Január 2014
Vítam všetky čakateľky na // aj tie čo už to vedia ako ja 🙂)Zatiaľ len tak nesmelo ,ale čiarka silnie aj keď su stále slabunké ale silnie a to je hlavné. Podľa mrchy by som mala mať termín 30.12 ale ja mávam ovu vždy posunutú buď na 16 alebo 18 DC takže to bude buď 2.1 aleskôr 4.1 🙂 k dr sa chystám bud. týždeň nechcela som tak skoro ale mám žiaľ ecoly a mykozu a strašný strach, že prídeme o mimi kvôli tomu takže dúfam, že mi dá DR ATB a všetko bude v poriadku. Takže krásne tehuľkovanie všetkým a nech všetky držíme v Januáry zdravé poklady v rukách
Ahojte, ja sa pridavam, som tu nova, termin porodu mam 19.01.2014. 😀
@fugu77 ak budes mat niekedy cas,mozme dat stretko
@biancaadamko urcite,budem rada. Daj vediet kedy mas cas a dohodneme sa na niecom.
@biancaadamko
@fugu77 baby rada by som sa k vam pridala, teda ak by vam nevadilo 😉
@pernicek @biancaadamko ja som za. odkial si?
@fugu77 aj ja,budem sa na vas tesit
@fugu77
@biancaadamko
Tak dajte vediet kedy, pokecame 😉
@pernicek a odkial si?
pernicek @fugu77 baby rada len tento tyzden nestiham... zajtra je uz stvrtok a mame z roboty akciu. ako sa inak citite? ja uz dost nemotorne a podrazdene
Ahojte tak aj ja sa pripajam , termin 6.01 2014 , kto je z BA ? 🙂 🙂
@88alexandra ja som z BA 🙂, ty si z ktorej časti?
@88alexandra
@bona12 ahojte ja som tiez z BA-Petrzalka a cakame druhe babo - chlapceka, termin 20.1 🙂
@bona12 Ahoj ja som z ružinova , stale vaham kde ist rodit , antolska či ružinov 🙂
@susan007 ahoj aj my chlapčeka naše prve , a termin mame takmer vianočny 🙂)
Ahojte, my tiez cakame prve babo, a termin oficialne tiez ako 88alexandra, 6.1.2014:) cakame dievcatko.
@88alexandra Ahoj, ja osobne idem na Antolsku,uz len z toho dovodu,ze ak by nastal dajaky problem s dietatkom,tak ho prevazaju na antoslku,alebo kramare a matka ostava v Ruzinove...mam to overené 🙂...tiez cakam prve a mal by to byt chlapec 🙂
Ahojte...je tu niekto s terminom cca 20.1.2014 a chystate sa do Sace? 🙂
@julinkaaa11 ahoj, ja mam termin cca 15-16.1. a ano, chystam sa do sace. mas tym vybraneho lekara ?
@aladarka jej to je super. Ja som dnes bola na poradni a velmi ma nepotesili. Maly je na 29 tyzden malinky ma len 1044g a mam malo plodovej vody...TP sa mi vraj podla velkosti babatka posunul na 30.1. ale dr. vravela, ze sa moze stat, ak nastanu komplykacie moze prist porod aj skor..ale cisarsky..fuu..take stresy mi netrebalo. O tyzden idem zas na kontrolne sono, tak som zvedava.
Tak chcem ist do Sace...ale dr. mi vravela, aby som vyberala podla detskej jisky...v Saci je nieco take? 😖 Musim zistit.
Porodnika nemam vybraneho a asi ani nebudem vyberat- teda ak budem rodit normalne.
A ty mas vybraneho porodnika? Je to tvoje prve dietatko? Mozno sa tam v nemocnici aj stretneme 🙂
@julinkaaa11 pokial viem, nejake speci vybavenie na novorodeneckom maju vo fakultnej na Terase (Trieda SNP, KE), tam prevazaju aj novorodencov s komplikaciami z inych porodnic
@julinkaaa11 ahoj...ja som tiež dnes bola u doktorky na 3.skriningu v 30tt a vyšlo jej že maly je 27+5 a ma okolo 950 g a pred 2tyzdnami som bola na poradni a maly mal 1060 g ,čo bolo 28+2...to sa jej nejak nezdá,že za 14 dni nenarastol tak ma poslali na rizikové trhu na ultrazvuk kvôli prietokom,ale to ma objednali až bud.tyzden,tak som z toho tiež nie moc dobre na tom :/...neviem čo si mám myslieť?
@bona12 to je fakt zvlastne, ze ma menej ako predtym...ja sa v tom fakt nevyznam...ostava len dufat, ze vsetko dopadne dobre. Mna napr. na tie klasicke prietoky vobec neposlali, len mi dr. s ultrazvukom skontrolovala priechodnost pupocnika a je to ok...vravela, ze keby toto nebolo ok, tak ma hned posiela do nemocky...ale tak teraz ma nechala ten tyzden ..takze budem trpnut a dufat, ze sa nieco zmeni za tyzden a ze sa bude zlepsovat. Budeme trpnut obe..ze co bude o tyzden. Drzim ti palce aby to bolo ok...
@lent1lk4 dakujem...to je ta nemocnica, co kazdy nazyva "nova" ? To som niekde pocula, ze tam maju dobre novorodenecke. Ale aky su tam Dr....aby sa este nieco pri porode neskomplykovalo.. ☹
Ale zas je asi lepsie, v pripade ze to bude nutne ulozit maleho hned do inkubatora a na jiske maju potrebne pristroje...asi je fakt lepsie vyberat podla novorodeneckeho... 😒
@julinkaaa11 ano, presne... "nova" nemocnica..
Drzim palce...
@julinkaaa11 hm, tak to su neprijemne spravy, ale neboj,netreba stresovat, to babatku nepomoze.AK by mali nastat nejake komplikacie, tak by som volila neovu nemocnicu, tak ako pisu dievcata vyssie, tam su vybaveni na taketo stavy.
Ja zatial nemam ziadne problemy, baby v norme a v termine, tak uvidime na dlasej poradni. Porodnika nemam vybrateho, stale rozmyslam nad tym, ci ozaj treba, aleboto necham na nahodu 😉
@julinkaaa11 vcera som to brala este ok,ale dnes som uz taka nervozna z toho...moja mi prietok pupocnika nekukala,lebo nema asi taky dobrý ultrazvuk...ale aj tak som dost v soku z toho,ze v nemocnici ma objednali az o tyzden a to som ich este musela ukecat..keby nastal problem,nieco sa stane,akoze koho to bude teraz vina??podla mna by taketo pripady,ked si nie je obvodny lekar isty,ci je vsetko ok,maly brat hned, max. druhy den...ja dufam len,ze to bude polohou alebo cim,ze sa to len zle zmeralo...aj ked asi je mensi ako podla terminu cyklu co mam stanovený termin...tiez ti drzim palce,aby bolo vsetko ok, aby bolo baby maximalne iba mensie ale nechybalo mu nic 🙂)
@bona12 ahoj.ja som od vcera v nemocnici :( ale napriek tomu mam lepsi pocit ze som sledovana. Tu mi robili este raz sono a prietoky a vysledky rovnake. Hned zacali pichat injekciu na rychlejsi vyvyn pluc. A zhorsili sa mi aj hematologicke vysledky,tak hned clexan pichaju. No prosto "zabava" rozmyslam co mozem este cakat. Kazdopadne snazim byt v klude a pozitivne mysliet. To fakt odporucam,aby bolo babo v poriadku.drzim palce a urcite ked ta dr neposiela,pytaj sa.jedno vysetrenie navyse nikoho nezabije.hlavne nech pozrie aj iny dr.je dobre mat nazor aj od ineho.ja som hned sla do nemocky kde je detska jiska,aj ked som uz vyberala porodnicu bud ke-novu,alebo sacu...teraz som ale v Po-tu je tiez jiska.ale dufam ze nas este pustia domkou.
@aladarka presne hned som nabrala dalsie sily a snazim sa nestresovat. Drzim palceky. 🙂

@biancaadamko ano,krcove jedna katastrofa. Zajtra idem na ultrazvuk_zilovy. Dufam,ze vsetko bude ok. Hmm,tak si uzivaaj spolocnost. Ja pri mne tiez vela ludi nepoznam,nedavno smr sa prestahovali.