Ako zvládate odlúčenie od deti?
Ahojte baby. Tie ktoré nežijete s otcom dieťaťa, ako zvládate odlúčenie od detí? Najmä ak je to veľká vzdialenosť a dieťa ide na viac dni? Malá ma 2,5 roka a stále to nejako nedokážem zvládať že musí cestovať vlastne ani nevie ku komu, nikdy sme spolu nežili s otcom dieťaťa tak si myslím že to ešte nechápe kam chodí (ešte nerozpráva).
Čo v tom čase robíte? Ja som ešte aj tehotná tak to znášam o 100% horšie než predtým.
@luckalucka13 Tak po tomto všetkom čo si napísala a nikto z kompetentných ti nevie pomôcť by som riešila prípad cez médiá. Tam už hanba ide bokom, pretože toto je už zúfalá situácia pre teba aj pre dieťa. Veľa prípadov sa tak dalo do pohybu a je to lepšie ako čakať kedy tie tupelá pochopia. Veď nech mu tam nabehne napríklad Nový čas a tvoj bývalý a kompetentní ťažko unesú takú reklamu. Už len pre podmienky, v akých dieťa musí byť.
@hipuska to mi je ľúto aj ja som písala zo skúseností mojej kamošky a čoho s bola svedkom. Ono je to všetko strašné a absurdné, len ma hnevajú reči niektorých tu, že oni by hento a tamto a nedovolili by to a niečo iné za tým bude. Akože čo by robili keď príde ex s rozhod súdu v rukách a 2 policajti s ním? Mala ho uniesť? Čo to v praxi znamená že ,,ja by som to n dovolila?" Na to mi ani jedna nenapísala.
@martul na to sa ani nedá nič napísať pretože to je skrátka súdne rozhodnutie a to neovplyvníme a pokiaľ aspoň trošku rozmýšľam dopredu tak nemienim prísť o dieťa preto že nerespektujem rozhodnutie súdu
@luckalucka13 veru, kto nezažil nepochopí. Momentálne je situácia u kamošky taká, že ako 5 ročnú dcéru súd úplne pridelil otcovi. Teraz má 13 a sama prišla za mamou, že chce byť len s ňou, takže kolotoč začína znovu. Mama ti dáva znovu na súd, lebo už bude počúvať čaj dieťa a prihliadať na jeho názor.
@martul prečo malú prisúdili otcovi? Aký tam bol dôvod?
@martul kľudne aj súkromne. Asi to bude lepšie
@luckalucka13 nápis na oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí, normálne všetko tam napíš, že dieťa keď sa vráti aké má pocity, že nechceš brániť stretávaniu s otcom , ale že dieťa je ešte malé a potrebuje stabilné zázemie a matku a keď sa chce s ňou jej otec stretnúť , tak môže prísť na návštevu . Proste to nie je zdravé pre také malé dieťa, hore dolu s ním ako s hračkou....neskôr keď bude väčšia, tak by sa to vyriešilo inak. Niečo v takom zmysle....
@luckalucka13 ešte nerozumiem ako môže byť jej otec taký bez citu, on to musí vidieť a mala určite aj plače keď je u neho bez matky. Asi to robí kvôli alimentom. Máte striedavú starostlivosť?
@luckalucka13 oni boli iná kasta, ako my obyčajní, to malo dosť vplyv, kamoška mala právničku kým mala peniaze, keď sa minuli právnika jej len pridelili, toľko špinavosti na ňu povymyslal, roky chodili po súdoch, potom už nevládala bojovať navyše malú tak proti nej nahuckali že k nej nechcela ísť. Tak to ,,vzdala" 3 roky plakala mala všelijaké myšlienky, ledva prežila. Až zrazu teraz na jeseň jej niekto zaklopal na dvere a tam dcéra. Dokonca otec ju priniesol, dievča začalo mať vlastný rozum, má 13 a asi začala chápať, že nebolo všetko tak ako jej povedali tak ani otec si nepomohol, tak ju radšej priviedol. Naďalej však býva u otca, má tam školu kamarátov, ale k máme chodí kedy chce. Keby ste videli tu kamošku ako plakala od šťastia..
@alka234 striedavú nemáme a to v živote nik neodsúhlasi vrátane mňa na tak veľkú vzdialenosť, toto potvrdila aj kolízna a aj on to odomňa vyžadoval aby som súhlasila so striedavou ale za nič na svete. Chodi tam každý druhý víkend a nakoľko minule tam nebola lebo ochorela, ale nemala som papier od doktorky že vyslovene sa dieťa musí liečiť DOMA tak to kvázi neplatí a tento týždeň má náhradu, čiže dnes odišla malá a príde v nedeľu. 3 noci bez mamy.. :/
@martul toto je fakt niečo hrozné a nepredstaviteľné. Ja by som to neprežila. Taktiež si na mňa navymýšľal kopu kravin, kolíznej, policajtom ako sa o malú nestarám a chodím po diskotékach, pijem atď. No jednoducho chorý človek. Pritom aj keby chcem na tú diskotéku tak kam keď je všetko 2 roky zatvorené? 🤣 A alkohol to akože vôbec ale nech mi nikto nerozpráva že si nesmiem dať večer, keď mi malá zaspí s partnerom pohár vína (samozrejme nie teraz keďže som tehotná). Keď malá mala 4 mesiace tak rozprával že som bola počas tehotenstva na drogách a na alkohole lebo citujem:" Mala sa mi triasla na rukách keď som ju držal." Tak posúďte sama. Pritom vôbec ani len zmienka o drogách v mojom živote nebola, riadne sa starám o malú, chodím ešte aj na vysokú školu, malinkej by som dala aj posledné a ja mám ešte stresovať že mi ju nedajbože môže otec dieťaťa kvôli nepravdam zobrať?
@maminkadeticiek nemas co spravit,ked sud tak rozhodne. Bohuzial aj take mame sudy
@luckalucka13 ahoj mne mal syn 3 roky ked bol noc bezomna na infekcom odd.dobre ze som sa nezrutila a hladela do plafona..a sam bez rodicov..mozno ta ukludnim ale je aspon s niekym koho pozna 😊su to aj hormony..teraz mam aj druhe ma 1a mes.a som rada ked je aspon 2hod odomna ze si aspon nieco spravim
@luckalucka13 takéto niečo som zažila pri vlastnej sesternici, boli sme tam na návšteve keď pre ňu prišiel jej otec. Kým ho nevidela bola v poriadku ako ho zbadala začala plakať že nechce ísť od mamy. Mirka ju prehováral no mala nie len plač. Otec ju začal trhať od nej, tak mu Mirka povedala že nech ju nateraz nezoberie. A on tam začal kričať že to je súdom že zavolá policajtov. No čo sa potom robilo... Polícia prišla prikázaly mala kričala, dohovárali potom aj Palovi, ten nechcel ustúpiť. Tak volali sociálku, ta ženská malú trhala z jej rúk. Malička mala hystericky krik plač záchvat. Vtedy sa Mirka nahnevala zavolala záchranku, malú s ňou previezli do nemocnice, na detskú psychiatriu. Psychologička ju v ten deň nedokázala vyšetriť lebo mala bez Mirki z lekárkou nechcela byť. Mirke vystavili na psychiatrii papier že neodporúčajú dať dieťa na striedavú starostlivosť. Mala sa teraz stretáva raz do mesiaca v nedeľu na tri hodiny z otcom za prítomnosti matky. Mala má tri roky, teraz vo februári bude mať 4.
@silvia33_33 preboha toto je hrôza len čítať, nie to ešte zažiť, chudátko malé dieťa, ja toto nepochopím načo sa toto deje? Načo sa toto tým deťom robí? Lebo si chce dotyčný niečo dokázať? Nemám absolútne slov. Som v nemom úžase 🥺
Och luto mi je takychto deticiek velmi 😟 tazko sa to cita, nieto este zije… skoda ze zeny neozmyslaju nad vyberom otca pre svoje dieta.
@luckalucka13 skús napísať na to sociálnu ochranu, nech to prešetria aj v noci , namatkovo, keď ide k nemu. To musia keď dáš podnet
@alka234 skúsim, ďakujem 😊
Neda mi nezareagovat. Vsetky tu horekujete, ake je to strasne. Viete co je strasne?? Ze si 20 rocna baba urobi dieta s prvym blbcom, co jej skoci do cesty. Bez ochrany. Bez toho, aby poznala typka. Co je, aky je, kde byva, ako byva. Ma s nim dieta bez rozmyslu, ani s nim nezije. Ani dieta nezazije a nema pocit uplnej a normalnej rodiny. Takze sa rozidu. Dieta ma len 2,5!! roka a mamicka je uz tehotna s dalsim chlapom. To je strasne. A mozte mi vypusovat, co chcete. Takze otec nie je insi od matky. Mozno sa otec o to diera dokaze postarat. Aj on ma svoje prava.
@silvia33_33 Kokos to je strasne ale klobuk dolu pred duchapritomnostou matky,fantasticke riesenie 👍👍👍
@stanulienkat Ale my nehorekujeme nad tym ako sa citi otec a matka.Oni su dospeli ludia ktory si zariadili zivoty podla vlastnych rozhodnuti.Tu nejde o otcove prava.Tu ide o prezivanie tejto situacie malickym dietatom ktore nie je zrele na striedavu starostlivost a doplaca na ich blbe rozhodnutia.Vzdy by sa malo v prvom rade prihliadat na potreby dietata nie na nejake prava otca.Nech ju chodi navstevovat, ale nie brat od matky lebo to dietatko potrebuje v tomto veku matku a stabilitu.
@stanulienkat ďakujem za tvoj názor. Vieš čo keby som presne nevedela, ako sa o ňu stará, nepoviem ani pol slova ale zažila som keď chodil ku mne ešte keď bola malá menšia a ja som bola bez partnera a teda s tou starostlivosťou to absolútne nepreháňal. Treba čítať aj ostatné komentáre, nielen prvotný príspevok, v nich je totiž napísané omnoho viac.
Podstatnú vec napíšem a to je tá že NIK MU NEBRÁNI s dieťaťom byť, ale to dieťa je malé a ešte ani nerozpráva. Nemám najmenší problém s ich stretávaním, dieťa má právo poznať a mať otca, to mu nikto neberie ale nezdá sa mi v poriadku to robiť v takomto veku na niekoľko dní
@stanulienkat a ako vieš že 20ročná? Podľa profilu? Kde máš istotu že naozaj toľko mám? Ako vieš že nebola ochrana? Nesúd, lebo budeš súdená 😉
@luckalucka13 a preco teda nejdes rovno k lekarke, ked pride dieta choré?...ked to takto spravís viackrat a budes mat papier od lekara, mozes potom s tým nejako operovať a poukazat na to, ze to dieta tam nie je naporiadku. Nie je normalne, ze pride vzdy choré. Pofotila by som všetko špinavé, čo domov donesie...tiez nie je normalne, ze jej neoperie a pošle to tebe. Ked zacne dieta rozpravat, moze to situacii pomoct, lebo potom povie, co sa tam deje. Ale pises, ze ma 2,5 roka a nerozprava? To mi rozum neberie.
@stanulienkat stáva sa to je život, nikto nie je dokonalý, aj keby to tak bolo, čo nemusí , nepoznáš ju, tak ju netreba súdiť, tak miluje svoje dieťa, je jeho mama. Tak ako každá mama miluje svoje dieťa.
@sardinka32 u lekárky som s ňou bola, sú o tom záznamy čiže to mám len dva razy je asi málo na to aby to dokázalo pomôcť. Áno 2,5 ročná nerozpráva, akoze povie zopár slov samozrejme, rozumiem jej čo mi chce povedať resp čo odomňa vyžaduje ale nerozpráva súvislé vety alebo žeby mi vedela povedať, ako sa tam mala alebo čo sa tam dialo. To ešte nevie.
Nuž nájdi dobrého právnika, ale naozaj dobrého ktorý sa zaoberá rodinným pravom. Každú chorobu rieš u dr aby si mala potvrdenie že bola po príchode od otca, malú vezmi psychologicke. A keď budeš mat toto všetko v rukách obrat sa na sud o zmenu styku. Mozes požiadať (resp sud možno sám nariadi) znalecké dokazovanie. To co povie kolizna je síce silne, ale odporúčania psychologa sú nad kolízne. Odvolala si sa pri prvom rozhodnutí? Ak nie, prečo? Toto je na silne nervy ale ak je pre dieťa otcove prostredie naozaj nevhodne dá sa to. Keď som robila na súde presne takýto prípad sme mali. Otec sa začal o dieťa zaujímať, keď si matka našla druhého partnera. Dieťa tam doslova trpelo jak kon. Už bolo o trocha strašie. Trvalo to, ale sud matka vyhrala.
@martul v prvom rade, čo urobila matka voči danej situácii, miesto pisania na koňa??? Znova opakujem, že nie je tej moci, ktorá by donútila mňa ako.matku odovzdať dieťa, ktoré nechce.
A taktiež veľký rozdiel, či.nechce chodiť dieťa alebo či matka nechce aby dieťa chodilo. Môj 4 ročny nechcel, chodil s revom. Večer pred realizáciou mal bolesti brucha. Keď prišiel preňho-tiez s policajtmi, povedali, že musi ist. Ja som im na to povedala, nech sa páči. Celé odobratie si natocim na kameru. Keď to počuli policajti, rozmysleli si to, pchať do auta exovi kopajuce a kriciace dieťa. Toto sa opakovalo niekoľko krát. Aj som ich párkrát sama volala, pisalala som kolíznej...príďte zajtra o tej a tej hodine na odovzdávanie. Zakaždým som jej pisala, dieťa ísť nechce, je zabalené, nachystané. Čo mám robiť? S dietatom som chodila k psychológovi. Keď prišlo na pojednávanie, vyjadrila sa aj kolizna aj psychológicka, že matka dieťaťu nebráni. Mali sme aj ako rodičia nariadeného psychológia, tiež zhodnotil, že problém je na exovej strane. Celé sa to ťahalo dva roky. Ale nikdy by som nedala dieťa, ktoré ísť nechce alebo ktoré má z toho akékoľvek problémy. Nie je takého súdneho rozhodnutia. Ešte musím napísať, že som nikdy na ex.nepovedala krivé slovo (pred dieťaťom), ale nikdy som mu ani nepovedala, že ísť musí. Vždy, že by bolo dobré, keby s tatinom trávil čas ale nemusi robiť to čo nechce. Bohužiaľ, má rozvedenych rodičov, takže musí robiť rozhodnutia, ktoré iné deti nemusia

@alka234 ja toto veľmi dobre viem ale nevedia to kolízne opatrovníčky. A nevie to ani on. Skrátka klamal koliznej že malá si ani na mňa nespomenula pritom napríklad keď ju nechám s budúcou svokrou na nejaké 2 hodiny kým idem nakúpiť (učiteľka v MŠ- vie ako dieťa zabaviť a akým spôsobom sa jej venovať aby čo najmenej trpela odlúčením), tak mi sama vraví že už po polhodine chodí a hľadá ma, vykrikuje mamaaa mamaaaa a čaká kedy prídem. Čiže jeho výmysly a jeho drísty toto spôsobili