Ako fungujete s deťmi, keď nemáte žiadnu pomoc?
Ahojte, zaujímalo by ma ako fungujete v podobnom prípade ako mam ja ?
Syn ešte nechodi do skoky takze momentálne len rozmýšľam 😅 ale ja budem nastupovať do prace. Syn pojde do škôlky a co z okolia viem tak minimálne v tých začiatkoch bude ze nonstop chorý. To si budem môcť čerpať toľko očrky ci paragrafy alebo ako ? Nie muž doma ostávať nemôže jeho príjem je väčší a podstatnejší než ten môj a nemáme nikoho z rodiny kto by pomohol. Obávam sa že mi zamestnávateľ raz dva predloží výpoveď pri takej frekvencii chodenia do prace ze jeden týždeň áno a druhy nie
@kaca222 samozrejme ze pojde co najskor do prace, to kazdy podnikatel.
Ale snad dieta je na 1.mieste.
Tiez zamestnavame ludi, mame terminy zmluvne pokuty.
@natalka13 ide o to, že nie každý podnikateľ je flexibilný. Obzvlášť ak to ešte nemá rozbehnuté a je tam na svojej pozícii sám. Môže mať dajme tomu servis, predajňu, hocičo, to nie sú veci ktoré vieš riešiť z domu od telefónu.
@anonym_autor autorka, nebudem klamať, je to o hubu. Ja mám dcéru, čo je chorá každy mesiac okrem leta už od 2 rokov a teraz má 7. Jej choroby nie sú vážne, väčšinou sople, buď bez kašľa, alebo slabý kašeľ, čo sa do týždňa prelieči. Ale teda toto riešim v práci stále, muž nechce ísť na OČR, lebo jemu krátia výplatu, a ja mám možnosť Home Office. Keď je dieťa choré, tak môžem byť aj 2 týždne vkuse na HO a potom si to v kancelárii dobehnem. Vždy,.keď muž príde z práce, 5-6 hodín porobim, on preberie deti po návrate z práce. Ak je niečo súrne, berie si dovolenku na 1-2 dni, ja idem na 1-2 dní do kancelárie a zvyšok HO. Niekedy si beriem pol dňa dovolenku a pol dňa robím. A takto to latame už pár rokov.
@anonym_49a472 ako sa ti dá pracovať na HO s chorým dieťaťom? Ja mam 4r syna, a každým homacom sním, hlavne keď je chorý, som po jednom takom dni duševne staršia o 5 rokov a začínam už aj sediviet... Pri tak malom dietati sa mi vôbec nedá pracovať, ani len sústrediť na nič, furt ma ruší, furt niečo chce, aj jesť mu treba dat, jeho potreby proste musím pokryť 100% ci pracujem, ci nie.. Vsetko dohanam po nociach... Lebo nechcem mu zapnúť telku od 8 do 12stej.. Jasne hodinku si dačo pozrie ale to je max...
@anonym_49a472 ako sa ti dá pracovať na HO s chorým dieťaťom? Ja mam 4r syna, a každým homacom sním, hlavne keď je chorý, som po jednom takom dni duševne staršia o 5 rokov a začínam už aj sediviet... Pri tak malom dietati sa mi vôbec nedá pracovať, ani len sústrediť na nič, furt ma ruší, furt niečo chce, aj jesť mu treba dat, jeho potreby proste musím pokryť 100% ci pracujem, ci nie.. Vsetko dohanam po nociach... Lebo nechcem mu zapnúť telku od 8 do 12stej.. Jasne hodinku si dačo pozrie ale to je max...
@galadriel90 a môžeš si aj prispôsobiť kedy robíš, či nie? Sestra vstane o 5, odpracuje si pár hodín, muž potom robí HO 9-17 (ale ten ani nevyjde z izby) a potom zase ona robí do neskorého večera. Ale je to záhul, a poriadny.
Prvý rok v školje bol u nás horor. Co dalo, ty chyti. Druhý rok o dost lepšie. Brala som si OCR, občas svokor zastupil, ale zásadne to bolo na mne. Nastastie zamestnavatel problém nemal, co sa cudujem, ale nemal. A ja som sa potom snažila pracovat za dvoch a šlo to.
@aurora33 a čo keď ma firmu? Sú všetky firmy resp. podnikania rovnaké? Rovnako náročné na čas, rovnako flexibilné? Nie sú. Tak ako zamestnania sú rôzne. Niekde si môžeš čerpať OCR pravidelne a kolegovia to takmer nepocítia a niekde je to skrátka prúser.
@jaroe ja som reagovala na autorku, ktorá píše že asi nemame firmu. No a máme. Teda manžel ma. A rovnako ako je každá firma iná, je aj každý otec iný. A neverim že v dnešnej dobe, keď sa aj deti učia online sa nedá sem tam vziať OČR na pár dni. Čiže to nie je o tom že sa nedá, ale že sa nechce.
@anonym_autor hlavne dieta otuzuj, nedezinfikuj mu ruky, dieta nech si pokojne oblizuje aj spinave ruky. okrem teda toho pobytu vonku a zdravej stravy. moja dcera chodi do skolky druhy rok a bola chora 2x. ziadny soplovy a kaslovy armagedon sa nekonal, ani nekona. ale aj ked ma fakt dobru imunitu, tak som musela riesit co s dietatom, pretoze tyzden chripkovych prazdnin v novembri, tyzden chripkovych prazdnin v marci. moje dieta zdrave, ale skolka zatvorena. a mimo toho, este sa v skolke pokazilo kurenie, tak dalsie 3 dni doma. odporucam najst si pracu v statnej sprave, tam sa neriesia ocr-ky. v sukromnom sektore ti nikto nebude tolerovat kazdy mesiac ocr. a na opatrovatelku sa radim nespoliehat, opatrovatelka ti ku choremu dietatu nepride, aby riskovala nakazenie. a tie reci o chlapovi si nevsimaj, tu vacsina nema potuchy co to je, ked zivis okrem svojej rodiny dalsich x rodin a mas podpisane zmluvy s terminmi a na tvoju pracu nadvazuje ina praca. moj muz tiez podnika a tiez by s dcerou doma nemohol zostat.
@matkahelka dakujem za takto normálny komentár 🙏 ta štátna správa ma pravdu povediac vobec nenapadla lebo myslím ze tam treba mať výšku nie ? Aspoň nejakú sociálnu prácu alebo také čosi nie ? Ja mam rada svoju prácu a určite by som v tom raz chcela pokračovať no je to remeslo 😅 mam to v rukách nie je tam žiadna možnosť home office takže easi budem musieť pouvažovať o úplnej zmene aspoň na pár rokov
@matkahelka dakujem za takto normálny komentár 🙏 ta štátna správa ma pravdu povediac vobec nenapadla lebo myslím ze tam treba mať výšku nie ? Aspoň nejakú sociálnu prácu alebo také čosi nie ? Ja mam rada svoju prácu a určite by som v tom raz chcela pokračovať no je to remeslo 😅 mam to v rukách nie je tam žiadna možnosť home office takže easi budem musieť pouvažovať o úplnej zmene aspoň na pár rokov
@anonym_autor A prečo si nezaložíš vlastnú živnosť? Pri remesle si to viem predstaviť, mat tvoje vlastné produkty/služby. Mala by si flexibilny prac. čas
@galadriel90 a môžeš si aj prispôsobiť kedy robíš, či nie? Sestra vstane o 5, odpracuje si pár hodín, muž potom robí HO 9-17 (ale ten ani nevyjde z izby) a potom zase ona robí do neskorého večera. Ale je to záhul, a poriadny.
@kaca222 práveže nemozem, Od 8 do 15 musím byť jednoducho zapnutá. Jasne ze keď sa mi da a potrebujem si nadrobit, zapnem sa o 4tej, a tých pár usetrenych hodín si šetrím na horšie dní.. Ale teda, je to veľká psychiatria 😭
@kaca222 práveže nemozem, Od 8 do 15 musím byť jednoducho zapnutá. Jasne ze keď sa mi da a potrebujem si nadrobit, zapnem sa o 4tej, a tých pár usetrenych hodín si šetrím na horšie dní.. Ale teda, je to veľká psychiatria 😭
@galadriel90 to verím 😳 to by nešlo ani pri našom, robiť niečo keď mi tam behá
@galadriel90 to verím 😳 to by nešlo ani pri našom, robiť niečo keď mi tam behá
@kaca222 a ja som sama sním takto celé dni, muz je v robote a príde až večer keď vsetko spi. Každý večer zaspim pri večernom pásme, co syn chvíľu pozerá o siedmej.. A preto to robím tak, ze dní kedy je doma muž a ja pracujem na HO, idem bud do officu, alebo sa poobede vypnem a do večera s prepáčením dlabem na nich, nech sa starajú o seba sami 😂
Veď niesi natom sama ...máš muža. Raz budeš ty doma raz on....a keď nastúpis a nedajbože ochorie a hneď ísť na ocr nie je dobrý nápad. Najprv v práci sa treba otukat spoznať sa. Muž nech ide a ty si prácu nenechaj ujsť.lebo budeš bez príjmu, práca sa ťažko hľadá

Na deti sme sami dvaja, babicky su daleko. Syn nastupil do skolky v septembri minuleho roku, ja som zmenila pracu v novembri na ciastocny uvazok s moznostou HO, inak by sme to nezvladli. Na povodnom mieste by mi netolerovali tolko ocr kolko som potrebovala. Od septembra do marca bol v kuse chory, posilnovali sme imunitu ako sa len dalo, bezuspesne. Na prstoch jednej ruky by som spocitala pocet tyzdnov ked vydrzal v skolke od pondelka do piatka bez choroby. Manzel na OCR nepojde, jeho prijem nas zivy. Ja som sa zmierila s tym ze kym je syn maly, moja sebarealizacia ide bokom. Takze my sme situaciu riesili zmenou pracovneho miesta a skratenim uvazku u mna.