Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
@siskurka No poviem ti, my sme mali hroznu cestu. Cestovali sme v stredu od pol stvrtej, ked prisiel muz z prace, to bolo volno a chytili sme dve kolony, kazda na vyse hodiny statia. A vcera sme sa vracali, kusok za Melkom nehoda, hodinu a pol sme stali a v Rakusku na jednom useku robia cestu, tam sme sli vyse hodiny krokom. Malemu uz bolo dlho v sedacke, mraucal, ja som uz toho mala tiez plne zuby a o muzovi ani nehovorim, no katastrofa.
Dufam, ze ty budes mat lepsiu cestu. A uzi si to doma 🙂
@kacko12 tak sa len šetri a nohy hore 😉 a ešte po takej ceste, čo si písala, že máš za sebou ;) kedy sa plánuješ pred pôrodom vrátiť na SVK? mesiac? či? bábätko si hľadá miesto ;) ja tiež beriem magnézium, mám s tým tlakom problémy :-/ (vždy sa nájde dobrá duša, čo mi ho zvýši). cukrovka mi šarapatí.. ma chcela sestrička poslať na glukozovy test, tak som jej len vysvetlila, že 2 cukrovky mať nemôžem 😀 tak tam nemusím ísť 🙂 ale čaká ma tento mesiac ešte endokrinologické vyšetrenie a moje klasické (gyn. a každé 2 tyzdne diabetologia) ☹ ale teším sa, že je všetko s bábätkom v poriadku 😉
@20iffka Ved som si aj povedala, ze kaslem na vsetko. Ked bude maly spat, vykotim sa aj ja na gauc a budem oddychovat 🙂 Uz sa nebudem nahanat. Moj dr. vravi, ze pokial je vsetko ok, tak mesiac a pol pred terminom by som uz nemala cestovat na taku dialku. Takze niekedy zaciatkom, v strede juna...
Neupravil sa ti ten tlak? 😒 tak sa setri a nohy hore 😉
Hlavne ze je babatko v poriadku, my mamy vydrzime vsetko. Ale mas toho vela, tak aj ty oddychuj.
@kacko12 dobre robíš, len sa vykoť 😉 dosť sa nabeháš okolo malého, keď je hore... a aj s bruškom 😉 tak to už rýchlo zbehne... veď aj máj tak rýchlo prišiel 😉 tak trošku sa upravil, kým ma niekto nevytočí a ja som tak "ľahšie vytočiteľná" teraz nejako... všetci sa vypytujú, mudrujú a už mi to začína vadiť 😀 a tak nejak veľa toho nemám, veď ani deti nemám, do práce nechodim, len základy robím, aj tie mi mamina nechce dovoliť 😀 trochu mi začalo tvrdnúť brucho, ale keď si ľahnem, prejde to, aj s tlakom to tak je, keď je vyšší a ľahnem si, prejde to, len ma mrle potom žerú 😀
@20iffka Toho mudrovania si este uzijes, hlavne ked uz bude babo na svete. Najma ta starsia generacia si myslu ze vsetko sa robi ako volakedy. A samozrejme ty ako prvorodicka nic nevies. Mna islo porazit z takych reci. Brusko aj mne pri prvom tvrdlo dost casto. Teraz zatial nie.
Ja som to myslela tak, ze po zdravotnej stranke mas toho dost. Ked som ja musela lezat, tiez ma mrle zrali. Nebyt compu, tak mi asi prepne 🙂
@kacko12 asi tak ako píšeš, ono človek si tú staršiu generáciu váži, ale na druhej strane podľa mňa aj my máme právo na vlastné chyby a najmä ak nesúhlasíme s niektorými ich názormi alebo vecami... niektorí nevedia pochopiť, prečo som si napr. kúpila nový kočík a nekúpila ho z ruky, že vyhadzujem peniaze 😀 alebo nech si všetko až po pôrode kupujem (a kedy? podľa mňa potom nebudem mať čas vysedávať za netom a zháňať a porovnávať atď. ). niekedy sa na tom zasmejem, inokedy odídem a zavriem sa do izby, lebo sa to počúvať nedá a vyhýbam sa stresu 😀 hehe.... jaj, tak zdravotne to hej, hlavne si už nič po nete nečítam, lebo to je celé zle ... 😉 a comp je aj môj kamarát teraz... lebo len ležať sa večne nedá 😀 a najmä úplne nečinne 😀
Volakedy nas od styroch mesiacov krmili krupicovou kasou v kravskom mlieku. Dnes je to pre deti od troch rokov. Ja som to od mamy tiez pocuvala.Len mu daj, bude spat celu noc...no co uz 🙂 ja som tiez nechcela dat novorodeniatko do pouziteho kocika. A po porode som bola vobec rada ked som chvilu nic nemusela a nie aby som este do obchodov behala. Vy byvate u niektorych rodicov?
Aj ja som pre prveho kupovala novy kocik 🙂. A tiez som sa napocuvala. A neskor som si este aj ergonosic kupila (to bola uplna katastrofa) atd atd......... netreba to pocuvat.... najprv som sa stale rozculovala a chcela s kazdym debatovat preco si myslim, ze su moja rozhodnutia spravna... no teraz uz pocuvam uchom dovnutra a von :D :D :D a ked sa vylozene niekto z rodiny nepusta do malinkeho tak to prehlizim :D. A odporucam kazdemu.
Dokonca mam pani dr. ktora mi prvu navstevu povedala, prve a zakladne pravidlo je nepocuvat mamicky, babicky, svokry, teticky. A velmi sa tomu smiala. Takze asi tak za nas.... :D JE to tazke ale drzte sa babulky.
@kacko12 my to máme také komplikované (ja som u svojich a on u svojich, byt sme zamkli 😀 ) totižto on má 3 m do práce z ich domu a v práci končí okolo 19 tej... a bývame od seba 45-50 km takže na pár hodín by to bolo náročne.... aj finančne aj celkovo
@misah2o
@kacko12
bude to znieť možno divne, ale som rada, že niekto prežíval podobne veci ako ja teraz... 😉 aspoň nie som až taká zúfala a to jedným uchom dnu a druhým von sa musím naučiť, lebo toto ja neviem.... ale na vysvetľovanie tiež nie som (v duchu si poviem: vyrozprávaj sa, aj tak si spravím podľa seba) 😀 a tie rady okolo toho (najmä staré dievky, čo nemajú deti ako mudrujú okolo mudrostí) 😀 mne už ináč (neviem ako vám) vadia aj tie pripomienky "ako rastieš" a pod. ako ja osobne som nevidela nikdy ženu, čo celé tehotenstvo chudla 😀 a keď im toto na ich "ako rastieš" odpoviem, sa urazia a ja som za zlú... ono ja si len hovorím, že dúfam, že takáto nikdy nebudem (starať sa do všetkého a mudrovať) ... takže vám veľmi pekne ďakujem za rady, budem sa učiť brať to jedným uchom dnu a druhým von 😉
@misah2o Jeeej, ze aka uvedomela doktorka 😅 No ked mne niekto rozprava, co by som mu uz mala davat jest, resp. ked bol krpcek este mensi, tak len poviem, ze ked sme boli my mali, vytierali ste nam usta fialovou vodou a je to karcinogen. Ziadny doktor to dnes uz nepredpise. Vacsine to zavrie usta a je pokoj 🙂
@20iffka Tak to mate dost narocne. To ste spolu prakticky asi len cez vikend. Ale to sa fakt neoplati prist sa len vyspat k vam a rano zase bezat 50 km. Vsak par tyzdnov uz nejako vydrzite 😉
Sestra mojej svokry je stara dievka a ked je pri malom, tak sa niekedy musim veeeelmi ovladat aby som nevypenila. Ked maly zacal stvornozkovat, tak ho nechcela ani na zem pustit aby sa nahodou nebuchol. Maly samozrejme plakal lebo chcel lozit a ked som jej povedala, tak mi vravi, ze ja ho aj tak nepustim lebo sa buchne. No sekundy som vtedy pocitala kedy uz konecne pojdeme od nej 😠
A inak co, ako rastiete? 😀 😀 😀 😉 Jaaj, ani nevies kolko ludi sa ma uz pytalo /aj neznamych/, ci cakame dvojicky. Lebo ze som taka obrovska. Vyslovene bolo pouzite slovo obrovska. Pritom som pribrala jedine do bruska, zozadu ani vidiet nie je, ze som tehotna. A nemyslim si, ze mam zase az take obrovske to brusko. No len sa smejem na takych reciach 😝
Dievcata,kedze chcem pomaly davat dokopy vybavicku,mam na vas otazku: co je podla vas lepsie na spanie pre babatko-spaci vak alebo klasicky vankusik a paplonik?
My sme dnes boli na kontrole, malicka je zdrava a ma 1180g..... vraj vela :D no co uz...... maly sa mi narodil malicky, tak babulenka to dozenie aj zan ho, co mam robit. snazim sa zdravo stravovat, s malym sa nezastavim a mala rastie... co uz :D hlavne ze je zdrava
A o velikosti...... hmmmm..... neni nad tie super otazky... a kedy mas termin? wauuuuu azzz?? vyzeras ze to pride kazdym dnom...alebo jeeeeeej cakate dvojicky, to je take krasne..... alebo ale pri jonaskovi si nemala takove mega brusko alebo anoooo????
Najprv som bola hotova, ze som velka a bla bla bla.... co uz.... co mam robit?? ozaj ako keby tehulky postupne chudli a behom tehotenstva asi zmiznu alebo co.....
Babulky, sme krasne at male lebo velke a hlavne cakame BABYYYYY.... nech si kto hovori co chce, my budeme mat babulatko malinke.. oni ostatni nic .... len kecy kecy :D
@nika_17 Mne sa maly narodil v juni, chvilu bol v zavinovacke, potom spal len pod dekou kedze bolo teplo. Na zimu sme mu dali spravit perovy paplonik. Ale akonahle bol maly aktivnejsi, cestoval v noci po postielke, stale si cez mriezky prestrcil nozicky, nevedel spat, plakal, odokryty bol, stale som musela k nemu vstavat, napravat ho a zakryvat. Tak sme kupili vak a bol pokoj 🙂 Podla mna vyuzijes vak aj paplonik, resp. deku.
Ak by si kupovala spaci vak, tak odporucam taky cez stred na zips. Lebo pri patentkach v sere mna islo porazit kym som to pozapinala 🙂
@kacko12 tak najmä na psychiku to mám ťažké, keďže ja som ten typ, čo proste chlapa potrebuje pri sebe... uvidíme, čo bude ďalej... jasnééé, však malý by sa dobúchal na zemi a by bola katastrofa na svete, by si hysterčila určite 😀 😀 😀 najlepšie je keď si človek žije a robí veci sám ako uzná za vhodné 😉 a silný obdiv, že si to vydržala, ja osobne by som asi už vybuchla 🙂 mám trpezlivosť a tak, ale keď už je toho dosť, tak potom vybuchnem a s tým bruškom, ani mi nevrav, neviem koľko malinké váži, naposledy mi nepovedala doktorka a moja jedina otázka je vždy "je všetko v poriadku? tak ako má byť? " minule malo 350 g, ale to už odvtedy 2 mesiace pomaly prešli, ale budúci tyzdeň idem znovu... ja som tiež viac menej len do brucha pribrala... ale takých 13 kíl už mám navrch... ale snažím sa to prijať ako to je, riešiť to budem už potom (snažím sa neprejedať a viac spraviť nemôžem 😀 ) a zdravie našich bábätiek stojí za to 😉 to sa myslím zhodneme... a s tými dvojíčkami, to sa aj mňa pýtali, či som si istá, že nebudú dve 😀 ináč ja som čakala, že sa ľudia k tehotným krajšie nejak správajú, ale omyl... v čakárni ma v pohode nechajú stáť, v obchodoch do mňa radšej narazia (ak sa ja nestihnem vyhnúť), a príbuzní riešia len to, koľko človek priberie... jedine mamina s tatinom to nikdy neriešili 😉
@misah2o presne ako si napísala 😉 ale keby riešili pupkatých chlapov... ale tým všetci dávajú pokoj 😀 a pritom my tam máme niečo zázračne, zmysluplné.... a oni iba tuk 😀 😀 😀 a ktovie, či je to veľa, možno sa to teraz zase pribrzdí a nebude teraz už toľko rásť, ktovie... hlavne že jej je dobre v brušku 😉 a to porovnávanie žien mne osobne tiež "nerobí dobre" každá sme iná a potrebujeme povzbudiť a nie počuť: "fúúúúú, ja som toľko za celé tehotenstvo nepribrala" a bla bla.... ináč sa teším, budúci víkend oslava (tatino ma 60), tak príde rodina a som zvedavá na tie "múdrosti" už si pripravujem únikový plán "necítim sa dobre" "bolia ma nohy" :D ja ešte neviem, čo budem mať 😀 ale mne je to jedno, len nech je drobček zdravý 😉
Ahojte baby. Hľadam mamičku Z Košíc, ktorá čaká chlapčeka a zároveň ma doma už dievčatko narodené na jeseň. Chcela by som sa dohodnúť na výmene oblečenia. Mám veľmi pekne veci po malom, takmer všetko kupované ako nové, v prípade záujmu pošlem aj fotky 🙂
@20iffka Jasne, ze by sa maly dobuchal... vsak spadnut zo zeme na zem, to je riadna vyska 😎 Niekedy treba proste zatat zuby a vydrzat. Kvoli vztahom v rodine.
Ja inak vobec neviem ani jednu vahu ked som bola na ultrazvuku. Akosi som sa na to vzdy zabudla spytat... ked som bola prvykrat ako tehotna, aj foto som si zabudla vypytat 😕 az ked mi doma muz vravi, ze no rychlo, ukaz mi syna 😅 Doktor iba povedal ze je vsetko ok, ze babo zodpoveda tomu tyzdnu, v ktorom sa nachadzam, tak ma ani nenapadlo pytat sa na to.
Kila neries, mozno mas vela plodovej vody alebo tvoje telo zadrziava viac vody... hlavne aby si nebola hladna a dietatko bolo dobre vyzivovane.
No ja napr. neviem, ci len v Mnichove su taki pribrzdeni chlapi alebo vsade v Nemecku. No ked som robila ako au pair dvom detom, tak chlapcek mal asi tak rok a pol ked som k nim prisla a este sa vozil dost aj v kociku. Ked som ich bravala zo skolky, tak som musela ist metrom a akurat tam nie su pohyblive schody. Len obycajne a strasne vela. Za dva roky sa mi stalo len raz, ze sa ma jeden chlap spytal, ci mi pomoze s kocikom. No takmer kazda zena sa zastavila a aj ked som povedala, ze nepotrebujem pomoct, aj tak mi pomohla. Takze asi tak.
A aky bol vikend?
@kacko12 mne fotky dáva automaticky (aj keď si nevypýtam) 😀 ináč aj ja som taká, že na všetko čo som chcela vedieť zabudnem 😀 vždy sa len pýtam, či je všetko v poriadku, lebo keď doktorka do toho monitoru kuká a mraští čelo, hneď sa zľaknem :-/ ale potom keď začne, čo kde je a aké to je a veľkosť je normálna atď. tak som spokojná ... aj doma (najspokojnešia som, keď ma malé kope 😀 ) kilá teraz ani neriešim - bolo by to podľa mňa voči tomu krpcovi nefér... takže riešim len drobca 😀 tak ma celkom "teší" že aj v DE sú pribrzdení chlapi a nie len tu... ono fakt som si povedala, že človek musí byť sebec, teraz sme na svadbe boli blahoželať a som si sadla a tak na mňa zazrelo pár ľudí, až sa mi zle sedelo... :D A víkend? tak celkom v pohode - boli sme blahoželať na tej svadbe, segra prišli aj s deckami, tak veselo 😉, manžel prišiel, tak je to pre mňa ako sviatok, keď sme spolu 🙂 kedže zväčša sú naše "len" len tie víkendy 😉 a vy ako? ako sa cítite? čo zúbky?
No inak to sa aj ja vzdy tak zlaknem ked je dlhsie ticho... ked som este s Misiacikom bola na genet. testy, tak sestricka, co mi robila ultrazvuk, bola len ticho a stale krutila hlavou. Ja som tam uz pomaly zastavu srdca mala. A ona nakoniec, ze take neposedne je to babo, chcem odmerat pupoc. snuru a ono mi ju stale odkopne 😅
Pribrzdenci su asi vsade...
Tak ste mali pekny, vesely vikend 🙂 My sme boli v sobotu v obchode poskusat nejake odrazadla pre drobca. No a vcera sa zobudil a horucka 38.5 cely den, uplakany, len na ruky sa pytal a tulit sa chcel. Neviem ci mu pojde dalsi zub, nevyzera, ani viac nezuzle hryzatka, no ani nevyzera na chorubu. Nema ani sopliky, vcera sice parkrat zakaslal, no v noci nic, ani teraz. Dnes ma uz trosicku nizsiu teplotu, teraz spinka a nastastie je tu dnes sviatok, tak manzel je doma a stara sa o krpceka aby som si oddychla.
Kedy ides k dr.? Ja mam ist na kontrolu zaciatkom juna, no nabud. tyzden stvrtok je tu volno, tak v stredu pojdeme na Slovensko a vo stvrtok pojdem k dr. Chcem ist radsej skor, kedze babo je uz vraj dost nizsie, tak nech doktor radsej povie ci je vsetko ok. Podla toho sa uvidi, ci uz zostanem doma alebo este pojdeme s manzelom do DE na 2-3 tyzdne.
@kacko12 mali by rozprávať počas toho, to by nás upokojilo 😀 ticho nemám rada ... aj mne vždy doktorka povie, že sa maličké vrtí (aj preto nevieme pohlavie) a tým, že vie, že to nie je pre mňa dôležité, tak to ani neriešime 😀 hehe... no malý bol futbalista už vtedy 😉 kopal do všetkého čo videl :D xixi.. tak máte "predĺžený víkend" pekne.... no a tá teplota, to ma mrzí teda :-/ hádam vás to skoro prejde, nech Mišiačik spokojne lozí 😉 skoré uzdravenie 🙂
ja idem vo štvrtok...a tak radšej chod... budeš spokojnejšia... a už máš všetko pre drobca pripravené? ozaj malý pojde s tebou? však?
@misah2o ale ženušky, musíme to dať 😉 ja som síce ešte ani jedno dieťatko neodrodila, ale keď to zvládajú ženy okolo, nie sme horšie 😉 a na problémy netreba ani pomyslieť ;) ale cítiš sa dobre, že? 😉
mne dnes sestrička volala, že až v pondelok mám prísť, lebo teraz tam doktorka nebude 😉 takže ma to sono čaká v pondelok ... a naša
@kacko12 dopadne tiež určite podľa predstáv 😉
žiadne negatívne myšlienky!!!! a bodka 😀
@20iffka Vsak aj moj doktor to asi tak berie, ze vidi, ze neriesim stale cosi, tak len povie, ze je vsetko ok a detaily ako miery a vaha su nepodstatne 🙂
Dnes sa Misko uz zobudil bez teploty, cely den uz vystraja, tak som rada, ze to preslo 🙂 Vcera sa hadam 6-7x tak nariedko pok...l, ze aj prezliekat ho bolo treba. Tak asi zo zubkov to bolo. Esteze bol manzel doma a vzdy ho zobral pod sprchu umyt. Ja by som sa s nim tolko nemohla natahovat. Nabuduci tyzden ideme na 2. davku ockovania, tak musi byt zdravy.
Dakujem 😉
Vsetci cestujeme domov a uvidime, ci sa manzel vrati sam alebo pojdeme este s nim. No pred porodom uz budem doma na SVK s malym. Vsak muz pride potom za nami, snad stihne porod a budeme spolu mesiac na SVK.
Pred porodom ked budem uz doma, tak si chcem pretriedit veci po malom a dat oprat, nachystat tie najmensie 🙂 Uz sa na to tesim a hlavne na babatko 😅
Ty si si uz pokupila take tie zakladne kusky oblecenia?
@misah2o Ja tiez zacinam 29. tyzden. V minulej sprave som sa sekla a pridala som si jeden tyzden 🙂 Ja drobca citim uz dost nizko, niekedy mi uz brusko taha dole, tak sa snazim naozaj viac lezat, no pri dalsom malom dietati je to trosku tazsie. Vsak poznas, pozerala som, ze aj ty mas doma maleho synceka 🙂 Moj ma dnes akurat 11 mesiacov.
Dakujem, podobne, aj ty sa drz a oddychuj, aby sme bez problemov vydrzali do terminu 😉
@kacko12 Nas Jonasko ma zajtra 18.mesiacikov, takze presne ako vravis, pri nom si velmi nelahnes..... no teraz som si naordinovala 🙂 kazdy den poobedny spanok s nim. Inak vecer uz ledva ledva chodim, ked si cez den trosku neodychnem. MAnzel je cely den v robote, takze pomoc to velka nie je.... takze po obede spat spat spat 🙂 a maly je aky stastny ked sa zobudi a som vedla neho... vyrehotany.. mama haji?? ano ja som s tebou spinkala... placaa sa do cela akoze no to snad nie je mozne, ani na spanok ma nenecha sameho :D :D :D
@kacko12 tak si racionálne zmýšľajúca 😉 však nám ide o zdravie, nie o ostatné veci ... 😉 tak to hádam zo zúbkov bolo 😉 a tak si mala pomoc, od manžela, to sa chváli... a prvé očkovanie ako zvládol? dávaš ho očkovať proti všetkému (teda čo sa aj zvyklo) alebo? lebo teraz veľa mamičiek preberá aj tie veci, či dávať/nedávať očkovať, čo si o tom myslíš? Bude mať mesiac dofču? fiiiha.. tak vám bude hej, ja som sa tiež s mojim dohodla, že by mohol aspoň týždeň doma zostať, keď porodím. Ináč tie maličké vecičky sú také chutnučké 😉 človek keby do obchodov chodil, tak všetko vykúpi 😀 a využije minimum 😀 aj ja sa už teším, ale aj sa bojím (čestne priznávam) .. vieš čo, ja som si to tak potriedila, čo mi segra dala, a som si to popočítala, potriedila podľa veľkostí a potom mi tu na MK Miška písala čo cca má (čo mi veľmi pomohlo) a aj na nete som takú stránku našla, čo treba (aby som zbytočne nekupovala) tak som kupovala len dve také biele súpravy (dupačky, košielka, bundička a čiapka ale v 2 - och veľkostiach, jednu si chcem zobrať do porodnice a druhú časom bude nosiť), ale ostatné veci mám dosť a segre som zvykla pri deťoch kupovávať kadečo aj ja 😀 tak mi hovorila, že keď mi bude niečo chýbať, že mi pokúpi... máme čo sa detí (teda môjho nenarodeného) veľmi dobrý vzťah a kúpim im vždy niečo - keď bola na materskej, šla som k nej, zbehli sme do obchodu a reku čo sa ti páči a som nenápadne/nápadne brala všetko 😀 som si to užívala... a na Vianoce sme sa už pred rokmi dohodli, že len deťom nech si kupujeme (hoci ja ešte deti nemám) ale prišlo mi to rozumné a súhlasila :D teraz som ešte z netu kadečo objednávala, tak tam boli také dupačky (som anjelik rodiny), tak tie som kúpila 62 (nechcela som tú najmenšiu veľkosť, z tej vraj veľmi rýchlo deti vyrastú)... teraz ešte riešim po nete ten monitor dychu... 🙂 ale tie detské vecičky sú fakt krásne ;) človek by bral všetko (aj v tescu kadečo majú, ešte aj tá detská vôňa júúúúúj) 😀 ale ty to máš doma aj v dvojnohej verzii 😉 xixi

@kacko12 ja idem na Slovensko zajtra na tyzden a hned potom kontrola, tak uz sa tesiiiim. Len ta cesta😣