Čo sa deje s bábätkom, keď je mama v nemocnici?
Ahojte. Otázka zo zaujímavosti.
Čo sa deje v prípade, že žena-matka, ktorá je sama na dieťa, bez muža, bez rodiny, úplne sama, musí ísť do nemocnice? Musí ísť na operáciu, zlomí si nohy alebo hocičo, proste musí byť v nemocnici. Je to bábätko sňou? Alebo sa postará zatiaľ sociálka s náhradnou rodinou? Alebo ako to funguje?
Rozmýšľam nad tým už pár dní a naozaj ma to zaujíma. 😂
mna zase zaujma ( sorry ze som sa votrela ) ze ak m nejaky clovek nejaku napr autonehodu a je dlho v nemocnici pripadne zomrie a ten clovek zije sam a nikoho nema, ci sa idu pozriet k nemu domov ci nema nejake zviera napr. alebo ak ma zena nejaku nehodu a musi byt v nemocici napr v umelom spanku ci sa pozeraju ci nema nahodou tampon...
@bbebe ahoj,v umelom spanku zavedu hadicku na moc, tak minimalne vtedy by si to vsimli
Myslim, ze sa o take dieta postara socialka, kedze ide o pripad, kedy stat musi suplovat ulohu rodica, lebo v takom pripade nieje rodic schopny sa starat o dieta..ak ale je rodic povedzme so zlomeninou a je pri vedomi, a dieta je este malicke, a ak nemocnica dovoli, moze byt taketo dieta na detskom oddeleni..mozno za uhradu..ja som sla na opku ked mala dcera sotva dva mesiace, este som kojila takze mi umoznili mat ju na detskom,,nevyuzila som to nakoniec, nakolko par dni pred operaciou som musela nasadit UM a tak ostala doma s manzelom a synom
Ja ked som bola v nemocnici, operácia, som mala so sebou aj 2 deti a to už neboli žiadne bábätka, nejak 4 a 8r. mali vtedy. Spoločná izba iba pre nás, dostali aj jedlo aj postele aj všetko, nič som za to neplatila. Počas operácie došla kamarátka so svojim dietatom dať pozor na moje
Raz sme mali u nas na oddeleni, podotykam na Slovensku, mamicku, ktora sla na vybratie zlcnika, mala asi 2 mesacne babo, ktore aj dojcila a nas primar jej umoznil, aby bola na nadstandarde s babatkom a svojou mamou, ktora jej pomahala
Dá sa aj na Slovensku zobrať dieťa so sebou na nadštandard. Človek ale musí byť v stave postarať sa o dieťa.
Ak by si naozaj nemala žiadnu rodinu či blízku osobu ktorá by sa postarala o dieťa, tak dieťa ide do CDR, napr na dobrovoľný pobyt
Čiže po ukončení liečby, rekonvalescencie sa dieťa vracia spat rodičovi
Vybavis si doprovod. Nie ty dietatu ale dieta tebe
Mojej mali 5 týždňov keď som musela naspäť do nemocnice a pri prijatí sa pýtali či prídu aj deti. A to som nekojila.Na Slovensku ☺️
Dietatko mohu hositalizovat na detske oddelenie ci novorodenecke oddelenie na dobu potrebnum sestra sa vracala asi 2 dni po prepusteni do nemocnice kboli tazkemu zapalu prsnikov tak sla aj z babatkom - ona na sestonedelie a dieta na novorodenecke a boli tam asi 5 dni. A tak to byva aj zo starsimi detmi - ak je to urgentny stav rodica. Potom pride po dieta rodina a az potom nastupuje socialka.
@bbebe ked je niekto v bezvedomi tak sa kontroluje telo- pre pripadne krvacanie. Ja som mala uraz - bezvedomie a strata pamate ale toto si matne pamatam- ze mi davali dole nohavice a prezliekali do ereaneho tak som sa " branila" a pamatam si ako ako sa ma lekari pytali ci je moznost ze som tehotna no ja som ani nevedela ako sa volam a nie ci mozem byt tehotna- tak bolo nariadene sono brucha a ostatne testy koli liekom a operacii.
Super. Ďakujem za odpovede už môžem kľudne spávať 😂 každý večer som nadtym rozmýšľala že čo by bolo keby... 😂 Tak už som spokojná 😂
@bbebe no a toto je ďalšia vec čo ma zaujíma, že ak sa niečo stane, či niekoho zaujíma že či mám doma nejaké zvieratá, či umrú hladom. 🤔
@bluka2 toto je skvela info ..tiez som na malu sama ale ak by bolo treba sestry by pomohli ale tak dobre vediet ze aj taketo su moznosti
Mna to tiez raz napadlo kedze mam aj psa ..ale tak v praci o tom vedia a asi by som im tam chybala 😂😂😂 a iste by rodina bola oslovena takze nejak by sa to snad k nim dostalo
Keď som bola so synom v nemocnici /20 rokov späť/, bolo vedľa v izbe také dievčatko, mohlo mať 4-5 rokov a pýtala som sa sestričky čo mu je a ona hovorila, že má maminu operovanú tak zatiaľ je ono hospitalizované. Že keď sa mama preberie tak pôjde k nej na izbu a budú tam spolu.

Ahoj, podla mna v takom pripade policia alebo socialka dovezie dieta do "domova"