Tehotná po potrate. Bojím sa

froschka
16. okt 2006

Ahojte babenky.
Pisala som asi pred 2mes ze asi som tehu a aj som bola-ano zial bola lebo som potratila.Som z toho vonku lebo priatel mi velmi pomohol.Mam ale strasny strach teraz.4.9.som spomtanne potratila hcg bolo 2400.o mesiac som sla na kontrolu 9.10 a hcg 1048.doktorka ma poslala na ultrazvuk kde nasli nove tehotenstvo.Bola som sokovana pretoze som este od potratu nemala menstruaciu a planovali sme babo az o pol roka ked bude vse ok.Doktorka ale povesala ze nicoho sa nemam bat maternica a sliznica su ok.nechcem ale zase prezivat to kazdy tyzden na sono a cakat ci bije srdiecko.Prosim vas ak mate skusenosti alebo poznate niekoho kto zazil podobnu situaciu povzbudte ma....Vemi sa bojim a strasne verim ze budem mat zdrave miminko.Dakujem

tweety22
16. okt 2006

froschka, ja som otehotnela mesiac po missed abortion a moje zlaticko je zatial v poriadku (teda aspon podla ult.), neboj sa, vsetko dobre dopadne, pokial by maternica a vobec cele tvoje telo nebolo pripravene na nove tehotenstvo tak by si zrejme neotehotnela 😎

andosa
16. okt 2006

Frochka, ja som otehotnela 3 mesiace po potrate a zatiaľ je všetko OK. Mne lekár odporučil pauzu 3 mesiace, ale hneď mi povedal, že ak by k tomu prišlo skôr, nič sa nedeje. Takže treba hlavne myslieť pozitívne a nepripúšťať si, že by to nedopadlo dobre. Držme si všetky palčeky. 🙂

rebeka
16. okt 2006

ahoj froschka. Mozno som v rovnakej situacii ako ty. my sme o mimco prisli 8.9. odvedy som este nemala menzes, ale hned prve plodne dni sme boli neopatrny. A teraz neviem. Tehotensky test mi zatial vysiel negativny, ale to nemusi nic znamenat. Povedala som si vsak, ze dlsim tehotenstvom sa nenecham obmedzovat. Ak mame mat babo, tak ho budeme mat, aj anpriek tomu, ze nechrumem kazdy den vitaminy, aj napriek poslednym dvom bujarim vikendom, aj napriek tomu, ze tento tyzden budeme mat wellness vikend, co znamena virivky a sauny. To bude vsak moj posledny netehotensky vystrelok. 😎 Samozrejme, ze skrotnem, ale odmietam ostat na rizikovom tehotenstve, vykladat nohy a pit zdrave zbrndy. Prve mimco sme ofukovali,.. aj tak s nami neostalo. Naopak, mam v okoli kopu "nahodnych" deti...

Hmm,..rozpisala som sa,..ani neviem, ci dost zrozumitelne.... 😅

svetluska.p
16. okt 2006

froschka - zlata, upokoj sa. Urcite bude vsetko v poriadku. Hlavne sa zbav chmurnych myslienok a strachu. tes sa. Ja som tiez po MA, teraz 21.9. ma cistili. Prepac, ze sa pytam, ale kedy Ti prisli na to, ze malicke je odumrete - teda ako dlho bolo v Tebe? Lemo v mojom pripade odumrelo v 9tt a zistili to az na konci 12tt. Takze som sla vyteplotovana a bolava do spitala. Pytam sa na to preto, ze ja by som sa uz najradsej vrhla na snazilkovanie. Ale radsej nechsa mi telo dobre vycisti. Dufam, ze menzes pride normalne.

tweety - prepac, aj u teba ma zaujima to co u froschky - ste pre mna povzbudenim kocky, lebo som v totalnej depke z toho.

svetluska.p
16. okt 2006

rebeka - zrozumitelne. A SUHLASIM S tEBOU, ZE SA TREBA ZBAVIT STRACHU. a BRAT TO AKO ABSOLUTNE PRIRODZENU VEC A NIE mat z toho stresy.
Prepacte, v zapale som caps lock stisla. tlacica blba 😀 😀 😀 .

emily3
16. okt 2006

froschka: to bude dobre...mne sa stalo to iste. mala som spontanny potrat a cakala som kedy mi nabehne cyklus. ale nic sa nedialo . po siedmych tyzdnoch som si urobila teho test a bol pozitivny. velmi som sa bala ze o babatko znova pridem. ale teho bolo v pohode a narodil sa nam krasny syncek. teraz ma dva roky a "krasne vyvadza "😀 .
mozno si mala mat dvojicky a jedno to neprezilo. ale nebojsa bude to dobre.
ak je bagatko v pohode prezije vsetko 😉 drzim palceky aby ti to tentoraz vyslo a mohla sa tesit z noveho zivota.

tweety22
16. okt 2006

svetluska, moje mimi malo 7tt a na zakroku som bola v 9tt... zistili mi to tak,ze som prisla do nemocnice s tym, ze sa citim akosi divne a ze som trosku spinila...
babule, naozaj to berte ako prirodzenu vec, pretoze to aj je prirodzena vec, vela zien si tym preslo len sa o tom tak nehovori. vzdy lepsie takto ako keby to malicke malo cely zivot trpiet vaznymi nasledkami, radsej nech nam do brusiek naskacu zdrave miminka, podla mna to ma priroda dokonale vymyslene (aj ked obcas zlyha)

froschka
autor
16. okt 2006

svetluska ja ani neviem ale od zaciatku nevideli byt srdiecko.nebolo ani jasne ze v ktorom som tyzdni lebo tabletkami sa mi posunula ovulacia.a uz ked mal byt cca 6tt tiez nic na uzv nebilo.hcg bolo super ale je zrejme ze nezilo 2tyzdne a az potom som potratila.to sa nedozviem uz ale hned na druhy den po aborte sme boli na usv a nastastie nic vo mne nezostalo a sliznica sa regenerovala.tak dufam ze vse bude ok.
Dakujem za povzbudenie.tiez si myslim keby som nebola fyz.pripravena nepodarilo by sa mi otehotniet. 😀

svetluska.p
16. okt 2006

hm, ja som absolutne nespinila, nekrvacala. Len som sa zle citila. A dr. ma stale posielal domov, ze som ok. Zacala som krvacat az tu noc, ked ma konecne pozrel na uzv a povedal, ze malicke je uz cez 3 tyzdne odumrete.

rebeka
16. okt 2006

froschka: neboj, vsetko bude tak, ako ma byt. Ja som prvy tyzden po "nehode" hrozne vyvadzala. Ak som tehotna, tak viem presne na den, kedy som otehotnela. (bol to totiz prvy sex, po povoleni od lekara a na dlho aj posledny, ako som bola nastvana na manzela 😅 😀 )
Akakolvek situacia chce hlavne klud.. 😉

svetluska.p
16. okt 2006

rebeka - inak tym, ako si tu pisala, ze si nastvana na muza si ma totalne rozosmiala 😀 😀 . Normalne zivo si viem predstavit, ako si ho pucovala, xixixi.

loss
16. okt 2006

FROSCHKA-nebojkaj urite to zvladnes a vsetko bude dobre.Mna cistili 5.9 a tiez som este nedostala,aj my sme mali nechraneny sexik ale test mi vysiel negat. ako Rebeke.Tak tiez sa neviem odhodlat ist k lekarovi,stale to posuvam no asi si urobim este jeden test.Aj ja si velmi zelam babenko ako vsetky co sme on prisli a z celeho srdca ti zelam aby si ho stasne donosila a aby si nemala ziadne problemy.Hlavne sa nestresuj,krpcovi v brusku povedz ze ho lubis a das na neho pozor,hlavne nech tam zostane 🙂 Uvidis malicke ta posluchne.Drzim palce

froschka
autor
17. okt 2006

joooooj babulky ake ste len zlate.dakujem zo srdiecka vsetkym 🙂 23-teho mam sono mala by som byt v 5tt.To by uz mali vidiet bit srdiecko vsak?
Na to sa strasne tesim lebo prvy krat nebilo...

emily3
17. okt 2006

froschka. no mozno bude ale hovoria skor ze bije od siesteho tyzdna, ale prajem Ti aby bilo ako zvon 😀 , je to krasny pohlad, ked vidis svoje babatko ako bije srdiecko a mrvi sa. drzim Ti palce aby bolo zive a krasne a narodilo na tento svet 😉

tonicka
17. okt 2006

froschka, srdiečko sa vytvára v 6tt, v 10tt sa chodí na kontrolný UTV, či srdiečko bije a malé rastie. Držím palčeky, moc moc.Niekedy nie je v 6tt dobre vidieť,až v 8tt.(to len preto, aby si nepanikárila, keby si lekárka náhodou nebola istá ) 😉

lenus
17. okt 2006

A froschka, ak ti mozem aj ja poradit, hlavne nenechaj v takomto skorom stadiu do seba "vrtat" apod., vnutorny USG, ktory ti (asi) budu v tomto stadiu robit, je az-az na potvrdenie tehotenstva. Babenko je este velmi velmi citlive 🙂 . Veeelmi drzim palce!

svetluska.p
17. okt 2006

froska - v tomto plne suhlasim s lenuskou. Nech do teba zbytocne nevrta rukami, neprehmatava silno, neultrazvukuje dlho. Babenko je citlivucke teraz, zahniezduje sa. Treba mu dat pokoj. Nech sa silno uchyti. Ja po tejto skusenosti uz do seba rypat nedam. Davaj na seba i malicke pozor. Vsetko bude faaajn 😉 .

svetluska.p
17. okt 2006

lenus - ak sa ta mozem opytat - kolko po potrate si otehotnela?

froschka
autor
17. okt 2006

myslite ze uzv moze poskodit plod`??ehm ale asi bude vazne lepsie ked este dva tyzdne pockam lebo to budu len zbytocne stresy....

svetluska.p
17. okt 2006

froska - no hovori sa o tom, ze uzv moc zdravy nie je. Kazdopadne, zbytocne zohrieva miminko. A aj zasahy dr. mozu ublizit - nie je ruka ako ruka a niektori dr. nedavaju moc pozor.

lenus
17. okt 2006

Jemineky, svetluska, tak nam to trvalo 2,5 roka, ale ja som mala aj nejake zdravotne problemy.
A hlavne po potrate mi Dr. bez nejakych specialnejsich vysetreni predpisal horm. antik. na 6 mesiacov (nikdy predtym ani potom som ju neuzivala), aby si vraj telo "oddychlo". Najvacsia blbost to podla mna bola, zle som znasala tie lieky a potom som mala aj tie zdravotne komplikacie. Uz by som to nikdy neurobila, radsej ostat hned tehotna ako toto.

Froshka uplne suhlasim, ze este pockaj. Nemyslim, ze USG moze poskodit plod, ale som presvedcena, ze vnutorne vysetrenie ano. Ja som do seba nenechala sprtat az do 16tt, iba ultrazvuk, aby som bola spokojna, ze babenko zije - aj to od 12tt iba cez brucho.

svetluska.p
17. okt 2006

lenus - dik za odpoved. No ja som po HAK mala neuveritelne problemy. Predpisala mi ju dr kvoli nepravidelnemu cyklu a brala som ju 3 roky v kuse. Brutal. Po vysadeni mi cyklus totalne zblbol. Kazdy mesiac som mala PMS a menzes nikde. Horor. Zakazala by som to... A to nehovorim o tom, ze mi stupol cholesterol a tlak.

lenus
17. okt 2006

Ved prave. Ja som len chcela povedat, ze je treba si veeelmi dobre rozmysliet, ci sa dat na HAK uhovorit po potrate, pokial HAK dievca nikdy predtym nebralo a teda nevie, ako bude na hormony reagovat. Napriek tomu, ze to niektori dr. vo velkom radia a doporucuju.

svetluska.p
17. okt 2006

lenus - ja som taka nestastna. Tak som sa tesila, ze sa mi podarilo pri tom mojom nepravidelnom cykle otehotniet. A tak sa bojim, ze zas to dlho nepojde. ☹

cucuska
17. okt 2006

NEBOJ SVETLUS. VŠetko bude dobre, len treba mať pozitivne mysleni a hurá naladičku 😀

svetluska.p
17. okt 2006

cucs - dakujem 😵

froschka
autor
17. okt 2006

hm jo volakedy ultrazvuk nebol a zeny boli ok.len som myslela ze ked dr povedala za o tyzden mam ist na kontrolu je to dolezite pre pozorovanie.ale neznesiem zase polemizovanie v ktorom tyzdni som a preco nevidno srdiecko to radsej pockam mesiac este.a co sa ma stat sa stane...

vedvies
17. okt 2006

froschka ja som prezila to iste - cakala som na srdiecko 4 tyzdne, nakoniec som isla na zakrok....teraz ked budem tehotka, tak prvy krat pojdem k doktorovi az v 9tt

froschka
autor
17. okt 2006

vedvies uuuuf to mi je luto ale to asi postihuje pomaly kazdu druhu zenu..musime byt len zdravucke a prijat new tehu a tesit sa z neho aj ked je to tazke.ja to urobim takisto ako ty...vela stasticka 😉

cucuska
18. okt 2006

froschka : Más úplnú pravdu. 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre