icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

zuzana76
2. dec 2011

@limoncino ked pojdes od FF UKF, tak pojdes smerom k Mlynom, prejdes popri nich a prejdes cez krizovatku na druhu stranu, to je hlavna krizovatka v meste , no a potom ides stale rovno, proste od Mlynov ides stale stale rovno az si na pesej zone

zuzana76
2. dec 2011

@limoncino a co studujes? ake su teraz poplatky za externe studium? ja som chcela ist externe na spanielcinu, ale to neotvaraju samostatne, len s nejakmym inym predmetom

limoncino
2. dec 2011

@zuzana76, aha, ďakujem, to tesco vidím keď idem do školy 🙂
študujem taliansky jazyk a kultúru, poplatok je 350 euro za semester.
V podstate za tých pár hodín nám toho veľa nepovedia, takže dostaneme skriptá, a podobne a z toho sa učíme..

zuzana76
2. dec 2011

@limoncino a taliancina sa da studovat samostatne? aj si robila prijimacie skusky? mala si nejake zaklady jazyka? lebo viem, ze na niektore predmety sa uz ani prijimacie skusky nerobia

zuzana76
2. dec 2011

ja som sa ŠJ naucila v podstate ako samouk, len som to chcela nejako zlegalnit, aby som to v buducnosti aj mohla ucit, ja uz mam vystudovanu inu aprobaciu a toto som chcela ako take plus k tomu, ale 350 eur za semester je teda vcelku dost, to by sa mi teda ta spanielcina asi ani neoplatila

limoncino
2. dec 2011

@zuzana76 áno, v Nitre sa dala aj samostatne, v bratislave, čo by som mala teda bližšie bola tiež len kombinácia s iným jazykom. Prijímacie skúšky som nerobila, a základy som mala ako samouk tiež. Ale napr. denný študenti nevedia ani čítať a prednášky máme v taliančine, tak spravili cirkus a prednášky majú mať bilingválne, ale ako som písala, nevedia ani slovo, takže majú len v slovenčine, čo mi príde teda nespravodlivé, ale cez LS majú plynule prejsť na našu úroveň, tak sme veľmi ,veľmi zvedaví, ako sa chcú za pol roka naučiť po taliansky tak, aby prednáškam aj rozumeli.. Ja tiež nie som hviezda, ale zvládam to, zatiaľ..

zuzana76
2. dec 2011

@limoncino super, tak drzim palce, ja rozmyslam nad DELE - diploma espanol como lengua extranjera, ze to by mi mohlo stacit

limoncino
2. dec 2011

@zuzana76 ďakujem..

mne by stačil asi aj nejaký dobrý kurz, máme tu v meste pár krokov od bytovky akadémiu vzdelávania a na taliančinu som sa prihlásila z celého okresu sama.... Plánovala som si spraviť kurz a potom štátnicu, lenže kurzy taliančiny sa nerobia, len angličtina, nemčina, ruština

mrauco
16. jan 2012

ahojte, uz som v NR cca dva roky,ale veru nejaku dobru kamosku som si nenasla.Mozno tak sem tam s malymi.. ale kedze maly je dost velke sidlo neda sa pri nom moc nakecat. Pretoby som si niekedy pokecala aj vecer pri kave bez maleho,ked ho uspim, to uz ho mozem nechat na manzela. Byvam blizko Hypertesca a aj do centra tomam 10-15 min. pesi.

bodka13
16. jan 2012

@mrauco ahoj....sem-tam nakuknem do témy,ale nejako sem kočky prestali chodiť a včera som zbadala,že si založili novú diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/nove-maminky-z-nitry/ ...skús im napísať tam 🙂

karinka2105
16. jan 2012

ja chodim do nr kazdy druhy tyzden,a tiez by som si cchela najst nejaku kamosku,aj pre mna ale aj pre malu ,byvam na klokocine

domyyy
16. jan 2012

@mrauco
@karinka2105 ahojte kočky 🙂 tu je už nejako mrtvo aj ja som si pred pár dňami všimla novú Nitru na ktorú upozornila bodka 🙂 ja bývam inak na Chrenovej no ešte som bezdetná 😉

mrauco
16. jan 2012

@karinka2105 ahoj, ja by som bola rada sa vyvterat aj cez vikend. Moj drobec bude mat v marci dva roky a byvam pod Klokocinou.

mrauco
16. jan 2012

@domyyy Ze si bezdetna nie je problem, preto, ze osm mama este nemusim furt tocit o plienkach, papani a kakani rada by som sa stretla aj s niekym, kto mi prinesie do zivota stratenu dimenziu, nieco nove, zazitky z inej oblasti a aspon bude mat clovek o com kecat 🙂

karinka2105
16. jan 2012

@mrauco tak ked budem v nr urcite sa ozvem,a pokecame,

mrauco
16. jan 2012

tak ma najdes na pokeci pod tzm istzm nickom 🙂

mrauco
16. jan 2012

@karinka2105 tak ma najdes pod tym istym nickom na pokeci 🙂

karinka2105
16. jan 2012

@mrauco a na fb si neni?

domyyy
16. jan 2012

@mrauco ja problém s maminami nemám 😅 práveže mám kočky rada 🙂 z koníka mám mnoho kamošiek 😵 😉 kludne sa môžeme niekedy stretnúť a zoznámiť sa 🙂 môžem ti predstaviť aj iné baby 🙂 🙂

mrauco
17. jan 2012

tak super, to som rada, niekedy dame zraz, ked maleho postrazi muz.

henka76
17. jan 2012

ahojte 🙂 ..
@mrauco -aj ja bývam blízko hypertesca 🙂..a kočky a
@domyyy sú fajn kamošky 🙂

domyyy
17. jan 2012

@henka76 ahoj moja a ty ako sa máš s drobcom? 🙂 som ťa na koni nevidela ani nepamätám 😒

henka76
17. jan 2012

@domyyy -ahoj moja,ale tak pomaličky.Maximko je v školke,tak som už volnejšia 🙂 ty sa pochval,ako žiješ?

domyyy
17. jan 2012

@henka76 a Maximko je škôlkar? 😵 ako to letí 🙂 a ty si doma či pracuješ? 😉 ja sa mám celkom fajn, len som riadne zaneprázdnená stále... škola, robota, všetko dokopy... teraz som sama doma s bratmi týždeň, tak sa starám 🙂

henka76
17. jan 2012

@domyyy -áno,už od decembra chodí medzi detičky 🙂ja som ešte doma 😒 ty si šikulka,ty zvládneš domácnosť 😉

mrauco
17. jan 2012

@henka76 Ahoj, tak to som mala byt asi vytrvalejsia tu na MK a nasla by som si niekoho aj skor 🙂 to mate skupinove stretavky? solo ci aj s deckami a kde?

henka76
17. jan 2012

@mrauco -aj skupinové s detičkami,ale väčšinou v parku,ked je priaznive počasie 🙂 ale vždy poteší,aj ked sa náhodou stretneme vonku či v centrách a pokecáme 🙂 ,,kde bývaš,na akej ulici?

domyyy
17. jan 2012

@henka76 a kam chodí do škôlky? 😉 takéto novinky...ani neviem 🙂

@mrauco niekedy sa dohodneme napríklad len dve baby ako kamošky, alebo aj skupinové býva no v zime to je nič moc 😅 vonku sa moc byť nedá, skôr cez letochodíme.... môžeme kludne niečo vymyslieť 😉

henka76
17. jan 2012

@domyyy -na piaristickú 🙂

domyyy
17. jan 2012

@henka76 s Matúškom? 🙂