Muž ma opustil kvôli mladšej
Ahojte. Píšem sem prvý krát a vlastne idem si po nejakú psychickú podporu, lebo neviem čo ďalej. Nemám sa s kým o tom rozprávať. Len Vás prosím nenadávajte mi že som hlúpa a tak, mám dosť aj bez toho.
Začnem asi od začiatku. S mužom som už skoro 16 rokov, máme dve nádherné deti. Vlastne všetko sa to začalo tak povediac pri druhom tehotenstve. Po pár mesiacoch po narodení druhého dieťaťa som sa dozvedela že môj muž ma podviedol so susedkou. Zrútil sa mi vtedy celý svet. V živote by ma nenapadlo, že je schopný takého niečoho. Nehnevala som sa, bola som skôr sklamaná. Najhoršie bolo že som sa za to hanbila, lebo pre mňa to bolo moje zlihanie, že som ho nedokázala uspokojiť a musel hľadať inde. Ja viem že má trošku vyšší sexuálny apetít než ja a v tom čase som bola tehotná, lenže to nie je fér. Ja by som v živote nič také nespravila. No ale prešlo to, odpustila som mu ale nezaudla. Susedke ( mimochodom mojej najlepšiej priateľke) som napísala že už ju v živote nechcem vidieť. No vlastne sa aj odtiaľto odsťahovala lebo si niekoho našla a opustila muža aj dve deti už vlastne skoro dospelé. Tak sme žili ďalej. V mojej naivnej hlavičke šťatne.
Ale po čase začali problémy, videla som na mužovi že je stále nervozny, že ma prestal objímať, to že mi nepovedal ľúbim ťa ani nepamätám. Jeho astma sa mu zhoršila, to pre mňa znamenalo a vlastne že vraj to tak naozaj je, problémy s dýchaním súvisia s dusením niečoho v sebe.
No bolo to čoraz horšie a horšie, teraz pred Vianocami to grádovalo, videla som na ňom že je na tom psychicky veľmi zle. Povedal mi, že by bolo najlepšie keby som si niekoho našla. No ja nie som človek ktorý len tak ľahko sa s niekým dá dokopy. Mne hlúpej to nejako nedochádzalo, stále som žila s hlavou asi v oblakoch, že všetko sa napravý. Aj sa mi podarilo schudnúť zopár kíl, ale po dvoch tehotenstvách zaradom, je moja postava hrozná. V tom som ho aj chápala že ho asi sexuálne nepriťahujem a viem že jemu sa páčia štíhlejšie s plochým bruškom a peknými stehnemi. Vianoce aj nový rok sme nejako prežili, no náhoda dala a dozvedela som sa že má druhú. Neuveríte ale dcéru mojej susedky s ktorou ma podviedol. Neuveriteľné viem. Ako zo zlého filmu. Dievča bude mať teraz 22, ja mám skoro 34. Najhoršie je že sme sa stretávali dennodenne, kávičkovali sme, starala sa mi o deti, ináč super baba fakt. Mala som ju rada a blbé je že ju aj mám. Neviem s tým už nič urobiť. Trvá im to už dva roky takže bohužiaľ, je to už tak ďaleko že ani som nepokúšala. A teraz nastane asi ten moment keď si poviete že som asi nie normálna. Ani raz som sa s ním od vtedy nehádala, s ňou tiež nie. Zavolala som si ju na kávu, nech povie ako si to teraz celé predstavuje. Komunikujeme úplne normálne všetci traja. Ľúbim ho strašne veľmi a chcem aby bol šťastný, ale so mnou šťastný nebude. Keď bude šťastný tak bude aj zdravý a naše deti budú mať ocina ktorého tak zbožňujú. Dohodli sme sa že dievča urobí teraz štátnice a pohľadajú si nejaký podnájom. Ja ostanem v našom dome s deťmi. Sama. Neviem si to ani predstaviť.
Prečo sa stále za to hanbím? Prečo sa neviem na nich hnevať? Prečo si dávam stále za vinu, že mohla som sa o seba viac starať, cvičiť každý deň nech vyzerám božsky? Toto ma zožiera najviac.
Neviem ako dlho im to vydrží, na jednej strane som rada že je to ona lebo deti nebudem musieť dávať na víkend k cudzej tete, ktorá by sa bohvie ako chovala k nim. Takto viem že bude o nich postarané, lebo ju majú radi a ona ich tiež. Bojím sa čo bude ďalej. Bojím sa že nikoho nebudem mať. Ale mám deti, tie stoja za všetko toto utrpenie.
Jedno mi ale chýbať nebude. Tie žiarlivostné scény za každú blbosť a podozrievanie, že niekoho mám a s niekým si iste píšem. Vlastne mi stále chcel vsugerovať že robím to isté čo on a som taká istá. Potom by možno nemal také výčitky. Nikdy som si s nikým nepísala a nikoho nemala. Ini muži boli pre mňa tabu.
Ale aj tak budem tvrdiť že je najúžasnejší chlap, otec a priateľ pod slnkom. Že si neviem predstaviť život bez neho. Hlúpe viem.
Tak čo teraz, ako začať odznovu?
Prepáčte že som sa tu tak rozpísala ale aj sa mi trochu uľavilo. Ďakujem
@ruthike a pokial sa da dohodnite sa pisomne na vyzivnom. Ber co dava... Nanestastie poznam pripady, ked druha manzelka bola laskava macocha, ale do momentu, ked prisli jej deti. Aj dom by na teba mohol prepisat. Inac, ho mozno bude chciet predavat a delit sa. Len to treba diplomaticky ucinit, tak ako to mate teraz, ze vychadzate je dolezite hlavne kvoli detom
@lubala odpustenie je krásna vec. ALE. Máš rada milenku tvojho manžela, dcéru jeho bývalej milenky a tvojej bývalej kamarátky. Niekde je chyba v tom, kým sa obklopuješ. Netvrdím, že ju nemáš mať rada. Kľudne maj. Ale možno by pre budúcnosť bolo fajn sprísniť kritéria pri výbere kamarátok...a chlapov. A nemôžem si pomôcť, ale chlap, ktorý nemá zábrany chrápať s matkou, potom s jej dcérou, pričom má doma manželku a dve DCÉRY, podľa mňa nie je nič, čo by stálo za slzu. Myslím, že o pár rokov budeš vďačná, že je preč. Teda ak ho nevezmeš späť, keď mladú prestane baviť o dosť starší chlap a dve cudzie decká.
a prepac,ale fakt neni na mieste,ked ti ho je luto za to,ze chudak nevie,co ma s tebou robit,ked places,mimochodom kvoli nemu.po precitani tohoto akoze nechapem ☹ zena ty sa fakt nemas rada 😠
Neviem prečo všetky čakáte, že mladá opustí jeho, keď podľa jeho správania je pravdepodobnejšie, že on časom opustí mladú...
Charity
Pane bože v živote by som takto nad tým nerozmyslala. Ale ďakujem. Trochu má to zaskocilo. Trochu viac.
@charity mlada moze mat vselijake komplexy. Mnou by to zamavalo, ak by nas mama opustila resp odstahovala sa v puberte. Moznoze lubalu naozaj ma rada-kompenzuje si stratu matky. A ktovie co si kompenzuje vztahom s omnoho starsim exmilencom matky... Pri takej holke tazko povedat, mozno sa ho bude drzat ako kliest a on si bude hlavu trieskat, ze sa jej nevie zbavit🙂
@lubala si úžasná baba, inteligentná, podľa toho čo píšeš si neskutočný človek.... chcem ťa za kamošku 🙂 ... ale važne si perfektná.... manžel je úplný "idiot" že ťa chce opustiť... ak ťa raz podviedol bude to zrejme v jeho prípade robiť stale a tebe bude lepšie bez neho.... neviem či exituje chlap čo si ta zasluži, ale možno ho najdeš.... drzim palce 😉
@sissy27
Ja mam tiez pocit, ze toto nemoze byt realne
Musis sa zacat vazit samu seba potom to budu robit aj druhi. To ako sa k tebe sprava je dokaz ze si ta nevazi. To ze ty tolerujes jeho milenku spolu s manzelom davate detom chybny priklad pozor na to. Vsimni si milenku robi to co jej matka a historia sa bude opakovat. Preto deti musia vediet ze otec robi chybu inak mozes cakat ze deti budu kopirovat vas.
Co je na tebe obdivuhodne, to je schopnost postavit sa veciam celom a riesit ich s chladnou hlavou. Tiez je krasne, ako neustale myslis na svoje dcery, ale treba si obcas uvedomit aj to, ze raz vyrastu a odidu. Taketo uzasne gesto, ze vlastne pozehnas manzelovi a jeho milenke, sa moze kadejako prejavit neskor v ich vztahoch. Takisto svojim partnerom dovolia vsetko, ved urcite nieco neurobili na 100 percent, a preto si zasluzia, ked od nich odide.... Pride mi to, ze nemas ziadny osobny zivot. Tym myslim iba TVOJ, sama. Ze sa nerozvijas ako osobnost (a je jedno, ci to znamena citat, studovat, cvicit, kozmetika, seminare o joge bla bla bla), proste ho nemas. Akoby si nevedela travit cas sama so sebou a nemala cas si uvedomit, v com si uzasna a trochu sa o seba starala. Najdi si ho. V suvislosti s tvojim manzelom to uz nema nic (ale to ti dojde aj samej, ked budes mat cas nad vecami v klude rozmyslat), ale do buducna to bude mat pre teba ten najdolezitejsi zaklad. Drzim palce.
@petulka124 no a nejako ma udivuje, koľko žien v nej vidí hrdinku, dámu na úrovni a ešte neviem aké všelijaké superlatívy tu boli použité... ja vidím ženu s nulovým sebavedomím, ktorá sa ešte podkladá otcovi svojich detí a stále zákonitému manželovi, len aby on bol spokojný... nevadí, že ona trpí, deti trpia, hlavne že pán manžel je spokojný a nezhoršuje sa mu astma a milenka vysmiata od ucha k uchu... ak je toto "silná žena-hrdinka" tak mňa prosím vráťte tam, odkiaľ som sa tu omylom vzala...
@sissy27 - ja ju obdivujem, a aj som to napísala... A vieš prečo ?? Lebo ja by som takému manželovi kopla do gúl a mladú poslala kamsi do.... vyšmarila by som ho z domu, vymenila zámky a rozprávala sa už len cez právnika..... preto má môj obdiv...rieši to s kľudom angličana, čo ja nikdy neviem..... 😉
@suve99 to je jasné, že každý si je strojcom svojho (ne)šťastia a ja ani nehodnotím, či sa rozhodla dobre alebo zle, to už autorka tohto románu vie, kam chce hlavnú postavu smerovať, do akej pozície ju postaviť... ale toto určite nie je rola "ženy-hrdinky", ktorú by mali všetky ženy s podobným osudom húfne nasledovať, toto je rola "ženy-trpiteľky" a mal by to byť skôr taký varovný prst "ako by to byť nemalo" 🙂
@charity Sice trosku drsny,ale nenormalne pravdivy prispevok. To, co si napisala, je podla mna jadrom vsetkych problemov. Hadam, si to precita a zamysli sa nad tym. Inak, co to je za svet, ze uz 34 baby pisu, ze podviedol ma s mladsou. Ja som si furt myslela, ze to zacina okolo 40 a neskor, ale asi nie som v obraze. Ci pana, mame to tazke, my zeny.
@sissy27
Ja som tiez nechapala, ked jej pisali ze aka je silna atd., no neviem, bud je na velmi silnych praskoch alebo ho naozaj nemiluje. Ja si teda neviem predstavit, ze by osoba, ktora mi tak ublizila, travila cas s mojimi detmi a este by som si s nou v pohode pila kavicku.
Toto je podla mna len docasne, a tej zene raz z toho prepne...
@sissy27 Trosku odveci asi, ale napadlo ma, ze ked sa mu uz teda tak zhorsuje ta astma, tak by si mal mlady pan davat pozor pri sexe. Aby sa nam velmi nezadychal s tou mladou.....
@mb269 nie prosit ho, to by som ani ja nerobila, myslela som to inak 🙂....
@lubala tiez som sa nedavno rozvadzala, z podobnych dovodov, akurat ze exmanzelovu milenku doteraz nepoznam... vtedy som samozrejme riesila aj problem, ze ako sa to ma vysvetlit detom (kedze tiez jedno mam, syna).... citala som aj nazory tu na mk, aj rozne rady psychologov, ako na to, aby to deti v buducnosti nepoznacilo... a vyslo z toho, ze rodicia sa pred detmi nemaju hadat, ohovarat sa navzajom, obvinovat a pod.... ale na druhej strane nezlahcovat situaciu a netvarit sa, ze sa vlastne nic zle nestalo... aby si z toho dieta neodnieslo do buducna, ze manzelstvo vlastne nic neznamena ... a ze jednoducho, ked uz nechcem byt s terajsim manzelom/ manzelkou, tak si najdem ineho a je tak v poriadku
deti vraj casto kopiruju spravanie svojich rodicov... ak je napriklad dcera zvyknuta z domu, ze jej mama sa roky nechala podvadzat alebo tyrat, tak aj dcery zvyknu v dospelosti podobne spravanie trpiet neskor u svojich manzelov... samozrejme neplati to vzdy 🙂....
@petulka124 mne to aj tak stále príde ako hrubá kostra na nejaký román z vydavateľstva evitapress 😅 nemôžem si pomôcť...
@trdelnik234 tak pri milenke asi nie je v strese, tak nemá problém 😀
Dalo sa čakat ze sa tu do nej pustite ze ako to moze nechat len tak ze je bez sebavedomia, ze na neho nenakričala a bla bla blaaa. ale keby pise ze mu panvicu otrepala o hlavu , ze ho vyhodila z domu a urobila hystericke sceny, ze place doma do vankusa , lutuje sa , deptá sa , tak jej zas napísete nech sa spamata nech sa pokusi zlepit rodinu koli detom a ine zvasty. nech sa človek zachová akokolkvek vzdy ho dokazete dourazat a otocit to proti nemu . sila
No, aj som si po tomto poplakala aj som sa pohnevala (na seba), že čo som to zač. Potrebujem ozaj zo sebou niečo robiť. To sebavedomie je u mňa nulové to viem už dávnejšie, neviem síce ako to napraviť ale budem sa snažiť. Začnem na sebe makať, nech ho aj porazí.
Niektoré ste to napísali tvrdo a aj to zabolelo ale tak to je. Konečne sa na to niekto pozrel s inej strany. Idem dumať. Dikesss
@sissy27 hej, ten styl pisania urcite. Vacsina z nas by to napisala tak emotivne, ze by to asi ani neuverejnili. A niektore z nas, ( a ja asi prva), by mali na krku mozno aj ublizenie na zdravi. Lebo mna ked niekto nas...... tak, ze mi navrie zila na krku, tak to nie ze A4 v style evitapress na konovi, ale take coro-moro by bolo ze az. A prispevok s nazvom Zbavila som sa chronickeho kur.....nika.
@trdelnik234 Len na odlahcenie.
@sissy27 odhliadnuc od toho, či je to príbeh reálny, alebo vymyslený, by som rada vedela, aká je tvoja predstava o správnej reakcii v takom prípade. Ja osobne si myslím, že prijať ju (situáciu) a zmieriť sa s jeho rozhodnutím, je to najrozumnejšie aj najzdravšie, čo sa dá urobiť. Nikomu by neprospelo, keby robila scény, hádala sa, hysterčila, rezala si žily, vyhrážala sa, alebo vydierala toho podareného chlapa. Partnerov nevlastníme. Ak sa rozhodnú odísť, odídu. A je určite prejav zrelosti a sily charakteru, vedieť to prijať s dôstojnosťou. Asi preto tie reakcie.
@alaguema jasné, máš pravdu, ľudí nevlastníme... ale jej reakcia je nie že zrelá reakcia, ale takmer prezretá reakcia. Pretože ok, chlap má síce bokovky, ale ja s láskou mu to budem dopriavať? Doprajem, jasné, ale nie s takouto láskou a odovzdanosťou... sama autorka priznáva, že má nulové sebavedomie. Tak keď sa jej už vykýblila takáto situácia, tak ju má tento stav niekam posunúť, nakopnúť, schmatnúť posledné kúsky na franforce roztrhanej hrdosti, vztýčiť hlavu a s hrdosťou silnej ženy zvládať situáciu. Ale nie, že pomaly sama bude manželovi košeľu žehliť, keď sa bude chystať k frajerke 😠
Žiadne hysterčenie, žiadne srdcové výlevy, to by skutočne nemalo žiadny význam, ale odseparovať sa od kurevníka a žiť aj svoj život, tu si vybral tento pánko svoju cestu, kvôli jeho chtíčom predsa nebude jedna žena čakať 20 rokov, kým sa pánko nevybujačí a ráči sa k manželke blahosklonne duševne aj telesne vrátiť, keď už všetko zažil, čo chcel zažiť, ochutnať, vyskúšať...
@alaguema z môjho pohľadu nie je podstatné, či kričala, hádala sa, robila scény - podstatné je, prečo to robila... aby nedajboh jemu nejako nepriťažila, aby sa jemu nezhoršil zdravotný stav... neberie ohľad na deti alebo na seba, jediný, na koho berie ohľad, je jej manžel a jeho milenka... a toto správne nie je, určite nie v tomto prípade. Čistý masochizmus a nedostatok sebavedomia, žiadna dôstojnosť...
@0silvia0 každá vnímame veci vlastnou optikou. Ja tam nikde nevidím sklony k tomu, aby manželovi žehlila košeľu k milenke. To, že nechce, aby sa mu zhoršilo zdravie, vidím ako normálne. Ja tiež nie som pomstychtivý človek a nepriala by som otcovi mojich detí nič zlé, aj keby sa nezachoval práve najlepšie. No a dohodli sa predsa, že on odíde. Tak už sa odseparovala. Že ešte k nemu niečo cíti, je tiež prirodzené, tomu ťažko rozkážeš, je to čerstvé, časom to pochopí a uvidí ho v inom svetle.
@sissy27 píše toto: "Ani raz som sa s ním od vtedy nehádala, s ňou tiež nie. Zavolala som si ju na kávu, nech povie ako si to teraz celé predstavuje. Komunikujeme úplne normálne všetci traja. Ľúbim ho strašne veľmi a chcem aby bol šťastný, ale so mnou šťastný nebude. Keď bude šťastný tak bude aj zdravý a naše deti budú mať ocina ktorého tak zbožňujú. Dohodli sme sa že dievča urobí teraz štátnice a pohľadajú si nejaký podnájom. Ja ostanem v našom dome s deťmi."
Nevidím tam žiadny masochizmus, ani nedostatok dôstojnosti. Naopak.

ja som sa normálne rozplakala.... niekto má život ako z rozprávky a nezaslúži si ho, a niekto chce mať normálny vzťah, život, rodinu a nie je mu to dopriate.... držím Ti palce, si silnejšia ako si myslíš, zvládneš to a potom bude lepšie....