Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
ja som sa ŠJ naucila v podstate ako samouk, len som to chcela nejako zlegalnit, aby som to v buducnosti aj mohla ucit, ja uz mam vystudovanu inu aprobaciu a toto som chcela ako take plus k tomu, ale 350 eur za semester je teda vcelku dost, to by sa mi teda ta spanielcina asi ani neoplatila
@zuzana76 áno, v Nitre sa dala aj samostatne, v bratislave, čo by som mala teda bližšie bola tiež len kombinácia s iným jazykom. Prijímacie skúšky som nerobila, a základy som mala ako samouk tiež. Ale napr. denný študenti nevedia ani čítať a prednášky máme v taliančine, tak spravili cirkus a prednášky majú mať bilingválne, ale ako som písala, nevedia ani slovo, takže majú len v slovenčine, čo mi príde teda nespravodlivé, ale cez LS majú plynule prejsť na našu úroveň, tak sme veľmi ,veľmi zvedaví, ako sa chcú za pol roka naučiť po taliansky tak, aby prednáškam aj rozumeli.. Ja tiež nie som hviezda, ale zvládam to, zatiaľ..
@zuzana76 ďakujem..
mne by stačil asi aj nejaký dobrý kurz, máme tu v meste pár krokov od bytovky akadémiu vzdelávania a na taliančinu som sa prihlásila z celého okresu sama.... Plánovala som si spraviť kurz a potom štátnicu, lenže kurzy taliančiny sa nerobia, len angličtina, nemčina, ruština
ahojte, uz som v NR cca dva roky,ale veru nejaku dobru kamosku som si nenasla.Mozno tak sem tam s malymi.. ale kedze maly je dost velke sidlo neda sa pri nom moc nakecat. Pretoby som si niekedy pokecala aj vecer pri kave bez maleho,ked ho uspim, to uz ho mozem nechat na manzela. Byvam blizko Hypertesca a aj do centra tomam 10-15 min. pesi.
@mrauco ahoj....sem-tam nakuknem do témy,ale nejako sem kočky prestali chodiť a včera som zbadala,že si založili novú diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/nove-maminky-z-nitry/ ...skús im napísať tam 🙂
ja chodim do nr kazdy druhy tyzden,a tiez by som si cchela najst nejaku kamosku,aj pre mna ale aj pre malu ,byvam na klokocine
@mrauco
@karinka2105 ahojte kočky 🙂 tu je už nejako mrtvo aj ja som si pred pár dňami všimla novú Nitru na ktorú upozornila bodka 🙂 ja bývam inak na Chrenovej no ešte som bezdetná 😉
@karinka2105 ahoj, ja by som bola rada sa vyvterat aj cez vikend. Moj drobec bude mat v marci dva roky a byvam pod Klokocinou.
@mrauco tak ked budem v nr urcite sa ozvem,a pokecame,
tak ma najdes na pokeci pod tzm istzm nickom 🙂
@karinka2105 tak ma najdes pod tym istym nickom na pokeci 🙂
@mrauco a na fb si neni?
tak super, to som rada, niekedy dame zraz, ked maleho postrazi muz.

@limoncino ked pojdes od FF UKF, tak pojdes smerom k Mlynom, prejdes popri nich a prejdes cez krizovatku na druhu stranu, to je hlavna krizovatka v meste , no a potom ides stale rovno, proste od Mlynov ides stale stale rovno az si na pesej zone