Ja mám každý deň stále viac a viac pocit že niektoreé inštitúcie hľadia len na seba a idú proti nám.... Školy si vyhlásia riaditeľské voľno a rodič zariaď sa ako chceš... Dovolenku nedostanem lebo každý potrebuje byť doma s deckom a niekto musí aj robiť ... Starí rodičia tiež robia tak ja neviem kks ako mám nechať 7 ročné dieťa doma... Nikto ti nepostráži cudzie dieťa na 12 hodín keď ma doma svoje... Som zahnaná do kúta a neviem ako z neho ( odsťahovať sa z tejto úžasnej krajiny nemôžem lebo mám druhé dieťa dlhodobo v nemocnici a manžel je s ním )
@anonym_autor my sme si s kamoškami navzájom deti strážili, či už sme potrebovali vybaviť lekára alebo vykryť prázdniny. Tak ak máš nejakú kamarátku, určite bude ochotná, skús sa spýtať, na oplátku zas ty postrážiš deti nabudúce aj jej. 🙂
@anonym_autor myslis, ze v inej krajine by si mala dieta nonstop v skole? Ze tam nemaju prazdniny a riaditelske volna? Bohuzial, toto je udel vsetkych rodicov, stale hladaju sposoby, ako vykryť volno. Ja napriklad by som nemala problem postrazit kamaratkino dieta, ked som doma so svojim. Aj teraz tu mam uz druhy den neter.
Ja suhlasim, my sme mali minuly tyzden dva dni riaditelske, 17.11. je zase volno, do toho milion prazdnin…
Popros nejakú mamu spolužiaka, spolužiačky, čo je doma, či nemôže byť tam. Riaditeľ má len obmedzený počet dní na vyhlásenie riaditeľskeho voľna, a nie je to z rozmaru, musí mať na to dôvod, my sme mali minulý mesiac, lebo nešla v škole elektrina.
Ja suhlasim, my sme mali minuly tyzden dva dni riaditelske, 17.11. je zase volno, do toho milion prazdnin…
@anonym_fe5aa2 to boli jesenné prázdniny
@anonym_fe5aa2 myslím že 17.11. bude mat veľa škol riaditelske volno a mnohí to uz dostali na Edupage aby sa stihli zariadiť
@anonym_fe5aa2 to boli jesenné prázdniny
@bomba36 deti boli doma od utorka aj u nás
riaditelske volna nie su len tak.. ale ano, maju vela prazdnin kadejakych deti a do toho su deti cim dalej tym menej samostatne... nuz, treba popracovat na tom druhom, a to je fakt... ja ak som nemohla HO, som dceru brala so sebou do prace... co viem aj znama to spravila a to robi v korporate :DDD proste nedoslala dovolenku, dotrepala dieta do prace, ze co ma robit??? myslim, ze ju aj pustili skor domov :DDD Moja sa u mna v praci v klude prezabavala, zobrala si ucenie, knihu, alebo hocico (podla veku) a bol klud.
riaditelske volna nie su len tak.. ale ano, maju vela prazdnin kadejakych deti a do toho su deti cim dalej tym menej samostatne... nuz, treba popracovat na tom druhom, a to je fakt... ja ak som nemohla HO, som dceru brala so sebou do prace... co viem aj znama to spravila a to robi v korporate :DDD proste nedoslala dovolenku, dotrepala dieta do prace, ze co ma robit??? myslim, ze ju aj pustili skor domov :DDD Moja sa u mna v praci v klude prezabavala, zobrala si ucenie, knihu, alebo hocico (podla veku) a bol klud.
@simca06022011 tak toto by mi nenapadlo 😅 veru to asi skúsim aj cez Vianoce 🤣
@anonym_autor ale no …zas riaidtelka má len obmedzený počet koľko toho riaditeľskeho volna môže udeliť
Možno by si mohla osloviť nejakých rodičov iných deti aby to tvoje postrazili
Stari rodičia si ani jeden nemôže vziat deň volno?
OCR v tvojom prípade? Napr že dieťa v noci zvracalo? To ti lekár dá.
A poviem ti tajomstvo, aj v zahraničí školy majú neplánovane volna
Tiež to musia rodičia rieist
Držím palce, ale zvládnuť jeden deň raz za cas určite dokážeš
@pribinak ja viem že aj inde majú voľná ale celkovo mi táto krajina nepasuje... Letenky somariny sa kupujú , na Višňové sa dáva 1,2miliardy aby o dva mesiace skôr tunel otvorili ale zrušia sviatky kvôli konsolidácii... Neskutočná inflácia , zdravotníctvo v prdeli ...to nie je len kvôli škole
@simca06022011 tak toto by mi nenapadlo 😅 veru to asi skúsim aj cez Vianoce 🤣
@anonym_autor ved ano, vsak co das dieta do domova?? keby mal 9-10 ostane doma sam... ale 7rocne deti dnes na to nie su naucene (ja s kamosmi sme v 7r v pohode byvali bez rodicov)... mne by to ani neprekazalo, keby kolegovia si deti priniesli a podla mna to aj detom dava nieco do zivota, vidia ze rodica pracuju :D akze ani vycitky netreba z toho mat
@anonym_autor neviem kde pracuješ, ale ak sa da, zober dieta so sebou do práce...
@anonym_fe5aa2 myslím že 17.11. bude mat veľa škol riaditelske volno a mnohí to uz dostali na Edupage aby sa stihli zariadiť
@pribinak a čo keď to dali do edupage? Mohli ich zobrať niekam na exkurziu, spravit branné cvicenie, nie, že my protestujeme, takze zoberte si volno aj vy pekne, nech vyzerá, že protestuje cela republika. Každého hnevá, že sa zrusil deň pracovného pokoja, ale 90% ludi si nechce minat dovolenku, lebo jej je na všetky prazdniny malo. Naše deti sa minuly pondelok neučili, potom dva dni riaditelske volno, potom dva dni prazdniny a potom sa čudujeme, že sú deti hlupe, keď naroky klesajú na minimum a už sa poriadne ani neučia…
@anonym_autor ale no …zas riaidtelka má len obmedzený počet koľko toho riaditeľskeho volna môže udeliť
@pribinak V tomto pripade netreba ani vymyslat diagnozy. OCR kvoli zavretej skole, kedze sa nejedna o prazdniny.
Ja ta chapem. Sice neman problem, co s detmi pocas riaditelskeho volna, ale uz mi dviha tlak kazde volno navyse, akoby nebolo dost prazdnin. A lutujem rodicov, co maju problem vykryt tooooolko volna.
@anonym_autor strážievali sme si maminy zo susedstva navzájom. Keď bola kríza, pár krát postrážili aj susedia - navarila som, nachystala hračky, oblečenie. No verím, že nie všade sú takéto vzťahy. Brala som deti do práce keď sa dalo.
Škola, kam mi teraz chodia deti, mala program aj na jesenné prázdniny - stálo to síce peniaze, ale deti boli v piatok na výlete a my v robote. 17 sa normálne učia, cez jarné prázdniny zvykol bývať tábor.
@pribinak a čo keď to dali do edupage? Mohli ich zobrať niekam na exkurziu, spravit branné cvicenie, nie, že my protestujeme, takze zoberte si volno aj vy pekne, nech vyzerá, že protestuje cela republika. Každého hnevá, že sa zrusil deň pracovného pokoja, ale 90% ludi si nechce minat dovolenku, lebo jej je na všetky prazdniny malo. Naše deti sa minuly pondelok neučili, potom dva dni riaditelske volno, potom dva dni prazdniny a potom sa čudujeme, že sú deti hlupe, keď naroky klesajú na minimum a už sa poriadne ani neučia…
@anonym_fe5aa2 načo to mne píšeš? Ja to nezmením. Oslov riaditeľov škol a navrhni zmenu
@anonym_autor tak napriklad keby si z PB ako ja nemam problem kedze som na materskej a viesco nic by som zato nechcela aspoň by mi bolo veselšie🙂 takže možno by si sa divila ale nájdeš aj v meste niekoho ochotneho
Ja som to robila tak, že dieťa zo sebou, tak chcú aby si bola v robote ak teda nerobíš niekde kde vyslovene by to bolo extrém mať dieťa v práci a nebezpečné, prípadne kamošku poprosiť na striedačku raz ty, a potom nabudúce ty jej dieta
Na našej škole bude otvorená družina...
@anonym_autor tak napriklad keby si z PB ako ja nemam problem kedze som na materskej a viesco nic by som zato nechcela aspoň by mi bolo veselšie🙂 takže možno by si sa divila ale nájdeš aj v meste niekoho ochotneho
@anonym_1aad2d no akoze neviem si predstavit dat dieta len tak cudzej zene ktoru si najdem na internete. Ty by si dala? Som si ista ze nie, to len tak hrdinsky sa tvaria vsetci.
stiahni si na sociálnej poisťovni tlačivo na OČR z dôvodu zatvorenia školy. Daj v škole potvrdiť. Nahlás zamestnávateľovi OČR, tlačivo zašleš na socpoist buď sama alebo zamestnávateľ - už ako sa dohodnete.
file:///C:/Users/usmev/Downloads/%C5%BDiados%C5%A5o%20o%C5%A1etrovn%C3%A9%20z%20d%C3%B4vodu%20uzavretia%20%C5%A1koly,%20pred%C5%A1kolsk%C3%A9ho%20zariadenia%20alebo%20zariadenia%20soci%C3%A1lnych%20slu%C5%BEieb,%20final.pdf
stiahni si na sociálnej poisťovni tlačivo na OČR z dôvodu zatvorenia školy. Daj v škole potvrdiť. Nahlás zamestnávateľovi OČR, tlačivo zašleš na socpoist buď sama alebo zamestnávateľ - už ako sa dohodnete.
file:///C:/Users/usmev/Downloads/%C5%BDiados%C5%A5o%20o%C5%A1etrovn%C3%A9%20z%20d%C3%B4vodu%20uzavretia%20%C5%A1koly,%20pred%C5%A1kolsk%C3%A9ho%20zariadenia%20alebo%20zariadenia%20soci%C3%A1lnych%20slu%C5%BEieb,%20final.pdf
@nikadomi ďakujem krásne o tomto som nevedela
Môžeš si to uplatniť vždy, keď je škola mimoriadne zatvorená. U Škôlkárov aj počas prázdnin, keďže prázdniny sa na škôlku nevzťahujú.
@anonym_1aad2d no akoze neviem si predstavit dat dieta len tak cudzej zene ktoru si najdem na internete. Ty by si dala? Som si ista ze nie, to len tak hrdinsky sa tvaria vsetci.
@anonym_694231 tak hej ked sa človek nato pozrie takto ano ale nemusí to byť cudzia moze to byť suseda kamoška známa...ono je to teraz o hubu ked starý rodicia este pracujú a voľná majú deti viac a človek musi to prace
My sme sa s manželom zariadili tak, že obidvaja pracujeme na smeny a takto vykryjeme cely rok. Nemali sme na výber, keďže sme mimo dosahu starých rodičov a škola, škôlka su do 12.00 a potom od 13.45 atď.. ma ak sa ináč nedá, dieta vziať so sebou.