Tie, čo trávite čas samé
Pekný večer, prosím Vás vysvetlite mi to🙏 vážne chodíte aj na dovolenky samé? Reálne si to užívate? Ako to robíte? Zo zúfalstva a pre pokus som išla na 1 noc do jedného mesta. Bola to hrôza! Ubytovala som sa, dlho mi trvalo, kým som sa odhodlala vyjsť z izby, celý večer som sa prechádzala (skoro 15km😁), ale cítila som sa sama, nič ma nenadchýňalo, bála som sa, občas stratila, potom som aj hladná bola, do reštaurácie mi bolo blbé ísť, tak len kebab do ruky a na lavičke v parku,po zotmení späť na izbu a spať. Som tak premýšľala, že čo by som robila týždeň pri mori😁
@janul4835 to som ja nepisala - nic o kurzoch, hlavne teraz nevieme dokedy budu osobne a kedy zas online 🙂 ja som bola akurat 5 dni v kupeloch min rok sama, inak idem s kamaratkou alebo ostanem doma, pripadne navstivim rodinu. hej som z BA, ale tak to by nemusela byt prekazka nieco vymysliet 🙂
Jeden môj kamarát mal taký citat raz napísaný "milujem samotu, ale potrebujem k tomu pár ľudí".. presne tak to mám ja.. som introvert, som rada ticho, ale nemám rada ísť niekam sama a nedokážem si to užiť.. (nepíšem o bežnom dni keď som sama doma napríklad) k tomu aby mi bolo naozaj dobre a dovolenka bola premna skvelá potrebujem muža a deti, veľa zážitkov a aj nervy k tomu patria.. sama by som si neoddychla a len by som premýšľala nad blbostami..
Pre autorku.Ja si to tiež neviem predstaviť isť niekde len tak sama.Som typ čo musi mať pri sebe vždy niekoho stači jeden človek.Myslim teraz trebars na nakupy alebo dovolenku.Ked už idem sama do obchdu na nákup len potravin už mi je otupno že nemám s kym kecať.Ale čo je zaujímave doma vydržim byť sama.Tam si samotu uživam.Ale to len cez deň.V noci by som sa sama doma dosrala s prepáčenim😀
@zuzanka.zuzu vdaka za usmernenie a zhodnotenie, dobre sa to cita 😜ja som len odpisala na oslovenie, vsak nemusi byt autorka, ale zaujima sa asi o nieco co som napisala a suvisi s temou, ale da sa par komentarov komentovat aj komentare inych zien o nich v tretej osobe nech tu mame hustu atmosferu ako v ockovacich temach 😜🤣
Ty nie si stvorena na suzitie osamote a preto to nepochopis. Ak nevies byt sama so sebou ako mozes vychadzat s inymi ludmi. Poznam to na sebe.ked som spokojna,vyrovnana viem byt sama. Ak som nestastna,neuzivam si samotu. Takze len spokojny clovek vie byt aj sam. Obcas idem niekam sama,je to uzasne a oslobodzujuce. Nikdy som sa nehanbila ani mi nebolo blbe sadnut si sama do kaviarne,restauracie. To je taky malokestiacky nazor,zw len cudak sedi sam na kave. Vo velkomestach vo svete bezne ludia sedia aj sami,pracuju v kaviarnach a podobne. Nevravim,ze ma byt clovek samotar,ja potrebujem aj ludi k zivotu,qle viem si uzit aj par dni niekde osamote. To,ze ides niekde sama,neznamena,ze sa nemozes zoznamit s inymi ludmi,pokecat s ludmi s hotela alebo len tak niekde pokecat. Mojim snom je ist sama na dovolenku k moru,ale to sa mi asi nepodari. Ked uz ma clovek rodinu,tak radsej ide s nimi ako sam. Keby sme mali na 2 dovolenku,tak kludne jednu absolvujem s rodinou a druhu uz osamote
Vyskusaj hostely 😉 Ja som sama v hosteloch stretla tolko super zaujimavych ludi, akych by som inak nikdy v zivote nestretla. I ked bolo to v casoch pred koronou, ale ak si mlada, zdrava a zaockovana, tak by sa to mohlo dat aj teraz. Je to naozaj uzasny svet, spoznala som ludi z Indonezie, Iranu, USA, Korey, zo vsetkych kutov sveta. Vacsina backpeckerov je strasne fajn, zvycajne su to velmi uvolneni ludia, ktori ziju pre zazitky a nie pre materialne hodnoty, maju kopec zaujimavych pribehov. Strasne mi to otvorilo mysel a obzory. Ak sa da, tak nevahaj a chod 😉.
@marca12 ja si myslím, že to nemá súvis s tým, či som šťastná alebo nie. Aspoň u mňa nie. Ja si užívam chodenie po meste, po obchodoch, kdekoľvek sama rovnako, či mám obdobie, keď som šťastná, alebo obdobie, keď je môj život zamotaný. Je to skôr o povahe človeka, ja som prekvapená z príspevkov, že niekto má zábrany ísť sám do reštaurácie a pod. To som v živote nepociťovala. Ale od malička som bola introvert. Cítim sa dobre v partii známych, tak isto ako s partnerom, ale tak isto aj sama. Raz za čas si tú samotu vyslovene užívam.
Ja som ťažký introvert a dovolenka osamote by ma nadchla. Zopár dní, keď nemusím riešiť večne nejaké pozadujuce dieťa, manžela, kolegu..... Zbalila a šla by som rýchlejšie, než by si povedala Mišo. Ale ist sama ma dovolenku k moru je aj z môjho pohľadu círy masochizmus. Ak nie si vyslovene typ, ktorý uspokojí sa 16 hodín do dňa intenzívne sa grilovať na slnku, budeš akurát dumat nad blbosťani a nudiť sa. Sama by som šla na Wellness, poznávací, tematicky pobyt, možno do hôr, ale rozhodne nie k moru...
keď sme aj celá rodina na pláži, veci nám nestráži nikto. berieme iba to, čo by sme oželeli v prípade, ak by to zmizlo. Ale ešte sa nestalo nič také. Ja síce na dovolenky sama nechodím ale do kina, reštiky, alebo na výlet sa vyberiem aj sama. Väčšinou tam vždy niekoho spoznám a ak aj nie, užívam si chvíľe samoty, kedy sa nemusím nikomu prispôsobovať.
občas sa aj na 3 hodinový welnes vyberiem sama. Vypnem , užívam si, relaxujem a nepríde mi to divné
Neviem ale pri mori mi nikto veci nestrszil dokonca ani ked sme boli sami. A nemam problem idt aj niekde sama najest sa, wellness, hory a tak...tyzden pri mori prelezat by bolo pre mna skor utrpenie ako oddych,...najlepsia kombinacia more plud nieco vidiet
Ze kto strazi veci na plazi 😂 odpadnem. Nikto, aj ked nechodim k moru sama, nikto nestrazi veci na plazi 😂 na strazenie fakt ludi nepotrebujem, to potom aj tsk jeden sedi na deke a druhy je sam niekde 😂
A tvoj problém hlavny je v tom, ze ti je "blbé" niekam ist samej... Preco by si nemohla ist do restiky, kaviarne, hocikam sama? Samozrejme ak si 99% casu pocas roka sama, tak asi taketo vylety nebudu pre teba a potrebujes spolocnost, ale nemalo by to byt preto aby ti nebolo blbe sa ist normalne najest.
Plus taketo jednonocne vylety bez planu, programu ti nijak potešenie urobiť nemusia. Na pracovných cestach sa tiez velmi po veceroch nebavim 😂 kľudne citam knihu na izbe 😁 more je nieco ine, leharo na plazi, trhy, akcie, vylety, domorodci sa najdu tiez na pokec... Uplne si ti tam viem predstavit 😁
@elizabet173 ja napríklad vôbec nemám zábrany ísť do reštaurácie sama ani ísť sama po meste, ale na niekoľko dnovu dovolenku ano..
Nam zmizli nase osusky z lehatok na plazi v Zakintose ked sme boli na obed,pritom tam "strazil",skor len vyberal peniaze pri hotely taky stary.mala plaz to bola.....
@77daniela77 osusky na plazi beru, aj vyhadzuju 😂 vo viacerých destinaciach som o tom počula. Snazia sa tak bojovat lroti ludom co maju lehatka obsadene 24h denne a nie su tam... Tak kludne to mohol byt aj ten pripad 😁
Pred koronou sme spolu s kolegami chodili casto na sluzobky do zahranicia a o mne si vzdy mysleli, ze som podivin. Mne vsak vyhovovalo radsej obehat pamiatky, ako presediet a prechlastat jeden den a na druhy sa zvijat na posteli kvoli opici. Parkrat som sa nechala nahovorit, ze pojdeme niekam spolu a velmi som lutovala. To bolo kazdu chvilu " odfot ma tu, a este raz, tato je zla. Ja som hladny, ja som smadna, unavena, podme si sadnut, mne treba šťať. " Odvtedy si beriem so sebou knihy, vecer si dam vino na terase v hoteli, niekedy aj veceru, kocham sa vyhladom, pustim hudbu, idem si zacvicit, zaplavat,zabehat pri mori, na wellnes. Najlepsi relax prave o samote.
@mamamasama dobry opis atmosfery😂
Na FB je skupinka parťák na turistiku a býva tam veľa žien, ktoré hľadajú kamošky na aktivity
@jana_eyre_2 tak netvrdím, že nie som na tej dovolenke radšej, keď sme tam spolu, ale nemám najmenší problém byť týždeň niekde sama. Oddychovať, plávať, spať, čítať, povaľovať sa pri bazéne, ísť na kávu, na zmrzlinu, čumieť do blba 😎 Každá sme iná, mala som kolegyňu, čo bola ešte po pracovnej dobe zahrabaná v papieroch a keď som sa jej spýtala, či ešte nejde domov, tak mi odpovedala, že nie, že tam nikto nie je.
@simca06022011 Nemohol,lebo boli zaplatene na cely den.Nikdy sa nam to este nestalo.
@77daniela77 no ja som to videla bezne...to ze by ukradol niekto uteraky som velmi nevidela. Tasku, veci ok.. ale uteraky este nie. Ale tak urcite sa stane.
Tak ja neviem či sa aj to počíta, ale vždy som chodila na dovolenky k moru sama s deťmi. A nikdy mi to neprišlo divné. Keď je žena sama, tak ma len sedieť doma a plakať do vankúša? Normálne som v šoku, že niekto napíše, že má problém si ísť kúpiť sám rožky. To naozaj ste ženy až také nesamostatne a závislé na chlapoch? Všetko je len o tvojom vnútornom nastavení. Buď si to uzijes alebo nikam nechoď. Aj vo veľkej spoločnosti sa človek môže cítiť osamelo, tak ako sa môže cítiť šťastne sam. Trvalo mi roky, kým som to pochopila, ale teraz si už vychutnávam svoj pokojny život a nepotrebujem k tomu nikoho.
...ja chodim sama s troma detmi. V pohode, uzivame si, aj ked je to obcas o drzku. Na letisku vo vacsich metropolach som ich zo zaciatku mala uviazane pri sebe, lebo davat pozor na tri relativne male deti a aj batozinu niekedy ozaj na plac, vzdy sa nasiel niekto kto pomohol 🙂 Takze v pohode zvladam aj Londin, Pariz, ... v pohode aj tyzden pri mori, aj v Tatrach ci Alpach. Ked mi vyrastu budem chodit sama s kamaratkou,... Vsak zober so sebou kamosku alebo niekeho z rodiny kto je v podobnej situacii a chodte, spoznavajte. Ja by som s tebou v pohode sla kamkolvek -)

@zuzanka.zuzu vsimla som si😬