icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

danka483
28. dec 2012

ahojte žienky, konečne sa skončili vianoce a s radosťou som zrušila aj stromček -junior stále dobiedzal 😀 😀 a inak dostal kópu darčekov samozrejme z mojej strany rodinky a od svokry zasa sa vyznamenala tepláky a tričko od číňana -ktoré zasa letelo do koša -a zasa sme sa s tatom za to povadili 😒 takže úplne že super boli sme u nich hodinu a to chronta videla malého 3x , a prečo nehovorí a prečo nechodí a druhé deti vážia už 12 kíl no nie je to pi.a ach nemám slov . 😖 pokazila mi celé sviatky a to som sa naháňala jak jeblina nech je všetko tip top 2 týždne ach 😠

elenka6
28. dec 2012

@danka483 jé no maš zlatu svokru,ja nemam svokrovcov žiadnych.inak neviem jake desať mesacne dieťa vie rozpravať 😖 a tvoj maly važi dobre,prečo by mal mat 12kil,kamoškina malá ma v dvoch rokoch 9 kilo 🙂 inak my mame stromček pod oknom pri stene a z dalšej strany gauč a z poslednej taburetka,mame ho proste v ohrade 😀

t_stehlova
28. dec 2012

maminky, ako mám malú odnaučiť od nočného kojenia, spáva pri mne v posteli a v noci sa aj 4-5x budí na kojenie. Pocucká a chrní ďalej, ale keby som jej podstrčila fľašku alebo cumlík, hneď je zle... ☹ už som skúšala dať jej na noc aj kašičku, mliečko, riadne ju unaviť, vykúpkať a vyblázniť vo vani a nič...

danka483
28. dec 2012

@elenka6 možno som hnusná ale radšej by som bola keby ani ja nemám svokrovcov teda ja som vydatá neni ( nemám záujem) lebo furt niečo ach....no náš bol na stolíku a veru furt tam dobiedzal tak som sa naštvala a zrušila ho kým sa drobec neprizabije aj so stromom lebo to čo on vyvádza ty kokos...normálne sa až hambím ale má toľko modrín on ide cez kocky nezájem odtlačí si odrážadlo ku gauču a po ňom sa štverá hore no des.

danka483
28. dec 2012

@t_stehlova to neporadím môj posledné 2 mesiace je na prsníku celé noci takže ak budeš mať radu sem s ňou ...lenže to moje čuridlo ešte len teraz začalo zľahka papať takže asi tak....

elenka6
28. dec 2012

@danka483 no ja tiež nie som vydata,niekedy ked pocuvam o tych svokrovcoch tak si v duchu poviem,že ešte že ja nemam taku starosť.Nikolka ma na nohach tiež modriny.sak jej to je jedno kadial ide,kam sadne,ona si sadne na xylofon a je jej to jedno,netlači ju to zrejme.

danka483
28. dec 2012

@elenka6 aj toto moje ...si hovorím ešte že som neni v anglicku 😅 idem sťáhnuťfotos tak hádam ak krpec dovolí hodím nejaké 😉 inak nočné spánky stále divočina som jak taká omáčka vyplutá ach.

elenka6
28. dec 2012

@danka483 no veru 😀 a maly ti ešte nespí teraz?nikolka vcera uplne zle,tak moc plakala o jedenastej vecer co ona nezvykne,ja myslim že dalsi zub,oni idu vacsinou vo dvojici,som jej dala čipok,co som inak do teraz nerobila,ale za 15minut sa ukludnila,a trochu pospala,ale sak budi sa stale,dnes som jej kupila caj na dobry spanok tak určite bude spat jak dudek 😀 hlavne ked je spln 😀

elenka6
28. dec 2012

@danka483 idem aj ja fotky stiahnut,nas nemal kto pofotit a ked sme boli u mamy a mohla nam spravit pekne fotky tak sa to zahovorilo a nemame.

danka483
28. dec 2012

@elenka6 ale spí konečne a fotky ani nevrav ten náš tata to je také teleso ten fotí všetko naokolo a ja s malým v kútiku to nešľahne ma a potom že s malým nemám žiadnu fotku 😝

elenka6
28. dec 2012

teraz je akcia v happy foto musim si dat konecne spravit fotky,lebo mame naposledy ked mala 3mesiace.

danka483
28. dec 2012
elenka6
28. dec 2012

@danka483 mlady čo robi s tym odražadlom?nikolke bol dnes doručeny lev,tak sa teši ale zatial len na nom sedi alebo tancuje na melodie

danka483
28. dec 2012

@elenka6 hentak ho tlačí a štverá sa po ňom na gauč sodoma gomora

matulat
28. dec 2012

zienky uzasne mate deturence...krasne fotky....

t_stehlova
29. dec 2012

Krásne pampúšiky 🙂 my máme 6 zúbkov, po 4 beháme ako nič, ponovom sa malá začala púšťať nábytku a čoraz viac trénuje chodiť sama 😎 len to spinkanie v noci je ešte o ničom, ako ste odstavili od kojenia? je to dobrý nápad?

danka483
29. dec 2012

Ahojte dievky idem sa sem ukľudniť....ten krpec zasa nepapá už som z toho pekne na prášky dnes zjedol tri cestoviny vrtule 😠 ...a po dnešnom zážitku som akože v zúfalom stave . Mali sme kočíkové stretko s kamoškou má 8m malú , a potom sme išli k našim na kafe a Daduša som prehovárala papať -samozrejme rúčku a halt ani za svet, a tá malá ani nemala ešte papať a reku veď nech skúsi spapať ona ...ty kokos prvý krát som kŕmila dieťa ktoré otvára pusu normálne som revala jak blázen a tá malá len pusu otvárala normálne my preplo 😢 spráskala celú misku tej brči a akože pohodička. Ja mu robím kadejaké odvary snažím sa jak taká ....a nič ...najviac ma sere že večer si k nemu ľahnem a len počujem ako mu škvrčí v brušku normálne som zúfalá. Už som sa rozhodla to riešiť cez detské gastro. ☹

kkl82
30. dec 2012

@t_stehlova no ja by som na tvojom mieste neodstavovala, pokym mas mliecko, tak to vyuzivat, dieta lepsiu imunitu nedostane od ziadnych liekov, vitaminov ani vakcin. tiez ide o krasny kontakt matky a dietata, ktory poskytuje dietatu istotu. to nocne budenie mne osobne nevadi, ja som dokonca rada, ze ma v noci "rusi", lebo cez den sa mu uz moc prisat nechce. ak odstavis, nikde nemas istotu, ze sa budit nebude. dokonca si myslim presny opak, ze sa bude budit este castejsie a dokonca sa aj viac preberie, lebo si tvojou blizkostou nebude taka ista. moj osobny nazor je, ze nie je dobre dieta "napchat" kasu alebo um pred spanim do puknutia, len aby prespalo celu noc. skus skor kojit po leziacky, tak, aby ta to co najmenej prebralo a kludne si pritom mozes aj pospat. tak ako babo, tak sa ani ty neprebudis uplne...

kkl82
30. dec 2012

@danka483 juj dani, to mi je luto, ale urcite ho netrap nejakymi vysetreniami. lekari budu velmi radi predpisovat chemiu, len aby "akoze" napravili problem, ktory ani neexistuje. dado ma este cas, dopraj mu ho, aspon do tych prvych narodenin. nenut ho, podhadzuj mu jedlo, ak bude ochutnavat, to staci. mozno sa vzpiera, len preto, ze citi, aka si z toho nervozna. mne bubo tiez teraz prestal papat, ale nastastie sa vratil spat na cici, takze je uz dobre. nakrmit ho tuhou stravou znamena zamestnat ho tak, aby si neuvedomoval, ze je... pritom mu velmi chuti, ale nemoze vidiet, ze mu smeruje lyzicka k ustam, lebo koniec sveta...

kkl82
30. dec 2012

a postazujem sa aj ja 😉 moje milovane babatko mi pripravilo ukrutne tazke vianoce, tri noci a styri dni sa mi nechcel prisat. najhorsie bolo to, ze sa mu bez dojcenia nedarilo ani zaspat na dlhsie ako pol hodinu a budil sa s placom. bolo to hrozne, prebdeli a preplakali sme spolu cele dni a noci. nastastie 25. v noci sa uz konecne prisal a odvtedy taha ako blazon. 3-4x denne a tak isto aj za noc. uz som zacala brat aj senovku na mlieko, lebo nestihame s produkciou 😉. pride mi to, ze mam teraz rovnako mlieka ako po porode a asi zas zacnem pouzivat vlozky do podprdy 😖 ale zas mi nechce papat tuhu stravu, len par lyziciek a aj to tak, ze o tom ani nevie, lebo musi byt zaujaty nejakou cinnostou. chvilu zaberalo trhanie a listovanie avon katalogu, vyberanie mojej kozmetickej tasticky, vytahovanie pasmoveho metra, zapnuta telka (ano, uz aj u nas 😖), ale uz nezabera nic...

kkl82
30. dec 2012

a este sme konecne objednali autosedacku... uz najvyssi cas, ale cakali sme na vianocne dotacie 😀 😀 😀 takze napokon uplne najgenialnejsia cybex sirona

t_stehlova
30. dec 2012

@danka483 mne keď malá nechcela papať, tak som jej dala niečo samej nech papá sama rukami...kuracinku pokrájanú na kúsky, alebo jabĺčko na mesiačiky (samozrejme očisené) alebo celé jablko ošúpané...keď papala sama tak ju to bavilo, síce bolo viac neporiadku. najskôr sa musela pohrať s tým a potom spapať
@kkl82 však to, že malá doteraz (musím si zaklopať) nemala vôbec žiadny problém, a zúbky jej išli ľahšie a bolo menej kriku keď si pocuckala, tak sa tým ukľudnila a bolo dobre...

t_stehlova
30. dec 2012

chceme malej kúpiť nejaké odrážadlo alebo motorečku alebo niečo také, máte nejaké tipy? vôbec neviem po čom siahnúť...

nikolet_89
30. dec 2012

@t_stehlova ahoj my mame tuto
http://www.google.sk/imgres?um=1&hl=cs&sa=N&tbo...

kupili sme v draciku cena 24,90...iny vzor sice, ale uplne vsetko rovnake a malej sa paaaci 🙂

danka483
30. dec 2012

@kkl82 ach Kati je to hrúza normálne mám také nervy z toho akože des a ešte keď každý do mňa ryje že prečo mu nedávam 😠 z toho dôvodu pridávam také fotos na FB nech tá premúdrelá časť rodiny vidí ako dokáže vyzerať. To som rada že ste sa takto rozcucali inak ja neviem Dado cucá a množstvo neriešim ale asi je dosť aj keď didi sú také kapánek vycucané 😒 hlavne neriešim mlieko sa tvorí v hlave. Inak toto boli aj u nás ťažké sviatky dnes som sa povadila s mamou normálne tam prestanem chodiť nemám slov zadrela mi že nech idem do roboty a malý bude s ňou že nechce jesť preto že som s ním ...tak som jej vykričala aj to že ma ako malú nechávala revať v postielke a odišla na koniec záhrady a že či si myslí že malého nechám s ňou ach normálne des toto...také si robia nároky na drobca šľaka tam 😠 normálne mám chuť si drbnúť za jeden taká som naštvaná a to je len kvapka z toho čo tá moja mať zadrela.

danka483
30. dec 2012

@t_stehlova aj ja ho nechávam papať samého ale to nepomôže on je chronta on to chytí do rúčky a akože dá do pusy ale capne to vedľa seba naschvál, hlavne že dnes keĎ som umývala podlahu tak to nazmetané tú hnusobu ako som sa otočila capol do pusy normálne hrúza ja neviem čo je toto za zázrak totok dítko

kkl82
30. dec 2012

@danka483 no jo, to milujem... ked si starsi myslia, ze ked vychovali nejake dieta pred sto rokmi, tak o tom vedia vsetko... mna takto permanentne rozculuje priatelova babka, lebo furt ryje kvoli cumliku, spanku, jedlu, sedeniu, chodeniu, no proste furt nieco. ale zas to nie je mama, o to to musi byt pre teba tazsie. kedysi bolo normalne nechat decko tak, lenze matky mali dvadsat rokov a vyhovovalo im to. ony teraz netusia, ze my sa v tridsiatke na tie deti tesime a ze s nimi chceme travit kazdu sekundu nasho zivota. a nie ich porodit a odlozit bokom 😖
p.s. dado je gurman, skus mu nazmetat pavuky aj s pavucinou 😝

danka483
30. dec 2012

@kkl82 vidíš to ma nenapadlo ako zo shreka 😀 jaj a to počuj som ju už druhý krát počula ako hovorí malému mama ťa neľúbi.. 😢 čo som jej ja dala boháča normálne mám na ňu nervy a ona že veď mi nerozumie je ona normálna? ja pochybujem strašné nároky si robia na malého , ja stále hútam či im drbe alebo čo 😒

kkl82
30. dec 2012

@danka483 toto vazne povedala????? vlastna matka? to by som skor cakala, ze vytresne tvoja svokra... ty ja by som ju vyfliaskala, ze by sa hned spamatala... mama-nemama, toto by som jej tak lahko neodpustila. sa jej nabuduce spytaj, ci ona lubi teba, ked ta nedokaze respektovat...

danka483
30. dec 2012

@kkl82 no veď toto normálne mi je z toho zle a revem celý deň ako toto vypustí z huby ťapa jedna ja mám pocit že mám okolo len samých ufónov. 😢 😢 😢 fakt toto nepredýcham žiaľ.... mobil som vypla ešte ráno a mám všetkých na háku ...ja nechápem a je mi z toho zle ...veď som jej to aj pekne hlučne vysvetlila ...no bude to veľmi zložité nájsť k sebe cestu toto neopustím ona si myslí že jej nechám malého a pôjdem čím skôr do roboty ...čo samozrejme nemám v pláne a to ich hnevá akože mešuge ...starý bude robiť ako čert aby nás uživil a chvala bohu on to chápe veď koľko sme sa natrápili aby sme mali Daduša . Normálne zasa slzím 😢