vážnych, len nekonecne sople, ale dalo sa to tak zvladnut... dorobiť pracu neskor vecer a pod.. začiatky su tazke

januska12323
20. sep 2025

V prvom rade rodičia ste obaja tak občas pôjde na OCR aj muž, má na to nárok. V druhom áno zamestnávateľovi to môže vadiť a práve preto by si sa mala postarať aby toho chýbania bolo čo najmenej.

autor
20. sep 2025
@januska12323

V prvom rade rodičia ste obaja tak občas pôjde na OCR aj muž, má na to nárok. V druhom áno zamestnávateľovi to môže vadiť a práve preto by si sa mala postarať aby toho chýbania bolo čo najmenej.

@barka1 vonku aj v každom počasí trávime veľa času a tiež s inými detmi je celkom dosť. Ešte sa pozriem na ten imunoglukan ďakujem za tip
@anonym_bfd755 žiaľ ja nemám typ práce ktorý sa dá zobrať domov ani preložiť na neskôr 🫠
@januska12323 a môj manžel podobne, nemôže ostávať doma preto s tým musim rátať tak, že ja budem ta, ktorá bude ostavat doma ak bude doeta choré

anonym_bfd755
20. sep 2025
@anonym_autor

@barka1 vonku aj v každom počasí trávime veľa času a tiež s inými detmi je celkom dosť. Ešte sa pozriem na ten imunoglukan ďakujem za tip
@anonym_bfd755 žiaľ ja nemám typ práce ktorý sa dá zobrať domov ani preložiť na neskôr 🫠
@januska12323 a môj manžel podobne, nemôže ostávať doma preto s tým musim rátať tak, že ja budem ta, ktorá bude ostavat doma ak bude doeta choré

@anonym_autor ja som si kvoli tomu hladala flexibilnu prácu a s HO, nastastie som natrafila na kolektiv kde su na male deti zvyknute. Inak by som asi ostala este doma par mesiacov

pribinak
20. sep 2025

Muž môže ostať doma, nenechaj nastaviť u vás doma systém tak, že budeš doma len ty s chorým dieťaťom

Muž má OCR, paragrafy, dovolenky presne tak ako ty

anonym_43090d
20. sep 2025

Vobec to tak nemusi byt ze nonstop choroba...moja dcera ked nastupila pred rokom tak ochorela 1x v oktobri na tyzden, potom chuda na vianoce (to boli prazdniny) a to bolo vsetko za cely skolsky rok. Prezili sme uplne v pohode. Nemusite hned takto pristupovat ze aaa furt bude choroba...😀 (davala som jej iba C vitamin, nic extra... a aj to len august,septembet oktober)

anesim
20. sep 2025

2 x ty a 1 x muz , zalezi,co robis aj ty, ak ta musi niekto zastupovat a robit aj tvoju robotu,tak tiez nebude nadseny z toho

januska12323
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môže ostávať doma pokiaľ nie je riaditeľ zemegule.

kaca222
20. sep 2025

Odporúčam nenastupovať do práce v jednu chvíľu s nástupom dieťaťa do kolektívu, ak sa dá. Ideálne skúsiť v predstihu jasličky alebo teda nastúpiť do práce neskôr, kým sa zosynchronizujete a dieťa sa adaptuje,… a neviem síce čo robíš, ale sú zamestnania kde rozhodne zamestnávateľ nebude tolerovať časté výpadky kvôli chorobe, obzvlášť, ak chceš všetko pokrývať ty. Takže potom sa možno obzrieť po čiastočnom úväzku, flexibilnej pracovnej dobe (vieš sa s otcom prestriedať pri chórom dieťati), možnosti HO.

mane01
20. sep 2025

@anonym_autor nestresuj, moji chori nebyvali, max raz za zimu boli prechladnuti… pi najhorsom si najdes opatrovatelku

stormie
20. sep 2025

Prepac, ale ty sa stresujes dopredu co bude ak bude dieta chore a to pomoc mas - manzela. To ze aj on chodi do prace (aj ked zaraba viac je sice pekne) ale dieta je vase spolocne. Tiez ma narok na paragraf, ocr alebo dovolenku. Poznam mamku dvoch deti co je naozaj sama, ani rodina, ani manzel, ani suseda na strazenie, ocr neprichadza do uvahy lebo by prisla o peniaze ktore potrebuje, ju zachranil home office.

anonym_13476f
20. sep 2025

@anonym_autor" muž nemôže" a čo je riaditeľ zemegule?milujem fakt, keď muž nemôže. Ty sa trápiš, riskuješ stratu zamestnania, čo ak ti práve pár mesiacov bude chýbať do lepšieho dôchodku? Stále s chorým deckom doma, v robote trošku človek je s ľuďmi, s chorým aj ty skoro pochytáš všetky choroby. Keď bude veľký, tak už nebudeš musieť zostávať, ale teraz potrebuješ, aby aj muž sa podieľal, tak nech sa nevyhovára na tých pár eur. Ty budeš na tom zle, keď stratíš zamestnanie, nie on.

anonym_7cf038
20. sep 2025

@anonym_autor Nemyslim, ze pre vyssie platenych zamestnancov OCR zrusili - kolko zarobi tvoj muz? Ja by som na take nespravodlive rozdelenie nepristala, teraz zaraba lepsie tvoj muz, po 3 rokoch, ak sa dobre opres do prace, to mozes byt ty. Ja som tiez, ked deti boli male, zarabala menej ako muz, teraz zarabam takmer 2x tolko ako on. Nepodcenuj sa (tiez som bola "len" asistentka, ked som isla na MD)..zeny mame rovnake pravo byt nezavisle ako muzi.. takze pol na pol, alebo si dohodnite na brigadu starsiu susedu/byvalu ucitelku/sestricku na dochodku, ked bude dieta chore.

anonym_08e676
20. sep 2025

Chápem ta tiež musím byť ja ťa osoba čo ostanem zmalou keď bude chorá alebo manželovu sa paragraf ani ocr neľúbi a on to nechce brat podľa neho je to blbosť .
A ďalšie je moje dieťa po traume z nemocnice odmieta lieky odkohi kolvek iného ako som a taktiež vyžaduje pri chorobe moju prítomnosť lebo od bábätka som snou vždy bola ja keď bola chorá samozrejme aj keď bola zdravá .

Ale keby je snou manžel je vedsie riziko že ochorie a hneď z orc by islie na pn keďže jeho každá choroba chyti neviem ako by to bolo keby sa staral o chorú on sa proste dlho lieči z choroby .
Minuli skolkarky rok odnej párkrát ochorel aj keď som sa starala o ňu ja a musel kvôli tomu pn čo bolo prenas problém .

Tak že radšej budem z malou ja .nemám problém zobrať si robotu na polovičný úväzok alebo dohody ale proste stále chcem byť stou rodinou a radšej budem robiť menej aby som sa mohla po škôlke dieťaťu a domácnosti venovať naplno a vždy pri chorobe ostať snim doma

anonym_fe5a6e
20. sep 2025

Ja som dala syna do škôlky o rok skôr čiže si odkrútil choroby kým som bola na rodičovskej 😊 keď som sa vrátila do práce už s tým problém nebol

tenerifka
20. sep 2025

@anonym_autor dieta je vase spolocne a je uplne jedno, kolko kto zarobi.
Mas velku vyhodu, ze mas moznost OCR, u nas nic take neexistuje a rodicia si to musia zariadit, ako vedia, t. J. Babky, susedky, opatrovatelky, kamosi, pracovat jeden rano a druhy poobede. Tu sa sice do skolky aj skoly chodi normalne so soplom, ale ak je to nieco vaznejsie-hold, treba sa zariadit.
V tvojom pripade-kedze nie si matka samozivitelka, ale plnohodnotny partner aj rodic dietata, tak fifty-fifty s manzelom, tvoja praca nie je vobec pod urovñou prace tvojho manzela.

anonym_08e676
20. sep 2025
@anonym_fe5a6e

Ja som dala syna do škôlky o rok skôr čiže si odkrútil choroby kým som bola na rodičovskej 😊 keď som sa vrátila do práce už s tým problém nebol

@anonym_fe5a6e mne ani toto nepomohli moja už do škôlky chodí druhý rok a zatiel bola škôlke prvé 4 dní od vtedy je doma chorá .

Unas bol ešte minuli rok 1.polrok dobre bola chorá do kopí Max 2mesiace ale druhý polrok hrôza a škôlke do kopu bola si Max 2mesiace

anonym_eea3a1
20. sep 2025
@anonym_13476f

@anonym_autor" muž nemôže" a čo je riaditeľ zemegule?milujem fakt, keď muž nemôže. Ty sa trápiš, riskuješ stratu zamestnania, čo ak ti práve pár mesiacov bude chýbať do lepšieho dôchodku? Stále s chorým deckom doma, v robote trošku človek je s ľuďmi, s chorým aj ty skoro pochytáš všetky choroby. Keď bude veľký, tak už nebudeš musieť zostávať, ale teraz potrebuješ, aby aj muž sa podieľal, tak nech sa nevyhovára na tých pár eur. Ty budeš na tom zle, keď stratíš zamestnanie, nie on.

@anonym_13476f Tiez ma to rozculuje, ze "muz nemoze". No, moze. Neubudne z neho.

autor
20. sep 2025
@pribinak

Muž môže ostať doma, nenechaj nastaviť u vás doma systém tak, že budeš doma len ty s chorým dieťaťom

Muž má OCR, paragrafy, dovolenky presne tak ako ty

@pribinak nie nema. Ma vlastnú firmu ktorú si vedie a potrebujem tam byt

pribinak
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor o to skôr má priestor tá prestriedat. Veď je pánom svojho Čadu
Ale je to na tebe, sle veľmi zle sa pozeráš na vec

trinneo
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kedze je majitelom svojej firmy, o to ma lepsiu poziciu, aby mohol byt aj s dietatom ..ja som tiež sama sebe šéfkou a mam svoju firmu a hadaj co?byvam doma na ocr a pn s deťmi pravidelne, lebobsi tonviem zorganizovať lepsie....a muz chodi ja ocr tiez a je s detmi ked ja musim do prace aj pocas mojej ocr, takze si nehladaj vyhovorky, resp. ON dieta je spoločné a aj strarostlivost

abbey1
20. sep 2025

@anonym_autor Vedela som, čo je pre mňa v živote priorita aj to, že nemám kde a nechcem choré dieťa niekde nechávať, a ani ho vidieť par hodín denne vyfľusnutá po práci. Preto som sa rozhodla počas materskej, že už späť do práce nenastúpim a budem si hľadať inú.

anonym_13476f
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor má vlastnú firmu a tam potrebuje byť. Ach jaj. Ja by som takéto reči, keď mám malé dieťa od muža nebrala. Mal povedať pred deckom, že si mieni rodinu s firmou založiť.

anonym_4330eb
20. sep 2025
@anonym_13476f

@anonym_autor to nie jelen prvý rok.Su deti, ktoré sú choré celú škôlku kiahne, sople, brušná viróza, angína.Najst škôlku kde nebude veľa deti.Ak tie babky nič nepomôžu, lebo naša pri každej viróze ochorela tak, že babka sa liečila 3 t starší ľudia už nemajú dobrú imunitu a nie sú zvyknutí na detské bacile.Musela som si nájsť prácu kde som mohla byť v prípade núdze doma na HO.Muz nechodil na OCR ani som nechcela.Plat má 3x vyšší ako ja a bola som s tým v pohode.
@anonym_13476f pár mesiacov do dôchodku si doplatí.Prestante robiť z dôchodku svätý grál.Co si myslíš, že tých pár mesiacov, rokov jej znizi dôchodok o štvrtinu?Bude ďalších 35 rokov robiť, šetriť, môže zdediť, predať milujem tieto dohady o dôchodku.Z mojich kamarátok žiadny muž nebýval na OCR.Moj muž, ak by zostal doma príde o slušné polročné odmeny.

anonym_13476f
20. sep 2025
@anonym_4330eb

@anonym_autor to nie jelen prvý rok.Su deti, ktoré sú choré celú škôlku kiahne, sople, brušná viróza, angína.Najst škôlku kde nebude veľa deti.Ak tie babky nič nepomôžu, lebo naša pri každej viróze ochorela tak, že babka sa liečila 3 t starší ľudia už nemajú dobrú imunitu a nie sú zvyknutí na detské bacile.Musela som si nájsť prácu kde som mohla byť v prípade núdze doma na HO.Muz nechodil na OCR ani som nechcela.Plat má 3x vyšší ako ja a bola som s tým v pohode.
@anonym_13476f pár mesiacov do dôchodku si doplatí.Prestante robiť z dôchodku svätý grál.Co si myslíš, že tých pár mesiacov, rokov jej znizi dôchodok o štvrtinu?Bude ďalších 35 rokov robiť, šetriť, môže zdediť, predať milujem tieto dohady o dôchodku.Z mojich kamarátok žiadny muž nebýval na OCR.Moj muž, ak by zostal doma príde o slušné polročné odmeny.

@anonym_4330eb 40 rokov, ktoré sú teraz podmienka na získanie starobného dôchodku a o 10 rokov môže byť aj 45 rokov odrobených si doplatíš? A keď ti starý zomrie v 50- tke a ty budeš mať odrobených 30 rokov, tiež si doplatíš? Ja zase nechápem také ľahkovážne rozmýšľanie. Muži zomierajú skôr, väčšina žien je v starobnom veku samých. Ale to je asi dosť ďaleko a mamičiek sa to netýka. 🥳

autor
20. sep 2025
@trinneo

@anonym_autor kedze je majitelom svojej firmy, o to ma lepsiu poziciu, aby mohol byt aj s dietatom ..ja som tiež sama sebe šéfkou a mam svoju firmu a hadaj co?byvam doma na ocr a pn s deťmi pravidelne, lebobsi tonviem zorganizovať lepsie....a muz chodi ja ocr tiez a je s detmi ked ja musim do prace aj pocas mojej ocr, takze si nehladaj vyhovorky, resp. ON dieta je spoločné a aj strarostlivost

@trinneo tak to asi neriadis taky počet ludi a chod tvojej firmy tiež asi nie je napojený na ďalšie organizácie...je to proste niečo iné ja to rešpektujem a úplne s tým súhlasím ze tam musí byť takze s týmto tu na mňa nechoďte 😃

Tuto firmu mal už pred založením rodiny vedela som ako to bude

ljmmm
20. sep 2025

Daj ho o par mesiacov skor do jasliciek aby pochytal co sa da. Zakon schvalnosti bude fungovat, ked sa ti to najmenej bude hodit v novej praci. Alebo uz teraz dohodnut susedu alebo daku dievcinku na opatrovanie.

janickacrazy
20. sep 2025
@anonym_autor

@trinneo tak to asi neriadis taky počet ludi a chod tvojej firmy tiež asi nie je napojený na ďalšie organizácie...je to proste niečo iné ja to rešpektujem a úplne s tým súhlasím ze tam musí byť takze s týmto tu na mňa nechoďte 😃

Tuto firmu mal už pred založením rodiny vedela som ako to bude

@anonym_autor ja ťa chápem, ale veď môžeš nastúpiť do práce a uvidíš, či dieťa bude často choré alebo nie, sú aj deti, ktoré nie sú choré takmer vôbec, môj prostredný syn napríklad prvý rok v škôlke nebol chorý ani jeden deň, veľmi rád tam chodil

lulu0123
20. sep 2025

Ja som napriklad dala syna do skolky skor.Vzali ho od januara a zacala som robit v aprili.Pekne postupne sa adaptoval,nikam sme sa neponahlali.Na zaciatku bol parkrat chory,nachladeny,ale potom neskor uz vobec.

Strana
z4