Problémy so zaspávaním a spánkom

laskavocka
2. aug 2014

Chcela by som sa poradit ohladom spanku,uz asi rok mam problemy zaspat nacas,tak ,aby som rano vstala o 7 -8 hod.mate neaky zaruceny recept?

nikawero12
2. aug 2014

@laskavocka čo to znamená "zaspať načas" v tvojom prípade?

laskavocka
autor
2. aug 2014

@nikawero12
Tak o polnoci by to bolo idealne

siska53
2. aug 2014

@laskavocka a nestaci ti dat si budik? Ja ked potrebujem vstat na nejaku hodinu,tak si dam budik..
Ale co sa tyka zaspatia,tak chod si najneskor o 11lahnut,mne,ked som robila na smeny a casom mala poruchy spanku,pomohol melatonin. A varila som si aj medovku. Niekomu pomaha i mlieko s medom na zaspatie....

nikawero12
2. aug 2014

@laskavocka tak to ti už teraz odporúčam pomaly vypnúť net ( najmä MK, lebo tu je nebezpečenstvo že sa zbytočne rozčúliš a potom nezaspíš ani do rána... 😀 ), osprchovať sa a v posteli si prečítať nejakú dobrú knihu, alebo si pustiť nejakú ukľudňujúcu hudbu - mne to pomáha,keď neviem zaspať

bonaqa2013
2. aug 2014

V lekárni sú lieky ktoré by Ti mohli aj pomocť, resp. aj čaje. Lieky sú voľnopredajné, takže nepotrebuješ recept. Ale čítala som, že ak má človek problém so spánkom viac ako mesiac, mal by navštíviť lekára.

laskavocka
autor
2. aug 2014

dnes vecer som vypila kakao,mlieko s medom a caj na spanie a nic,furt nespim ☹

kamajka
3. aug 2014

Ahoj,ja mam tento problem uz siedmy rok. Aj u lekara som bola aj lieky som do seba pchala a nepomohlo nic🙂.Zvykla som si. Celu noc sa budim,vecer nie a nie zaspat,ked zaspim,za hodinu som hore a potom az do rana kazdu hodinu,dve. Ked potrebujem rano vstavat nastavim si budik a vstanem. Asi som ti nepomohla😀.

mimla
3. aug 2014

Ak sa telo dlhšiu dobu nevie vyspať, napríklad ak má žena náročnejšie deti, tak vzniká chronická nespavosť. Jediné, čo pomôže, je zase naučiť telo spať celú noc. Málokto to vie, ale pre telo nie je prirodzené spať v jednom záťahu celú noc, Mne pomáhala zvýšená dávka melatonínu asi pol hodinu predtým, ako som si išla ľahnúť. Melatonín ale nie je uspavací liek, je to spánkový hormón, takže to nie je nič po čom by človek odkväcol a spal, treba mu trošku pomôcť. Klasika - žiadne počítače ani telka, stlmiť svetlo, kľudná činnosť. A potom ísť do postele. Alebo stráviť nudnú polhodinku posteli. Melatonín nie je návykový, je to hormón, ktorý sa aj bežne v tele nachádza. Je voľnopredajný.

laskavocka
autor
3. aug 2014

A kde ho mozem kupit.Teraz uzivam tabletky na spanie.Vcera som nechcela zobrat ale musela som.