Júlovo - červencové slniečka 2009
Tak vás všetkých srdečne vítam v novej téme. Keďže sme už všetky mamičky a máme svoje drobčiatka pri sebe, nastal čas otvoriť novú témičku x-)

•
16. jan 2010x-) x-) x-) maťko je zlatunky
0
http://www.openair.sk/view.php?nazevclanku=kosi...
a druhý x, ked som robila ,som ich potom nahádzala do janskej misy, kydla na ne lečo a dusila v trúbe...tiež bolo mnam 🙂
a druhý x, ked som robila ,som ich potom nahádzala do janskej misy, kydla na ne lečo a dusila v trúbe...tiež bolo mnam 🙂
skôr ako hovädzie, určo ho treba dlhšie dusiť...sú original receptošy na divinu, ale ja zas také, že s brusnicami a pod. nemusím....a výborná je z diviny aj sviečková, či kôprová...len vtedy mäsko na 2x dusím, po prvýkrát ten olej a šťavu zlejem a mäsko premyjem, aby som potlačila chuť diviny, no možno hriech, ale vtedy sa to viac podobá na hovädzinu a zjedia mi to aj deti....
Diabolské mäsko z diviny...
Postup: Mäso nakrájame na kocočky.Na oleji mäso osmažíme. Osmažené mäso posolíme, okoreníme a podlejeme vriacou vodou. Prikryté udusíme takmer domäkka. Potom k mäsu pridáme nasekanné feferónky, asi 2 ks, podľa chuti, nadrobno nakrájanú cibulu a nadrobno nakrájanú kyslú uhorku. Cibulu jednu velkú a uhoriek 4-5ks.Podlejeme šťavou z uhoriek. Dolejeme podľa potreby vody. Dusíme do mäkka. Ak je mäsko hotové, vydusíme šťavu do stratena.Mäso zahustíme 2 lyžicami kečupu a 1 lyžicou horčice. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolkami alebo chlebíkom.
Dobrú chuť.
Postup: Mäso nakrájame na kocočky.Na oleji mäso osmažíme. Osmažené mäso posolíme, okoreníme a podlejeme vriacou vodou. Prikryté udusíme takmer domäkka. Potom k mäsu pridáme nasekanné feferónky, asi 2 ks, podľa chuti, nadrobno nakrájanú cibulu a nadrobno nakrájanú kyslú uhorku. Cibulu jednu velkú a uhoriek 4-5ks.Podlejeme šťavou z uhoriek. Dolejeme podľa potreby vody. Dusíme do mäkka. Ak je mäsko hotové, vydusíme šťavu do stratena.Mäso zahustíme 2 lyžicami kečupu a 1 lyžicou horčice. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolkami alebo chlebíkom.
Dobrú chuť.
mamulienky čo ste z BA a okolia.. idem vám doporučiť jednu vec... som to tu na koňovi objavila reklamu na bio obchod so zeleninkou a so švagrovou sme to predebatili a odskúšali a tešíííím - máme už namrazenú zeleninku - mrkev, zelerík, kalerábikuš, brokolicuš a tekvičkuš už!! a začiatkom marca budú mať aj bio kuriatka a morky a králikov a tak.
švagrinka bola s drobcami u lekárky a malý najmenší má nejaké blbšie krvné výsledky, aj pečeňové testy nejak divno povychádzali tak sa jej doky pýtala že čo papajú. a ked povedala že bio mäsko z rakúska tak doky pochválila, že v dnešnej dobe deťom do roka, dvoch iné mäsko ako bio ani nedávať! že je to plné hormónov a svinstiev od výmyslu sveta. že keď nie je iná možnosť radšej sa uchýliť k príkrmom... sme to tu riešili, toto len ako Ďalšie ZA od velmi skúsenej detskej lekárky.
takže tutok aha link:
http://www.bioprevas.sk/
ups.. tak že práve prechádzajú úpravy stránky, ale neskôr to stojí za prevŕtanie.
my sme prvú mrkvu kúpili v BILLA akože bio, ale to nemalo chuť. a táto bola fakt že mrkva, ešte mám oranžové prsty 🙂)))))
tak ja len tolko.. cmuuuuuk a bruuuu nocku šeckýýýým
švagrinka bola s drobcami u lekárky a malý najmenší má nejaké blbšie krvné výsledky, aj pečeňové testy nejak divno povychádzali tak sa jej doky pýtala že čo papajú. a ked povedala že bio mäsko z rakúska tak doky pochválila, že v dnešnej dobe deťom do roka, dvoch iné mäsko ako bio ani nedávať! že je to plné hormónov a svinstiev od výmyslu sveta. že keď nie je iná možnosť radšej sa uchýliť k príkrmom... sme to tu riešili, toto len ako Ďalšie ZA od velmi skúsenej detskej lekárky.
takže tutok aha link:
http://www.bioprevas.sk/
ups.. tak že práve prechádzajú úpravy stránky, ale neskôr to stojí za prevŕtanie.
my sme prvú mrkvu kúpili v BILLA akože bio, ale to nemalo chuť. a táto bola fakt že mrkva, ešte mám oranžové prsty 🙂)))))
tak ja len tolko.. cmuuuuuk a bruuuu nocku šeckýýýým
samy, aj ja chcéééém, minule som sa sťažovala, že v BB je to s bio veľká bieda :-p
a my sme dnes takto jedli a chutilooooo 😃 :-p
http://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImageI...
a my sme dnes takto jedli a chutilooooo 😃 :-p
http://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImageI...
Ahoj ahoj ahoj x-) x-) x-)
dočítavam ... tak postupne....
Traky =-) ....malý jak úžasne papáááááá x-) x-) x-) x-) x-) ...no naša naňho nemá, ale dnes akože normálne jedla :-N x-) x-) x-) x-) x-) - som sa tešila - že ako sa napapá že bude dobre buvať a dala rekord ... doobeda 15 min. ... na obed 30 min .... a večer už nič a teraz už akože spí =-) :-N ....tak som zvedavko - ako to dopadne....
samy - to ako ? že opustil ?
ani - čo vyparatil mužík ?
... zo str.1078 .... dočítam ....
dočítavam ... tak postupne....
Traky =-) ....malý jak úžasne papáááááá x-) x-) x-) x-) x-) ...no naša naňho nemá, ale dnes akože normálne jedla :-N x-) x-) x-) x-) x-) - som sa tešila - že ako sa napapá že bude dobre buvať a dala rekord ... doobeda 15 min. ... na obed 30 min .... a večer už nič a teraz už akože spí =-) :-N ....tak som zvedavko - ako to dopadne....
samy - to ako ? že opustil ?
ani - čo vyparatil mužík ?
... zo str.1078 .... dočítam ....
Začni písať odpoveď...

Odošli