Mamičky Žiar nad Hronom

monkasponka
26. máj 2009

Ahojte žienky, vyhlasujem partaciu akciu po mamičkách - žiarčankách!

matuskovamamina
6. jún 2009

a co tak zh a okolie???? 🙂

dadex
13. jún 2009

No konecne mi ide internet a co nevidim, Ziar nad Hronom? Tak mamicky mozme zacat. Zatial mame vsetky chlapcekov, no v roznom veku. Monkasponka nam moze radit. Ja som tiez len za okolia ZH, ale blizkeho.

matuskovamamina
13. jún 2009

juj, tak ideme teda oslavovat, ze az 3 sme tu 🙂 aj to je nieco! no uricte by sa nam nejake dobre rady zisli....no ved ani my nie sme daleko, smerom na zvolen .....asi 8km

dadex
16. jún 2009

S tym internetom to nie je slava. Neviem co sa deje. Cez vikend je vzdy rusno, tak sa sem nedostanem, ale cez tyzden je mk moj. Ja som zas asi tri km na Prievidzu. Vsimla som si ze zo ZH je tu viac, no nachadzaju sa asi v inych temach. Ako to mate s kocikovanim? Vlastne na zaciatok matuskovamamina, ako si si zvykla na dietatko?

matuskovamamina
16. jún 2009

fuuha, no ja som si zvykala v pohode, len to nocne vstavanie a nevyspatie, to bola hroza, pamatam sa, ze na zaciatku v prvych dnoch som mala doslova nocne mory, ze maly je cely od krvi...a take veci....ale predsa len to bolo asi tym, ze mam 20 a tazsie sa na to zvyka..teraz je to uz uplne super, vsetci sme absolutne zohrati, tak je to ovela lepsie....ty si potom z Lutily???to je asi najblizsie...

dadex
17. jún 2009

To nie je vekom. Ja som mala mory, ze som zaspala pri kojeni a on sa mi zosuchal a spadol z ruk. To som sa stale trhala zo spanku. Ja som si zvykala tazsie, my sme mali bolenia bruska a ten plac... Teraz je to uz super. Maly je velky a uz je to ine. Ano z Lutily a ty z Trnavej Hory?

matuskovamamina
17. jún 2009

Ja som v noci vravela muzikovi, ze maly je medzi nami a ten vzdy vyletel z postele a zacal ziapat, ze preco som ho tam dala...Vdakabohu, my sme bolenie bruska este nezazili:klop-klop-klop, ale zato bacilov sme uz mali od vymyslu sveta...Ty sa tiez nejako v tych dedinach vyznas🙂))Uhadla si presne....Poznas tu niekoho?

dadex
17. jún 2009

Bacilov? My mame zlateho stafylokoka, ktoreho sme si doniesli pekne krasne z nemocnice. Zatial sa chvalabohu neprejavil, ale zostava v tele a je otazka casu, kedy sa prejavi. Zatial vsetko znasame v pohode. Konecne je leto a mozme byt vonku. Aj ked byvam v RD, laka ma na prechadzky skor mesto. Tam je viac ludi a kadekoho mozem stretnut a nejako to rychlejsie uteka. Na dedine sme len dve co sa pozname a tak je to smutno. Tu to nie je ako u vas. Mate materske centrum a tak sa tam potom mozes vybrat, ked bude Matusko vacsi. Ja sa tiez chystam s malym do Ziarskeho, ale az ked bude pekne vediet sediet, az lozit. Poznam tam Misku Piatrikovu, Adu Packovu.

matuskovamamina
17. jún 2009

Presne toho ..koka mame aj my...Mali sme ho v nosteku a odtial si ho rozniesol na celu tvaricku, vyzeral chudacik strasne...Cely rapavy, az sa mu koza odlupovala...Tiez sme sho mali z nemocnice. Mne sa tiez viac paci prechadzat po meste, ked sme vo zvolene u svokrovcov. Tam je normalne vacsi klud. A to MC je super vec, uz sa tam celkom tesim. Myslim, ze aj Miska ma tearz babo, nie???Teda uz o dost vacsie...

dadex
17. jún 2009

No Miskin maly bude mat uz tri rocky. My mame tiez s kozou na tvaricke, teda konkretne na lickach problem. Ma to uz od sietych tyzdnov a raz to je dobre a raz hrozne. Je to atopicky ekzem. Dnes sme boli na tenisovych kurtoch pozriet, tak tam bolo fajn. Jojko ma rad vela ludi okolo seba, lebo nas je doma viac. Byvam s mojom maminou a so starkou a s manzelom. Dnes sa mu velmi pacilo a este teraz je hore, co nemoze od sameho vzrusenia zaspat. Inokedy o 20:45 spinka.

matuskovamamina
18. jún 2009

Toho ekzemu som sa strasne bala, ked mall Matus tie licka...Ale vdakabohu, dala nam masticku a za 2dni bolo super...Ja byvam tiez s mojou mamou a muzikom, teda este nie je celkom muzik, ale hadam sa coskoro aj podari. Aj my sme vcera buntosili, ale u nas to bolo sprevadzane obrovskym placom. Zistila som, ze ked je unaveny a nemoze zaspat, tak strasne ruci.....

dadex
18. jún 2009

Ja som si nevedela predstavit, ci budem vobec svojmu babatku niekedy rozumiet. Ale ide to. Napis aku masticku ti dali. Koho mas pediatra a kde si rodila. Ja mam Gelienovu v ZH a aj som rodila v ZH.

matuskovamamina
18. jún 2009

Gelienovu maju hadam vsetci, a my nie sme vynimkou. Zatial som s nou nemala ziadny problem. Dala nam Bactroban, potierali sme to aj gencianovou violetou, tou fialovou vodickou, a kupali sme v dubovej kore. Vo stvrtok nam to dala a v nedelu sme mali krasnu tvaricku. Rodila som vo zvolene, lebo tam mam aj gynekologa-porodnika. Ale ziar sa vraj ovela zlepsil. A co sa tyka porozumenia babtku, tak to bolo aj pre mna nepredstavitelne, a teraz sme taki super zohrati, az nechapem...

dadex
18. jún 2009

Takze aj Zvolenska ma stafylokoka. Myslela som si, ze len ZH. Viem o styroch, co to chytili. Zlepsila sa hlavne co sa tyka doktorov. Su tam naozaj mily a mlady ludia. Ja som rodila pri primarovi, to je jeden vyrovnany pokojny clovek. V ten vecer mal chudak toho dost. Tri porody za sebou, my stvrty a dalsie dva cakali. Vecer sme rodili totiz tri naraz. Mam z neho krasne zazitky. Vsetko prebehlo krasne a nespala som celu noc a cakala kym nam nedonesu babatka. Vsetko je to taky velky zazrak. Z toho malinkeho pomaly rastie cloviecik, ktory je odkazany na teba. Zachvilu sa na teba zacne usmievat, je to nadherny pocit. My mame teraz obdobie, ze sa chce tulit ku mne, je to neuveritelne. A co nas vsetk pekne len caka. Uz ste objednany na ockovanie? Gelienova je mila. Ako to mate s bruskom. Chlapci su nachylny na koliku? My sme to nastastie dlho nemali. Kojis?

matuskovamamina
18. jún 2009

Nas rodilo v ten den 6, ja som bola myslim druha....A bolo to na Jozefa🙂))Takze vy ste asi vtedy oslavovali. Obdobie usmevov uz mame, chichoce sa na vsetkom a hlavne nam vela rozprava. To sa uzasne pocuva. Ockovat nas ide v utorok, aj mam z toho strach, ked pocuvam same hororove pribehy. Brusko nas nastastie netrapi, to som taka stastna, ze az. Kojim stale, a som tomu velmi rada, lebo je to skvely pocit...Vy tiez papate MM?

dadex
25. jún 2009

Ahoj. Stale mame problem s internetom. Vcera bol opravar a dnes cely den zase nesiel. Teraz som vymakla chvilku ked ide. Ako sa mate, ako rastiete? Uz mate tri mesiace. Nam sa rozrastaju zubky a stale by sme papali. Jojko je velky jedak. Aj my sme ukecany a ktomu dost kricime. Pacia sa mu dve slova teta tata.

matuskovamamina
26. jún 2009

tak teda konecne, mna by porazilo, kebyze nam nejde net. No mame sa fajn, teraz mame sice tazsie dni, maly odo dna ako ma 3mes. tak zaspava o polnoci a spi do 6 a potom este do 9, takze to nie je to, naco sme si tak lahko zvykli. 😒 Asponze nas neockovali, kvoli soplikom, dr. nechcela, ze radsej pockame, tak zase mame kvapky same. A koliku aj maly mal, ale len dake 4dni sa chudacik trapil. Takze mate za chvilu zubkov plnu pusu 😉 No asponze chce papat, lebo co pocuvam, tak vtedy detom velmi nechuti...Tata je dobre slovo, to vravia cele dni dvojicky, uz sa tesim aj ja na prve slovicka🙂

dadex
26. jún 2009

Ved aj ja sediviem s netu. Hovori sa, ze dieta sa po troch mesiacov meni. Mne sa nezdalo, ze by sa maly zmenil. Mne neprespi celu noc len pre to, ze je hladny, alebo mu je teplo. To znemena, ze musim upravit davkovanie, alebo mu dat cajik a trosku povarovat. My byvame v podkrovi, tak toho tepla teraz mame dost. Teraz cakam kym sa zobudi a ideme brazdit ulice s kamoskou Hankou. To je Jojkova frajerka a je od neho mladsia o sest tyzdnou. Uz si bola aj v meste s malym? My sme boli v Europe, ked mal dva mesiace. Dobre to znasal. Aj tak vacsinou buvkal.

matuskovamamina
26. jún 2009

Matusko sa tak trochu zmenil, len s tym, ze menej pospi...predtym spal 12hod vkuse, tak to je teraz rozdiel, ked sa zobudi po 5...ale nie je to nic strasne...Prenho by som vstavala aj kazdu hodinu! 🙂 Boli sme s nim uz kade tade, aj v tescu, aj v hypernove, aj po meste, vo zvolene...a ma za sebou uz aj taky dobre dlhy vylet, do nz, lebo svokra ho chcela ukazat sesternici....tak chudacik trpel v autosedacke 1,5hod tam a 1,5hod spat...uz nikdy viac by som to nedovolila...aj mychceme ist do europy...tam je aj prebalovaci kutik, ze?

dadex
26. jún 2009

Prebalovaci pultik je super. Tam som ho pekne prebalila aj nakrmila. Je lepsie zobrat si zo sebou nejaku deku, alebo podlozku na prebalovanie. Ked bol mensi prebuval, teraz obzeral dookola, nevedel sa vykukat. Stale si opakujem aky je to zazrak. Z coho prichadzame na svet a ako rastu deti, a hlavne tie nase. Idem buvat, lebo rano o siestej budicek.

matuskovamamina
26. jún 2009

tak fajn, uz som rozhodla, v nedelu ideme na vylet🙂 Ja som si nevedela predstavit, ake je to, mat babo, ale krajsi pocit som v zivote nezazila...Hlavne ked sa utahana rano zobudim a ten maly ksichtik sa na mna rehoce 😀
Prajem dobru noc, som zvedava, ako budeme buvat my...

dadex
27. jún 2009

Dobre rano. Takze budicek bol o pol siestej. Maly ma vecer prekvapil, normalne spinkal na brusku. Ja som ho velmi casto nedavala na brusko a spat uz vobec nie. Vecer sa sam prekrutil a vydrzal zo tri hodinky, potom som ho musela o pol druhej prevracat na chrbatik. Ale inak pekne spinkal. Ja som si myslela, ze sa nebudem vediet zobudit v noci, ze ho nebudem pocut, lebo ja som velmi trvrdo spavala. Teraz staci aby prevratil hlavicku zo strany na stranu a uz som hore. Dnes mame na dedine jarmok, tak sa kulturne vyzijeme a potom pojdeme kuknut ako hraju tenis. Aj ja chcem ist do BB, ale do tesca pozriet nejake oblecenie pre Jojka, asi tam budu mat vacsi vyber ako u nas.

matuskovamamina
29. jún 2009

No tak mne sa este v porodnici stalo, ze som sa vobec nezobudila na Matuskov plac, len baby ma potom budili....Ale to bolo den po porode a ja som bola strasne unavena...Ja sa tiez budim na vsetko a stale ho chodim kontrolovat, aj v noci, ci dycha...Lebo on tak vie zaspat, ze sa vobec ani nepohne.Vcera sme boli v tej Europe, ten kutik bol v poho, az na to, ze sme tam skoro zamrzli, tak tam bola pustena klima, som ho kojila v mikine. A bb tesco je skoro takmer vypredane, vsetko je tam povyberane, my sme len jedny nohavice kupili. Ale take vacsie od 1r tam mali kadeco....Tak skuste....

smailinka
30. aug 2009

no mozno, ked tuto temu vytiahnem na povrch, tak sa niekto ozve....alebo sa mylim????? ☹

monkasponka
autor
18. sep 2009

Fúha, ja som sa mierne pozabudla, riešila som kadečo iné. No ale predsa sme sa našli. Tiež nie som priamo zo ZH ale z Hliníka, len v Žiari je toľko mamičiek, dúfala som že sa najdeme 🙂)

smailinka
20. sep 2009

ahoj monkasponka 😉 😉 ja som sem len obcas skocila, ze ci sa nahodou niekto nechytil 😉 😉 ale hadam je nas tu aj viac 😉 😉 inak z hlinika som mala spoluziakov na strednej...

flirtana
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fatimuska
6. okt 2009

ahojte....este to tu funguje???

smailinka
7. okt 2009

ahojky fatimuska, funguje, teda aspon pre mna🙂

monkasponka
autor
8. okt 2009

No čo tešite sa a idete zajtra na jarmok? Okukať všetky tie kvalitné oblečenie , obliečky a minúť majlant na kolotoče? 😀 Ideme aj my, len maly je trochu chory, ale hadam mu bude lepšie. 😖

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre