icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

nelinqua
12. júl 2012

@bebel to dat malej len tak ozuzlat? alebo ako?

amulienka
12. júl 2012

@nelinqua davas jej tie hami? a to zohrievas? mna od toho odradza fakt, ze nech mi nikto netvrdi, ze to ma 2 roky zaruku bez konzervantov??? 😒 darmo napisu ze od 4 mesiaca, sprosty biznis, ja fakt neviem ci to malej dat. mam doma takych par a vaham.

nelinqua
12. júl 2012

@amulienka snazim sa co najviac varit sama, ale ked nestiham otvorim prikrm.. hipp sa mi viac pozdavaju..tie hami velmi nie..aj tak je tam kopec veci co tam od 4 mesiaca nema co robit..

amulienka
12. júl 2012

@nelinqua no mna trosku prekvapilo to masove(od 4 mesiaca\). dam jej to ale neskor, este mi svedomie nedovoli 🙂 i ked, neviem skadial je to vsetko co kupujem v potravinach, ale aspon vidim ako sa to pred mojimi ocami hodinu prevara 😉

kkl82
12. júl 2012

@amulienka nebudem sa zastavat vyrobcov vyziv, ja sama som rozhodnuta pripravovat vlastne a nekupovat ziadne, ale ono sa naozaj da zakonzervovat len cisto pasterizaciou tak, ze to tie dva roky vydrzi. nasi tiez robievali vyzivky, najma ovocne bez pridania cukru, bez kyselinky alebo hocicoho ineho. len ciste ovocie. samozrejme, varom sa vacsina vitaminov strati, ale to neznamena, ze museli byt pouzite nejake konzervanty.

amulienka
12. júl 2012

@kkl82 dakujem, si prvy clovek ktory mi to vysvetlil. ja sa to pytam mamiciek kade chodim, ci to davaju a kazda len vykrivi usta a ze radsej nie.

ivce
13. júl 2012

@amulienka oves je přirozeně bezlepkový, ale většinou se kontaminuje při sklizni a zpracování, protože se používají stejné stroje jako při zpracování ostatního obilí. Ale pokud by jsi narazila na pěstitele, který zpracovává pouze oves, tak tam po lepku nebude ani stopy 😉 🙂
@bebel já právě potřebuju něco lepkového pro mladší 😉 🙂 bezlepkovou stravu jedeme u starší dcery

matulat
13. júl 2012

ahojte.ja uz malu prikrmujem, sice mam mliecka dost ale raz denne jej davam prikrm.od 4 mesiacov vzdy v nedelu papame maskovu polievku ale samozrejme bez mäsa, len cisty vyvar...vsetko sa musi postupne, najskor jedla len za malu lyzicku, odobrala som jej z vyvaru samozrejme nesoleny nekoreneny aj na pondelok a v pondelok zjedla o trosku viac. Bola som z nej sokovana lebo ona hned prvy den jedla uplne pahltne...az som mala strach ci jej nebude zle. toto bolo vsetko cca ked male 15 tyzdnov...ked mala 4mes.cca 2 tyzdne denno denne som davala len stavy( cistu mrkvovu, a jablkovu) najskor len par kvapiek a postupne plne lyzicky.jablkovau mi vypluvala a ani banan jejn nechuti. ale citron a, ribezle to je mnamka. Potom som jej uvarila mrkvicku a nemixovala som ju len som ju dobre popucila vidlickou, davala som jej to 3 dni...potom som uvarila zemiak ten som jej dala len jeden den a na druhy den som jej dala kombinaciu zemiak mrkva, tiez jej to chutilo...mala som obavu tak som jej davala len par lyziciek, kazdym dnom budete vidiet ze spapa viacej... uz som jej dala aj uvarenu cukinu samotnu. vcera som jej uvarila polievocku zenmiak, mrkva cukina. Dnes jejbudem varit polievocku z holuba zo zemiakom mrkvickou cukinou a dam jej tam aj petrzlen. iank jedli sme aj krupicu..ale bezlepkovu lebo obycajnu sme doma nemali...to som jej dala asi dva krat vecre ked som mala pocit ze jej mlieko nestaci... ale aj tak nesla spat nejak skor...papame kukuricne chrumky nesolene, uz som jej dala aj kôrku z klasickeho cierneho chleba ..cutilo jej. davam jej surovu ocistenu mrkvicku len tak ju oblizuje. Z ovocia nam chiti melon vodovy cerveny dyna zlta...a to je asi tak vsetko. Co sa citrusov tyka aby som vas nesokovala mala len par kvapiek...ak ma vase dieta stikutku tak u as zabera nakvapkat za malu lyzicku citron stavy a dat dietata do ust tak aby navyplulo a uvidite ze stikutka prestane. u nas nezabera voda ani mliecko na stikutku ...tak dufam ze som pomohla. inak vvelmi dobra kniha o prikrmoch je od bukovskeho navod na prezitie pre bejby...ja som v nej nasla vsetko co som potrebovala aj v oblasti zavadzania lepku do stravy dietata. Urcite by som nedavala polohrubu muku skor som za tie piskoty, korka z chleba...idem vas docitat lebo som tu dlho nebola..pekne leto zelam

vanes2011
Odpoveď bola odstránená
danka483
13. júl 2012

No babule ja mám pocit že sme pomaly jediný kto ešte nepapká príkrmy ...no ja sa neviem nejako donútiť keď ja si konečne to kojenie začínam vychutnávať 4 mes.s klobúkmi a teraz bez 🙂 a ten krpec včera ráno ako som vytasila didu tak od šťastia piskol a prigúlil sa jááj krpec som sa nasmiala ( ako keby ho nechávam hladovať ) no a dnes do štatistiky pridávam prvé spadnutie zo sedačky -trochu plaču mama stres dala som didi a všetko ok . U nás je ten cecok na všetko 😵

danka483
13. júl 2012

@amulienka a ty si sa nám kde schovala ?

amulienka
13. júl 2012

@danka483 to bola len otazka casu. clovek si uvedomi, ako je tu "na ociach"
bud rada ze este kojis, potom kazdodenne vymyslanie a varenie, len si uzivaj, aj ked mala by si sama spoznat ci tvoje dieta nechce uz jest. ak ti trha z ruky flasu a ked jes tak zabudne dychat, tak radsej uz zacni 🙂

catrena
13. júl 2012

@danka483 ani ja este nedavam,kojenie je super-bezstarostne.skusala som mrkvu,krumpel,banan,jablcko,melon,zuzlat chlebovu korku,ale to len take ochutnavanie,zatial este nevedala"co s tym" tak este pockam

matulat
13. júl 2012

@danka483 vychutnavaj si...nevadi ze este nadavas prikrm...ale ak by som ti mohla poradit skus davat malemu potraviny len obliznut...napr jablko, melon mrkvu aby ochutnal aj ine chute...neboj nenaje sa z toho...moja mala najskor melon len lizovala ale neskor zistila ze ked bude sat ma to aj chut

danka483
13. júl 2012

@amulienka
@catrena
@matulat ocuclávať som mu už dala jabĺčko broskyňu a takéto naše domáce veci ale veru šmakovalo ale len to všetko cucká skúsila som raz tú mrkvu a bléé. Inak aj ja sa chystám robiť doma s mamou pre malého výživu ovocia máme aj zeleninky plnú záhradu len aby sme poháre mali 😀

nelinqua
13. júl 2012

@amulienka presne ako pises...nasa mala nas hltala ocami ked sme jedli, ani nedychala...zalizovala sa..sila🙂 a fakt este nic z toho co sme jej dali neodmietla...niektore deticky chcu skor prikrm, niektore neskor 😉

kkl82
13. júl 2012

@danka483 neboj dani, nie si jedina, ani my este neprikrmujeme 😉 uz sa sice neviem dockat a velmi sa tesim, ked zacnem pripravovat tie minijedla, ale este chcem vydrzat aspon mesiac vylucne na kojeni. uz som ale minule dala bubovi oliznut z mojej mrkvy a marhule, len zo zvedavosti, ako sa bude tvarit 😀

luckyhoney
14. júl 2012

zdravím všechny, taky mám únorátko tak jsem k vám občas mrkla jak vám dětičky rostou.. a ted tedy zírám jak se tu dětičky krmí 😀 😀 a asi taky budu patřit k menšině, my jen kojíme a malá má skoro 8,5 kg tak se na příkrmy ani moc nechystám. na mlíčku ji nechám minimálně do ukončeného 6. měsíce a pak uvidíme .. klidně i ještě pak počkám, evidentně to nepotřebuje a zatím jí to ani nezajímá

amulienka
14. júl 2012

kocky potom ked uz budeme davat dve jedla, tak to date to iste co na obed? alebo sa bude varit dvakrat rozne ine na obed aj veceru. som myslela, ze ked mi aj mala nezje vsetko, tak to dam do chladnicky a o par hodin jej to dam zas. alebo vecer uz budu kasicky? ved poradte co mate vacsie deticky, vdaka

nelinqua
14. júl 2012

@amulienka ja niekedy davam to iste co mam v chladnicke od obeda, a ked nemam tak dam ovocie..popuceny banan alebo jablcko zatial sme ine ovocie neskusili.

danka483
14. júl 2012

@kkl82
@luckyhoney tak sme tu tri duše čo neprikrmujú 😀 😀 ale sa priznám dnes som malému opäť skúsila dať mrkvu a opäť neúspech 😅 ale dala som mu aj kôrku z chleba ( som tu ovplyvnená 🙂 ) a teda to vám poviem že to už áno potvora malá to mu šmakovalo taký bol samá omrvinka 😵

elenka6
14. júl 2012

čautee 🙂

sammmy19
14. júl 2012

ahojte, ani my neprikrmujeme a mne sa veru do toho ani velmi nechce, ked si spomeniem, co mi pri krmeni spociatku robili prvi dvaja 😀 kazdy den som mohla kuchynu drhnut, co jedlo lietalo vsade mozne 😀
inak, my mame nejakych 7 kg teraz a dlha je neskutocne. Dnes tu bola kamoska s rocnou dcerkou a tie babulky su skoro rovnake 😕 ale tak nasa Emka sa narodila poriadne dlha, mala 55 cm - spagetka.

lehys
15. júl 2012

ahojte ja bych taky neprikrmovala, chtela jsem pockat, az bude mit 5 mesicu, ale mala mi nepribirala, co horsi ona nechce prso...potahne si 3 minutky a dost ☹ davam ji kasicku...zitra jdeme na druhe oskovani, tak mi ji prevazi a uvidim jak pribrala :( bojim, bojim

bebel
15. júl 2012

@danka483 ani ja ešte neprikrmujem, len olizla ovocie a žula pečivo. Ale dokina mi prikázala začať budúci týždeň, tak zajtra skúsime mrkvu.

danka483
15. júl 2012

@bebel daj vedieť ako ste dopadli ja zvažujem že mu skúsim ovocie lebo to mu chutilo keď olizoval jablko aj broskyňu

nelinqua
15. júl 2012

baby co stale len kojite...je to super! ja som tiez chcela len kojit do 6 mesiacov..ale nevyslo:( moja svokra a mama by boli schopne uz v 4 mesiacoch do malej natlacit krupicu alebo nejaku kasu...lebo tak sa to robilo ked sme my boli malicki...uz som nemala silu im odolavat a ked este navyse mala strajkovala pri kojeni:( teraz sa uz koji uplne spokojne a z prikrmov jej davam len to co ja uznam za vhodne, keby som im ju nechala na par dni, vratili by mi uz vsezravca predpokladam :D

danka483
15. júl 2012

@nelinqua to ti verím aj ja bojujem s mojou mamou minule mu chcela dať trochu rozpustenej zmrzliny že veď jaká je dobrá skoro som ju zabila 😠 hovorím nááá čo ty nemáš rozum baba jedna ja si zasa nedám 😀 ktovie čím kŕmila mňa keď som taká statná narástla 😀 😀

bianca2
16. júl 2012

ahojte baby. dlshie som nepisala, pred porodom ano po porode nejak nebol cas 🙂 aj my sa len kojime, pridavam sa 🙂 o 2 tyzdne uz bude mat nasa 6 mesiacov a pomaly asi zacneme s prikrmami. ale o jedlo ma teda velky zaujem, tak olizuje sem tam jablcko ci mrkvu. mame 7,5 kg a 70 cm, priberanie sa spomalilo po tretom mesiaci kedze je velmi pohybliva ale papa mliecko pekne.prve mesiace priberala 1,1 kg/mesiac a potom 0,5-0,6 kg/mesiac, mozno by pribrala viac ked by som prikrmovala ale viem ze je dobre vylucne kojit cim dlshie tak sa toho drzime. aj ked som teda mala krizu po 3-tom mesiaci asi 2-3 tyzdne ale zvladli sme to, tvorba mliecka sa opat zvysila a pekne fungujeme dalej. chcela by som kojit cim dlhsie.

evel
16. júl 2012

ahojte baby, ja sem prispievam prvy x a hned chcem radu 🙂 nasa mala je tiez plne kojena,ale dnes nam pediatricka prelozila termin poradne, tak som ju zo zvedavosti odvazila sama. Ma sice peknych 6,5 kg,ale je to rovnaka vaha aku mala pred tymi 5 tyzdnami. Kojim ju kazde necele dve hodinky a v noci sa mi zobudi este raz na papanie. Myslite, ze to je mojim mliekom? Viem, ze o tyzden mi doktorka k tomu nieco povie,ale ostala som teraz taka z toho prekvapena,lebo najprv priberala z moc, kilo za mesiac a zrazu nic, dokonca ma o 100 g menej. Poradte prosim.