icon

Dvojičky termín október- november.

mbavlsikova
30. aug 2011

Ahoj maminy dvojok, termín sa blíži, chcela by som pokecat o tehotenstve, poradit, a po porode pripadne aj spolocne stretnutia 😔 😕 ake vahy mate v 30tt deticiek? U mna jedna 1329 g a druha 1012 g menej plodovej vody, tak mam teraz trosku strach.

evusaa
22. sep 2011

Ahojte dievcata,
moje deticky su uz na svete. Vo stvrtok 15.9 mi v noci odtiekla plodova voda to som bola v 32tt+0 a potom to uz slo vsetko velmi rychlo. V piatok rano uz deticky boli na svete, rodili sme sekciou v lokalnej anesteze na Antolskej.
Adam sa narodil 8:20 39cm 1340g
Zita 8:21 41cm 1680 g
Deticky su teraz na JVSN ( jednotke vysokospecializovanej starostlivosti o novorodencov ) a bojuju 😉 a my tiez.
Drzte nam palce

dibik
22. sep 2011

@evusaa drzim silno paste, aby vsetko dopadlo dobre, ked uz sa deticky vypytali na svet takto skoro. tebe prajem vela trpezlivosti a sily. urcite na vas budem mysliet. dufam, ze budu drobcekovia v poriadku. drz sa

anickao
7. okt 2011

@evusaa az teraz som si vsimla ze deticky su na svete. ako sa vam dari? myslime na vas
@dibik a ty ako? pozerala som si ze uz pekne cakas v nemocnici... mna tam chcu poslat teraz v 36 tyzdni... nezda sa vam ze nejak skoro??? ako ked nemam problemy....strasne by som este aspon tyzden bola doma, pretoze ani doma nemozem poriadne spat a neviem co bude v nemocnici..a chcu ma dat na planovanu sekciu aj ked obidve deti mama dolu hlavou.

evusaa
7. okt 2011

@anickao deticky su nastastie v poriadku, pomalicky priberaju, ucime sa papat bez sondy z flase a prsnika, chodime kazdy den do nemocky za nimi a ak vsetko dobre pojde tak do konca Oktobra budeme vsetci spolu doma uz sa neviem dockat 😉
36 skoro ? 32 je skoro 😉 len pekne chod radsej do nemocnice tam ta budu mat pod kontrolou, problem moze prist z minuty na minutu, ja som nemala problem 32 tyzdnov absolutne ziadny.

dibik
7. okt 2011

@anickao ahoj... ja budem asi prva, ktora bude dvojicky prenasat 🙂. vcera sa mi zacal 39. tyzden a stale nic... doktori chcu cakat do zaciatku 40. tyzdna a ak nic nebude, tak asi cisarsky, este sa uvidi.
hospitalizacia v 36. tyzdni je uplne normalna. ja som sice prisla az v 37. tyzdni, ale tiez hovoril doktor, ze dvojickovske chodia uz tyzden pred.

anickao
7. okt 2011

@dibik uvidim v pondelok by som mala ist do nemocnice ale tak este chcem sa porozpravat s jednou doktorkou co by som chcela aby ma aj rodila... tak podla toho co mi ona povie. Inac nebrala si pred tym nejake lieky napr. Magnezium, no spu abo daco take- niekdedy je to prave koli tomu maternica kus zlenivie. ja som mala v 29 tyzdni tvrdnutie brucha ze som musela ist lezat na tyzden a tolko magnezia do mna popchali a mam aj udrziavacie davky ze ziadna cinnost maternice...co tiez nieje podla mna najlepsie...ale teda lepsie ako keby sa narodili predcasne.. to len taka mensia uvaha. a inac poznam jednu co rodila prirodzene 40 tyzden a 3,5 kg dvojicky no teda ukazkove :DDDD

dibik
8. okt 2011

@anickao ja som predtym brala magnezium a asi 3-4 tyzdne aj salbutamol a izoptin... preventivne proti predcasnemu porodu... si aj ja myslim, ze to bude kvoli tomu. no co uz... este stale cakam 😀.

mbavlsikova
autor
16. okt 2011

@anickao
@dibik.
ahoj kočky držím palceky nech všetko dobre dopadne, pomaly Vas nasledujem v piatok nastup do nemocky a planovana sekcia, tasky zbalene 😀 v pondelok monitor tak dufam ze to bude ok a mozem ostat do piatku este doma.

@evusaa citam ze babankam sa dari, tak super sa drzkaj, nech ste co najskor doma.

anickao
22. okt 2011

cawte tak moje kocky sa narodili este pred nastupom do nemocnice Zuzka 2400 a Lucka 2150, tak den si pobudli v inkubatore ale uz sme doma a trapime sa s papanim... obavam sa ze bud budem len odsavat alebo si este budem musiet pomoct umelym mliekom, dievcata maju slaby saci reflex tak neviem co s tym...

irriss
22. okt 2011

@anickao
Blahoprejeme... 🙂
ja mam take dvojicky, ale uz odrostle..Jedna mela saci reflex jak tygri mlade a druha byla lina...
Zkus k tomu jeste pristoupit tak, ze jsou line obe, nez zacnes s umelym mlickem... 😉
Nech si pomoct od nejake laktacni poradkyne tady na foru...odsavat s dvojickama neni sranda a mamino mlicko je MAMINO..
Hodne stesti a trpelivosti..uvidis, ze to pujde... 🙂

evusaa
22. okt 2011

@anickao blahozelam, mne sa deticky narodili 32tt a tiez sme mali teda mame doteraz problem s kojenim.
V nemocnici boli mesiac a cely ten cas som len odsavala, ale mliecka bolo malo tak museli zacat s prikrmom.
Teraz sme uz doma a mojho mliecka je este menej a stale len odsate, vytiahnut si nevladzu.
Tak fungujeme na umelom Pre BEBA discharge a kazdy den maju jednu davocku mojho.
Skusala som vsetko aj laktacnu poradkynu, ale nic nepomohlo. Drzim palce

evusaa
9. nov 2011

@mbavlsikova ahoj nejak som nezachytila ze kocky su uz na svete 😉 tak dodatocne srdecne blahozelam.
Az teraz citam ze riesis ako to bude ked budes s nimi sama. Ja sa toho tiez bojim zatial bol stale niekto so mnou.
Ale ja zatial nemam problem s nejak velkym placom. Placu len ked su hladne. Ja tiez nemam mliecko a papame pre bebu discharge, ale nas na podiv vobec bruska nebolia.
Tak drzim palce

mbavlsikova
autor
9. nov 2011

@evusaa dakujem, tak to mas super, nase sa napapkaju, potom vrestia dve hodiny, mozno tak na hodku zaspia potom dalsie papanie a takto stale kolom dokolo, preto sa bojim ostat sama ze furt revu aj ked sa najedia odgrnu a potom este aspon raz denne ci nocne bolebruska a som hotova. A kolko uz vazia tvoje babanka?

evusaa
9. nov 2011

@mbavlsikova vazia okolo 2800 obaja, pekne priberaju aj rastu a vysetrenia su tiez nastastie v poriadku tak som stastna. A ty si nakoniec do kolkeho tyzdna potiahla ? Skusala si cumlik, ,moji ked placu a dam im cumlik tak sa pekne ukludnia.

mbavlsikova
autor
9. nov 2011

@evusaa ja som vydrzala do 37+3, cumlik nepomahaju a jedna ho nechce vobec, uz som skusala vsetko co sa pise na nete, ked uz neviem kudy kam davame rektarku, ale niekedy ani ta nezabere tak vtedy len vsetci spolu placeme.
Vahy uz mate krase, tak super.
Skusim sa na tu bebu opytat doktroky, ci to mozem skusit zmenit, ale skusila som sunar nutradefense a to bolo este horsie ako nutrilon, sunar ich hrooooooooooozne zapiekol, a jedna ho grcka viac ako nutrilon.

evusaa
10. nov 2011

@mbavlsikova vau tak super 37+3, ako tak citam tak my mame teda riadne stastie s papanim, asi nam sadlo to mliecko. Drzim palce aby sa to upravilo

silvia.t
19. feb 2012

@mbavlsikova ahaoj nahodou som natrafila na tuto temu,chcela by som sa spytat ake mliecko nakoniec davas? my mame ten isty problem ☹ kym som mala mlieko brusko malu nebolelo ked som zacala davat nutrilon nenatal ten vobec nechcela,tak sme skusili HA1 tak to bolo este horsie,a teraz mame nutradefense 1,po tom uz pekne kaka aj 2-3x denne no ale aj tak sa stale vecer puci a asi hodinu vkuse len place a place 😒

mbavlsikova
autor
19. feb 2012

@silvia.t ahoj tak nam nakoniec sadlo DM mliecko, ale podla toho co opisujes , tak ked z mliecka brusko neboli aj pekne kaka, tak to bude skor zaha aj to sme mali a zacala som davat gastrotuss baby a to nam pomohlo. V navode je ze 5- 10 minut po jedno, ale ja som to dala vzdy ked ich to chytilo to pucenie aj ked to bolo hodku po jedno a do 15 minut sa pekne upokojili. Dufam ze som aspon trosku pomohla, tak drzim palceky 😀 😀 😀

silvia.t
19. feb 2012

@mbavlsikova dakujem za odpoved ,to palenie zahy by ma nenapadlo...ona place vzdy len ked sa puci,niekedy sa puci aj pri piti mliecka a ani ho nedopije lebo spusti taky rev...ja som myslela ze to bude brusko no ked sa vcera uplne sprdela a vykakala ako za troch ,tak po 5min.zas spustila neskutocny rev a pucenie uz som nevedela ze co jej moze byt 😒 urcite vyskusam ten gasrtotuss

mbavlsikova
autor
19. feb 2012

@silvia.t a nezlakni sa v navode pisu od troch mesiacov ale to je pisane na vsetkych takych liekoch pre baba, ja som to dala v dvoch mesiacoch. A este som sa docitala ze ked ti placka pocas papkania tak je to krc v brusku a ten by mal do 5 minut prejst a moze zase pokracovat v papani, no a pucenie krutenie po papkani je urcite ta zaha. A tiez je dobre ked ma taketo problemky tak dat aj dva krat pocas papkania odgrgnut, aj to mojim pomahalo 😀

anickao
5. jún 2012

@mbavlsikova
@evusaa
@dibik baby ako sa vam dari so spankom cez den? moje spali cez zimu a jar ukazkovo, akonahle sa oteplilo mame problem spat doma, len kocik... nic nestiham som ubehana...neporadite nejaky zlepsovak??? vase dvojicky su cca v rovnakom veku a inac ako vam papaju? davate nieco na noc? lebo ja zatial len kojim (+prikrmy) a rozmyslam o nejakej kasi co by ich kus zasytila a prespali mi uz aj dlhsie... zatial sa stale budia 2-3x za noc a inac to ako zvladate...ja mam momentlane otrasne dni a strasne su baby umrncane ked len odidem na zachod...ako bieda..ked si ku nim sadnem tak sa pekne hraju odidem plac.... no des....

dibik
5. jún 2012

@anickao Ahoj 🙂, ja ti asi vela zlepsovakov neporadim. V noci baby spavaju celkom dobre, ako mame oddelene spalne a kazdy spime s jednou. Lujza dokonca posledny tyzden spava celu noc od siedmej do cca siestej, pol siedmej rano a laura sa budi len raz/dvakrat na krmenie.
no a co sa tyka spanku cez den, tak to je nas vecny boj... tiez som chodila von aj doobeda, aj poobede, lenze nase baby spia zle aj v kociku. nakoniec si zvykli spavat cez den doma aspon doobeda. to potiahnu tak hodku, hodku a pol, ale kazda je vo svojom kociku na vzduchu (jedna na balkone a druha pri otvorenom okne), aby som ich mohla ist pripadne pohojdat, ked sa zobudia a aby este spali dalej. to sa nam celkom osvedcilo. po obede ideme von a to baby spia presne na minutu polhodinu... a potom su samozrejme nervozne a unavene, ale nejdes ich uspat...
na veceru davam babam kasu (bud ovsenu, krupicovu, alebo instantnu kupovanu) to je okolo siestej a potom este o siedmej dostanu mlieko do postielky.
a zvladam to ako kedy... niekedy je to fakt na slucku, inokedy lepsie... niekedy sa pekne zahraju aj polhodku, niekedy sa tiez od nich nemozem ani pohnut. a stale ich treba odniekial vytahovat, lebo stale cuvaju kade-tade a ked sa dostanu do rohu, alebo pod kresielko, tak im treba pomoct 🙂.

evusaa
5. jún 2012

@anickao ahoj, ja denny spanok riesim sposobom ked su unaveni tak ich dam do postielky a spia, vidim to na nich ked si suchaju ocka alebo sa ukladaju pri hrani na zem 😉 vacsinou su nastastie unaveni naraz 😉 ak nie tak jeden spi a druhy sa hra a naopak, vobec neriesim nejake uspavanie ktore by mi asi trvalo dlhsie ako samotne spanie. Vonku chodime iba raz poobede na 2 hodky a to tiez skoro cely cas prespia. A nocne spanie mame suprove nastastie naucili sme ich hned od zaciatku po vecernej kasi o 19 lahnut do postielok a spat bez uspavania a zatial to funguje stale takto maju 8 mesiacov a dufam ze bude aj nadalej 😉
Co sa tyka jedenia ja som kojila iba 6 tyzdnov takze my uz iba prikrmy a umele mliecko a vece kasa ta je super Zita prespi na nej celu noc a Adam vstava 1x na mliecko. Co sa tyka hrania tak sa vedia aj sami aj so mnou ale od kedy plazia a Adam sa dviha na nohy tak hranie tak 5 minut a len sa plazit a dvihat takze striehnem na dve strany 😉 a nie vzdy sa to da takze uz par padov pri pokuse o vstavanie mame za sebou 😉
tolko ako fungujeme my. Ja to zatial zvladam, pre mna je najhorsie krmenie trva mi to tak 30-40 minut kym obaja zjedia prikrm. Niekedy je to lepsie a niekedy zase horsie.

dibik
5. jún 2012

@evusaa tak to mas super s tym spanim, tisko zavidim 🙂 teda myslim ten denny spanok. na vecer zaspavaju aj nase slecny bez uspavania...
a jeeeej vy sa uz plazite? to musi byt sranda 😀
inak krmenie je jedna z mala veci, ktore ja mam uplne bez problemov... krmenie mi trva tak 10-15 minut aj s vypitim cajika 🙂. no ale zase si to poriadne vynahradzame na inych veciach 🙂

evusaa
5. jún 2012

@dibik ano presne kazdy ma nieco super a nieco na nervy 😉 moji su strasni jedaci ved maju len 6,5 a 6,8 kg pri ich porodnej vahe je to super ale aj tak. vauuu ze 15 minut o tom mozem snivat hihi ja to do nich musim vyslovene napchat polovicu jedenia ok jedia pekne ale potom ked su uz nasyteni asi tak zacnu mrncat a plut ale musim to do nich napchat aby co to pribrali, zial pri predcasniatkach take ze nechce tak nedavaj nefunguje ☹
No a ako zacali plazit a stavat sa tak to len zacala sranda 😉 a predstavte si stale nas nutia cvicit vojtovku ja by som potrebovala menej aktivity hlavne u Adama a nie ze viac hihi pri tolkom pohybe sa ani necudujem ze malo priberaju. Ale ja uz statocne kaslem na celu vojtovku aj tak sa to uz cvicit neda ked su taki pohyblivi.

dibik
5. jún 2012

@evusaa my by sme mali vojtovku cvicit tiez, kvoli hlavickam do strany... kaslem na to uz tri mesiace. laura uz ma hlavicku symetricku a u lujzicky to este kusok vidno, ale upravi sa to tiez samo... to su fakt riadni spunti ti tvoji 😀 ale neboj... dakedy to dozenu 🙂. nase baby zjedli dnes ovocie doobeda za 5 minut (cas obidvoch dokopy, lebo ich krmim naraz) 😀 ale mlieku nase nikdy dako velmi neublizili 🙂

mbavlsikova
autor
5. jún 2012

@anickao ahoj, cez den spime ukazkovo, v noci des, uz sme skusali kase, zahustene mlieko, dokonca som raz dala aj krupicnu kasu(aj ked by este sa pise ze nemali) a nic, musim k nim vstavat cca kazdu hodinu, vynimocne sa stalo ze sa zobudili az o 3 v noci. Dnes som sa rozhodla ze mliecko v noci nedostanu ( vraj u deti nad 6 mesiacov je to iba zvyk) a pri Elle som stala pri postielke od 1.00 do 2.00 o 3.00 do 4.00 to iste z druhou. Zobudili sa mi potom az o 6,20. Dnes sa mi asi nepodari, moj muz ich plac neznesie a uteka okamzite robit mlieko. Papame uz skoro vsetko, cestoviny, zeleninu, mäso, ovocie, vyzivy, detske jogurty, piskoty, ryzu, kukuricne chrumky. A cez den nam moc mlieko nechuti, ledva mi popiju 120ml, v podstate by jedli normalnu stravu 5x denne. Jaj a v kociku spime iba tak do pol hodky, potom pekne cubrnia z kocika. Vyhrat sa vyhraju aj same, ale prichadzaju chvile, ze nemozem od nich odíst, lebo ma jednoducho chcu mat pri sebe, nemusim im nic hovorit su spokojne ze pri nich lezim na zemi.

dibik
5. jún 2012

@mbavlsikova inak magdi, ja to vobec neriesim, ze chcu v noci mliecko. laure ho radsej dam, ked si pyta, ako keby som mala mat v noci stresy a revy... a ona je naozaj hladna, lebo ho vypije... podla mna tak do jedneho roka to riesit netreba. vykaslat sa na mudre knizky.... a inak krupicovu kasu uz davame aj na odporucanie doktorky, vravela, ze uz mozeme.

evusaa
5. jún 2012

@dibik
@mbavlsikova aj moji vypiju minimalne mlieka a presne uz ani nie je kedy rano akurat a popoludni im robim mlieko s rozkom aby pribrali 😉 inak vsetko normalna strava este asi kase sa rataju ze je tam mlieko tak aj to je mliecne, mne tiez tak max 150 ml vypiju . Ano a krmenie naraz je uzasne kym pili len mliecko aj mne to slo ale teraz to uz nejde lebo jedlo je vsade naokolo len nie v ustach 😒 tak pekne zaradom a potom to trva pol dna ale stale dufam ze raz zacnu jest poriadne.

mbavlsikova
autor
5. jún 2012

@dibik hm, asi hej, ako bola to makacka, a to ma este k tomu hlava strasne bolela, lebo som citliva na zmeny pocasia a po tehotenstve mi prestali zaberat tabletky co som mala na migrenu ☹ no ale mam pocit ze tie zvyšne hodiny do rana spali kludnejsie, teda nie ze mam pocit , vlastne fakt spali kludnejsie, lebo inokedy to o tej 3 vzdy sa stupnovalo ze po mlieku , cumel , caj kazdu pol hodku az do rana. A ked aj spustili na to mlieko, vyslovene to bolo vidiet ako sa jedovali, aby dostali mlieko, nebol to plac od hladu, ale jedu, aj ked viem ze by ho vypili, tak som nedala. Inak to s tou dekou asi skusim na Emmke, to ona tak smiesne spava, sa vrti, nohy si vyklada na tie tycky. 😀