Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
@siskurka oficiálne 20. augusta, ale traja doktori mi už povedali, že na základe všetkého možného (môj a maličkej zdr. stav) to bude o cca 2-3 týždne skôr, nech s tým vraj počítam... tak to nie je zlé 😉 ja uvidím, mňa osobne tiež láka tá predstava obyčajných plienok, ti pravdu poviem 😉 všeobecne som za také klasické "dedinské" roky-rokúce overené veci... takže pripúšťam možnosť, že vyskúšam, nakúpené mám (pre istotu, aj bambusové, aj tie bavlnené) vyskúšame... ja tiež nie som veľmi za chémiu (ak kozmetiku som kúpila od sebamedu na zapareniny - co neplánujem používať, len ak by sa riťka zaparila, tak nemáme hned tu lekáreň... a na umývanie telíčka tiež od sebamedu a aj to chcem do vody davať trošku, keď bude treba, iné som nič nekupovala) aj pediatrička s tým súhlasí a odporučila mi to takto... a ešte rozmýšľam, že ak bude treba, tak nebudem olivovový olej používať, ale mandľový (ten aj teraz používam ja na bruško) ty máš na to aký názor? 😉
@20iffka ja mam presne ten isty nazor. Teda tu som sa zoznamila s porodnou babou a ta tiez hovorila ze maminky natieraju proti zapareninam aj ked zapareniny este nie su. Ze kozmetiku staci az po polroku zacat pouzivat. A odporucila mi aj do kupania jednoducho trosku mliecka materskeho pridat. Tak ja som tiez za tie starsie veci. Moj muz uz ma 2 deti, ale tak moje bude prve, tak sa tesim, ze Mama pride a nauci ma kadejake komacske triky. Napr. BaliT na siroko chcem. A uvidime teda, ako to bude s plienkami. Ja zastavam nazor, ze pampers su uz take fajnove, ze si veru asi tazko dieta odvykuje. Ale tak teda nazor len takej nemamy. Ved uvidime ako nam to pojde.
@zanetka0310 co to mas za kocik?
@siskurka toto bude tiež moje/naše prvé bábätko... segra má dve baby.. tak som s nimi dosť bola, tak čo mala ona overené som prevzala (čo napr. nepoužívala nejaké veci, tak som ani ja nekupovala) atď. a som bola u pediatričky a rozprávala sa tam so sestričkou (taká staršia - dôveryhodná mi prišla 😉 dobrý pocit), že čo a ako... kedysi sa v hypermangáne kúpali novorodeniatka tak mi povedala, že netreba, len ak by sa babätko vyhádzalo alebo malo nejaké problémy, potom aj za zapareniny, že nič nepoužívať, radšej častejšie meniť plienočky aj kozmetiku presne ako ty píšeš, že netreba... ja som sa pýtala aj za to balenie do široka a ona mi povedala, že nie, že jedine ak ortopéd povie, že zistili na základe nejakých výskumov, že to nemalo opodstatnenie, tak nebudem ani ja baliť... a ešte mi hovorila, nech vždy keď budem kúpať dávam pozor na slabinky, oblasť pod krkom, za uškami - že tam to treba dobre umyť.... mne osobne zakázali aj kravské mlieko (kvoli cukrovke) a že aj maličkej by bolo idealne keby som žiadnu umelú výživu nedávala, kedže je na báze kravského mlieka... (tiež kvoli tomu, že mám ja cukrovku) a dala mi kopu materiálov na čítanie 😀 tak ak sa budeš nudiť, pošli mi do IP mail a pošlem ti 😀 o dokrmovaní, ako kojiť a kadečo... aj keď niekedy je menej viac, ale ja mám rada, keď sa mám o čo oprieť v prípade núdze a nie vždy je niekto skúsený nablízku 😉 a veru, uvidíme ako nám to pôjde... možno budeš mamina roka 2016 😉
@20iffka Super, to ma zaujima. Ja mam susedku rehabilitacnu sestru a ona bali na siroko ale ze len raz zacas. Neviem, ako sa to kedysi , ci stale alebo ako. Ale ona mi zas rozpravala ako su strasne nezdrave tie vajicka, tak preto som si aj len 2-kombinaciu kocik objednala. Vajko mame do auta tie starsie od mamy, tak mi netreba aj na kocik.
A k detskej vyzive. Ja som zas informovana, ze ak sa nechce alebo neda kojit, tak vzdy len detsku vyzivu c.1, a to je jedno ci nejake hippo ci lidl znacka, zevraj su rovnako kvalitne vsetky, lebo to je prisne kontrolovane. A netreba sa potom riadit vekom babatka a stale len tu jednotku kupovat, lebo od 2.uz to prepada, strasne vela cukru a kadecoho.
Ty mas normalne cukrovku alebo tu tehotensku?
Caute baby, tak ja som uz po dnesnej kontrole prietokov, ultrazvuku a ctg. Vsetko je v poriadku, miminko ma v 38 tyzdni 3 025 g 🙂
Aj ja sa citim super dobre, este aj na bicykli chodim, upratujem, nechce sa mi lezat. Tak sa z toho tesme, nie kazdej je tak dobre. Moja sestra prelezala skoro cele tehotenstvo.
Co sa pohlavia tyka, 2krat som sa opytala ale nebolo vidiet a teraz ten posledny mi teda ultrazvuk nerobila. Ja uz cakam kazdy den, kedy to pride. Stale si tak predstavujem, ako ma to chyti, ci doma, ci niekde v obchode, ci mi praskne voda ako vo Filme...normalne sa tesim na to😂
Takze poslusne hlasim, zaciname 38.tyzden... malicka ma pry stale 2800g ale tak je to vraj odhad uz mozu byt aj 3kg 🙂. A von sa jej teda ale vooooobec nechce. Takze my si v klude pockame na termin..... ackoliv priznavam, ze zacina byt pre mna den odo dna narocnejsi a narocnejsi.... hlavne s tym malym raketakom :D :D :D KRasny den mamicky, drzte sa :D
@siskurka ja som tiež chcela doširoka baliť, aj segra obe baby balila ale sestrička, že skutočne nemusím, zase asi aj v tom teple bábätku bude lepšie, keď toho má menej na sebe, ale že ak ortopéd povie, s radosťou mi vysvetlí, ukáže ako baliť 😀 tak sa budem spoliehať (niekomu veriť musím 😉 ) tie vajíčka sa ani mne nepácia (hneď by ma tu ukamenovali na MK ženy) keď vidím v nákupnom centre ako vozia ženy vo vajíčku deti aj celý deň.. podľa mňa je hlboká vanička top 😉
my chceme jablkovú výživu variť (plná záhrada jabĺk) tak uvidíme, a s tým cukrom to viem 😉 to som počula, že tam dávajú.. a zbytočne, dúfam, že sa mi podarí, čo najviac vecí doma vyrábať 😉
ja mám normálnu cukrovku, už 21 rokov... celé tehotenstvo to bolo OK, ale tento posledný mesiac mi robí riadnu šarapatu a problémy ☹ ale už vydržíme aj s mojou malou kočkou 😉
tak my máme už cca 3300 g, všetko s bábätkom OK, len je trošku väčšia o tie 2-3 týždne... vzali mi ešte stery, krv a pomaličky sa pripravujeme na sekciu, ktorá bude pravdepodobne za 2-3 týždne... 😉
Caute baby, ako to s vami vyzera, drzite sa? A hlavne v tomto pocasi... Ja som bola dnes uz u svojho dr., neveril, ze som vydrzala az doteraz 🙂 vraj som otvorena na dva prsty, tak uvidime kedy sa drobec vypyta von.
Ahojte baby rodite niektorá v nemocnici v Trenčíne?
@slniecko1270. Ano ja v trencine, termin mam 16-teho
Ahojte mamicky,
ako vladzete? My sme boli v stredu na kontrole, otvorena som na spicku prstu, mala ma 3300g 🙂 a pani dr. povedala ze buduci tyzden po kontrole uz by si ma tam nechali,..... tak ja uz odratavam dni :D :D :D kedy budem mat svoju lasku v naruci :D. Btw. este ze mame doma bazen, vyzeram pri nom sice ako vyvrzeny vorvan :D ale to je jedno ..... jen ten nam v tych horucavach pomaha .... krasny den zelame
@misah2o Ahoj, ja som bola dnes na kontrole, na pasoch, miminko je v poriadku, kontrakcie ziadne, dr.vravi ze s mojim "nalezom" je to zazrak ze som uz neporodila. Tak drobcek asi caka kym pride tatinko z Nemecka / dnes v noci pride/ 🙂 Termin mam 3.vraj max.do 8.pockame. No ked sa to nerozhybe do terminu, tak pojdem za nim ze chcem vyvolavacku a hotovo.
Neboj nic, takmer vsetky teraz vyzerame ako velryby... No a co 🙂
@siskurka Ahoj, stale cakame.Uz robim vsetko mozne aby sa to pohlo, no miminku sa akosi nechce. Maleho natahujem na ruky, v teplej vode sa kupem, na fitlopte sa natriasam, na dlhe prechadzky chodim kazdy den a nic nepomaha. Ale inak sa citim velmi dobre. A ty si na tom ako? Babo sa nepyta von? Ako sa citis?
@kacko12 No veru, ani u mna nic. Tiez sa citim velmi dobre síce, oficialne mam este 6 dni do porodu. Ale ako som pisala, pride mi mama pomoct na 3 tyzdne. Privyrabam si upratovanim, a ratala som, ze urcite porodim skor, kedze vela zenam vyvola porod pohyb ako vysavanie ci umyvanie okien, ale nic. Ako vravis, ani prichadzky, ani teple kupele, ani pohar sektu, ani trochu sexu...nic nic nic. Dobre sa citia tie babatka nase v bruskach. Len ako sa to natahuje, tak myslim castejsie na porod a zacinam mat strach z neho.
@siskurka Tak kde by bolo babatkam lepsie ako u mamicky v brusku 🙂 no ja uz take dva tyzdne citim bolesti brucha ako pri menzese, aj krize ma tak bolia, akurat kontrakcie ziadne. Takze cakame. Ten strach je prirodzeny. Prajem ti aby si mala krasny zazitok z porodu, ako z filmu 🙂 /predtym si o tom pisala/.
Tak dievcence,ja uz sa vytesujem z nasej malej Karolinky 🙂

@siskurka Mas posledne tri tyzdne pred sebou a uz ziadnu kontrolu?? Na Slovensku sa posledny mesiac chodi kazdy tyzden. Hlavne na tie prietoky a CTG /to meria srdcovu cinnost dietatka a kontrakcie/. Prietoky sa kontroluju preto, aby sa zistilo, ci placenta este dobre vyzivuje dietatko, ci sa neprestalo nahodou vyvijat a ci mas este dostatok plodovej vody. VIdim, ze v Nemecku to maju uplne na banane...
Moj dr. je od stredy na dovolenky a zabezpecil mi kontroly v nemocnici, aby som, ako sam povedal, nebola ani tyzden bez kontroly.
Inak ja mam treningove nohavicky pre Miska, je to dobra vec, hlavne teraz v lete, aby sa dietatko nedusilo v tej umelej plienke.
In