icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

kvikina087
20. nov 2015

@dragoste áno, našla som na nete, že sa robí okolo toho 13 týždňa na odhalenie vád plodu ( Downov syndróm ...) Meria sa celé bábo atď. Nikdy som nebola, tak presne ti nepoviem. Viem len to čo som sa dočítala. :D

katykat
20. nov 2015

No tak baby mne je este stale zle...rano sa to celkom da zniest, ale okolo obeda a vecer idem zblaznit.... No uz aby to preslo....

dragoste
20. nov 2015

Baby😊mne byva taka zima barkedy behom dna.. .a niekedy zase v noci take teplo ze sa musim odokryt....mate podobne skusenosti?
Inak svicievam .lepsie sa citim....drepy a na stacionarnom bicykli..vsetko s mierou....samozrejme....a vela chodim peso ....

katykat
20. nov 2015

@dragoste mne tiez byva dost zima...ale ono to prejde s pribudajucimi tyzdnami. A ja teraz necvicim kvoli tym nevolnostiam, ale ak prejdu tak tiez budem. A peso tiez chodim dost vela - za den tak 10 km.

dragoste
20. nov 2015

@katykat fiiiha ze 10km....hovoria ze ak to zene stav dovoli ma stale mat pohyb a prechazdky az do uplneho konca...ze babo sa dobre usadi v panve a je rychlejsi porod.

katykat
20. nov 2015

@dragoste a hlavne mi cerstvy vzduch pomaha, ked mi je zle ... teraz to je v pohodicke, uvidime ked bude rast brusko...

dragoste
20. nov 2015

@katykat ja si strasne rada pridavam stiplave do jedla 😈😈😈vsetko pikantne od polievok .ryze po cestoviny...

katykat
20. nov 2015

@dragoste ja zas idem po vsetkom kyslom...pomarance, mandarinky, kapusta...

kvikina087
20. nov 2015

Baby, keď to čítam asi sa musím trochu začať hýbať. Ja som tak lenivá, ja sa ledva doplazím z práce a idem si ľahnúť a to každý deň! :D Čo sa týka jedla, tak mi chutia iba sladkosti, hlavne čokoláda a pečivo ( s maslom, treskou ) a polievky. Vlastne asi nič iné ani nejem. Varené jedlá mi smrdia, aj tie čo som milovala... a ešte mi chutí sladké ovocie.

bluebarablue
20. nov 2015

Baby, ja som najviac na nervy, ze by som mala jest zdravo, lenze mne je cely den tak strasne zle ze som rada ked do seba dostanem akekolvek jedlo a teda aj nezdrave hranolky, alebo ked sem-tam dostanem chut na daku oblozenu bagetu alebo pizzu tak som rada ze daco zjem ... ale mam z toho stresy, lebo pri prvej dcerke mi nebolo vobec zle a to som sa snazila pekne zdravo stravovat hlavne salaty ... teraz ma zo vsetkeho uz dva mesiace napina. A najhorsie ze vobec nepijem, proste mi nechuti pit nic ani cista voda, najviac ma z nej napina ☹ ...

zuzulke
20. nov 2015

@kvikina087 ja som tieto problémy mala asi cca 2 týždne dozadu a trvali tiež asi cca 2 týždne, z roboty som sa doplazila domov, hned som lahla a spat, spat, spat..... jedlo som jedla len vyberané a len na to čo som v tej chvili mala chut, vacsina jedla sa mi hnusila, len pri predstave chuti sa mi dvíhal žalúdok.... Varit som nedokázala vobec, dokonca ani riady umývať. Ale tak ako to prišlo, to relatívne aj ustúpilo- naštastie 🙂)) .... Únava ako tak ustúpila, aspoň tá neznesiteľná ked som myslela ze zaspím vsade 🙂) a jedenie sa trosku zlepšilo, ale ideálne to ešte nie je. Taaaak som zvedavá ako sa to bude ďalej vyvýjať 🙂)

dragoste
20. nov 2015

@katykat aj ja acidka na hektolitre 😊

katykat
20. nov 2015

@dragoste acidka a jogurty tiez mozem....taketo somarinky to este zjem...ale ked si spomeniem na varene jedlo...tak...blee...a ked mam varit, tak to mam teda co robit...

nelly0212
21. nov 2015

@kvikina087 nemyslím si, že si lenivá, skôr si unavená. Aj ja som bola v takom štádiu, že po príchode domov som si musela pospať takú polhodinu, kým som dokázala ešte niečo porobiť... Ale nebojte, baby, prejde aj únava, aj nevoľnosti 🙂
K tým meraniam, ja som bola 19. 11. na odberoch - krvný obraz, infekčné choroby, krvná skupina, dedičné vývojové vady bábätka - a výsledky by mali byť, keď prídem na najbližšiu poradňu, 1. 12. - to sa bude robiť aj to prvotrimestrálne meranie. Tak sa len modlím, nech nám všetko dobre dopadne, vzhľadom na to, že som bola v čase otehotnenia chorá, na ATB a bola som aj na RTG ☹ Ale zatiaľ sa snažíme myslieť pozitívne, keďže na prvom ultrazvuku bol drobec dokonca o 2 dni väčší ako mal byť 🙂

januvia
22. nov 2015

Ahojte tak ja som 12+4 tt a uz nam povedal pohlavie... tak zase chlapcek, aj ked Jonas nam vyratal dievca... mal take vajciska ze ich bolo vidiet uz takto skoro 🙂 Trosku mi je luto kedze som vzdy tuzila po dcere, ale asi mi to nie je sudene. No bol nadherny s tymi rucickami a prstikmi a nostekom.. teraz musime vymyslat meno kedze sme mali len pre babu 😉

bluebarablue
22. nov 2015

@januvia
Wow to ti povedal super skoro 😀 Ja mam kontrolu 14.12 a to by som mala byt tiež v tom týždni tak som zvedavá. Aspon budeš mat partakov na hranie 😀. Ja tiež nemam žiadne chlapčenské meno a asi to bude chlapec lebo tehu mam celkom iné ako pri prvej dcérke ... Je mi strašne zle 😟. Koľko mas rozdiel medzi deťmi?

kvikina087
22. nov 2015

@nelly0212 No tak to ideme naraz na poradňu a na to meranie :D 1.12.2015 Tak dúfam, že bude všetko v poriadku. Myslím, že to pozitívne myslenie spraví naozaj dosť a bude všetko ok. :D

kvikina087
22. nov 2015

@januvia Jééééj tak to musí byť chlapisko, keď už doktor vedel. Tak to je super... Hlavne aby ste boli zdraví. Ja dúfam, že nám tiež povie lekár na poradni pohlavie.

januvia
22. nov 2015

@bluebarablue no tiez som bola prekvapena ze tak skoro no bol uplne presvedceny, takze nadej ze budu maslicky uz umrela 🙂 starsi syn ma 4 roky a manzel ma este 13 rocneho syna... takze treti chlap na ceste. Ty mas uz aspon dievcatko 🙂 ale vravim si ze mozno ma budu dvaja chalani viac lubit ako jedna vytuzena dcera...

januvia
22. nov 2015

@kvikina087 vobec som to necakala, len som pri sone spomenula ze sme rozmyslali ze si dame zistit pohlavie v genetone ale je to drahe a dozvieme sa to raz tak ci tak... a on na to ze on tam nieco zazrel ak chcem vediet... a potom mi dokonca aj namieril sondu priamo z hora od hlavicky a ziarilo to medzi nozkami jak vianocne gule 😃

kvikina087
22. nov 2015

@januvia Vianočné gule!!! :D som sa pobavila. Ja by som tiež radšej chcela dievčatko, no uvidíme... jasné prvoradé je aby tie detičky boli zdravé. Ja som si zo zvedavosti robila ten test podla čínskeho lunárneho kalendára - vychádza chlapec a potom ešte aj ten test so sodou a tam mi vyšlo dievčatko..... ale tak to je naozaj skôr len tak pre zábavu a nie, že by som sa na to držala... :D

bluebarablue
22. nov 2015

@januvia super, no co viem, tak niekedy su chlapci naozaj pritulnejsi ako baby, ta moja baba len vsetko sama chce a sestrin chlapec rovnako stary tak ten sa k maminke krasne tuli ... moja zaba je skor vymyselnicka ako klasicke dievcatko na obliekanie 🙂 ... ja budem mat rozdiel ked sa baby narodi 5 rokov a par mesiacov ... preto som sa pytala ze vsetci mi hovoria ze to uz je strasne velky rozdiel, ze si nebudu rozumiet a mali sme skorej ... tak ma to tak mrzi ☹

sofi2510
22. nov 2015

@bluebarablue my budeme mat rozdiel 9 rokov. Medzi mnou a najmladsim bratom je rozdiel 7 rokov a ziaden problem s tym,ze by sme si nerozumeli nebol a medzi bratrancom a jeho sestrou je rozdiel az 17 rokov a rozumeli si super, na svoju mladsiu sestru neda dopustit.

bluebarablue
22. nov 2015

@sofi2510 tak to si ma ozaj potešila lebo v mojom okoli majú vsetci tak dva tri roky rozdiel a iné netvrdia len to ze moji sa uz spolu ani nezahrajú ☹️🙁

sofi2510
22. nov 2015

@bluebarablue neboj sa urcite sa zahraju 😉

editka11
22. nov 2015

Kocky...prosim poradte... 3den mi meska 4 testy pozitivne a dnes som mala na nohavickach hnedy vytok... mam sa obavat..stretli ste sa s tym Dakujem

januvia
22. nov 2015

@kvikina087 cinsky mi jednoznacne vyhadzoval dievca no kopol sa o dva semenniky... ;) sodu som neskusala ale schvalne to skusim aspon pre zabavu 🙂

januvia
22. nov 2015

@bluebarablue to je tazko predpovedat aky bude vztah. Je jasne ze sa spolu asi velmi nezahraju ale poznam deti s rozdielom ledva dva roky a po troch minutach hry si v amoku vytrhavaju navzajom vlasy... 🙂 ja som rada ze moj uz bude mat 4,5 aspon mi pomoze ( ked len dudu alebo plienku podat) a vela uz pochopi takze je to uz trosku o inom aj to vysvetlovanie. Nesla by som do toho skor, aspon nie pri akcnej vybusnej povahe mojho prvorodeneho 🙂 takze sa netrap, mozno budu spriaznene duse ;)

bluebarablue
22. nov 2015

@sofi2510
@januvia no uvidíme ... Zatial sme to malej ešte nepovedali ... Asi az na Vianoce 🙂 Ozaj, uz je Vám vidno aj bruško ... Ja keď sa najem tak vykukne 🙂

kvikina087
23. nov 2015

@editka11 Nemám s tým skúsenosť, možno to nič neznamená, ale asi by si mala ísť k lekárovi. Aby si vedela čo a ako. Držím palce, aby bolo všetko ok.