Ako prebieha súd o výživné?
Ahojte prosím vás ako to prebieha na súde o výživné a zverenie do osobnej starostlivosti?
Súd má vyzval že mám zdokladovať príjmi a výdavky na maloletého. Stačí to len písomne alebo treba doložiť aj bločky, výpisi z účtu že tie platby naozaj prebehli a ta aké obdobie 🤔? Mate niekto skúsenosti za každú radu ďakujem prikladám fotky ako to mam pripravene.

@martusik2305 v ktorej krajine pracuje ex? Je mozne, že máš nárok aj na pridavky zo zahranicia. Prezisti si to, aby to nebolo vyplácané ex, keď máš na to narok
@martusik2305 prečo nevzali dieťatko do škôlky?
@martusik2305 mojej kamarátke tam dala právnicka všetko ešte aj návštevu kina, detského centra, sumu za bicyklik, futbalovu loptu, vitamíny,
letnú dovolenku, nákup knižiek, hraciek...je x iných veci, ktoré Ťa ani nenapadnú.vzhladom k mužovmu platu nedaj sa opiť rožkom
@luckaleo1988 z kapacitných dôvodov
Ahojte baby chcem sa spýtať kde môžem podať žiadosť o výživné na dve deti aby mi bývali platil ďakujem za radu🙂
Vyzivne sa ziada u otca deti predsa 🙂
Najlepsi chlapi to navrhnu priamo a daju aj mierne vyssiu sumu,
Priemerny chlap to riesi tak, ze sa skusi dohodnut a daju tak plus-minus normalne vyzivne.
S najhorsimi chlapmi zial treba ist na okresny sud v mieste trvaleho bydliska.

@martusik2305 ahoj, ja som do nákladov preratala aj relevantnú časť nájmu, elektrina, plyn. Keďže sme bývali 4 v byte tak 200:4 je 50€ + ostatné, strava, lieky, krúžok, poistka jeho. Bločky som prefotila a aj výpisy z účtu a označila zvýrazňovačom položky tykajuce sa syna. Mne zdvihli výživné zo 100 na 250. Mal vtedy 7 rokov. (Nakoľko na súde keď sme sa rozviedli sme sa dohodli na 50€ a že bude prispievať naviac- neprispeval, potom sme sa ústne dohodli na 100€ ale nič naviac neplatil, podala som na súd o zvýšenie). Ja by som na ústne dohody nedala, všetko najmä papieri radšej. Aj my sme mali dohodu a nič z nej. Takto môžem synovi aj odložiť do dospelosti niečo.