Aký je rozdiel medzi materskou školou a detským centrom?

ajka12345
22. máj 2012

Ahojte, vedeli by ste mi povedat, aky je rozdiel medzi materskou skolou a detskym centrom?
Uvazujem, ze dam syna do skolky, konkratne si hovoria detske centrum - sukromna skolka. Ale vraj detske centrum nespada pod ministerstvo skolstva? Ake to ma pre a proti?

alchemilkazltozelena
8. apr 2015

nikto nereagoval ale mna zauima ine - aky e rozdiel medzi materskym a detskym centrom? kto dava pozor na deti v materskom a kto v detskom centre?

meluela
10. apr 2015

@alchemilkazltozelena v materskom rodic/sprevadzajuca osoba a v detskom to je "sukromna skolka" bez zaradenia do siete ... cize miesto kde pravidelne strazia dieta za peniaze osoby poverene prevadzkovatelom centra (moze to byt ktokolvek, nemusi mat pedagogicke ani zdravotne vzdelanie)

mladkabb
12. apr 2015

Detske centrum je len nazov pre matersku skolu, ktora nespada pod ministerstvo skolstva. To znamena, ze nie je ovplyvnene birokraciou ministerstva skolstva. Kto dava pozor na deti zalezi na konkretnom mieste - ak je detske centrum kvalitne, tak casto tam bude pracovat aj kvalifikovanejsia osoba ako v materskej skole. Dalsia vyhoda detskeho centra je ze nema nadefinovane terminy zapisov od ministerstva a moze prijimat deti celorocne 😉

montessorisenec
19. máj 2015

Medzi materskym a detskym centrom moze a nemusi byt rozdiel. Ani jeden ani druhy nazov nespada pod ziadnu regulaciu, napr. Ministerstvo skolstva.
Moze byt rozdiel v tom, ze v materskom centre je pritomny aj rodic. A v detskom nie. Ale oba vyrazy su vylucne na pravnickej osobe (s.r.o., alebo Obcianskom zdruzeni...), kto si co uvedie.
V oboch pripadoch moze a nemusi platit, ze sa o deti stara odborny/neodborny personal.
Nazov sukromna materska skola by mal pouzivat iba subjekt, ktory je zaradeny do statneho programu materskych skol. Teda vyhradne sa riadi pravidlami Ministerstva.