Ako vysvetliť, že ocko z nami nežije?

ruzenin
28. dec 2015

Baby ako , alebo co vraviet malemu 2,5 rocnemu dietatu ked sa pyta na otca? Nežijeme spolu ma milenku .... a este jedna otazka.. cez vikend ju mal a prvykrat ju vzal k nej na cely vikend ... drobec sa vratil domov , bol zly , uplakany ... cim to mohlo byt ?

pribinak
28. dec 2015

@ruzenin cim by to mohlo byt? Proste dospelemu nieto este dietatu trva kym si zvykne na zmeny a vysporiada sa s tou zmenou.
Vsetko potrebuje nejaky cas a take male dieta tiez potrebuje cas aby pochopilo a zvyklo si.

Ak nevies dat svojmu dietatu uspokojivu odpoved preco ocko s vami nebyva, ale byva s inou tetou, skus detsku psychologicku, v CPPP su detske psychologicky zdarma, nepotrebujes ani vymenny listok od pediatricky.

chmurkaxy
28. dec 2015

@ruzenin ahoj,neviem,možno to nie je podľa psychologických priruciek, ale kým je malý,tak ocko býva inde,lebo chodí ďaleko do robotky a býva s ním teta Xxx. Ocko sa rád hra s tebou sám, aby ťa mohol viac ľúbiť. Maminka a ocko sú kamaráti a spolu si kúpili do bruška teba.
Mám doma 2,5 ročného,asi nejak tak by som mu to skúsila vysvetliť.

ruzenin
autor
28. dec 2015

@chmurkaxy dakujem , je to tazke
@pribinak nie je na psycholugucku este malinke ?

pribinak
28. dec 2015

@ruzenin nie, chodi sa aj s mensimi detickami.

katrin21
28. dec 2015

@ruzenin ziadnu psychologicku 2r dietatu netreba...
je normalne ze to spracovava.... moc nevysvetluj, iba opakuj ze ocinko s vami nemoze byvat, ze musel odist ale jeho stale lubi a bude si ho brat a ze niekedy to tak proste je, ze rodicia uz nemozu spolu dalej zit. .. On viac aj tak este nepochopi... takze nema zatial vyznam viacej vysvetlovat.. DOlezite je, aby nezazival on hadky medzi vami, aby ste pred nnim vystupovali pekne.... kvoli nemu.

Moja dcera chodila o otcovi od svojich 2r a zvladala to dobre.. jasne, ze niekedy sa vratila taka mrzuta, ale to skor preto, ze napr. zaspala v aute a bola cerstvo prebrata,mozno to bol aj vas pripad....
a jasne, ze dieta vnima, ze ide od ocka prec , ale to proste neries.... nechaj mu cas, aby sa zase doma dostalo naspať do svojich kolaji, vacsinou to po 2-3 hodinkach prejdde a dieta ide dalej ako predtym....

silvusinka353
28. dec 2015
Používateľ silvusinka353 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od silvusinka353.

presne tak on to po case pochopi, teraz je este malinky

pribinak
28. dec 2015

@katrin21 co je zle na tom, ze sa pojde porozpravat na pol hodku k psychologicke? To, ze to jedno dieta zvladlo za 2-3 navstevy bez nejakych otazok a hlbsieho sa pytania, neznamena, ze aj ostatne to to absorbuju a uspokoja sa s jednoduchym vysvetlenim
Deti su rozne vnimave

katrin21
28. dec 2015

@pribinak no..lebo ja osobne si myslim, ze netreba s beznymi zivotnymi situaciami, ktore normalen citiaci a zmyslajuci clovek dokaze zvladnut, utekat hned ku psychologovi... Fakt s tymto postojim nesuhlasim a myslim si, ze matka najlepsie pozna svoje dieta a vie, ako ho upokojit, ako mu co vysvetlit.. nech len skusa.... Pokial dieta nema nejake amoky, hysterie a neviem co, naco tam psychologa?
MAtky su ten najlepsi psycholog a stanu sa nim, ked si dobre vsimaju svoje dieta a snazia sa zistit, kedy a preco reaguju tak , ako reaguju a na zaklade toho situaciu vedia korigovať a riesit.
A to mam statnicu zo psychologie .. ku psychologovi proste kvoli tomuto ist netreba.
Dieta bolo zatial len na 1 navsteve.. a uz sa vyvodzuju zavery?? nejako skoro podla mna... chce to cas, dieta to spracuje a bude lepsie...

moni244
28. dec 2015

@katrin21 ale sama vidis, ze matka si nevie rady, ako reagovat, ako mu to vysvetlit, nebolo by lepsie,keby ona sama zasla za detskym psychologom a poradila sa, ako postupovat? Nemusi tam rovno tahat dieta, len ona nech ide a poradi sa, vyzera to, ze sama to nevie, ako postupovat

pribinak
28. dec 2015

@katrin21 nechce sa mi hadat, ale aj ty pred sa robis zavery
Ja netvrdim, ze ona nepozna svoje dieta, ale ked hlada radu, tak Asi nevie dat tomu dietatu spokojivu odpoved, vo je pre jedno dieta dobra odpoved, ze preco Ocko s nami nebyva a, ine dieta moze dat k takej odpivedi aj I 100 dalsich Otazok a aj tak nebude spokojne

Vsak uvidi sama, ako sa situacia vyvrbi

maslenka47
28. dec 2015

@ruzenin detska psychologicka nie je "lekar" pre dieta, ale pre rodica, ktory nedokaze svoje dieta pochopit alebo mu nieco vysvetlit. Takze otazka by skor mala byt, ci nie si ty moc stara na psychologa :>

Osobne by som malemu povedala ze "neviem, spytame sa tatina, ked pride" a naviedla dieta priamo na konfrontaciu "chybajuceho" rodica. Nech sam vysvetli, preco nie je doma.

@katrin21 zial dnes mnozstvu rodicov chyba aspon zakladna davka empatie voci vlastnemu dietatu. Maju vsetko dokonale nastudovane z knih ale podstata im akosi casto unika. Tak musia u psychologa riesit aj blbosti typu "nechce nosit zelene tricko" :x

tova
28. dec 2015

Pred 40r. ziadni psycholog neexistoval a kazdy si poradil . V dnesnej dobe treba specilistu na kazdu otazku v zivote lebo clovek si nevie rady s nicim. Psychologicky pouzivaju len zdravy rozum, nie su ziadni vsevedi . poznam par, same mali problem a nevedeli si pomoct. @ruzenin Dietatu vysvetli po destsky. Mamka a ocko sa uz spolu nechcu hrat (tak ako deti na pieskovisku) ocko si nasiel inu kamaratku a ty sa mozes s nimi hrat.

katrin21
28. dec 2015

@moni244 pyta sa tu, odpovedali sme jej.. to ze sa skusila spytat na nejakom fore nemusi znamenat, ze je pomaly na prasky a nevie si sama s dietatkom poradit 🙂. aj bez psychologa.. mozno jej bude stacit to , co sme napisali.. zatial tam dieta bolo len raz.. nevzrusovala by som sa dopredu, dieta potrebuje cas, tak ako aj dospelí, aby si na novu situaciu zvyklo..
@maslenka47 suhlasim s tebou... dufam, ze nedopadneme ako v USA, kde nenormalny je ten, kto NEMA vlastneho psychologa uz od detstva :(.
Pritom castokrat staci len " znizit sa na uroven dietata", teda podat dietatu informaciu vhodnou formou a ono pochopi.. ze sa spyta? no ved spyta, netreba to prilis prezivat, spyta sa , znova a mozno zase znova a potom to uz prijme ako fakt a bude to jeho realita a nebude to riesit... koniec koncov, takych deti je dnes vela, co maju rodicov od seba.. Nehovorim, ze je to dobre, ale ze je to uz viac menej bežne..

katrin21
28. dec 2015

@pribinak ved prave, ze uvidi, co bude dalej.... netreba sa prilis stresovať.... niekedy mamicky veci prezivaju viacej , ako treba, resp. viacej si robia starosti, ako je vobec potrebne. niektore veci je lepsie ani velmi s detmi nerozoberať, staci im povedať par info a ist im prikladom a oni sa aj tak budu pytat, ke budu starsie, anpr. v puberte.... je to normalne...
Presla som si tym, cim ona a viem, ze to pre matku nie je lahke..ale deti to zvladaju lepsie ako my... to mi ver... Nezvladaju to len vtedy, ked mamy okolo toho robia prilis halooo, reps. obaja rodicia a ked su tam pre ocami deti konflikty...

timea7
29. dec 2015

@tova čiastočne máš pravdu, ale len čiastočne, pretože dnes často ten zdravý rozum u bežných ľudí absentuje. Inak by tu nevznikali témy a nepribúdali otázky typu - moje malé dieťa ma bije, čo s tým? Myslíte, že by sme mali navštíviť psychológa? Moja babka by vedela čo s tým aj bez neho. Moje dieťa sa trieska o zem, ak niečo nedostane, myslíte, že treba ísť psychológovi? A mohla by som pokračovať ďalej. Tým nechcem prácu psychológov znevažovať, to by som si v živote nedovolila, sú prípady, keď sú rodičia naozaj bezradní a psychológ im pomôže nájsť cestu k dieťaťu, sú deti s rôznymi diagnózami, na ktoré bežné postupy nezaberajú, treba s nimi pod dohľadom psychológa pracovať a výsledky sú vynikajúce. Ale často sme svedkom toho, ako sa rodičia snažia zúfalo nájsť nejakú diagnózu, aby mali ospravedlnenie na nezvládnutú výchovu 😒 .
@ruzenin dieťa v jeho veku potrebuje stručné, jasné informácie. Fakty, aby nemalo v živote zmätok. Ocko teraz býva s inou tetou, ale stále ťa ľúbi a chce sa s tebou stretávať a hrať. To úplne stačí. Nechápem ale prečo sa otec nestretáva s dieťaťom v tvojej prítomnosti, je to ešte malé dieťa. Myslím, že by bolo vhodné, aby ste spolu boli vy traja (ak si teda neskáčete do vlasov), na ihrisku, v ZOO, na prechádzke, ak by to išlo, aj u vás doma, nemusíš byť s nimi, môžeš byť v inej izbe, ale dieťa by malo v hlavičke menší zmätok, ako keď je tam ešte ďalšia osoba. A celý víkend bez teba sa mi tiež zdá pridlho.

staronova
29. dec 2015

@pribinak bože baby dnes s každým "zastavenym" prdom píšete na MK, a posielate psychologičke! To aké dlhé rady by boli všade pred ordináciami!! Dieťa je každé iné, nenadarmo sa vraví, že čas je najlepší lekár. A 2,5 ročne dieťa-tak sorry. Keby nejakej logopedičke, pri probléme, tak to áno, ale psycho?!

staronova
29. dec 2015

@timea7 moja reč...krásne a výstižne

zuzigirl
18. jan 2016

ja som debatila tento tyzden s detskym psychologom, pretoze pod jeho dohladom sa stretava moja dcera s otcom. Ma nieco vyse 2,5 roka. Povedal mi, takto male deti potrebuju skor castejsie kontakty a kratsie. Evidentne je tvoje dieta dost zmatene z tej situacie. mozno by stalo za pokus, keby sa videli 2-3x tyzdenne po hodinke, dvoch. Ak je to vobec realizovatelne.