Po vysadení HAK nemám menzes. Mám ísť k lekárke?

katka.gzd
9. feb 2011

Ahojte, minuly rok na jesen som prestala brat HAK...menzes mi meskal 26 dni ked som bola u gyndosky, ktora mi spravila sono a pichla agolutin....po tyzdni sa nic nestalo tak som dostala dalsi a nakoniec som menzes dostala 27.12.2010....odvtedy ho zasa nemam....takze opat meskam....tehotensky test spraveny pre istotu bol negativny....moj priatel trva na tom, ze k nej mam ist zasa.....ja si myslim, ze sa mi to snad da no normalu same......co myslite?.....v lete sa chceme zacat snazit o babo.....rada by som dovtedy bola uz OK...je nieco co pre to moze spravit?

pink_lady
9. feb 2011

no po vysadeni HAK su taketo vykyvy normalne, ... 😉 pockaj este par dni ci tyzdnov a uvidis 😉

anaxamon
9. feb 2011

zalezi od toho aky si mala cyklus pred bratim HAK, ci bol pravidelny alebo bol nepravidelny. Ak pravidelny, je velka pravdepodobnost ze sa ti coskoro vrati do starych kolaji. AK si vsak mavala nepravidelny cyklus uz vtedy, definitivne si pytaj vysetrenia nie len pichnutie agolutinu. Nechaj si vysetrit hormonalny profil, nech si doktorka odsleduje cely cyklus - folikometriu, pripadne ine vysetrenia a az potom urobit zaver co s cyklom vlastne je. V najnutnejsom pripade aj zmen doktorku.

soldi
9. feb 2011

suhlasim s pink lady,
mojmu telu trvalo rok kym sa po vysadeni hak dalo ako tak dokopy. to, ze nemas ms, ale bohuzial znamena, ze neovulujes, cize nemozes otehotniet. pichanim agolutinu sa nic neriesi, ovulaciu to neprivola.

ale skutocne, daj si este par mesiacov- zatial papaj kyselinu listovu, vitamin E- a ked nepride ani jedna spontanna ms, tak az potom chod za dokym.

masinka
9. feb 2011

ahoj, na tvojom mieste by som sa isla dat vysetrit.
ja som tiez vysadila HAK po piatich rokoch uzivania a cely dalsi rok som mala mrchu len raz za cca 2-3 mesiace. Doktorka to pripisovala stresu zo statnic a novej roboty, ale ked to nepreslo ani po prazdninach, dala mi urobit hormonalny profil..... prolaktin som mala asi 30 x taky aky mal byt. Skoncila som u endokrinologa, 2 roky trvalo kym nam dovolil snazit sa o babo, takze taketo veci treba zacat riesit cim skor.

vefi89
9. feb 2011

červené víno 😀 😀 😀 😀 ja som mala celý čas nepravidelnú- a to veľmi. nemávala som aj tri mesiace. a mám aj dieťa aj ja som po tejto stránke zdravá. máš rozbláznené hormóny, ono sa to vráti do normálu. všade sa píše že cca do pol roka od vysadenia HAK sa dajú plodiť detičky. ale samozrejme na každého iný meter 😉

stanca22
17. feb 2011

Určite je čo dať u Teba vyšetriť, prešetriť a pozrieť sa na to, čo Ti to tak robí ... nepravideľná MS sa dá ľahko napraviť tabletkami ale až taká akú máš Ty, tak to bude chcieť asik viac vyšetrení a poriadných ... Neboj sa, mysli na dieťatko, ktoré chcete, že preňho to robíš a ľakšie sa Ti to bude znášať, viem to podľa seba ale prvoradá si Ty !!! Priateľ Tvoj má pravdu, choď k tomu dokymu 😉

nat28
17. feb 2011

Ja som HAK vysadila koncom jula min. rok a prvu ms som dostala po 85. dnoch, ale ovulacia bola, viem podla sona u dr. Dalsi cyklus som mala ovulaciu na 45.den (tiez sono) a vtedy som aj otehotnela. Zial, skoncilo sa to MA v 11tt 😢 Takze to, ze mas take dlhe cykly nemusi hned znamenat ze nemas ovulku. Ale moze. Ja teraz cakam po kyrete na 1.ms a potom tiez netusim ake budem mat cykly, to nevie odhadnut ani moja dr. Tak pockame si na nejake asi 2ms a podla toho sa zariadime s dr. ci mi nasadi liecbu alebo nebude treba. Rozhodne nemienim cakat. Ale je to na tebe, ci si trpezliva a mas cas, alebo nie. Ak sa ti to vsak nezrovna do roka od vysadenia, to uz treba riesit. Do toho 1 roka nemusis, ale mozes.

janicka.m
18. feb 2011

ahoj, tiez som na tom bola podobne. HAK som vysadila v marci 2008, prvu MS som dostala v maji 2008. kedze ma to takto nebavilo a bola som privelmi scitana (obcas je to na skodu veci 😅 ), zasla som na gyndu, nech so mnou dr. nieco robi, lebo my sme sa snazili o babo hned od vysadenia 😉 okrem toho som si sama merala BT a podla grafu som vedela, ze ovulacia bola, hoci bol cyklus 50-60 dnovy. takze ovulku v pohode mozes mat aj ty 😉 ten druhy cyklus som chodila k dr. skoro kazdy tyzden (HP mi nerobila), az jedneho dna podla sona usudila, ze kedze sa snazime, nasadi mi duphaston. dalsiu MS v roku 2008 som uz nedostala, lebo zaciatkom jula nam to vyslo 😉 podla grafu BT som mala ovulku na cca. 50. den, takze 2. cyklus by som mala este dlhsi...
s takymto cyklom som mala neskor pocas tehu problemy, lebo mi doktori dost chaosili s vypoctom terminu porodu. podla ich zazracneho kolieska na urcovanie terminu porodu som mala rodit zaciatkom februara, ale podla uzv a aj podla mojho merania to malo byt az zaciatkom aprila... obcas som si pripadala ako debil, ked som doktorom vysvetlovala, preco este nemam ist rodit a ze moja dr. je fakt v poriadku, ked mi TP urcila na zaciatok aprila..

lucia1203
7. jan 2013

dobry potrebujem poradit minuly mesiaco som vysadila antikoncepciu po vysadeni na 3 den som dostala menzes a tento mesiac som este nedostala brucho ma boli uz par dni akoby som mala dost a stale nic neviem ci mam cakat alebo mam ist k lekarovi prosim poradte

jankastubka
7. jan 2013

Najprv by som si spravila test a ak negativny, ani by som k doktorke nesla. Kolko dni to meska? Ja som tiez dostala Ms hned po vysadeni ale ale dalsiu az skoro po 2 mesiacoch. Volala som k doktorovi, a tam mi povedali, ze je to normalne a ze ani nemam chodit.

lucik1412
8. jan 2013

Mam tiez podobny problem, meska uz 3. mesiac a doktorka chcela aby som si nasadila HAK aby sa to upravilo, len to sa mi zda dost nelogicke ked som nedostala mrchu kvoli vysadeniu HAK ako mi moze nasadit dalsiu aby mi ju privolala?

miselina33
16. jan 2013

Ahoj lucik1412,moze nieco na tom byt,pretoze moja teta uzivala HAK dolhodobo asi 7 rokov,viem ale,ze mala aj v mladosti nepravidelnu menstrulaciu.Potom vysadila a 3 roky nemohli mat babo...Menzes jej chodil ako chcel aj raz za pol roka a to po vyvolavacke...No a upravilo sa to tak,ze jej doktorka nasadila na 3 mes. nejaku HAK,po vysadeny dostala sama od seba po 3 rokoch menzes a vtedy aj otehotnela 🙂 Ja mam teraz problem,ze som ju po 6 rokoch vysadila a takziez mrcha nikde :( tak uvidim...

lucinka2014
19. feb 2015

ahojte, diagnostikovali mi syndrom polycystických vaječníkov, lekár mi predpísal HAK na upravenie, chcela by som sa opýtať,kedy mám začať brať lieky keďže symptomom ochorenia je aj absencia menštruácie. Ďakujem.

blienkal
11. mar 2015

Lucinka2014 - hak problem neriesi iba ho docasne skryje... hned ako douzivas hak budes na tom istom ak nie este horsom.