icon

Mám 18 rokov a čakám bábätko v máji 2013

ajsenz
4. dec 2012

No ahojte 🙂 Možno názov diskusie z nie tak divne 🙂 Ide o to že som prvorodička a rada by som si našla nejaké spriaznené duše ktoré to isté prežívajú. Ja mám termín pôrodu 6.5.2013 a zatiaľ nevieme čo to bude. 🙂 Som dosť mladá mamička mám 18 rokov ale o to väčšiu radosť že budem maminou keďže bábo vzniklo z dlhodobého vzťahu 🙂
Budem rada ak vás tu nejaké nájdem. A možno taká otázka do pléna či je tu nejaká tiež mladá mamička alebo taká čo neplánovala ale stalo sa a ako to prežívate? Ja mám niekedy pocit že tehotenstvo nie je len o radosti, hlavne keď ma chytia bolesti atď, naťahovanie väzov.. budem rada ak sa sem niektoré ozvete 🙂 Alebo keď nie takto tak súkromne ak je to tu možné lebo som tu nová 🙂 Tak pekný večer a píšte 😉

zuzu188
6. dec 2012

@ajsenz áno 🙂..už aby som to mala za sebou a mohla sa naplno venovať rodinke

ajsenz
autor
6. dec 2012

a chodíš externe?? A čo vaši na to ? inak poď poštu písať ak chceš 😉

martina2006
6. dec 2012

Ahojte.Ja mám 24 rokov a 6 ročnú dcéru.Porodila som hneď po osemnástke.V mojom okolí som sa nestretla s tým,že taká mladá a už má dieťa....Veď vlastne kedysi to bolo normálne,že dievčatá také mladé rodili.A teraz sa ľudia pohoršujú a to hlavne na dedinách babky,že takéto ženy sú prespanky....po troch rokoch čo som bola s malou doma som doštudovala,dnes naplno pracujem a patrilo by sa už mať ďalšie dieťa a nečakať do štyridsiatky....tak babenky keby ste mali nejaké otázky rada odpoviem 😀

maria200981
7. dec 2012

@martina2006 si ako ja🙂 narozdiel od toho ze ja druhe cakam 🙂 Bibianka sa tesi na surodenca predsa uz mala 7

ajsenz
autor
7. dec 2012

@martina2006 n však to a najväčšia sranda že tie babky čo kritizujú rodili aj skôr ako my /17-18 ročné/ ale to je dnešná mentalita bohužiaľ... a čo niektoré mamy v 18 sa vedia lepšie postarať a lepšie porozumeiť dieťaťu ako tie čo najprv škola, kariéra až potom dieťa. 🙂
A si sama s bábom?

ajsenz
autor
7. dec 2012

@maria200981 tak to je super 🙂 🙂 🙂 my chceme ďalšie až po 3 -5 rokoch, tak v mojej 25-26ke 😵

wendulka25
7. dec 2012

Ahoj, moc gratuluji k miminku 🙂 neřadím se sice mezi 18ti leté maminky ale v 18 jsem taky zatoužila po miminku. A bohužel se nedařilo. Miminko je dar. Moc ti to přeju a přeji krásné bezproblémové těhotenství 🙂

martina2006
7. dec 2012

@maria200981 priatel by uz chcel druhe,ale mna to akosi k tomu este netaha....a aj sa bojim toho,lebo u nas v Prešove sa neda poriadne zarobit aj ked priatel zaraba celkom slusne,ale ten moj plat by nam chybal....vsetko by ostalo na nom a stale by len v praci bol....necham to na osud....co ma prist,pride.... 😉

martina2006
7. dec 2012

@ajsenz s otcom dietata som sa rozviedla a mame dceru v striedavej opatere a pochvalujem si....uz 4 roky mam priatela,ma 25 rokov a ten uz by chcel aj vlastne....ale to ma este cas....
nech si na mna ludia pozeraju ako chcu,ze som takto skoro rodila...podla mna je to fajn....karieristka nie som a ani nikdy nebudem,proste pracujem,vychovavam a nestazujem sa....kamosky v mojom veku su kazdy piatok a sobotu na flamoch a mne to nechyba...obcas si aj ja vyjdem von,ale uz ma taketo veci nebavia....

maria613
7. dec 2012

@ajsenz ahoj aj ja mam 19 a skoro trojmesacneho synceka doma a nikdy by som ho za nic na svete nevymenila a ked mas dobry vztah k detom a aspon sasti sa na to citis tak preco nnie? 🙂 naco cakat do tridsiatky a potom si trieskat hlavu ze sa nebodaj nedari...manzel ma 22 rokov a velice rychlo si zvykol ze bude a je tatino...my sme to nechavali ak ze ak sa zadari bude a ked nie vsak mame casu dost ale velice rychlo sa nam podaril 🙂 na to ze ta budu niektory odcudzovat si zvyknes a najlepsie je kaslat na nich a na tie sproste reci ci ho mate ako zabezpecit a bla bla bla...samozrejme neni to prechadzka ruzovou zahradou ale jeho jediny usmev a vsetky problemy su odrazu take male a bezcenne... tehotenstvo by som veru uz asi nechcela zazit radsej tri porody ako tehotenstvo...prve tri mesiace som stravila objimanim zachodoej misy dalsie tri som bola spuchnua ako slonica a pri poslednych troch som vkuse len aukala jojkala ako ma vsetko boli a taha a ked maly vystrajal ze mi isiel vyskocit z brucha skoro tak to bolo amen...:(a a by toho nebolo malo cele tehu som len zrala a zrala lebo som bola vkuse hladna a teraz sa toho akosi neviem zbavit :(no fakt stalo to zato aj tak ale porod bol lepsi...no ale co uz materstvo je pre kazdu zenu prekrasne ale velakrat aj velmi tazke ale asi by ho ziadna nemenila...ked sa budes chciet na nieco spytat alebo o niecom pokecat tak budem rada...🙂 a drzim palce a prajem prijemne tehulkovanie...

ajsenz
autor
7. dec 2012

@wendulka25 ďakujem 🙂 🙂 🙂

ajsenz
autor
7. dec 2012

@maria613 Ďakujem. No ja som vracala len raz ale tiež ma vie brucho potrápiť a to si neviem predstaviť čo to bude potom..no aj ja porodím po 19ke keďže som januárová a rodiť by som mala 6mája. 🙂 napíšem ti poštu 🙂

ajsenz
autor
7. dec 2012

@martina2006 však aj ja s financiami sa budem musieť len na partnera spoliehať 🙂 🙂
🙂 Ale ja verím že to zvládneme, a však čo nech sa zabávajú ja mám také čo majú 27 a furt nič zábava život veľká sranda a krútia hlavou ako som si zničila život, ale ja sa nad tým len pousmejem a idem ďalej 🙂

martina2006
7. dec 2012

Ako zabezbecit dieta?Krorí mladí ludia v dnesnej dobe maju prostriedky na to aby zabezecili svoje dieta?A vidite,ze sa to da ak sa chce....Nie je to jednoduche...my sme tiez nemali peniaze na dieta atd.,ale museli sme sa postarat....a POSTARALI SME SA!Malej nikdy nic nechybalo....Nemala znackove veci,znackovy kociar atd....vsetko bolo z druhej ruky a nehambim sa za to....najradsej mam ked mi niekto povie,ze dieta bude mat vtedy ked na to budu mat peniaze....v dnesnej dobe mat peniaze a potom deti?Smiesne....Tak aspon u nas na vychode to neplati....Keby som mala cakat kedy budem mat dost penazi tak nikdy nemam ziadne deti.da sa to zvladnut,pretoze clovek musi....je to niekdedy velmi tazke,ale ide to....drzte sa baby....

martina2006
7. dec 2012

@ajsenz znicila zivot?odomna by taka zenska po ustach dostala....ma 27 nema deti a ked ich uz potom nedajboze mat moct nebude tak som zvedava co povie potom....ja som vychovala,som mlada a mozem sa tak isto bavit s kamoskami....ci sa budem do tridsiatky zabavat a potom sa dozviem ze deti nemozem mat?fakt fasa....a inac nenazyvaj ju kamaratkou ked sa takto vyjadrila....ale ved kazda sme ina....

mima4
7. dec 2012

@ajsenz

gratulujem k babatku 🙂
A ty sa nepozeraj na reci, ktore ta nemaju povzbudit, ale len zneistit... proste kazda sme ina. Jedna, ako napr. ty, uz velmi skoro tuzi po rodinke, dietatku, pripadne aj viacerych detoch, a je to OK, ina zena zas nema moc tieto materske pocity a staci jej jedno babo a aj to po tridsiatke a tiez je to OK. Kazda sme ina, a to je uzasne 🙂 Tes sa zo svojej jedinecnosti, lebo taku ta Pan Boh stvoril.. a nikto nezije tvoj zivot, tvoje pocity a tuzby.... preto si nedaj navravat predstavy o zivote od inych. Tes sa na ten krasny zazrak - babatko 🙂

maria613
7. dec 2012

@martina2006 hovoris mi z duse 🙂

ajsenz
autor
7. dec 2012

@martina2006 no známa skôr 🙂 Mňa netrápia jej reči, som najšťastnejšia že som tehotná, či teraz už alebo nie po maturite by som trvala na dietati a partner to vedel 🙂
Proste už chcem nech sa narodí nech ho /ju mám pri sebe a ench sme konečne rodinka

angel31
8. dec 2012

@ajsenz joj.. len tie babky co mali deti v 17ke a 18ke mali aj dedkov.. a nech bolo ako bolo aj ked zle bolo sa nerozviedli a v tej dobe keby sa chlap vykaslal na zenu by to bol smrtelny hriech.. a dalsie ze deti vacsinou robili od svitu do mrku a maloktore islo do skoly vysie.. a dalsi rozdiel bol v tom, ze mali kde byvat... a hlavne co jest.. aspon co sa bezneho dedincana tykalo.. horsie to bolo v mestach kde sa situacia priblizovala dnesnej.. teda rodicia (babky a dedkovia za mlada) nemali kde byvat, pripadne nemali podu aby mohli aspon tu obrobit a kedze pozicky vtedy neexistovali a takisto ani ziadne socialne istoty tak deti vacsinou koncli ako pracovna sila na zobranie alebo v sirotincoch, co sa rovnalo vacsinou trestu smrti...lenze dnesna doba nech kukam jak kukam je aspon z mojho pohladu este horsia ako v minulom storoci.. pretoze teraz ked sa na teba chlap vykasle tak nemas sancu uzivit a hlavne uspokojit naroky dietata.. nie to este dovolit si platit nejaky podnajom alebo ze ubytovanie... hm.. ja mam 31 a tiez by som sa rada este zabavala a lietala kade tade raz za cas na disco alebo len tak z domu vypadla odreagovat sa.. lebo to ze si rodic este neznamena ze si neni osobnost a hlavne clovek ktory musi z casu na cas vypnut..

angel31
8. dec 2012

@ajsenz mas to pekne vymyslene.. az na drobnost.. a tou su peniaze.. lebo pri detoch ti prilis vela peniaztekov nezostane a ked tak sa budes snazit v prvom rade zabezpecit aby deti mali vsetko a to sa vylucuje s tym ze pracovat na kariere..lebo ta kariera sa vacsinou buduje tak ze pokus omyl, pokus omyl.. a to si uz pri detoch nebudes moct dovolit.. nie ze by som bola nejakou starou strigou co nemysli pozitivne ale to je aspon moja realita.. a neviem ako ty.. ale tak ja som karieristka.. aj ked som mama.. a chcem nieco dokazat, nieco vytvorit a ver mi ze to dokaze neskutocne ubit a zrazit na zem ked sa snazis a chces a ono to nejde... ja ked som chcela dieta som si nepredstavovala zivot tak ze po narodeni budem odkazana na nejake milodary a moj zivot bude len o tom ze najst si aku taku pracu aspon aby na nieco bolo a popritom sa snazit- pretvarovat este ze aka som ja dokonala mama lebo ked pridem z prace kde aj tak prd zarobim a nemam ani poriadne na stravu sa este musim venovat dcere a tvarit sa pritom ze aka som stastna.. ine je ked mas pracu, ktora vies ze ti aj nieco dava, ze ta neznici ako kona a takmer za nic a ked skoncis ten svoj pracovny cas tak mozes ist trebars do kina alebo len tak niekam na vylet s detmi bez toho aby si premyslala ze za co kupis na druhy den mlieko a chleba.. tak aj preto si myslim ze dieta by malo prist do v 1.rade citovo vyrovnanej rodiny kde sa obaja rodicia navzajom naoza miluju a vedia spolu existovat aj ked su problemy a v 2. rade ked maju ake take financne zazemie a aspon 1 partner stabilnu pracu

jajuska1411
8. dec 2012

ahoj aj ja patri medzi mlade maminky aj ked nie az take ja som otehotnela po 19 a porodila 10 dni po 20 🙂 nechyba mi tiez ten zivot predtym vacne party,diskoteky a tak a ked sa chcem ist vykecat tak idem do detskeho centra a kecam a nie iba o detoch aj o mode,aj o beznych problemoch v odmactnosti a tak.je pravda,ze keby nemam takeho priatela ako mam tak by to asi bolo o nieco tazsie,ale s prichodom maleho si nasiel lepsiu pracu sice je s nami menej ale mame viac financii a to dieta ich jednoducho potrebuje.ja som zacala teraz externe robit vysku pomahaju nam aj moji rodiacia so sobotnym strazenim davidka a je to niekedy tazsie ako by to bolo bez dietatka ale nedala by som ho za nic na svete ani by som nechcela vratit cas,proste je mi dobre tak ako to je 😀 drzim ti palce pri maturite ak budes mat ppo nej len sa zasmejes ze aka fraska to bola aj ked pred nou mi nebolo vsteko jedno 😀

ajsenz
autor
8. dec 2012

@angel31 ja viem ako to bude s financiami, ale partner má dosť dobré úplatnenie keďže je zvárač čiže tak povediac sa nemám čoho báť, a zas k tej práci, vidím na mojej mamke že musela makať tvrdo a mala nás dvoch a zvládla to.. Ja viem že to nebude ťažké, ale čo mám teraz študovať 6 rokov hľadať robotu možno v 32ke nájdem niečo super už otehotniem a potom mi povedia že na mňa čakať nebudú že kašlú na mňa???
život je pre mňa risk a je na mne či budem šikovná a zvládnem to, rada robím s ľuďmi čiže v kancli by ma drblo doslova a nebudem teraz na takým niečím uvažovať... V dnešnej dobe nemajú istotu ani zabezpečený ani pracujúci a nie ešte mladý ľudia ale teraz aby som zabila svoje dieťa len pre to že čo ak náhodou nenájdem potom robotu.. budem mať 22-23 keď nastúpim do roboty budem mladá, a budem museť stíhať, a hotovo 🙂 aale chápem čo si mi tým chcela povedať 🙂

pepibubu
8. dec 2012

Co já bych dala za to, mít děti v 18... Ale tehdy mi to ani nepřišlo na mysl, neměla jsem s kým bych je měla, a osud holt chtěl že jsem rodila ve 30, 32 a jestli to klapne, tak budu v 35 znova. Ale představa, že bych byla mladá maminka, je pěkná. Přece jenom, v tomhle věku už nejsem tak trpělivá, flexibilní a děti mě dokážou vytočit takovou blbostí, která by mě dřív ani nenapadla.

pepibubu
8. dec 2012

kdyby se dal vrátit čas a já věděla, co vím teď, rozhodně bych měla děti dřív. S tátou kluků jsme spolu od mých 23, tak bychom tak dlouho nečekali - ano, říkali jsme že kvůli malému bytu, ale copak bychom to nebyli schopní řešit, kdybych otěhotněla? Ale to bohužel vím až teď všechno....

ajsenz
autor
8. dec 2012

@angel31 ja chápem bude to ťažké, ale zas ja nie som ten typ ktorá chce študovať a v prvom rade je práca a potom . Je síce fajn sa najprv zabezpečiť a potom mať detičky ale proste boh/osud to tak vymyslel a vedel asi prečo 😀
2 roky som mala nechránený sex s partnerom teraz už sme aj menej spávali spolu a stalo sa, náhoda a osud to tak zariadil, a keď vidím aký to je zázrak zvládnem to, môžem povedať že mám tak dobrého a slušného chlapca, a moja fakt zlá povaha a to čo som všetko navystrájala v puberte oproti nemu som diabol 😀 On ma drží pomáha mi, a viem že názor na neho nezmením, možno keby to je s iným zvládam to horšie a zas, bývanie máme 100% zabezpečené i keď najprv u svokrovcov ale za rok už máme nárok na vlastný byt bez hypotéky a podobných zadlžovaní. A mám skvelú rodinu, aj svoju aj svokrovcov a tam kde je láska je podľa mňa všetko..ja som si nikdy nepotrpela na značkových veciach, na tom a tom, na super mobile skvelých handrách na akciách, od 16 som si svojou robotou zarábala na seba a pri tom môj ocino robí v zahraničí a mohla by som našich zneužívať ako to robia moje spolužiačky niektoré ale nie, som až príliš tvrdohlavá 😀 a chcem byť veľmi samostatná, preto sa materstva nebojím a verím že to zvládneme 🙂 i keď to nebude ružové a možno sa budeme musieť poriadne uskromniť budem žiť s človekom ktorého milujem a bude s nami aj to naše malé 🙂 a to ma poháňa v pred, ale ďakujem za názor, máš pravdu 🙂 🙂 🙂 a gratuľujem k bábatku

angel31
8. dec 2012

@ajsenz ty trdlo.. ved ja verim ze ti to dobre dopadne.. len ked ja tak hodnotim vsetko negativne co ma postretlo tak sa ani nediv ze sa desim.. momentalne sa desim ze nebudem vediet postarat o muchotravecku... sak ja ani neviem ako sa take male novorodeniatka maju obliekat..a to ani nehovorim ze co ma vsetko desi... kde ja dam muchotravecku... co a ako budem stihat a sko to vsetko urobit aby to aspon trosku bolo dobre... v soku som z mojho muza po dnesnom filme.. a to ani nehovorim ze ma strasi predstava ze co bude ak bude.. a hlavne ze zas budem musiet vsetko riesit sama len preto lebo to zjavne niekoho velmi bavi...

ajsenz
autor
8. dec 2012

@angel31 ja ťa chápem aj ja sa bojím ale to sa naučíš a budeš podľa mňa inštinktívne vedieť čo a ako... v šoku z akého filmu?? al chceš môžme písať súkromné pošty alebo ako sa to tu nazýva 😀

ajsenz
autor
8. dec 2012

@pepibubu 🙂 mne veľa ľudí hovorí že sme si to dobre ,,naplánovali,, leb vraj ľahšie to zvládnem teraz ako v neskoršom veku a keby aj nie, bohužiaľ budem musieť, ešte stále mám možnosť adopcie a spol ale to nehrozí, proste musím sa postarať 🙂

ajsenz
autor
8. dec 2012

@jajuska1411 no ja mám veľa kamošiek čo už majú aj v 17 aj v 20 rokoch bábo čiže o to neni núdza... aj priateľova ségra je naraz tehotná ako ja a to má 27 rokov ale predsa ona študovala so svojím chlapom naraz tak sa to dalo a potom sa im nedarilo otehotnieť, u nás je to že partner už robí a ja VŠ neuznávam čiže ja som po maturite chcela robiť alebo mať bábo..ale bábo sa zadarilo tak budem maminkou 🙂))

angel31
8. dec 2012

@ajsenz ale kde.. mne to nevadi ze to neni sukromna posta... lae tak zhliadla som taky film... vraj pekny romanticky... len akurat ze na mna zaposobil presne naopak... to bolo o tom ako sa 1 muz zalubil do zeny.. len sa potreboval usvedcovat v mnohych veciach pretoze mal zlu skusenost...a tato jeho nova priatelka bola v mnohom podobna jeho ex... tak pravdu ti poviem... depku som z toho dostala.. lebo u nas v rodine uz takyto pripad mame.. vies instiktivne ... ja mam skor dojem ze sa instiktivne zblaznim zo vsetkeho... ani nie ze zo vsetkeho.. ale zo vsetkych... proste mam plne zuby celeho sveta.. ved ja ani neviem co mam robit s tou muchotraveckou...