icon

Májovky 2017

linda4444
19. aug 2016

Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂

annakru
10. mar 2017

@leenkaa2708 ano s vyvolavackou nastupia hned brutus bolesti. A ty si ich mala take 12 hodin??? 😨 uuf chudatko. Mne tie dve hodky stacili...som myslela ze z kozky vyskocim. A potom co mi to pichli za 20 min bola mala vonku a jedine co ma uz potom bolelo bolo zasivanie zospodu. To som prosikala o injekciu.

peppermint
10. mar 2017

@annakru Nie si prva od ktorej pocujem, ze pri zasivani nedostala lokalnu anestezu. Ako je to vobec mozne, ze zasivaju bez umrtvenia?! Ved to neexistuje, aby som take nieco dovolila.

annakru
10. mar 2017

Teraz ma caka cisarak a asi spinalka a tiez sa bojim ako na nu zareagujem. Ale cisarak bez narkozy asi nedam 😂 tu uz neni na vyber a nebodaj ak sa vyskytne problem a budu ma musiet uplne uspat... 😔

annakru
10. mar 2017

@peppermint to fakt sa viac stazovalo? Ja som myslela ze som taka padavka ze to neviem vydrzat ale az mi nohami trhalo od bolesti. Az nakoniec som dr prehovorila na injekciu a ta zafungovala az potom. No zkratka to zasivanie bolo pre mna des ... ak mas moznost hned pytaj injekciu alebo sa pripomen... okrem skusenosti so sitim by som isla hned radsej rodit prirodzene.

peppermint
10. mar 2017

@annakru Hej, citala som uz taku skusenosti, ze pri siti nepichli ziadnu anestezu. Urcite sa nedam sit bez nej...🙂

dafne_b
10. mar 2017

@evkafi podla mna treba si pre istotu vybavit pred porodom ten suhlas s epiduralkou vopred, vzdy mozes povedat ze ju nechces....ale ked by si ju nahodou potrebovala, je lepsie mat to vybavene. Nikdy nevies ako bude porod prebiehat, mne tiez pichli vyvolavacku a som rada ze som epiduralku mala. Bolesti boli naozaj velmi intenzivne.

evkafi
10. mar 2017

@dafne_b dakujem za radu. urcite si ju dam pichnut. prvy porod som mala strasne dlhy a bolestivy, potom som uz nevladala ani tlacit.

alenapiestany
17. mar 2017

Mám otázočku, neviem či sa to tu už riešilo ale kedy mám oznámiť to, že mám záujem o epidural? Resp. koľko dopredu alebo ako to funguje? Ďakujem moc za odpovede. Nechystáte sa niekto rodiť v Trenčíne?

23javane
17. mar 2017

Ahojte tehulky chcem sa opytat ci aj vy mate problem s tym ze brusko mate nizsie a babatko vam tlaci na krcok maternice a musite lezat? No a plus casto mi tvrdne brusko 🙏

marta1987
17. mar 2017

Ahojte!
Uz nam mocnie ten nas maly zlatusik.
Akutalne 1350g brusko ma krasne vypapane,mliecko mu chuti 🙂

annakru
17. mar 2017

@marta1987 ten je krasnucky 🙂 moc sa tesim, ze sa vam dobre dari.

marta1987
17. mar 2017

@peppermint mna tiez zasivali za ziva ..bez nicoho..este na mna zvysoval hlas ze co sa mykam .. keby som v ten moment vladala kopnem ho jak tam bol zohnuty 😠

senta_sofia
17. mar 2017

@alenapiestany zavisi od porodnice, niektore vyzaduju aby si absolvovala poucenie,ale stale sa to meni 🙂

marta1987
17. mar 2017

@annakru dakujeme 🙂 . Ked vsetko pojdem tak ako ma o 5 tyzdnov ho mame doma.

senta_sofia
17. mar 2017

@evkafi Ja som rodila aj s epiduralom aj bez, teraz si ho ani vybavovat nebudem, akoze ulavi ti od bolesti, ale uz ked ides do fazy tlacenia, tak ti nedaju davku a zase citis vsetko, nepatrala som sice nejak hlbsie po porodniciach,ale dala by som si ho len v takej,kde sa potom rodi stylom,ze ti cez CTG monitoruju ozvy a kontrakcie a povedia ti,kedy tlacit. Ja osobne som zrejme kvoli epi skoncila na akutnej sekcii,mne sa uplne utlmili kontrakcie, do toho este aj dieta nejak zrotovalo hlavicku,ze sa tlacilo bokom cela, ale tak malo to zase vyhodu,ze ma mohli rovno rezat,len dali vyssiu davku 🙂

peppermint
17. mar 2017

@marta1987 Blahozelam! Nech sa vam aj nadalej dari! 🙂 V NZ si rodila? Prave pre toto budem rodit v Komarne. Nechapem, ako mozu niekoho sit bez umrtvenia!!!! Aj ked chapem, ze ty si na vyber nemala, kedze sa malinky narodil predcasne a NZ ma spickove neonatologicke oddelenie.

annakru
17. mar 2017

@marta1987 juuj tak moc drzim palce... nech uz ste zdravucki spolu doma...

alena2210
17. mar 2017

@marta1987 ❤❤❤🙏🏻🙏🏻🙏🏻🍀🍀🍀

marta1987
17. mar 2017

@peppermint ano v zamkoch ,veru na vyber moc nebolo zrazu ma tam poslali nevedela som kto som kde som co sa deje.. ale co ja som sa zahojila aj ked to bolelo jak fras, hlavne ze maly je v dobrych rukach..co tam po mne 😀 .

simisk
17. mar 2017

@alenapiestany mna sa pytali na poradni v nemocnici cca 32tt,som povedala ze este neviem.A neviem este ani teraz co mam urobit.

forinerka
17. mar 2017

@alenapiestany ja budem rodit na Kramaroch, momentalne som 32tt s dvojickami a v tej nemocke treba absolvovat aj poucenie o epidurali. Ja som to absolvovala teraz v utorok. Pozostavalo to z dotazniku, potom som ho odovzdala a pokial si ho lekarka precitala, tak som citala papier s rizikami a vyhodami, ako sa to zavadza, naco to je dobre a blaa blaaa, potom skonzultovala so mnou pripadne rizika a dala mi potvrdenie, ze som ho absolvovala a plus papier, ze to mam zaplatit....
Povedala mi, ze je fajn to mat vybavene, lebo mozem a nemusim ju vyuzit 🙂 ale ze je to fajn mat ako zadne dvierka

kikataldikova
21. mar 2017

@marta1987 ahoj, ako sa držíte? Často na vás myslím 🙂

marta1987
21. mar 2017

@kikataldikova ahoj 🙂 , dakujeme ..je to velmi mile 🙂
Malinky sa drzi statocne uz ma 1500g .. este taky mesiac a bide snad doma.ale musi ist vsetko ako ma. Robi nam radost bublinka

alena2210
21. mar 2017

@marta1987 super 🙏🏻🍀❤

mina11
22. mar 2017

Ahojte 🙂 je tu daka buduca mamicka ktorá ma termin koncom maja a rodi v Nr? Ze ci som neni sama? Som prvorodicka a uz zacinaju u mna stresy 🙂

sisi59
22. mar 2017

@mina11 ja som prvorodicka z Nitry,ale uz 12.maja ☺

mina11
22. mar 2017

@sisi59 tak aspon to budes mat skor za sebou :D ja dufam ze tu bude daka spriaznena dusa s ktorou sa tam mozno stretneme a trochu sa podporimepredsa je to fajn ked clovek v tom nie je sam :D a uz vsetko pochystane? mne stale chyba tolko veci do porodnice nemam asi ani polovicu :D

sisi59
22. mar 2017

@mina11 nikdy nevies,kedy nas to chyti ci skor,ci neskor 😀 ja uz mam v podstate vsetko,uz to len zabalit do tasky,nech manzel nema starosti 😃

mina11
22. mar 2017

@sisi59 no to je pravda :D len dufam ze ak to na mna pride nebudem sama doma :D tak to je jasne s tym balenim to keby som nechala na toho svojho to by dopadlo :D a co vlastne cakas ak to teda nie je tajne a smiem sa spytat ? 🙂

alenapiestany
22. mar 2017

Ja 15. Maj a chystam sa do TN. Este vcera si hovorim ze jak mi je este celkom fajn a dnes sa zobudim cela spuchnuta, clenky jak keby ma osy dopichali ☹