Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk eeeeeeeej vy uz do skoly? 🙂 super ked s amu pacilo 🙂 nas zatial najblizsie caka skolka:D to uz asi toho roku musime ist na zapis ze? ked na druhy rok by mal ist....a inac dnes zasa cely chrbat vysypany, je to zihlavka teda najviac sa to na nu podoba..a urcite to ma bud z malin alebo ceresni...ako skor z ceresni.....ale aj maliny jedol teda sam si oberal z kricka....som mu kupila fenistil a ked som ho okupkala ze ho natriem tak mu to zmizlo...joj v piatok uz bude nasa sr tak pojdeme sa ukazat aj tak musim odniest papiere co som s nim bola na pohotovosti aj u druhej dr...
@1234lubka Aspon ze mu zabral ten Fenistil. Ale v tomto veku, maju tu kozu taku citlivu ze ani nevies, nastastie Tilka moze zjest hocico a to aj jedava kyselina jedna, ale Maxim nieco zje a konec, aj teraz ma pupaky na tvari a netusim z coho, ale on vsetko chyta a dava si ruky do ust.
No my to budeme mat buduci skolsky rok rusne, Maxim v septembri skola a Tilka vo februari skolka, lebo musi mat dva roky, keby bolo na nej uz tam chodi, jej sa tam hrozne paci. Ale ona bude chodit, len na par hodin, aspon si oddychnem, mozno, alebo upracem..... mozno 😝 😝 😝
@mihouk no neviem ci zabral ani som mu neskusila dat lebo som ho okupala a zacalo to miznut....ale vecer jak som si isla ku nemu lahnut mal cele nozicky obsypane....do rana uz nic...ani dnes nemal zatial.....uvidime no....ty mas v profile ze maxim ma 3 roky, tp mas zly vek naschval? no aj na par hodin pomoze skolka....urcite 🙂
@1234lubka Ty si aky detektiv 😀 😀 😀 On ma 4 v auguste a tu sa zacina skola v 4roch, ale ucia sa hrou. Neviem si predstavit ze by mal byt v skolke este 2 roky, uz teraz vie napisat (velmi skaredo) svoje meno a aj kde byva. Vlastne v skolke ho uz dlhsie pripravovali ze pojde do skoly. Az vcera mi povedali ze si skusali uniformy co budu mat v skole, lebo sa mi zdalo divne, ze Maxim chodil s mm kravatou a hovori, ze taku bude nosit do skoly a bude mat specialne tricko (s logom skoly). Ja niekedy kukam s uzasom co sa mu v tej malej hlave prehana.
To ze tvojmu bubakovi miznu tie vyrazky, tak to vazne moze mat iba nejaku malu reakciu. Ja neviem preco, ale tento rok mam alergiu ako uz dlho nie. Uz 4 roky som na to nic nebrala, lebo som bola but tehu, kojila, alebo oboje, ale tento rok si idem oci vyskriabat a dnes aj nohy skrabala som sa ako zmyslov zbavena, ale neovladla som sa a samozrejme cele doskriabane, cervene a vyrazky. 😝 To bude pohlad na dovolenke, zase mi bude mm nadavat co som stvarala.....
@mihouk ale aky detektiv? 😀 sak som si ta isla pridat na proiatelku a tam to bije do oci deti a ich vek :D aj som si myslela ze v uk je asi iny system :P moj maly sa tiez niekjedy cudujem co vsetko ma v hlavicke,,,vezme ocovu koselu co je na foteli a vravi dedo, vezme mamine kratasy a povie baba :D to iste z mojimi vecami, mm vecami a vecami mojej babci :D sranda....neviem ci je nieco vo vzduchu alebo co....dnes uz ani nemal len naobed ked vstal mal vyhadzane nozicky..ale zmizlo....teraz mal par fliacikov na chrbte ale uz su prec ako pozeram,,,,
ahojte no konecne tu,nesielo mi to dlho nacitat ale ine hej 😀 ako prazdninujete?
@mihouk ahojky, tak som stastna, ze to takto dopadlo...velmi moc malickemu prajeme, aby mu tato liecba zabrala, hlavne nech ho uz tieto chorobky prestanu trapit....kedy presne idete na dovolenku??? my sme boli teraz na 3 dni v Cechach u manzelovej babky, tak sme mali taky narychlo zorganizovany predlzeny vikend...je to tam 5 hodin cesty od nas...takze aj dost daleko...cesta tam super, cesta naspat priserna, teda polovicka cesty, potom nastatie spinuskal...velmi by sme aj my chceli ist na dovolenku, ale stale nevieme ci sa niekam dostane...ach, jaaaaj...a Tiluska ako??? je zdravucka??? a ty???
@mihouk waaaaaaaaaw super fotka 🙂) neviem ako to prebieha u nas ked sa konci skolka ja si uz nepametam 🙂 len mam doma knihu....rozpravkovu...teraz sa chystam ze z nej budem citat matulinkovi...stale mi je do placu ked si citam tu basnicku co tam kazdemu napisala ucitelka : Materska skola, milý dom, podaj mi rúčku na rozlúčku, lebo ja rastiem ako strom a po prazdninach prvak som...a ja som uz maminka...strasna nostalgia ma chyta...ale tak to ma vsetko byt 🙂
@mirka2010 ahojky no stae sa mu to objavuje...ked sa rozhoruci....dva dni nic nemal ale v sobotu zasa jedol ceresne,..sme oberali a zbieral zo zeme...no zakaz mu...myslela som ze je to z tepla ale su to ceresne...uz je po ceresniach tak uvidime....aj po malinach 🙂 inak sa mame fajn mame 2 cele stolicky jednu napoly a dalsie zubky na ceste...v posldnom case sme sa rozpapali strasne :D rozpravanie ide pomaly ale uci sa...nespaja este slova ale chape vsetko 🙂 pridem k nasim a najde otcovu koselu, vezme ju a krici dedo, to iste s maminimy vecami mojimi, mm...taky je zlaty ked to robi :D pribehne z mojimi kratasami zo skryne a mama mama :D teraz mi je trosku smutno mm chodi na tyzdnovky do lekaroviec..diera na konci sveta pri UA hranici :D a maly stale ako vybehne na dvor a vidi nase auto tak povie tata alebo ked otvori skrynu a vyberie jeho tricko tak hovori tata tata...ale to uz nebude dlho chodit koncom mesiaca uz maju zacat v presove nejake vchody na sidlisku prerabat tak to uz nebude daleko...a onedlho mesaic dva a stahujeme sa konecne-...asi budeme mat lepsi byt ako sme vyzrebovali lebo nastali zmeny nejake tak mieto prizemia v´by sme mali byt na poschodi...uvidime snad to vyjde lebo velmi pekny bitik to bol 🙂 balkonik pekny vahlad na dobru stranu otoceny 🙂 vy ako?
@1234lubka ahojky, tak vas tatino chodi na tyzdnovky? a malemu takto chyba??? moje zlaticko 🙂 tak krasne uz komunikuje, ze rozpoznava veci, komu patria...ja naseho maleho volam tiez ze je velky rozum...ten vsetkemu rozumie...a veeeela nam rozprava, to ze zopakuje to je jedna vec...tou svojou krasnou hatlaninkou sa snazi zopakovat uplne vsetko. Ale vela veci pomenuva a robi nam to obrovsku radost. Starkej povie menom, starkeho len menom uz vola...nase auto je šoša-škoda 🙂 a ja som po novom mami 🙂 kamienky-komeša, slniečko-šušica, člup-pluč,rano mama pije káááva, na vodu povie voda, ale ked si ju pyta tak eše-ešte 🙂 no vela je toho noveho...naozaj vravia mi vsetci ze toto je najkrajsie obdobie a je to asi pravda, ja by som ho od lasky jedla non stop 🙂 a ty si este v praci?
@mirka2010 🙂 no spomenie par krat do dna tata 🙂 ale tatik uz len tebto tyzden a na dalsi potom uz bude v presove robit tak v pohode 🙂na mna hovori mama ale aj mamka a maminka 🙂btak krasne to povie 🙂 maminka 🙂 aj mamka tak pekne zretelne 🙂 vecer sa s nim salkam ze ho papam 😀 ked sa dosmeje tak povie maaamka tak peken akoby povedal lubim ta mi to pripada vtedy mi az slzicka vylezie 🙂 moje babetko to je 🙂 do prace uz nie ani uz sa mi nechce ist....maly posledne dni strasne za mnou plakal...mama vravela ze sa pekne hral hodinku a zrazu si spomenul mama...zacal behat po celom byte a hladat ma....ze len mama mama aplakal....ked si ho predstavim ako na mna cakal chudatenko...a mamka prisla az ked spinkal...joj...mi to bolo velmi luto ze tak za mnou stale plakal...aj tak teraz im netreba brigadnikov lebo v lete nabrali svojich ludi z radov studentov...uvidim mozno na jesen zacnem znova..uvidim...kazda korunka navyse potesi
@mirka2010 inakmaly spinka v noci v postielke ci pri vas? ja som to uz vzdala---ulozim maleho do postielky ale nechce sa mi ku nemu vstavat tak potom aj tak stale spinka pri nas...dokonca v nedelu celkom dlho spal v postielke a mm mi vravi ze ho mam priniest ze mu normalne chyba ze pri nas nelezi :DDD
@1234lubka ahojky, tak nas maly spinkaval pri nas len do takeho 5 mesiaca, aj to som si ho prekladala ku mne po prvom kojeni, ja som ho ucila od zaciatku zaspavat pekne sam v postielke...a on by pri nas ani nemohol byt, tolko co sa on nacestuje pocas noci, to by sme sa vobec ani jeden z nas nevyspali, lebo on lozi po celej postielke a ja by som ani oka nezazmurila, co by som sa o neho bala ci nespadne....
nas maly ma teraz ubolkane obdobie, vela placka, idu mu zubky a mam pocit ze asi ocne sa mu idu tlacit...lebo to je uz dlho ako je takyto prelutosteny a pre vsetko placka...chudatko moje...ani ho nic az tak nebavi, takze usudzujem ze to bude zo zubkov...vy uz mate kolko zubkov?
@mirka2010 tak mi sme rezignovali a spi s nami....teda v postielke kym ma neomrzi ku nemu vstavat...aj matulik cestuje...ale lepsie je sa mi otocit a dat mu cmel ked vstane ako vstavat ku postilke a brat ho na ruky...sak uz je to chlap a dost tazky...raz mi uz spadol z postele...sama som s nim spinkala,,ten tda cestoval...len som ho tak drzala za nozicku az kym som tuho nezaspala a zrazu bum,....plac...rychlo som ho zodvihla dala cumlicek a spinkal nastastie dalej :D och aj moj bol dnes straaaaaaaasne uplackany...mame styri hore stryri dole hore aj dole v lavo stolicka, v pravo hore pol stolicky ktora asi dva tyzdne nerastla a mam pocit ze dnes sa rozhybala...aj prvao dole stolicka uz uz na puknutie...a ocnaky....to vyzera tiez ze sa nam riadne riju von...vraj ocne su uplne ze najhorsie...teraz ako plackal som mu natrela kamistadom a pomohlo upokojil sa takze viem ze na 100% sme napokojny zo zubalov....joj vy kolko mate?
@1234lubka my mame 4 hore, 4 dole, dve horne a dve dolne stolicky, cize 12 zubkov, ale dva su take na ceste, to vidim a viem tiez ze je prave z toho nervozny a tiez byva velmi uplackany....ale ja to chapem...ked mi odu zubky tak si castejsie cez den pyta aj cumlik, co ho mava len na spinkanie, takze to je tiez dalsi signal, ze zubky idu...ach, chudatka nase milovane, kolko sa len natprapia s tymito zubkami...u nas su noci take, ze spinka ich v podstate cele...tuk, tuk, tuk...tomu som velmi rada, len zaciname mat problem asi s kojenim...ja stale kojim a uz by som aj prestala, len Marosko je rano a vecer zavislacik na mliecku...hned ako sa rano zobudi len mecko pyta a vecer to iste....kojim ho len tieto dva razy, takze on sa na to vyslovene tesi....neviem ako to spravim s odstavenim....naozaj netusim....
hmmm no ta to ti prajem vela sily lebo ani pre teba to nebude len tak aj tebe to bude chybat...teraz je uz vycsi uz velmi dobre vie co sa deje..ved uvidis,,,,hlavne musis nabrat odvahu sa na to odhodlat vobec prestat....uz ta to obtazuje ci ako ze mate problem? tak matko ked spinka pri mne alebo teda medzi nami tak niekedy ani neviem ze bol hore...mozno ani nebol ale ked je v postielke tak to sa teda budi....maximalne do pol noci vydzim vstavat ku nemu...ale zase take to je pekne ked rano otvori ocka a povie..maaaaaaaaama 🙂 mamka 🙂 taky je zlaty vsetko po mne opakuje minule ako som vysavala no musela som mu dat vysavac nech aj on povysava :D berie handru ro ruky a utiera :D mop stale berie z kupelne :D nosi mi moje topanky a vravi mama :D dnes sa pokusil si obut moje slapky na opatku :DD moje zlatinko 🙂 a stale sa pyta na hojdacku..mame taku detsku drevenu a davam mu pod dupku podsedak zo skolicky aj na chrbatik nech ma makke a on ked dojde do kuchyne tak zbera podsedaky zo stoliciek a uz sa perie ku dveram s tymi podsedakami v ruke a hombi hombi :D to asi ziadne dieta u nas na dedine nepocut len jeho ako sa rehoce rano o pol osmej na hojdacke :D a to byvame v strede nasej 150 ibyvatelovej dediny takze sme v centre diania :DD
No tu sa uz tak nedebatuje ako predtym...som nestihala citat spravy a teraz.....niet velmi co citat...
teraz som si vsimla ze aj pri tento teme je klucik.....
Ahojte maminky....no co ako sa mate? a co deturence? snazite sa nocnikovat? Matko nie nie si nanho sadnut...vie ze ide pisat aj ja viem kedy ide pisat aj kakat ale nocnik nechce ani vidiet....
Ahojte maminy ako sa mate, co mate noveho, pozeram, ze sem moc nechodite, uz som si myslela, ze len ja sem nestiham chodit... my sa mame s Filipkom celkom fajn, zaciname spolu pekne komunikovat, mame uz 16 zubkov ... a ako prezivate tieto horucavy?
@1234lubka ahoj Lubka ja som kupila malemu teraz cez vikend sedatko na WC a sa mu na nom celkom paci 🙂 , si predstav, ze som ho nechala pobehovat po dome s holou ritkou a pekne sa pyta, alebo ja sa ho pytam ci chce kakat alebo cikat a pekne sa vykaka a vycika na zachode a sam si teraz vezme nocnicek a vycika sa. Doteraz sa vobec nechcel vycikat ani vykakat do nocnika. Takze od pondelka pouzivame plienku len na spanie, uvidime ako to bude dalej... taka som na Filipenka pysna, si nevies ani predstavit.

@1234lubka Ja dostavam iba pridavky na deti z UK, v 2010 zmenili zakon a urcite na rodicovsky narok nemam. Uz si nejak zvykam ze narok nemam, lebo aj tu, tym ze mm normalne zaraba (nic extra, nehovorim ze nevyzijeme, ale viem si predtavit aj viac) tak nemam narok na ziadne prispevky nic a ked vidim tie mlade baby, kopec deti, dom od statu, obedy v skole platene statom a vsade same vyhody a ustupky, je mi zle, lebo mne nikto nic neda zadara a musime na takychto doplacat. No co socialny stat 😝
Ale ina tema. Maxim bol dnes 1x na chvilku v skole. Ja som trochu rozcarovana, lebo to bol velky chaos a ani nam k tomu nic nepovedali, ale Maximovi sa pacilo a chce tam ist zase aj napriek tomu, ze tam mal byt jeho kamos a nebol. Potom kvoli tomu plakal, ale v skole sa mu pacilo. Taka som rada, moj velkac 😀 😀 😀 😀