icon

Budem dobrovoľne slobodná mamina

19. mar 2022

Potrebujem sa asi iba vyrozprávať...

Budem čoskoro slobodná mamina, otec bude vedený ako neznámy na rodnom liste... rozhodnutie byť slobodnou maminou je z mojej strany absolútne dobrovoľné a jediným dôvodom je ochrana dieťaťa do budúcna.

Otcovi dieťaťa neverím, čo sa týka chránenia záujmov dieťaťa, sám sa správa ako malé decko, žije celý život v mamahotel, čiže nikdy si nevaril, nerobil pre domácnosť, nemá nič našetrené, má úvery, chodieva často von, na môj vkus pomerne často pije, rozhadzuje financie, atd Človek, ktorý sa nevie postarať sám o seba sa ťažko postará o druhého, najmä ak k takej zodpovednosti nebol nikdy od rodičov vedený.

Boli sme spolu veľmi krátko, bábätko sa podarilo náhodou na prvú šupu a aj to keď som mala menštruáciu. Osobne som za bábo veľmi rada, beriem to ako osud. No proste, po určitej dobe nášho vzťahu s priateľom som zistila aký je a proste viem, že schopným otcom nebude, keďže nemá žiaden vzor výchovy a osobne by som mala iba trápenie, keďže ako budúca mama by som vychovala svoje bábo, ale aj dospelé bábo, pretože jeho rodičia ho viedli k životnému štýlu "mamahotel". Vnútorne cítim, že by mi nebol taký priateľ oporou, čo sa týka výchovy bába, pomoci v domácnosti, finačnou pomocou, ale iba záťažou. Osobne pochádzam z dobrej rodiny, mám robotu, žiaden úver, vlastnú nehnuteľnosť bez ťarchy, moja rodina neuznáva úvery, keďže zásadou je, že o deti má byť postarané, a tak to chcem ponechať aj pre svoje bábo. Chcem, aby sa malo dobre, aby nemuselo v budúcnosti uvažovať nad úverom lebo chce žiť vo vlastnom. A proste viem, že ak by som ostala s tamtým priateľom, tak by bábo nebolo tak zabezpečené ako som zvyknutá.

Určite by som rada mala v budúcnosti muža, ktorý je psychicky vyspelý, no zatiaľ som to šťastie nemala. Len na záver.. je smutné koľko vekovo dospelých chlapov sa stále správa ako nevyspelé decko, potom sa čudujeme, že je toľko slobodných mamičiek... (rečnícka)otázka, existuje normál chlap, ktorý neopovrhuje slobodnou maminou?

autor
19. mar 2022

@h2 To mi je jasne, ze to su peniaze pre male. Ale ani rozsudok nezaruci, ze otec platit bude a ze bude mat zaujem. Ak nema zaujem bez sudu, tak nebude mat zaujem ani so sudom. A naozaj su to zbytocne nervy, ci pre matku, otca ale aj dieta.

h2
19. mar 2022

Viem, že záujem sa vynútiť nedá. Pre teba v tvojej situácii by možno bolo aj lepšie, keby ho nemal. Len by som na tvojom mieste zvážila to neuvedenie ho v rodnom liste.

ibrunova
19. mar 2022

Nie je možné, že on možno nebude mať záujem, ale napríklad jeho mama áno? Neviem, či to bude až také jednoduché, ako to chceš ty sama.

kate211
19. mar 2022

Istym sposobom ta obdivujem. Len mi pride vzdy zvlastne, ze 90% zien, ktore nechcu v RL otca dietata, su z dobrej rododiny, maju kopec nehnutelnusti bez tarchy, skvelu pracu, su sikovne a vzdelane. Zvlastne mi pride na tom to, preco takato zena lezie do postele s chlapom bez vychovy, bez dobrej rodiny, bez nehnutelnosti, byvajucim s maminkou, neschopnym a naviac pije.

h2
19. mar 2022

@kate211 Protiklady sa priťahujú. 😂

autor
19. mar 2022

@h2 Ono ja to nemyslim nic v zlom, co som pisala. Iba rozmyslam inak nez vacsina na Slovensku. Nie som totiz Slovenka, zijem tu ale dlhodobo, otec je Slovak. Mame ine zmyslanie. My sme nauceni tak, ze nemame mat deti pokial nevieme zabezpecit take dieta. Na Slovensku to tak nefunguje. Co som zistila a proste sa bojim aby nezodpovednym pristupom k buducnosti dieta trpelo. Pre mna je proste absolutne nepochopitelne ak niekto chce mat dieta, kto nevie dieta zabezpecit a to je asi dovod preco tak reagujem, a ze sa to javi akokeby som otcom opovrhovala. Tu dalej neexistuju ziadne partnerske dohody, alebo predmanzelske zmluvy, nic take. Mozno som iba prekvapena tu pristupom k buducnosti.. ako hovorim, my sme nauceni na iny styl. Aj co sa tyka sudov, ako som pisala, pre mna je to zbytocnost a dokonca zataz..ak nie je zaujem, pretoze skutocny zaujem sa nevynuti sudom.

h2
19. mar 2022

Veď tým, že otca uvedieš do rodného listu a bude platiť výživné, dieťa zabezpečíš lepšie, než keby si to neurobila. Nikdy nevieš, čo sa môže stať. Teraz si zabezpečená, časom môže prísť aj horšie obdobie, nedajbože.

kornelies
19. mar 2022

29 rokov a nechas sa oplodnit "neschopnym muzom." Genetika je silna vec. Uvidis, ze porodis vernu kopiu otca s jeho mentalnymi vlastnostani. Zakon schvalnosti funguje. Nemusis sa sudit o 150E, len zivot niekedy prinasa zdravotne problemy. Otec "neznamy" by mu mohol pomoct v pripade nudze.
Btw necakaj, ze stretnes pana Idealneho. On uz svoju zenu nasiel a ty nou nebudes. Idealni muzi si neberu za zeny slobodne matky, ktore nedokazu uviest meno otca v rodnom liste.

aurora33
19. mar 2022

@kate211 presne taká múdra vzdelana s nárokmi a vylezie do postele s alkoholikom a mamičkarom po krátkej známosti ....

snowflake07
19. mar 2022

Slobodných mamičiek je preto toľko,lebo rozťahuju nohy ako zvieratá v rujiskôr,než si nechajú od muža dvoriť a dobre ho spoznajú..Niektore šuška svrbí na prvý dotyk 😮Darmo sa ženy vyhovárajú na chlapov.Ked suka nedá,pes neskončí.Treba trošku rozum používať.

zmrzlinka2021
19. mar 2022

No tak ste mohli byť naučení aj to, že to najlepšie čo dieťaťu môžeš dať je láska matky a otca. Peniazmi otca dieťaťu nevynahradis

ibrunova
19. mar 2022

Pôsobíš rozumne, sčítanie, nechápem, že si sa dala od takéhoto nabúchať, pri tom všetkom, čo tu píšeš, naostro?

ahaknaj
19. mar 2022

Máš pravdu. Keď vieš že dieťa zabezpečis finančne bez problémov nenechaj si vtlkat do hlavy romantické predstavy žien čo tu bojujú za práva "otcov". Väčšina tých chlapov si myslí že celá starostlivosť je o nejakých 30 hodinách mesačne, kedy všetko decku dovolia a od matky chcú denny rozpis o aktivitách dieťaťa- lebo majú právo byť informovaný a akoze sa zaujímajú.

kate211
19. mar 2022

@ahaknaj Nechcem ta sklamat, ale to neni uplne tak ako sa autorka rozhodne. On moze kedykolvek podat na sud navrh na urcenie otcovstva. Potvrdi sa, ze dieta je jeho a pravdepodobne dostane pravo styku, povinnost platit vyzivne a pravo byt informovany. Ked zena lezie to postele s kymkolvek, musi pocitat s tym, ze takto to moze (a nemusi) dopadnut.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
19. mar 2022

@zoro9836 niektorí to robia natruc.. Alebo možno dieťa budú chcieť vídať starí rodičia

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vitriolka
19. mar 2022

autorka, ak chces, kludne mi napis spravu 🙂

kvetka404
19. mar 2022

Bože, ženy, niektoré tie komentáre...na výchovu 29 ročnej ženy je už trošku neskoro, nie?...Že načo liezla do postele bez ochrany s takým chlapom, že prečo si urobila dieťa s tým chlapom...no nestačím sa diviť ako jej nakladáte...
Máme tu dospelú ženu, ktorá sa rozhodla neísť na potrat, dieťatko si nechať, zabezpečiť a zaobstarať sama, bez pomoci partnera o ktorom vie, že pre ňu nie je vhodný, dokonca možno finančne sama, veď poďme ju radšej podporiť a napísať niečo pekné, ako hejtovať...koľko z vás je rozídených/ rozvedených/ podvedených/ niektorým ten "neschopák" stále leží doma na gauči a máte s nimi deti a pochybujem, že niektorá z vás by si pri pohľade na vlastné dieťa povedala "Načo som ho mala s debilom"... Niekedy to proste nevíde ako v rozprávke, a čo?
Autorke prajem veľa sily, nech je dieťatko zdravé a nech všetko zvládne❤️

h2
19. mar 2022

@zoro9836 Vieš, ale tu nejde len o to, na čo potrebuje otca dieťaťa tá žena. Ona ho možno nepotrebuje a bude jej lepšie bez neho. Ale čo to dieťa? Viem, že je veľa detí, ktoré reálne vyrastajú bez otca, lebo rodičia sú rozvedení, ale aspoň vedia, kto to je a sem-tam sa s ním stretnú. Mať v rodnom liste "otec neznámy" musí byť pre to dieťa strašné. Na to v tejto diskusií akosi nikto nehľadí.

pribinak
19. mar 2022

Myslím ze toto je vymyslená story. Nie si Slovenka, ale slovnú zásobu a gramatiku máš dobrú, tak nám prezraď čo si ak nie Slovenka ?

h2
19. mar 2022

@pribinak Niečo na tom bude. Otehotnela pri prvom sexe a to ešte mala aj menštruáciu. Ktorá žena ide prvýkrát sexovať s novým chlapom akurát vtedy?

madeline1
19. mar 2022

Uver nie je problem, ak si ho vie splacat...prave naopak, je to moznost splacat si nieco sam...'"ty si zvyknuta dostat od rodicov a posunut dalej, lebo uvery nemate radi...tak dalo by sa fungovat aj efektivnejsie v dnesnej dobe. Co sa tyka tvojho, nedalo sa mu odolat ked pises, ze je taky aky je, ci stacilo, ze je pekny? A co budes robit, ked on bude trvat na tom, ze je otec a bude to chciet mat skor ci neskor aj na papiery?

kate211
19. mar 2022

@h2 Ktora zena ide sexovat s chlapom prave pocas menstruacie? No predsa sikovna, vzdelana, s dobrou pracou, s dobrou vychovou, zabezpecena a s niekolkymi nehnutelnostami bez tarchy. A hlavne cudzinka pochadzajuca z krajiny, kde neni zvykom mat dieta, ked sa poriadne nezabezpecis a mas uvery. Podme ju polutovat a podporit 🙂

h2
19. mar 2022

@kate211 😂

matovicova
19. mar 2022

Nečítala som diskusiu, možno sa to tu už rozoberalo. .. Len taká vec, že ak ho nedáš do rodného listu, nikdy ti nebude musieť na dieťa ani cent zaplatiť. Je mi jasné, že to chces zvládnuť bez neho a jeho peňazí. No nikdy nevieš do akej situácie sa dostaneš. Možno ti vypadne príjem, možno nejaká vážnejšia choroba, všeličo sa môže v živote prihodiť a tie peniaze by sa zišli. Ak nie tebe, tak ich odkladať dieťaťu na sporenie aspoň 🍀

pribinak
19. mar 2022

@h2 však nájdu sa aj take expertky, ale to je príliš

sticker
hanav333
Autor odpoveď zmazal