Je dobrá voľba študovať sociálnu prácu?

cecil36
9. apr 2013

Baby, kamoska chce ist na socialnu pracu na sv.Alzbetu. Ja na tejto skole studujem, ale iny odbor a odhovaram ju (ja s tym idem seknut). Myslite, ze na nieco tuto skolu vyuzije, ak nepracuje v odbore? Ak by aj chcela pracovat myslite, ze je realna moznost zamestnania sa? Dik za nazory.

danka79
9. apr 2013

vynikajuca otazka, aj mna to zaujima, ja sa uz dlhsie nad tym zamyslam,preco to tolko ludi studuje? je to take nenarocne studium? Pochybujem ze vsetci absolventi budu socialni pracovnici,pripadne dobrovolnici.Vsetko zle platene.. Ake je na to uplatnenie? Moj nazor je ze to to ludia studuju len kvoli titulu. Mylim sa?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkaseiner
9. apr 2013

Neviem presne co sa tam studuje, ale ak aj opatrovatelstvo, tak by som v tom videla moznost podnikat... osobne si myslim, ze v tomto ma slovensko co dohanat.
Mam na mysli domovy dochodcov, ale skor take akoby luxusnejsie. Poskytnutie byvania, sluzieb ale za realny peniaz. Chcelo by to ale dost velku vstupnu investiciu.

mmio
9. apr 2013

Môj osobný názor je, že táto škola je dobrá tak akurát získať titul k inej práci, pretože trh je už presýtený sociálnymi pracovníkmi z tejto školy. Len u nás na východe je niekoľko škôl tohto typu, ktoré už dávno nemajú najlepšie referencie a takýto študenti sú iným skôr na smiech. Každý vie, ako to na týchto školách funguje.

tweetynkaa
9. apr 2013

osobne si myslím, že táto škola patrí medzi tie ľahšie zvládnuteľné...nevyštudovala som ju, tak je to odo mňa trúfale tvrdenie, ale uznajte, že s takou medicínou alebo právom sa to porovnať nedá ;) a v dnešnej dobe podľa mňa majú sociálni pracovníci uplatnenie, ale určite nie všetci, ktorí túto školu absolvujú...v tomto smere súhlasím s @danka79 , že to ľudia študujú najmä kvôli titulu.....pozor - nehovorím, že všetci! ale väčšina....

matozazzo
9. apr 2013

suhlasim s mmio, nepozerala som, z akeho si okresu, ale zamestnant sa s touto specializaciou je velmi tazke, vseobecne zamestnat sa s VS titulom je tazke... pokial to nie su preferovane miesta, kazdy radsej voli zamestnanca, kde nemusi tolko platit :( bohuzial...

mimikas
9. apr 2013

osobne, socialnu pracu by som urcite nestudovala a hlavne nie na sv. Alzbety, ma to velmi zlu povest a co by vlastne potom robila? Ja vsetkych co poznam zo soc. pracou maju problem si najst neake poriadne miesto. Su to vyhodene peniaze a zbytocne premarnene roky studia.

ciusinka
9. apr 2013

Moj svagor to studuje a ked mam povedat pravdu, ta skola je vysmech..a ked si predstavim, ze za jej skoncenie clovek dostane titul Mgr. tak, ako ti, co studuju napr. pravo, tak to je uplna tragedia..Podla mojho nazoru, tak 95% ludi tu skolu studuje len preto, aby mali nejaky titul..mozno tych zvysnych 5% to robi preto, ze aj naozaj s tym chcu pracovat, ale uplatnenie sa je velmi tazke, az nemozne..Lebo mam aj kamaratku, ktora to studovala, lebo naozaj chcela nieco s tym robit, v nejakej organizacii na prevenciu proti chorobam ako bulimia, anorexia, proste poruchy prijmu potravy...a nema sancu sa tam zamestnat..zhana, skusa, proste nedari sa a nema sancu sa uplatnit..

Co som videla napr. na profesii, neskutocne mnozstvo zamestnavatelov ma uvedene v kriteriach: vysokoskolske vzdelanie - nie socialna praca!

Pokial ide o samotne studium, moj svagor nikdy nebol na ucenie, ledva zmaturoval, studuje to externe a vsetky skusky a zapocty robi bez problemov..Pretoze na skusku im este vyucujuci posle na mail "vypracovane otazky", kde ku kazdej otazke sa maju naucit 2 vety..asi takto to tam funguje..Svagor teraz konci Bc. a ani nevie, ze na nejaku skolu vobec chodi..je to uplna fraska..Mozno by som tomu neverila, keby to on sam nestudoval a on sam sa smeje na tom, ze ta skola, to je uplne nic..Titul absolutne bez roboty, len za zaplatene skolne..

jankavl
9. apr 2013

Podla toho, aku si clovek da odpoved na otazku: Chcem pracovat v oblasti socialnej prace?

lukihomamina
9. apr 2013

určite NIE !

mirkakab
9. apr 2013

Dievčence presne je to o tom, asi je to lahšia škola ako iné a ide hlavne o titul. Ja mám Technickú univerzitu a viete čo, je mi titul na dve veci, mám dve deti a manžel pracuje od rána do večera, takže povinnosti okolo detí, mi nedovolujú, aby som sa mohla v odbore uplatniť. A dalšia vec, dnes je to o známosti nie o vedomosti, žial. Som toho názoru, že ak vieš 2 jazyky, tak ti titul netreba.

ela2710
9. apr 2013

Ja sa k odboru socialna praca vyjadrovat nejdem, pretoze mne pridi tieto nazory hlupe, nechajte preboha studovat ludi co ich baví, čo vas je do toho kto, co a preco studuje? Ja sa radsej vyjadrim k tomu uplatneniu, rovnako ako socialny pracovnik, ani pravnik, ci predagog nemusi najst uplatnenie, v pracovnej sfere sa totiz da lahko zisit, koho tato praca zaujima a koho nie, a ten, co studoval len kvoli titulu, sa nikdy neuplatni, ci je pravnik, ci matematik, ci socialny pracovnik,...A mzda pri tomto uplatnenu nie je ktovieaka, ale to asi vsade, ze ano? momentalny stav platov je biedny, ci ma niekto X rokov praxe alebo skvelu VS... 😒

madono
9. apr 2013

súhlasím s mmio, mám podobný odbor. soc. práca je nenáročný odbor , ktorý sa študuje hlavne kvôli titulu. a nemá to nič spoločne s opatrovatelstvom ako písala katkaseiner.

venija
9. apr 2013

Poznam x ludi, ktorym ide iba o titul, preto volia takuto moznost.

skvareninoval
9. apr 2013

Aj ja súhlasím- len za účelom titulu...

mamina6410
9. apr 2013

Ja som ju vystudovala pred cca 10 rokmi, isla som tam s tym, ze som chcela robit socialnu kuratorku a inu robotu som si nevedela pre seba predstavit, lebo potrebujem robit nieco v terene a sediet v kancli, ale situacia sa vyvinula tak, ze jeden den som promovala a druhy odlietala do zahranicia, odkial som sa vratila po 5 rokoch domov a hned som isla na matersku, teraz som uz 3 roky doma a dalsie 3 budem , lebo cajkame druhe, cize ked si pojdem hladat robotu, tak si juuz v odbore urcite nenajdem. Skola ma siroke uplatnenie,ale vsetko su to roboty, ktore sa nerobia pre peniaze ale preto, ze ta to bavi a naplna, mozes sa zamestnat v detskom domeve, domeve dochodcov, krizve centra, utulky, statna sprava, urady prace, opatrovatelstvo, nemocnice, je toho kopec. U nas zial nijako nezaplatene, ked som to robila vonku, bolo to fajn, tam je ludi s touto aprobaciou malo, u nas je trh presyteny a hlavne za tie peniaze to mladi robit nebudu. Vseobecne si myslim, ze uz minimalne kazda druha VS je len o titule a o nicom inom, lebo skoro kazdy druhy vysokoskolach robi predavaca.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sssimi
9. apr 2013

Ja mám vyštudovaný 1stupeň na Alžbete 🙂 Doštudovala som počas materskej, takže využitie neviem či nejaké bude 😀 Študovala som kvôli titulu asi ako 90% mojích spolužiakov. Ostatných 10% už pracovalo v sfére soc. práce a potrebovali si zvýšiť kvalifikáciu. Takže pre zhrnutie:

Kvôli titulu veľké ÁNO-škola je jednoduchá a hlavne lacná oproti ostatným.

No a ak chce pracovať v soc. oblasti musí sama vedieť či má na to nervy. Musí z nej byť riadna bezchrbťáčka, nesmie si nič pripúšťať a už vôbec nie individuálne pristupovať ku klientovi ako nás to učili. Za 5 rokov by bola v blázinci......

aduskatt
9. apr 2013

suhlasim, ze skola je menej narocna ako trebars pravo a medicina, ale nesuhlasim s tym, ze vyucujuci posle vypracovane otazky a ku kazdej otazke dve vety............nestudovala som to osobne, ale nejaku pracu za vysledkami je treba mat, nie je to o tom, ze vysmiaty prides na skusku, das index a mas Acko☹ dokonca zopar ludi vyletelo aj od statnic..zrejme zalezi aj od profakov na ten ktorý predmet, niekto ma stastia viac, niekto menej....... V kazdom pirpade, nedovolila by so si to globalizovat stylom, ze ta skola je len pre intelektovo nizsich ludi, aby mali titul.

sympa1
9. apr 2013

mne je ten odbor aj papierom a titulom na dve veci! mozem si s nim riť vytret! aj titul ma teraz kazdy...straca svoju vaznost ...a so vsetkymi nazormi hore suhlasim...ja som rada ze som s tym aspon v obchode! asi tak...svoje som si presla pri hladani prace v tomto odbore 😒

fomarik
9. apr 2013

Podla mna zbytočné. Ročne kolko sociálnych pracovníkov skončí školu a uplatnenie? žiadne!! Jedno z najľahších štúdií, ale do života nedá nič.
Ale zase, na druhej strane, už len kvôli získaniu tiutulu by sa oplatilo. takže 50% Na 50%

zuzka38
9. apr 2013

každe studium je dobre, pokial clovek xce, uci sa a da tomu maximum...
aj socialna praca moze dat do zivota vela a niekomu nic.. netreba sa hrat, ze ostatne skoly su neviem ake na urovni, tu na slovensku je skolstvo naozaj dost zle a je to vacsinou len o individualnom pristupe daneho cloveka..
moze najst uplatnenie, napriklad v oblasti ludskych zdrojov nemusia to byt vyhradne socialne oblasti s minimalnou mzdou..

amouramour
9. apr 2013

velmi zla volba, personalisti tuto skolu snad ani vazne neberu...len mi je luto ludi co to nestuduju len kvoli lahkemu titulu

wena
9. apr 2013

Sociálna práca je krásny odbor a jeden z najpotrebnejších pre spoločnosť vôbec.
Nehovoriac o tom, Slovensko by kvalitných sociálnych pracovníkov potrebovalo ako soľ.

Bohužiaľ, u nás má zlú povesť, mizivé uplatnenie (o plate nehovoriac), štúdium je nekvalitné a sociálni pracovníci nie sú podporovaní zo strany štátu.

Ak to chce ísť študovať len kvôli titulu, tak je to nanič.

alexandramaria
9. apr 2013

toto si snáď robíš srandu . NIE. ja poznám trilión ľudí, ktorí ju majú vyštudovanú, tá škola ti dokopy nedá n-i-č. Práca je to možno krásna, ale len mizivé percento ľudí študuje túto školu preto,žeby ich to bavilo, resp. hľdali uplatnenie v tejto oblasti. Možno niekoho nahnevám, ale trápne tety na úradoch, alebo rôzne referentky , ktoré potrebujú Mgr. aby sa cítili dôležitejšie, (a Bc. sú si schopné dať vytetovať na čelo, lebo sú tak sprosté, že niesú schopné vyštudovať školu, čo má akú takú náročnosť ! )predstavujú drvivú väčšinu absolventov tejto školy. Každopádne, skladám pomyselný klobúk pred absolventami tejto školy,ktorí ju vyštudovali, lebo ich tá práca živí a baví.
Oh, a samozrejme, ešte budú všade rozhlasovať, aké majú prííííííšerne ťažké skúšky a na skúšku idú s 3 A4.

Btw. Ja by som bola normálne za to, aby sa po vyštudovaní fakulty písalo za titul Mgr. v nejakej skratke čo študent vyštudoval . :D:D:D By sme sa diviliii koľko tu máme sociálnych pracovníkov.
Preto mi neskutočne prekáža , že absolvent matematicko fyzikálnej fakulty, má Mgr. ako aj sociálny pracovník, pritom tie dva tituly znejú rovnako, ale za každým je úplne iné množstvo práce, potu a driny.

juliakocka
9. apr 2013

NIE.......tiez poznam par ludi a ma problem sa zamestnat

jaruska6
9. apr 2013

URČITE NIE ... plne zdieľam a súhlasím s názorom alexandramaria 😉

patesladko
9. apr 2013

podľa mňa má význam študovať takú školu a také zameranie len v prípade, ak už je človek zamestnaný v systéme a neplánuje meniť zamestnanie. praxovala som na úrade práce a vtedy to tam študovali tuším tri baby. škola absolútne lážo-plážo a oni dostali Mgr a vyšší plat, čo bol vlastne cieľ. ale len tak z dlhej chvíle ísť študovať sociálnu prácu je blbosť. ak je na humanitné veci, nech ide do jazykov. ja končím momentálne anglinu a bakalára mám aj AJ aj nemčinu a som spokojná, zamestnať sa dá, netreba byť len prekladateľ, učiteľ a pod.

stanislavao
9. apr 2013

to je skola len nato, aby mal clovek titul. ziadne uplatnenie.

ritusuk
9. apr 2013

nie,nie je to dobra volba,pokial clovek nie je naozaj preto zapaleny a vie,ze napr.robit volunteera by do zahranicia nikdy nesiel,tak to bude len dalsia babka s titulom,prakticky neuplatnitelna.na predavanie do billy to netreba.