icon

Ako prebieha súd o výživné?

martusik2305
23. feb 2020

Ahojte prosím vás ako to prebieha na súde o výživné a zverenie do osobnej starostlivosti?
Súd má vyzval že mám zdokladovať príjmi a výdavky na maloletého. Stačí to len písomne alebo treba doložiť aj bločky, výpisi z účtu že tie platby naozaj prebehli a ta aké obdobie 🤔? Mate niekto skúsenosti za každú radu ďakujem prikladám fotky ako to mam pripravene.

Ako prebieha súd o výživné?Ako prebieha súd o výživné?
Strana
z3
richelina
23. feb 2020

@martusik2305 ahoj, ja som do nákladov preratala aj relevantnú časť nájmu, elektrina, plyn. Keďže sme bývali 4 v byte tak 200:4 je 50€ + ostatné, strava, lieky, krúžok, poistka jeho. Bločky som prefotila a aj výpisy z účtu a označila zvýrazňovačom položky tykajuce sa syna. Mne zdvihli výživné zo 100 na 250. Mal vtedy 7 rokov. (Nakoľko na súde keď sme sa rozviedli sme sa dohodli na 50€ a že bude prispievať naviac- neprispeval, potom sme sa ústne dohodli na 100€ ale nič naviac neplatil, podala som na súd o zvýšenie). Ja by som na ústne dohody nedala, všetko najmä papieri radšej. Aj my sme mali dohodu a nič z nej. Takto môžem synovi aj odložiť do dospelosti niečo.

lula313
23. feb 2020

@martusik2305 v ktorej krajine pracuje ex? Je mozne, že máš nárok aj na pridavky zo zahranicia. Prezisti si to, aby to nebolo vyplácané ex, keď máš na to narok

luckaleo1988
3. mar 2020

@martusik2305 prečo nevzali dieťatko do škôlky?

eliska13
3. mar 2020

@martusik2305 mojej kamarátke tam dala právnicka všetko ešte aj návštevu kina, detského centra, sumu za bicyklik, futbalovu loptu, vitamíny,
letnú dovolenku, nákup knižiek, hraciek...je x iných veci, ktoré Ťa ani nenapadnú.vzhladom k mužovmu platu nedaj sa opiť rožkom

martusik2305
autor
3. mar 2020

@luckaleo1988 z kapacitných dôvodov

1245
18. júl 2022

Ahojte baby chcem sa spýtať kde môžem podať žiadosť o výživné na dve deti aby mi bývali platil ďakujem za radu🙂

anna_2
18. júl 2022

Vyzivne sa ziada u otca deti predsa 🙂
Najlepsi chlapi to navrhnu priamo a daju aj mierne vyssiu sumu,
Priemerny chlap to riesi tak, ze sa skusi dohodnut a daju tak plus-minus normalne vyzivne.
S najhorsimi chlapmi zial treba ist na okresny sud v mieste trvaleho bydliska.

1245
18. júl 2022

@anna_2 ďakujem za radu 🙂

babo_n
18. júl 2022

Ahoj možno toto ti pomôže 🙂 ja som to mala takto pred par mesiacmi

anitram_01
Autor odpoveď zmazal
anitram_01
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3