Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@bokroska
@gorka no hovori sa nikd nehovor nikdy,ale tak ja uz aj vzhladom na vek asi dalsie nie..nehovorim ze som stara,to nie,rodia zeny aj pred 40 tkou,ale tak moj muz chcel jedno iba,uz sme sa rozhodli pre druhe a tam aj koncime..ja obdivujem a hlboko sa sklanam pred zenami co maju deti kratko po sebe alebo viac deti..ja sa na drobca tesim a prajem si aby bolo vetko v poriadku ale ked som nasla // tak nastal aj stres ako to zvladnem s 2 detmi a pri tom maly ma 3 roky,bude mat skoro 4 ked sa mimi narodi,ale celkovo si predstavujem tie koliky,plac do neskreho vecera,prikrmy ktore malemu nechutili a bojujeme s jedlom doteraz...ale tak snad to zvladneme a druhe bude v tomto lepsie 🙂
@januska555 vitaj 🙂
@gorka ja jem zatial tak normalne..nerejedam sa,nejake chute ma nechtau a zle mi nie je..a stale cakam ked to pride,mozno neskor..aj kava mi chuti co pri prvom som nepila vobec,tak som zvedava co pride 🙂 ja som si este ani status nezmenila,bojim sa aby som to nezakrikla ked k mudr sa chystam tak o 2 tyzdne...
Caute baby ja som hneď ráno pokecala s wc. Pri prvom tehu som pribrala extrémnych 30 kg. A s toho 20 kg za posledné dva mesiace čo som musela ležať tak som sa len z nudy napáchala a pohyb nulový. Niečo z toho je dole ale pôvodná váha to neni. Tak snáď pri tomto tehu priberem minimum.
Aaaa babyyyy trošku som spinila ale iba jako som bola na wc tak na papiery bolo trošku. Snáď bude všetko ok :-/
Ahojte. CHcem sa spytat, kedze toto je moje prve tehu tak vsetko je nove. Ale tie ktore uz mate dietatko, je normalne ze mam uz cca 2 tyzdne v noci sny a z tych snov sa zobudim ze sa laknem? vobec ani normalne nemozem spat. neviete preco sa to deje? ako to zlepsit? je pravda ze som cely zivot taky typ cloveka co vsetko preziva v snoch ale aj tak. Nikdy som sa tolko nelakala ako teraz 🙂 mam obavy trosku....
dievčence, otázka: je lepšie sa prihlásiť na sociálku predtým, ako mi tehu potvrdí lekár? Inak, môže sociálka namietať, keď sa na dobrovoľné nemocenské prihlásim už ako tehotná? Platila som si dobrovoľné nemocenské ešte v starom systéme a v decembri mi z toho uznajú ešte pol roka, takže mi stačí doplatiť 3 mesiace a mám nárok na materské, podľa zistených info, len toto ma zaujíma, či to nejako riešia ... lebo je zrejmé, že sa teraz nahlásim len preto, aby som mala materský príspevok ...
@lia123na ja som pri kazdom tehu mala hrozne zive sny, aj teraz v podstate 🙂
zvacsa to su uplne prisernosti a tiez sa v noci budim kvoli tomu, ale urcite to nesposobi potrat a NAJMA vobec netreba o potrate ani rozmyslat, to je zakladna blbost 😠
ono v prvom trimestri nie je nic iste, preto je jasne a aj opodstatnene, ze sa zeny boja, no na druhej strane prave teraz sa treba absolutne zapnut na pozitivne myslenie, predstavovat si, ako babo v brusku rastie, ako sa mu dari, mysliet na to, ze uz drzime babo v naruci, ze je krasne a zdrave...
znie to ako blbost, ale pozitivne myslenie a viera, ze vsetko dobre dopadne je teraz naozaj najdolezitejsie 🙂
@usacek79 ja preto som sa pytala, lebo som citala ze take trhnutia mozu napomoct tym zlym veciam... blbost to urcite nie je! mas uplnu pravdu pozitivne myslenie urcite vela ovplyvni. Odteraz len pozitiva!
Mozno to az tak moc sledujem lebo moje prve tehu dopadlo zle, ale hned na zaciatku. Lekar povedal ste tehotna, tyzden som sa tesila a potom bum....a nic. to bolo presne pred rokom.
Kolko krat si hovorim ze je lepsie otehotniet neplanovane a clovek nema cas tak ako ja si cely rok citat kade co, hlavne tie negativa a postupne clovek zacne vsetko zvlastne vnimat. Ja keby som mohla doporucit kazdej zene ktora chce dieta aby si vobec tolko nezistovala o tehotenstve. Predsa kedysi zeny vedeli o kolko menej a bolo to lepsie.
@bokroska hcg stuplo zavratne 😉 ale buchat sampanske budem az v decembri 🙂
@lia123na myslela som, ze blbost je ROZMYSLAT o potrate.. 😅
ja mam za sebou styri potraty v priebehu roka a pol, takze tiez som samozrejme teraz paranoidna, no stale nad vsetkym je moja obrovska viera, ze tentorkat to dopadne dobre 😵
nuz ale teda naozaj si nemyslim, ze strhnutie zo sna moze sposobit potrat.. mozno keby si spadla z postele, ale teda take to bezne strhnutie - ak by to sposobilo potrat, tak potom by aj bez toho bol potrat len otazkou casu, ak by plod ani taku malu zataz nevydrzal.. 😒
hovori sa, ze ak ma plod vydrzat, tak vydrzi aj keby traktory padali 🙂
ale samozrejme, netreba to skusat 😀 je rozumne sa setrit, ja uz druhy tyzden vylihujem doma a muz mi nedovoli ist pomaly ani do schranky kuknut 😀
tak drzim palce 😵
@lia123na presne tak.je lepsie sa tolko nesledovat a privela necitat,ze co by sa mohlo stat. Ked sa to ma udrzat,tak bude zdrave babatko a ked nie,tak sa mozme aj na hlavu postavit a babo samo odide.nam tak odislo v januari,chvilka radosti z dvoch ciarok a zrazu koniec.teraz uz len pozitivne mysliet a bude vsetko o.k.
Prve tehu bolo absolutne neplanovane a nahodne,ale kedze som chodila do roboty,tak som sa tym nezatazovala,bola som tehotna a hotovo.a bolo vsetko v poriadku,nastastie.
@bokroska nieeee, ja sa na sono nehrabem, urcite ho nechcem absolvovat viac, ako raz za mesiac a teda pojdem az vtedy, ked uz by malo byt srdiecko iste - teda v 8-9tt 🙂
ak by totiz nebolo, tak by ma tam hnali kazdy tyzden a ja som presvedcena, ze z toho babo nie je nadsene...
sice mozno priamo utz neskodi, no je iste, ze utz vydava teplo a najma hluk taky, akoby sme si my prilozili ucho na reproduktor pri nejakom rockovom koncerte (to je fakt)
a babo potrebuje v provom rade svaty pokoj a teda ja mu ho doprajem 🙂
utz je len pre pokoj duse matky, inak nema v podstate ziadny zmysel, ak neratam ten prvy utz, kedy sa potvrdi, ci je plod v maternici, ale teda moje hcg stuplo tak rapidne, ze mmt to na 99% nebude 🙂
pojdem pekne este nabuduci tyzden na hcg krv a ak bude v zavratnych vyskach, tak sa objednam o dva tyzdne na utz 🙂
@usacek79 ved ja sa este tiez nehrabem na sono a ako hovoris,je to viac pre klud matky ako pre nejake poznatky lekara,akurat by sa vylucilo pripadne mimomaternicove tehu.a hladat nejake dutinky v maternici-to si tadsej pockam a pojdek az v nejakom 7tt.aj pri malej som bola az v 8tt prvy krat a uz bolo aj srdiecko a mala bola 12mm dlha.a bolo vsetko krasne vidiet.
ahojte babenky, ešte som nebola u dr., ale asi sa pridávam k vám 😀
@anjelik2509 vitaj.
Ani my sme este vacsina neboli u doktora,mame cas.
ďakujem 🙂 však ani ja sa nechystám, minimálne za dva týždne...aj ste to už niekomu hovorili? Ja len doma rodičom, sestrám a samozrejme tatinkovi....inak si to ešte nechávam pre seba...vy ste v podstate prvé 😀
@anjelik2509 vitaj 🙂 u mna to vie len muz a sefka (aby vedela, preco vylihujem doma 😀 ) a tak to este dllllllho zostane 🙂 az do 13tt urcite po predchadzajucich skusenostiach 😖
no a samozrejme vy, hoci som sem ani nechcela spociatku napisat, ale tak aby som potom bola brana ako sucast skupiny od zaciatku, som to riskla 😉
ale aj tak ma uz odhalili mnohe z mojich mk kamosiek z inych skupin, kde som predtym patrila/patrim, takze je to virtualna vec verejna pomaly 😀

@danteska mne dnes bolo desne,ja fakt obdivujem kocky,co maju este baby doma a su tehotne..moj musela dnes dve hodkypozerat rozpravku,co som myslela,ze uz fakt kazdu chvilu navstivim vecko.pijem len vodu,lebo nic mi nechuti,prinajhorsom glgnem aj koly 😀