icon

Levičanky snažilky 2011. Pridajte sa

mishuu
24. aug 2010

Ahojte baby,

dúfam, že tu nájdem zopár správnych báb, ktoré sa chystajú posnažiť budúci rok o bábo - aby sme to mohli spolu prežívať a
neskôr aj spolu kočíkovať, nie? 😉
My by sme radi vysadili antikoncepciu túto zimu (2010) a na budúcu jar tomu chceme nechať voľný priebeh 😎 😀

tak sa na Vaše príspevky o čomkoľvek teším...

jetta
10. nov 2010

@polar polar dobre si to napisala ja to beriem tak isto...ked to ma prist tak to pride.. 🙂 ale je super ze mishuu zalozila tuto temu takto sa mozme lepsie spoznat a prezivat spolu tehotenstvo ak budeme naraz tehotne..

mishuu
autor
10. nov 2010

@jetta @mirip @polar @skiuzu @sny

ahojte a vitajte všetky, ktoré píšete do tejto témy po prvýkrát.
Mirip, som rada, že si sa tu objavila, iste nám prospeje sem-tam aj názor už skúsenejšej maminky, iste
budeme potrebovať poradiť, keď už budeme tehošky 🙂

Ja tiež to slovko snažilka používam len preto, že je to tu tak zaužívané pre baby, ktoré chcú mať bábo,
ale presne ako píše polar, všetko čo sa má stať sa stane, môžme si my plánovať...my sa tiež nechceme
"snažiť" dohodli sme sa s drahým, že o tom nebudeme hovoriť, že proste normálka, užívať si jeden druhého a čo príde to príde 🙂

Ja dúfam, že si to ustrážime do leta, keďže je po vysadení ako píšete väčšia šanca počatia 🙂
ak sa šuchne nevadí,budeme sa tešiť. Občas len rozmýšľam, či potom po pol roku nebudem mať zase naopak problém otehotnieť, že či nepremeškám túto šancu, keď bude telo "hladné"...ale ťažko povedať ako zareaguje moje telo, každá sme iná...ale už mám len jednu jedinú tabletku HAK, dnes večer o 21:00 si dám teda poslednúúúúú 😅

mishuu
autor
10. nov 2010

@mirip hehe, že druhá generácia... ale je to tak... nové mamky na obzore 😀 😎

polar
10. nov 2010

@mishuu ja som zobrala poslednú pred mesiacom po x rokoch (12 rokoch hormónov - nielen AB tabletky, ale aj na úpravu a pod.), čiže som vôbec nevedela ako moje telo zareaguje...samozrejme sa človek na takýchto fórach stretne s rôznymi reakciami po vysadení...ako si napísala, každá sme iná 😉 ...no ja som taký väčšný optimista (s reálnym základom)...sme sa s doki dohodli, že to nebudeme umelo naháňať inekciami, že keby bol po pol roku problém (úplne bez alebo iný), tak sa bude riešiť, skôr nie...však si nejako tá moja ženskosť poradí 😀 ...a stalo sa...na 34 deň mi prišli moje dni...sme sa s manželíkom vytešovali (až sme sa nasmiali), že ako keby som bola tehotná 🙂 ...ale je to aspoň pozitívny základ pre budúcnosť...ináč som si hneď nasadila listovku (samozrejme)...a o ostatné sa postará pestrá vyvážená strava 😉...

mishuu
autor
10. nov 2010

@polar tak ty si poriadne dlho bola na hormónoch. Ja beriem HAK šiesty rok, ale pred tým som nemávala žiadne problémy s cyklom, vždy na čas, pravidelne. Takže verím, že aj po vysadení sa to vráti do toho stavu pred užívaním.

No veď uvidím zhruba o mesiac. Teraz v nedeľu mám dostať MS ešte od liekov a potom by normálna mala prísť okolo 11.12. tak sa uvidí...zvedavá som.

a vy tomu už nechávate voľný priebeh, už sa nechránite?

Ja začnem listovkou brať v marci.

polar
10. nov 2010

@mishuu no bola som dlho najprv zo zdravotných dôvodov...potom z iných...a ten čas tak rýchlo uteká, že som si to až teraz uvedomila...no my s manželíkom si ešte dávame pozor...by sme chceli naostro až od budúceho leta...ešte si trošku budeme užívať ten pocit nás dvoch 😉...a potom sa uvidí...ale keby sa náhodou šuplo aj skôr, tak sa potešíme...u nás ten čas už nehrá takú rolu...len sa chceme sebe naplno vyvenovať (ešte nie sme spolu táák dlho)... 😉...a listovku radšej pre istotu už teraz...však telo si spraví svoje zásoby, lebo zo stravy teraz na jeseň toho veľa neuloží 😒...a tento vitamín nemá negatívne účinky (ako napr. vit. A alebo E - pri veľmi vysokých dávkach)...no pre proces delenia buniek a pod. je veľmi významný, čiže tým človek nič nepokazí...

mishuu
autor
10. nov 2010

@polar jeeej to je pekné, že si chcete užiť jeden druhého, kým ste len dvaja 🙂
Ja som sa nad tým zamyslela, že je to krásne užívať si tak spoločné chvíle vo dvojici, pretože potom to už veru bude iné,
keď príde ten malý človiečik, čo bude vyžadovať všetku našu pozornosť, ale dúfam a pokúsim sa zariadiť si to tak, aby sme aj potom mali stále aspoň trochu času na seba navzájom, vzťah netreba zanedbať 😉

Aj my chceme začať nechránene až v lete 🙂 a že by som tú listovku začala aj ja už teraz? Hmm, môžem sa opýtať ktorý výrobok s kys. list. berieš?

mirip
10. nov 2010

@jetta nie je to divné, je to myslené obrazne, my sme to dlhšie a už deti máme a vy ste prišli teraz a postupne tiež otehotniete a potom príde tretia ak sa ti nepáči slovo generácia myslí že to teda možem nazvať my sem tá prvá vlna tehuliek a mamín a vy budete tá druhá vlna čo otehotnie a bude mať deti a potom príde tretia atd. vždy tu baby pribúdajú na koni

@skizuzu hej rozbehli, prvé sme si naplánovali krásne rok po svadbe začneme snažiť a bude babo ale akosi človek mieni pán boh mení a som otehotnela až po dalších troch rokoch po kadejakých problémoch a potom aj potratila bol to missed a malá sa narodila týždeň po oslave nášho 5výročia svadby tak sme si povedali že už plánovať nič nebudeme a ked má byť drzuhé bude ked nie nieale čakať dlho sme nechceli lebo probémy síce po narodení malej neboli ale mohli sa vrátiť a absolvovať si zase všetko to čo sme absolvovali predtým ako sa zadarila malá sme už nechceli lebo toho bolo vela a už na také kadejaké vyšetrenia ani chuť nebola tak pol roka ako mala malá sme sa rozhodli že uvidíme ako bude a je to takto tak čo už dbe deti za sebou nie sme prví ani poslední a som rada že už to bolo otehotnenie bez všeličoho možného čo sme museli absolvovať pred vlastne prvým o ktoré sme prišli potom pred malou čo máme teraz to bolo také očakávané ale prekvapenie že tak lahko 😅

sny
10. nov 2010

Ahojte,ja už jednu princezničku doma mám,ale ideme sa snažiť o druhé.Rada poradím,keď potrebujete,sama rada prijmem rady.Ja som asi tá druhá generácia,že?Ale neva,hlavne aby sme mali o čom pokecať.No ale my sme už so snažením-inak mi to nejde nazvať-začali,teraz už len čakať...

jetta
11. nov 2010

@mirip druha vlna znie lepsie to sa mi paci ovela viac 😉 🙂

polar kolko mas rokov ak sa smiem opytat? 🙂

inak vela dievcat berie tu listovku dopredu zevraj sa to aj odporuca ale velmi dobry je femibion je tam vsetko co zena potrebuje 🙂

http://www.femibion.sk/index.php?pid=femibion800

polar
11. nov 2010

@jetta, kľudne môžeš 🙂 ...mám 27...no a čo sa týka vitamínov, tak ten femibion mám doma...som sa trošku poponáhľala 😲 a čo sa týka zloženia, áno má to fajn skladbu vitamínov, no tá cena nie je adekvátna...zatím stačí listovka a vyvážená pestrá strava, nakoľko sa ešte iba plánuje (máme času)...FemiB si počká na začiatok tehotenstva 😉 a @mishuu zajtra ti napíšem ten doplnok, pozriem sa doma na výrobcu.

jetta
11. nov 2010

@polar to ano mas pravdu je fakt drahy... ale zevraj aj najlepsi...ja ho mam tiez doma a mam aj kyselinu listovu ale tiez neviem ako sa to vola

mishuu
autor
11. nov 2010

@jetta baby, ten femibion je drahý, to som aj ja počula, ale je to asi jediný výrobok, ktorý obsahuje kyselinu listovú už v nejakej spracovanej forme, takže telo ju už len dostane a nemusí s ňou nič robiť, iné výrobky obsahujú kys. list. v inej forme, ktorú telo musí ešte telo spracúvať a vraj sú ženy, resp. organizmy, ktoré nedokážu spracovať kys. list. tak ako je potrebné a potom sa vlastne len bez úžitku vylúči a nič nepomôže...to som sa odčítala niekde na nete...
možno je to len reklamný ťah, netuším...

polar
11. nov 2010

...kočky...takže sa dáme na prirodzenú cestu prijímania vitmínov...ovocie, zelenina (listová a zelená ako zdroj kys. listovej - špenát, šaláty, brokolica, karfiol a pod.), samozrejme v čo najčerstvejšom strave, celozrnné výrobky, ryža a mäsko (kuracie, pečeň....) 😉 ...@mishuu určite je pravda, že existujú výnimky, ktorých telo nevie spracovať listovku, ale takých výnimiek nie je veľa (to je ako s alergiou na potraviny a všelijaké poruchy metabolizmu, t.j. len určité % ľudí)...ale zase na druhej strane...koľko peniažkov sme vrazili do antikoncepicie za tie roky (FemiB nahradí cenovo AntiK), tak príprava na život nášho dieťaťa stojí za to...do jeho života a zdravia sa oplatí investovať 🙂...to len ako postreh na okraj...a farmaceutické firmy to vedia 😒

jetta
11. nov 2010

@polar veru dokonca moj gynekolog povedal ze pokial zena papa vela zeleniny a ovocia tabletky nie su potrebne - len ta kyselina listova.
ale su zeny ktorym pocas tehu chutia len same vyprazane veci a pod. tak vtedy treba nasadit doplnkove vitaminy

mishuu
autor
12. nov 2010

no, ja si asi kúpim tú listovku, opýtam sa v lekárni, čo mi odporučia...predpokladám, že to najdrahšie 😝
Inak baby, ja dúfam, že teraz po vysadení sa mi podarí trochu schudnúť, nie som tučná, ale pred HAK som mávala tak 54-55 kg a teraz mám 62 a nepáči sa mi to 😒 mám knižku "Norbiho metóda", je to stravovanie podľa časovo rozdelených jedál...už som s tým pred 3 rokmi pekne chudla na tých 55 kg, ale zase sa neovládam, žeriem a priberám...
Len akosi nemám pevnú vôľu, chcelo by to nejakú parťáčku na chudnutie a na cvičenie 😉

Som si dala cieľ, že kým otehotniem tak budem mať zase svojich 55 kg a môžem pekne priberať v tehotenstve a nebudem sa cítiť hneď od začiatku ako balónik 😝

jetta
15. nov 2010

ahojte, ako je tu ticho 🙂
mishuu ja by som tiez chcela dovtedy schudnut 😉
aky ste mali vikend? tento tyzden sa tolko nerobi lebo v stredu je sviatok 😀 tesim sa 😎

polar
15. nov 2010

ahojte babule...@mishuu, pozrela som ti tú listovku, takže je to MedPharma štyristo mcg sto + sedem zdarma (tablety) za 3 €...podľa mňa fajin cena...@jetta aj ja sa teším, že je tento týždeň kratší...len mám za sebou taký chorľavý víkend...ešte dnes pracujem z postele 😠 dúfam, že zajtra už budem viac fit...sa chystám už aj ja opäť cvičiť (som sa tomu venovala dosť rokov), len teraz nejako bolo hekticky...najprv svadba, potom vybavovačky...potom nejaké zdravotné veci...no pevne verím, že od budúceho týždňa sa do toho pustím, lebo to sedavé zamestnanie nie je ktoviečo na chrbát a vlastne celé telo...ja chudnúť neplánujem, skôr všeobecne byť vo forme a skôr spevniť svaly 😉...a čo sa týka diéty, môžem helfnúť cez IP 😉

jetta
15. nov 2010

@polar ja som si tiez myslela ze budem chora no nastastie ma to preslo.
a chodis do posilky ci doma cvicis nejake cviky? mohla by si poradit lebo ja neviem s cim zacat... 😒

polar
15. nov 2010

@jetta ja som chodila aj do posilky...aj na rôzne masové cvičenia (bodyworking, pilates...)...a skončila som pri domácom cvičení - fitlopta, pilates, kalanetika a rôzne iné...na jar a v lete kombinujem s behom 🙂...našťastie mám doma dosť miesta, takže sa môžem realizovať...a ďalšia vec, že človek po toľkých rokoch vie, čo na jeho telo účinkuje a ako... 🙂 ...a čo sa týka cvikov, ti môžem niečo poslať...no to je vždy lepšie konzultovať osobne, nakoľko každý sme iný a každému niečo iné vyhovuje...baví...podľa typu postavy, problémových partií a tak...celkové schudnutie na to je najlepšia kombinácia s aeróbnym cvičením (najlepší je beh) 😉

jetta
15. nov 2010

@polar no ja mam hlavne boky a stehna... to by som potrebovala... ale celkovo ma je vsade dost...
a veru chcem zacat cvicit lebo som zistila ze to zabera najlepsie. ja mam taku sedavu robotu a aj na aute chodime vsade tak mam malo pohybu.

jetta
18. nov 2010

ahojte, ako sa mate? tak je tu ticho .. 😒

mishuu
autor
18. nov 2010

@jetta
@polar

čavte ženy 🙂 včera sme si s drahým urobili lehárko deň, teda okrem čistenia akvárka s rybkami a varenia obedíka sme len ležali, pozerali filmy a táák 🙂 a večer sme boli na zdravotnej prechádzke...

k tomu chudnutiu...mne najlepšie zaberá step aerobic, na dolnú časť tela, teda zadok, čo je moja problémová partia 😅
Lenže teraz mi ho zrušili, tak chodím na aerobic na Vinohrady v škole, cvičí sa tam aj na stepových schodíkoch, takže je to taká kombinácia, to ma celkom baví, ale zase mi vadí, že je to len raz za týždeň...ja by som potrebovala aspoň 2x alebo 3x...rada cvičím a ak mám pri tom vydržať musí to byť aspoň 3x do týždňa nech som v tej eufórii celý týždeň 😝
Odo dnes sa pokúsim aj zdravo stravovať, už žiadne také, že v robote pri PC zožeriem celú čokoládu a balík ovocných čočiek 😀
Inak asi pred rokom ma strašne držala Zumba, chodila som do Pereca, potom ma to pustilo, ale teraz rozmýšľam, že to zase skúsim...teraz je každú nedeľu pod Vinohradmi na Vojenskej tu: http://bodyandsoul.sk/Rozvrh.htm
hmmm, len škoda, že v nedeľu...

tak baby pekný dník prajem a píšte 🙂

polar
18. nov 2010

ahojte žienky...fúha, dnes máme teda fajin "smutný" zamračený deň...som sa ráno ledva vyhrabala z postele ☹ @mishuu...tak takéto dni, ako ste mali s drahým úplne zbožnujem...keď sa nám podarí mať takúto pohodičku sa zvyknem vytešovať ako keby sme boli na najsuper dovči 😅...my sme boli včera u svokričky na oslave, mala narodeniny a boli tam aj krsniatka 10 mes. + 4 ročné...si viete predstaviť, ako to nabije človeka, keď k vám taký malinký chrústik (10 mes.) pribehne po svojich s velikým smiechom 😵...ale veru sa priznám, že sa ešte doliečujem, takže ešte tento koniec týždňa čajíčkujem a paralenujem (v práci ☹ )...a k tomu cvičeniu...naozaj je lepšie hýbať sa aspoň 2 - 3 krát do týždňa, aby to malo nejaký efekt pre telo aj dušu 😉...ako som už písala, že som skúšala už všeličo, no práve z dôvodu nedostatku času som skončila pri domácom cvičení, no ja som taký typ, že mi to aj vyhovuje aj ma to baví...lebo mám kamošky, ktoré sa doma nevedia prinútiť, resp. ich to nemotivuje...však sme každá iná 😀...@mishuu, ináč aj ja zbožňujem sladkosti...ja by som vôbec nemusela nič jesť, len sladké a vôbec by mi to neprekážalo...nemám problém pixlu nutely zjesť za 2 - 3 dni, len tak lyžičkou...fakt zdravé 😠 ...čo narobím...našťastie mám váhu rovnakú cca 8 rokov (+/- 2 kg - leto/zima)...lebo som sa pohybovala (všimnite si minulý čas 😝 ) a nemusím normálneho jedla veľa (samoška, že ovocko a zeleninu môžem na kilá)...no len teraz, keď by som chcela niekedy budúci rok bábätko, tak si musí strážiť sladkosti a papať viac výživnejšie jedlá, ktoré majú aj nutričnú hodnotu...a začať sa hýbať 😕 ...@jetta - ja na net chodím väčšinou iba v práci, doma sa mi už fakt nechce (hoci máme), keď som celý deň za comp., preto sa tu zjavujem hlavne cez týždeň v rámci kávičkových prestávok 🙂

jetta
18. nov 2010

@mishuu
@polar

my sme vcera tiez len oddychovali, boli sme len v obchode nakupit par veci 🙂
ja som tiez chcela ist na prechadzku ale mojej polovicke sa nechcelo 🙄
ja na diety velmi niesom, cvicit ma bavi, ale z nejakeho dovodu vzdy po case prestanem.
to som nevedela ze na vojenskej su taketo cvicenia ja by som tam sla rada, myslela som ze je tam len posilovna niekde.
polar ja som doma tiez na nete malo, tiez sa mi nechce ked som v praci na nete cely den 🙂
dnes je take zvlastne pocasie ani neprsi ani slnko nesvieti..take onicom, take na spanie.
buduci vikend sa uz pali prva sviecka 🙂 ale to uteka...

polar
18. nov 2010

@jetta tak to je fakt, že ten čas neuveriteľne uteká, však za 5 týždňov tu máme Vianoce 😲...normálne nechápem...síce my s mm sa snažíme si užívať každučkú minútku...aj sa pristaviť a nehnať...ale aj tak to letí... 😒

mishuu
autor
18. nov 2010

@polar Veru letí ten čas, tento rok neuveriteľne rýchlo ubehol, dúfam, že všetky rok y nebudú takto rýchle...
tento rok mám aj veľmi veľa roboty, tak sa už parádne teším na materskú ako si od roboty oddýchnem...
včera ako sme boli na tej prechádzke, tak sme sa tešili ako budeme chodiť na prechádzky už s kočíkom 🙂

jaaaaj už nech to je...inak dnes je ten deň "D" keď si už nedám novú tabletku HAK 😎 tak uvidíme ako sa telo k tomu postaví 😔 len nech pekne poslúcha...

jetta
18. nov 2010

@mishuu ja som presne nad tym pred chvilkou rozmyslala ze ako rada by som uz kocikala...
tiez si hovorim nech to uz je 🙂
som zvedava aky budes mat cyklus bez tabletky, drzim palce aby telo posluchalo 😉

jetta
18. nov 2010

@polar ale ja sa za to tesim na vianoce. a ked uz pridu tak ted den tak rychlo prejde. a po nom je uz iba taky klud.. oddychovanie, budeme pit cajik a pozerat vianocne filmy, alebo si spravime varene vinko 🙂

mishuu
autor
18. nov 2010

@jetta u nás Vianoce znamenajú: rodinka, pohoda, návštevy = zábava, dobré filmy a rozprávky, varené vínko, papanička fajná 😝 a proste pre mňa neopakovateľná atmoška, stále to prežívam ako dieťa, so šteklením v žalúdku, dúfam, že to nikdy neskončí... a veľmi sa teším ako budem chystať Vianoce svojim deťom, vtedy budem ozajstná mama 🙂 😅