Bývanie - slobodná mamička

12. sep 2022

Dobrý večer, má vôbec nejakú možnosť slobodná mamicka s 3mes. bábätkom nájsť si nejaké bývanie ? Prenájom sama neutiahnem mám 450€ materskú , partnera nemám a rodina mi už pomohla dosť, nechcem im už zavadziať keďže žijem u sestry v byte aj s jej manželom a deťmi, nedá sa takto dlhodobo. Dáva na to štát dotáciu alebo sa nestará vôbec? (sociálne byty…). A ako sa takéto veci vybavujú a kde?. Ďakujem

anjelicek26
12. sep 2022

Byvanie hladaj v lokalnej skupine medzi rozvedenymi mamickami (zobrat jednu izbu vo vacsom byte pre vas, kym nastupis do prace) alebo do podnajmu zo seniorom (mozete profitovat obe strany). SAma to neutiahnes, na druhej strane vyzivne nic? Partnera nemam neznamena, ze nemas narok na vyzivne, alebo aspon nahradne vyzivne, ked realne nevies, kto to je...

loyda
12. sep 2022

Sociálne byty sú riešenie. Požiadať vieš na mestskom úrade, kde máš trvalý pobyt. Posudzuje sa tam príjem. Ale ako píše @anjelicek26 , výživné na dieťa buď od otca alebo od štátu.

zuzinapipina
12. sep 2022

Neviem kde presne bývaš,ja som bývala na dedine v obecných bytoch a najom som platila 167euro,plus energie, tie som mala 40 euro dokopy mesačne. Tak by som sa skôr obhliadla po okolitych dedinach, ktoré maju takéto obecné byty.

elizabet173
13. sep 2022

otec dieťaťa? Výživné? Myslím, že máš nárok aj ako slobodná mamička na výživné aj na seba do dvoch rokov veku dieťaťa, pozisťuj si to. Byť slobodnou mamičkou bolo tvojím rozhodnutím, ak žena nie je vydatá alebo aspoň koľko toľko zabezpečená, aby to utiahla sama aj s dieťaťom, je odvaha do toho dieťaťa ísť. Ale tieto moje reči ti už nepomôžu, skús zažiadať o sociálny byt alebo obecný byt, alebo daj inzerát, že by si zdieľala byt s inou mamičkou s dieťaťom, dve by ste dvojizbový byt utiahli.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
14. sep 2022

@athom tu by som bola veľmi opatrná, lebo dnes si väčšina mladých žien myslí, že nutne musí mať s každým mužom dieťa a potom väčšinou končia opäť v problémoch ale už s dvomi deťmi - viď more tém tu na MK

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka13katka
22. sep 2022

@elizabet173 na výživné by som sa nespoliehala, vedia ti prisúdiť smiešnu sumu a otec dieťaťa to môže a nemusí mesačne vyplácať...
Skusila by som sociálny byt alebo prenajať len izbu v byte s nejakou inou mamičkou, pracujucou...

katka13katka
22. sep 2022

@athom skvelé riešenie 😆😆

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meggieya
21. nov 2022

Myslim, ze vela zien si neuvedomuje ake tazke je ked zostane zena sama s dietatom/detmi nema podporu rodiny, pracuje, splaca hypoteku a musi uzivit seba aj to dieta. Stat Vam nijakym sposobom nepomoze. Socialny byt, ak normalne zarabas, nedostanes. Najomne je neskutocne drahe. Ja som v takejto situacii a kazdy mesiac musim nieco predat, aby sme vysli. Nekupujem blbosti.. ak potrebujeme oblecenie, nakupujem len v sekacoch. Blizia sa napriklad Vianoce... a uz teraz sa toho desim.