icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

aredhel
18. dec 2013

hmm...tak tuto temu som teraz objavila prvykrat :D aj ja mam junovciatko presnejsie 28.6.2012 🙂 takze sa pridavam 🙂 a ako su na tom vase deticky s rozpravanim???

marianax
19. dec 2013

@lubi no tak to mas pravdu 😀

majussska1812
19. dec 2013

@lubi no moj mal 17:12 ... mame damianka a chceme teraz terezku 🙂

majussska1812
19. dec 2013

@hamca taka som rada ze som neni sama... boze ja kazdy vecer meliem s posledneho .. chrbat ma tak boli .. moj syn ma skoro 13 kg a ako na potvoru sa chce teraz co najviac pestovat .. to obliekanie ked ideme von .. je na zblaznenie.. dokym sa obliecieme som spotena.. :D uz aby bol drobec vonku ...a hlavne ba ysom to zvladla.. lebo syn je taky sinter .. vsetko ho tak zaujima.. ze budem mat urcite co robit.. :/ a toho sa obavam ... dufam ,ze budem silna a zvladnem to

hamca
19. dec 2013

@marianax
Dakujem za podporu. Skoda, ze my sme v meste sami a starych rodicov mame velmi daleko, takze oddych nehrozi, lebo nema kto varovat. Ale dcerka je zlata, akoby citila, ze ked som uz na pokraji sil, tak mi da " vydychnut", na par dni sa z nej stane dievcatko, ktore sa aj par minut samo zahra a hlavne sa jej spanok zlepsi. A ked sa pozbieram, tak sa z nej stane opat cert 😉

hamca
19. dec 2013

@lubi no s tou unavou poznam. My mame este ten problem, ze mala nam stale nespi a ani nevie zaspat. V noci je hore v priemere 5x ale min raz do tyzdna sa zobudi 10 a viac krat. Plus zaspavanie je jedna katastrofa, vacsinou je pred kazdym spankom hodinove mrncanie a poplakavanie v posteli a musim ju ist milionkrat pomojkat. Takze toto nespanie mi este ubera na energii. Ale ja verim, ze raz sa to uz konecne upravi.

@majussska1812 urcite vsetko zvladneme, ja si vzdy poviem, ze ked to zvladli ine, tak preco by som mala byt ja horsia? 😉 inak ja uz malo chodim s malou sama von, vascinou ideme az poobede, ked sa vrati mm z prace. My sme si totiz uz zazili prve obdobie vzdoru a mala odmieta chodit domov. Zakazdym ked sme vysli von a potom bolo treba ist domov, tak sa hadzala o zem, revala, kopala a bolo fakt narocne vyniest ju domov, totiz byvame na tretom poschodi bez vytahu 😒 tak som to vzdala a von sa chodi uz iba poobede. Dni su tak sice dlhsie, nudnejsie, ale mala mi nedala na vyber.

Inak baby, ako to riesite s kocikom? Kupili ste dvojkocik, ci vam uz deticky pekne chodia?

hamca
19. dec 2013

@aredhel no my stale nerozpravame. Teda malej sa usta nezastavia, vkuse nieco rozprava, ale nic jej nerozumiem. Podla mna ma vlastnu rec, ale este sa mi nepodarilo rozlusknut ju. 🙂

4divokakocka
19. dec 2013

@aredhel vitaj! no nasa malicka uz vie povedat velmy vela veci ( papat , kakat, von, ciapka, bunda, daj mi, nechcem, a pod) najnovsie cely den vykrikuje " NEROB, NEROB" 😀

majussska1812
20. dec 2013

@hamca no my chodime doobedu vascinou s kocikom a poobede uz aj pesi ... zatial sme take nieco nezazili ze by nechcel ist domov... bo ja snim byvam ozaj dost dlho vonku .. 🙂 a stym kocikom? dostanem na vianoce od manzela surodenecky 🙂 takze mam aspon o 1 starost menej ked pojdem snimi von ze nebudem muset syna nahanat vedla kocika alebo nosit na rukach

majussska1812
20. dec 2013

@marianax toto je presne moj problem ... ze ked napr je doma neporiadok .. ako moj syn dokaze taky bordel spravit v celom byte.. ja som potom stoho nervozna.. stale beham ponom zbieram a som zla aj nanho a aj ja na muza ked pride domov bo nemam dobru naladu .. mne strasne neporiadok vadi... jako niekedy si poviem a sak co upracem cez vikend ked bude niekto s malym ... len sa bojim toho ze ked budem mat aj druhe uz nato tolko casu ozaj mat nebudem a nechcem aby som bola stoho nervozna .. ze je tu neporiadok ..

majussska1812
20. dec 2013

baby aj zaujima vase deti stromcek ? no my mame 3 tri aj sme ho spolu stavali gule boli po celej obyvacke 🙂 maly je zlaty vzdy ked niekto knam pride tak ho kzademu ukazuje 🙂 len keby ho aspon nechytal .. mame prvy rok zivy stromcek a ked ho chyta bojim sa aby ho nezhodil ... ako to vysvetlujete svojim detom?

lubi
21. dec 2013

@hamca joj ked ta citam az mam na seba nervy ze aka som mama ked na maleho vrcim da sa povedat pre nic. lebo on aj dobre spi, sice nechce jest, no aj mrnci vela krat, ale von vie byt dobry, iba niekedy sa hadze tiez ked ideme domov, ale je poslusny. no to vase spanie ozaj ti nezavidim. my sme kupili dvojkocik. snazim sa ucit maleho chodit aby vedel ze ma pekna ist, ale aj tak sme kupil lebo ved ked ideme niekam na dlhsie tak preto.

lubi
21. dec 2013

@aredhel ahoj. tak nas toho vela nenarozprava comu by som rozumela. mama, NIE, tata. zaklad vie a ostatne ukaze ze pochopim.

lubi
21. dec 2013

@majussska1812 my sme kupili rozne ci uz drevene, alebo latkove ozdoby tak sem tam si supne, ale az tak ho nezaujima ten stromcek.

hamca
25. dec 2013

@majussska1812 ani nasu velmi stromcek nezaujal,akurat svetielka, aj ked obcas si zoberie gulu zo spodu a zacne s nou hrat gol,teda futbal,ale to jej hnedzoberieme a vymenime za loptu. Ani si to nevsimne,lebo hlavne ze ma do coho kopat 🙂
A co som bola vsoku,ani darceky po stedrej veceri ju pod stromcekom nezaujali. Bezala ku stolu a len ze "papit,papit", teda papat. Az ked sme jej tie darceky nanutili,tak sa s nimi zacala hrat 🙂

hamca
25. dec 2013

@lubi akoze dcerka je poklad, hoci je fakt tvrdohlava a nespavec. Mna az tak netrapi to,ze mala nechce spat a ze sa tolko budi, ale stve ma,kolko je okolo toho placu. Je mi to strasne luto a sa niekedy aj bojim,ci ten plac nenecha nejake stopy na psychike.
A vcera bol prvy den,ked mala nespala cely den! Ale proste po dvojhodinovom skakani a placi v postielke, ked nevedela zaspat ani po dobrotky ani po zlotky, tak sme to vzdali.

lubi
25. dec 2013

@hamca tak to mas ale pevne nervy teda. hmmmm asi to bude musiet samo prejst. je to blbe ale tak snad ked sa to upravi bude fajn a babo co pride bude kludnejsie. prajem vela trpezlivosti.

hamca
25. dec 2013

@lubi dakujem 🙂

@majussska1812
Inak a nebojite sa ziarlivosti? Ja sa snazim, ked mam po ruke male babo mojich kamosiek, brat ho co najviac na ruky, aby si mala zvykla, ale dost sa jej to nepaci. Najprv len tak nechapao ocumuje babo, potom ho zacne odtlacat a pytat sa na ruky ona. Dufam, ze fakt prijme sestricku v pohode a nebude robit sceny 🙂

lubi
27. dec 2013

@hamca chichi ja robim to iste. ale Leo si pbzera a potom hladka sem tam a smeje sa. tak dufam ze to bude ok.

lubi
27. dec 2013

babky a neviete ako sa ma @zuzube a jej malicka? ako to je z ockami?

majussska1812
28. dec 2013

@hamca no bojim sa toho ... hlavne aby jej daco neurobil.. lebo aj nas zvykne tak slahnut z rukami.. ze ked slahne tak novorodencovi mam strrach aby jej neublizil... neviem ako mu vysvetlim ked budem pestovat druhe babo... :/ bo nas by sa v poslednej dobe stale nosil.. a to ma skoro 13 kg.. tak ma ide slahnut. ako keby uz daco citil...

4divokakocka
22. jan 2014

ahojte baby! ako sa maju junovcata?

hamca
26. jan 2014

@lubi
@majussska1812
Baby, gratulujem, vidim,ze uz to mate za sebou! Lubi, ty si sa nejako poponahlala.
ja som nakoniec 8 dni prenasala a aj tak mi makoniec dali vyvolavacku. Takze este stale som v porodnici.
Ako to zvladaju vasi drobci doma? Neziarlia ti starsi?

chelonka
27. jan 2014

jeeeeej tak tu som nebola asi 100 rokov vidím že niektoré maminky sem chodia inak podstivo

@miskaska
@marianax

a tu maminky čo už majú na svete aj druhé miminkááááá Gratulujem
@hamca
@majussska1812
@lubi

no asi sem začnem chodiť častejšie ak nikomu nebude vadiť 😀 bo vidím baby že tu budete riešiť za chvilu také isté situácie čo zachvilu postíhnú aj nás, teda za pár mesiacov.

majussska1812
28. jan 2014

@hamca ahoojte no uz to mam zasebou 🙂 opat ... 🙂 vola sa Terezka narodila sa 14.1. o 23:33 3000g a 48cm oproti tomu prvemu taky drobcek ... chvalabohu starsi to nejako nevnima... len musime davat strasny bacha.. on by ju stale bozkaval ... a pozeral nanu .. a hlavne ked sa aj hra a krici .. ju to rusi .. aj pri kojeni ..
najhorsie je to v noci .. musela som sa prestahjovat do obyvacky bo jak mala place.. tak starsieho to hned zobudi ... hned je lutostivi a place tiez ...

lenka_x
14. feb 2014

@4divokakocka akoby som citala o mojej malej. S tou vynimkou ze ona nehovori nerob ale PRESTAN!!

lenka_x
14. feb 2014

Ahojte, fuuuha dlho som tu nebola, vidim ze niektore sa tesia uz dalsim detickam tak gratulujem. Ja som si este na dalsie netrufla, riesim uplne inu vec. Dnes mi mala prvykrat spi mimo domu u svagrinej. Rozhodla som sa ju totiz odstavit, prave mi volala, ze uz sladko spinkaju, tak drzte palceky aby krasne spinkala celu noc moje zlaticko

zuzube
17. feb 2014

@lubi
Ahojte... ja sem velmi nechodim... no mame sa celkom ok... saska s ockami stale rovnako.... uz rok cakame na transplantaciu rohovky, no bud sme chori ked je darca, alebo ked je dlhsie zdrava, tak darca nikde... uz sme boli aj 2x v nemocnici, no v den operacie saska znova ochorela, tak nas poslali domov.... cize cakame a cakame a cakame... prikladam aj fotku ako saska vyzera momentalne... dufam, ze vy sa mate dobre

lubi
18. feb 2014

@zuzube jej ahoj. som rada ze aspon niekedy tu zajdes a ze si odpisala. malinka je krasnuckaaaaa. a tie licka, joooj iba na vyboskavanie su. dost casto na vas myslim ze ako ste na tom. prajem ti aby ste si uz nemuseli robit starosti z malinkej zrakom, aby uz operaciu mala za sebou. sem tam sa ozvi ako sa mate a ja urcite budem na vas mysliet aby sa operacia coskoro konala a aj uspela.
@hamca hej trochu sa mala narodila skor, lebo mi vyvolali pordok koli tomu ze bola malinka. narodila sa 1.1.2014 s mierami 2300g a 48cm. pichli mi vodu a potom to slo dost rychlo. maly je zlaty. stale na nu kuka a hladka ju. ozaj super zlaty. niekedy samozrejme hlavne ked ju kojim tak chce ku mne, ale tak je to ok. nemozem sa stazovat, deti su super, takze to zvlada. a co ty? aky bol prichod z nemocnice? moj maly sa na mna prvy krat hneval ked za mnou mm dosiel s nim do nemocnice, ale tak iba chvilu.
@chelonka jasne dojdi tu castejsie. ja som neodpisovala lebo sa mi nejako nechcelo. ani nie ze nechcelo, ale sak potrebujem aj kus rozmyslat co pisem 😀 a to mi nejde ked tu maly podskakuje. ako sa pripravujes na maleho? nebojis sa? ja som nejako nad takymi vcami nerozmyslala, lebo to aj tak sa uvidi ked sa malinky narodi. nas maly je k malej super. ale aj tak treba davat pozor. baby piste nech je co citat.

zuzube
20. feb 2014

@lubi ... ahoj, dakujeme, noo, licka si poctivo pestujeme :D.... no kto vie kedy ta transplantacia bude, ale asi to tak ma byt.... snad sa raz dockame.... a vy ste ako na tom? saska je velmi zive dieta, od rana do vecera sa nezastavi, vkuse niekde lozi, asi z nej bude horolezkyna... tak do roka skoro stale plakala, teraz je to uz lepsie, ale strasne je na mne zavisla, nosit na rukach sa chce furt a stale to musim robit len ja... takze mam ruky vytahane az po zem 😠 ale snad ju nebudem nosit po rukach do 15tich... ale ona je na mne tak zavisla, ze ja pravdepodobne budem s nou aj po diskotekach chodit 😅 tak sa drzte a dakujeme, ze na nas myslis