Aký kvet narodenia má blíženec 2007?

patusik
17. okt 2007

Neviete aky ma kvet narodenia blíženec, resp. jún roku 2007? Potrebujem to do knihy o našom babätku a neviem to nájsť...

k.a.t.k.a.
17. okt 2007

1. – 11. jún – Zvonček 12. – 21. jún – Sedmokráska
22. – 1. júl – Tulipán, len neviem či sú každým rokom inakšie, lebo tento kvetinový horoskop sa nevzťahuje na konkrétny rok 😉

patusik
autor
17. okt 2007

dakujem k.a.t.k.a.

poleva
17. okt 2007

a 25. máj ?

milhaus
17. okt 2007

a 6. 12. 2006

lenadka
17. okt 2007

jeej kati tak ja mam zvoncek 😀
a 18. januar? 😕

k.a.t.k.a.
17. okt 2007

1. – 10. január – Narcis
Narcis symbolizuje vrúcnosť a úprimnosť. Ženy narodené v znamení tohto kvetu majú veľmi čestný prístup k životu. Nemajú vo zvyku veci zbytočne komplikovať, pretože vedia, že tie najjednoduchšie vysvetlenia bývajú väčšinou aj správne. Ak sa to dá, mali by sa vyhýbať chladnému podnebiu.
1. – 10. január – Narcis
Narcis symbolizuje vrúcnosť a úprimnosť. Ženy narodené v znamení tohto kvetu majú veľmi čestný prístup k životu. Nemajú vo zvyku veci zbytočne komplikovať, pretože vedia, že tie najjednoduchšie vysvetlenia bývajú väčšinou aj správne. Ak sa to dá, mali by sa vyhýbať chladnému podnebiu.

11. – 20. január – Bodliak
Tento kvet má sklony zostať nepovšimnutý, pretože na seba nevie upútať dostatočnú pozornosť. Často chce dosiahnuť nedosiahnuteľné a odmieta nízke ciele pod rôznymi zámienkami. Touto nevyspytateľnosťou sa mu darí svoje okolie často zmiasť. To potom nie je schopné oceniť jeho skryté kvality. Ženy narodené v zamení bodliaka bývajú totiž dobrosrdečné, sú pre svoju rodinu obrovskou oporou, sú morálne a usilovné. Pozor, veľký zmysel pre detail u nich môže viesť k nervovému vypätiu a spôsobiť aj zdravotné problémy.

21. – 31. január – Slamienka
Napriek tomu, že je rezervovaná, je vždy zladená s najnovšími módnymi trendmi. Vkus slamienky sa môže stať predmetom žiarlivosti iných. Má však stále dostatok vytrvalosti prekonať všetky ťažkosti a triumfy napriek neprajníctvu svojich kritikov.

1. – 10. február – Imelo
Žena narodená v znamení tohto kvetu má rada riziko. Má schopnosť zviesť aj tie najzdržanlivejšie objekty svojho záujmu. Mala by sa venovať športu a vlastnej kondícii, ktorá jej umožní dosiahnuť nielen fyzické, ale aj psychické zdravie.

11. – 19. február – Oleander
Žena narodená v znamení tohto kvetu býva neobyčajne krásna. Nepokúšajte sa ju zviesť na prvý raz. Ak sa tak rozhodne, má dostatok vnútornej sily, aby dala najavo neprekonateľné odmietnutie. Muž nemusí byť ideálom krásy, jej šarm však býva často neprekonateľný. A pozor, pre čo sa rozhodne, to väčšinou aj dosiahne.

20. – 28. február – Citlivka
Rovnako ako kvet, aj ženy narodené v tomto období majú nízky prah citlivosti. Citlivka veľmi trpí, keď jej snaha nie je náležite ocenená. Na zabezpečenie svojej existencie dokáže tvrdo pracovať, často sa obetuje pre dobro kolektívu. Mala by zvoľniť tempo, ak sa nechce dopracovať k zdravotným problémom zo stresu.

1. – 10. marec – Vlčí mak
Krása a vôňa vlčieho maku opantáva zmysly. Nie je ťažké skončiť v náručí vlčieho maku, ale je takmer nemožné pred ním uniknúť. Cesta k vlčiemu maku je zarastená nebezpečnou burinou. Pre vlčí mak je životne dôležité veriť v seba, pretože je presvedčený, že je to jediný spôsob, ako dosiahnuť úspech.

11. – 20. marec – Ľalia
Jemný šarm a intenzívna vnímavosť. Tento kvet luny sa otvára iba o polnoci. Dokáže sa pretvárať, flirtovať, podvádzať…a vie, ako nájsť svoje šťastie.

21. – 31. marec – Náprstník
Na rozdiel od slabého, nevýrazného kvetu, ženy narodené v tomto období bývajú rozhodné a sebaisté. Ich myslenie je rýchle a presné ako počítač, nachádzajú logické riešenia aj v zložitých problémoch. Nikdy nekončia so stratou, ale časom ich odvaha oslabne. Bežná je pre nich náchylnosť k bolestiam hlavy.

1. – 10. apríl – Magnólia
Samoľúbosť a vždy prítomná túžba triumfovať nad všetkými sú hlavnými charakterovými vlastnosťami magnólie. Avšak jej postavenie v spoločnosti môže byť neisté, z veľkej časti aj vďaka jej neschopnosti dať na dobré rady.

11. – 20. apríl – Hortenzia
Ženy narodené v znamení tohto kvetu sú veľkorysé, súcitné, ale aj márnotratné. Ich všeobecne známa štedrosť a veľkorysosť môžu byť až neprimerané a provokovať ľudí okolo. A tí sa často snažia z jej chovania vyvodzovať aj nesprávne závery.

21. – 30. apríl – Georgína
Georgína dokáže nájsť rovnováhu v každej situácii. Aj keď niektoré jej výstrelky môžu byť na prekážku pri dosahovaní vytýčených cieľov. Georgína by si mala dať pozor na realistické zhodnotenie svojich schopností, keď niečo plánuje. Bolo by príliš nerozumné staviť na jej osud, vzhľadom na to, že vrtochy života môžu potvrdiť smrteľnosť, ako v profesionálnom, tak aj v osobnom živote.

1. – 10. máj – Konvalinka
Úprimnosť a otvorené srdce konvalinky môže byť veľmi ľahko zranené bezohľadnosťou niekoho, kto hľadá iba vzrušenie. Žena narodená v znamení konvalinky potrebuje schopného a oddaného ochrancu. V práci sa jej darí veľmi dobre, hoci jej mimoriadne ambície môžu mať ničivé následky.

11. – 21. máj – Žerucha kapustová
Tento typ ženy je nedôverčivý, ostražitý a vždy očakávajúci sklamanie, dokonca aj v láske. Niekedy býva ťažké rozumieť si s ňou, či už profesionálne alebo osobne. Človek jej musí venovať zvláštnu pozornosť.

22. – 31. máj – Harmanček
Nie je vždy jednoduché povedať, či je harmanček hlboko zamilovaný, alebo len lásku predstiera. Napriek príťažlivej osobnosti môže byť harmanček ľahostajný a bezohľadný, snažiaci sa vždy vodiť za nos svojich vnímavých partnerov.

1. – 11. jún – Zvonček
Je najkonzervatívnejším kvetom. Akákoľvek zmena, hoci aj malá, môže zvonček priviesť do ponurej nálady. Zvonček potrebuje zdravý domov a pevné rodinné zázemie. Miluje vlaky a má odpor k lietadlám.

12. – 21. jún – Sedmokráska
Má sklony k hanblivosti, nenápadnosti, opatrnosti a vnímavosti, dávajúc prednosť utiahnutosti pred činom. A predsa, sedmokráska často dosiahne nevšedné výsledky.

22. – 1. júl – Tulipán
Žena narodená v znamení tohto kvetu má tendenciu chovať sa neskutočne nespútane. Býva bezstarostná a nenapraviteľná, má tendenciu byť energická, posadnutá vysokou mienkou o sebe samej. Je takmer nemožné presvedčiť ju, aby pripustila nejakú svoju slabosť alebo chybu.

2. – 12. júl – Lekno
Tento jedinečný kvet spája vzduch, pevninu a vodu, dôsledkom čoho je mnohotvárnou osobnosťou, ktorá sa cíti ako doma v ktoromkoľvek prostredí. Lekno prekonáva väčšinu prekážok s prirodzenou ľahkosťou.

13. – 23. júl – Fialka
Táto žena často strháva všetku pozornosť na seba. Najskôr sa skrýva v tieni, čakajúc na príležitosť, a keď ten moment príde, zjaví sa celý, vo svojej nádhere a vyžaduje patričný obdiv.

24. – 2. august – Divá ruža
Šípková ruža je tŕnistá a pri manipulácii holými rukami nebezpečná. Ak sa však prizriete lepšie, tŕne sú iba jej obranným mechanizmom. Divá ruža sa tak chráni pred premenlivým svetom.

3. – 12. august – Slnečnica
Svoj domov nachádza pod slnkom. Úspechy ju neoslepujú a konflikty jej neprekážajú. Slnečnica kráča stále vpred.

13. – 23. august – Ruža
Kráľovná všetkých kvetov, vyvoláva závisť ostatných. Vznikajú intrigy a pletky, usilujúce o zosadenie ruže, ale tá ostáva nedotknuteľná. Mala by sa viac starať o svoje zdravie a vyhýbať prílišnej námahe.

24. – 31. august – Stračia nôžka
Tento typ ženy je zdržanlivý. K sebe je tolerantný, ale je náročný na okolie. Bohužiaľ sa môže príliš často stať obetným baránkom. Pre stračiu nôžku je dôležité naučiť sa, ako sa brániť proti nečestným obvineniam nepriateľov.

1. – 11. september – Karafiát
Nie je jednoduché nájsť niekoho, koho osobnosť je priamočiara a pohnútky také jasné ako tie u karafiátov. Klinec môže prejavovať neuveriteľnú tvrdohlavosť, dokonca aj vtedy, ak nemá pravdu. Je ale predovšetkým tým, kto pravdu hľadá.

12. – 22. september – Astra
Astra pridáva farbu a elán melancholickej šedi jesene. Ako hviezda v noci preráža tmu svojím radostným svetlom. Astru si vážia podriadení aj nadriadení.

23. – 31. september – Vres
Tie, čo sa narodili v znamení tohto kvetu, majú sklon k elegancii a vyrovnanosti. Vres pozná hodnotu svojich kvalít, je dobrým priateľom a vždy stojí pri tých, na ktorých mu záleží.

1. – 13. október – Kamélia
Príťažlivý vzhľad spojený so statočnosťou. Kamélia má umelecké sklony a veľkú predstavivosť.

14. – 23. október – Orgován
Je symbolom sviežosti, nevinnosti a večnej mladosti. Orgován je usilovný a cieľavedomý. Týmito svojimi vlastnosťami spôsobuje často u svojho okolia závisť. Najlepšou stratégiou pre orgován je jednoducho prehliadať smiešne a hlúpe verbálne útoky závistlivých kolegov.

24. – 31. október – Frézia
Táto žena je odvážna, vytrvalá a rozhodná, aj keď niekedy spôsobí zbytočnú bolesť. Frézia má sklony priťahovať veľké množstvo ľudí a využiť to vo svoj prospech.

1. – 12. november – Orchidea
Ľudia narodení v znamení tohto kvetu majú sklony k uzavretosti a tajnostkárstvu. Prílišné pochybnosti môžu spôsobiť konflikty s ostatnými a problémy s nadriadenými. A predsa má orchidea dostatok vytrvalosti na prekonanie mnohých prekážok.

13. – 22. november – Pivónia
Pivónia dokáže prežiť takmer všetky druhy vonkajšieho stresu. Pivónia by mala uplatňovať väčšiu sebakontrolu, najmä pri rozprávaní o svojich osobných plánoch druhým.

23. – 30. november – Gladiola
Ženy narodené v znamení tohto kvetu nemusia byť prehnane talentované, sú však neobyčajne pracovité a spoľahlivé. Pod správnym vedením dokáže gladiola dosiahnuť veľké ciele. Napriek tomu ostáva aj naďalej skromná.

1. – 12. december – Púpava
Symbol srdečnosti. Má rada prírodu a vyžaduje pozornosť druhých. Môže byť pôsobivá, čo sa týka nápadov. Je však takisto ukážková pri plnení pracovných úloh.

13. – 22. december – Lotos
Symbol čistoty. Lotos má zvláštny význam pre mnohé kultúry po celej Ázii. Vzhľadom na jeho mimoriadny spôsob uvažovania a správania je lotos schopný v mnohom vyniknúť. Avšak mal by sa snažiť byť viac prispôsobivý ostatným.

23. – 31. december – Plesnivec
Ženy narodené v znamení tohto kvetu majú všetky vlastnosti skutočných priateľov. Sú predovšetkým spoľahlivé. Sú veľmi šikovné, hoci ak sú pod tlakom, môžu z času na čas stratiť trpezlivosť.

lenadka
17. okt 2007

kati-super 😀 😀 😀 😀 😀

marianka79
22. jan 2010

jeej pekna tema ja som oleander a ano co si zaumienim dosiahnem 😀 😅 😝

murinka
22. jan 2010

nepocula som este o tom 😕 😅 ale je to mile 🙂

macka01
22. jan 2010

a toto je horoskop pre ženy?alebo ...

popelka
22. jan 2010

ahoj,este som o tom nepocula....ja som majova ,ale ten kvet sa na mna vobec nehodi.....vobec ,,,,,,tak neviem podla coho to je pisane...papik

matica2
23. jan 2010

paráda mám šest orchideí a aspon viem prečo sa mi tak páčia 😉