Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@kristina79 no cisarskym....
zajtra idem vybavovať predoperačné.určite ti dám vedieť.bojim sa,nech ma tam už pondelok po poradni nenechá 😒 😒
@jaja102 ja som doteraz verila že je všetko ok,ale už mam "chrobaka" v hlave. a cisarskeho sa neboj,mne ho robili po 12-hod.kontrakciach,lebo zdola to nešlo a bola som v celkovej na vyber mi nedali,teraz by som išla na spinalku ak by zasa robili sekciu.po prebudení ma bolel rez na brušku,pytala som inj.od bolesti,pichli mi ju pospala som dlhšie a potom to už bolo ovela lepšie.no pri normalnom bolí tam dole,teba bude trochu vyšie.a čo sa týka mliečka na izbe sme boli 4 a každej nabehlo až sme museli odsavat,tak v tomto problem nebude. 😉
@sojana tak si ma kus ukludnila,som sa bala za to mliecko....no ja pojdem aso tiez spinalom,tak snad vsetko dobre dopadne.dnes som volala s primarom v pondelok mam za nim prist a povie mi termin....
Dnes je mi naozaj na figu,vsetko boli,mam tlaky,som uz unavena,uz nech to mam za sebou...som uz 38tt,takze ok,keby sa to uz aj zomlelo. 😉
@jaja102 no ak mas planovanu,vačšinou prideš den pred,ale to zaleží od nemocky. mna zas bolia nohy a obut sa,obliect,tak to funím a to byvame na 3 bez vytahu vtedy pluca pracuju naplno. v noci si neviem najst polohu a ktomu ma páli žaha a ešte prazdniny mala ma zatvorenu školku to bude radostny týžden 🙂
@jaja102 neuveriš, ale kamoška ju na moju prosbu pridala včera na youtube...aha
VELMI zaujimava reportaž o využiti pupočnikovej krvi
@dulkagabulka trošku mylné info....všetci sa tam zaoberajú len jednou diagnozou,a to konkretne detskou leukémiou...ja som skor myslela na využitie do buducnosti,pri inych diagnozach....rozpravala som sa z genetickou aj s hematologickou,sposob rozvoja mediciny ide vyrazne dopredu a uz sa robia vyskumy pouzitia tejto krvy pri dg ako rakovina prsnika ci prostaty...moje dieta bude mojim dietatom aj ked bude mat 30 rokov,ja nehhovorim o tom,ze tu krv by som dala odobrat len koli detskym onko ochoreniam....
@dulkagabulka ale dakujem,zaujimava reportaz 🙂 ...len som potrebovala trosku ine informacie...tieto su mi jasne...
dievcataaaaaaaaaaa tak v piatok prijem a presne o tyzden v pondelok planovana sekcia.takze takto o tyzden budeme uz traja 🙂 .teším aj bojím 😉 .malý sa bude na nás hnevať,v nedelu meniny,v pondelok narodeniny.... 😝
@jaja102 kraaaasa, tak uz to mate naozaj za par 😀 mne to zatial este stale nedochadza 😀 😀 😀 ja som dnes na hematke dopadla super, trosku nizsi hemoglobin, takze kazdy druhy den mam brat zelezo, ale dosticky stupli, iba kontrola o 2 tyzdne pre istotu este pred porodom...a buduci stvrtok sa uz aj ja asi dozviem termin alebo ze co dalej...dnes som bola aj na poslednej poradni, tak krcek stale 4cm, ale drobec je uz velmi nizko, takze mam predpisany kludovy rezim v leziacej polohe, aby som sa neotvorila naraz...vahu mi nepovedal, iba ze je vsetko ok, hlavicka je stale hore, prietoky tiez ok...tak uz len prezit tie nekonecne posledne tyzdne....aj ti kusok zavidim, ze uz vies co a ako 😀 😅 drzim palce a infoskuj potom 😉
@bique no ja dnes krčok už len 0,5cm,takže sa tiež šetrím,nech do pondelka vydržíme...neboj,aj na Vás dojde 🙂 .ja som už aj mm povedala,že si ho chcem v brušku nechať 😀 .je to zvláštny pocit,ked ti to tak dojde,že jedno obdobie končí,druhé začína...už nikdy nebude nič,ako bolo...ale teším sa už na malého 🙂 .budem infoškovať a mysliet na Vas.som rada,že krvička dopadla ok
@jaja102 držím palce 😉
@jaja102 ahoj.ano,je to zvlastny pocit vediet kedy pride krpcek na svet a tie posledne chvile z bruskom su take vzacne,az nam je luto ze on prideme...aj ja som to tak prezivala,ale teraz ked sa pozriem do postielky na mojho drobceka na vsetko zle zabudam,na aku kolvek bolest z rezania a tak 😉 my uz sme domka a tesime sa z nasho pokladika 🙂 drzim palce
@jaja102 a mi sme bez zmeny pôrod v nedohladne tak snád malá dobehne čo zameškáva a podrastie držím palce nech ste ok
@jajus18 jeeej uz ste doma?ako to leti,len nedavno tvoj mm pisal,ze to mate za sebou...trosku sa bojim,trosku tesim.je to zvlastne,kym je maly kludny,tak si hovorim,nech este ostane,no ked kopne,uz to nie je sranda,a kedze je naopak,a je taky velky,boli to hrozne,tak mu hovorim,ze uz mu bude asi lepsie vonku,kde bude mat miestočko...bojim sa za mliečko,pustilo sa ti po sekcii?kojite?drzkajte sa,je super,ze ste zdravucki a doma.
@kristina79 neboj,dobehne 🙂 .su to bojovnici malí 😉
@sojana no to je hlavne,ze je vsetko ok...aj ja by som volila u nas iny datum,ale to uz je jedno.lebo maly bude mať v nedelu meniny a v pondelok narodeniny,no nevadi,aj moja segra sa narodila den pred vianocami,a snazime sa vzdy,aby dostal darceky aj na narodky,aj na vianoce.....
aj ja by som chcela spinal,asi aj bude...
@jaja102 tak zajtra nam uz ides do spitalu...na pondelok silno silno silno drzim palce, nech je vsetko ok 😉 a na mliecko nemysli, psychika robi vela, ono sa spusti, len si maleho pytaj co najskor, aby si ho mohla prilozit hned ako to pojde...nas caka to iste, ale ja si ani len nepripustam, ze by mal byt s mlieckom problem 😉 🙂 a samozrejme informuj, budem cakat 😀
ahojte kocky, mam taku hlupu otazku - a vam sa vase deticky zdaju kostnate v brusku ked sa tak vypucuju a vytrcaju? Ja som 36+2, 5.3. ma caka cisarsky kvoli vcestnej placente a v utorok na kontrole sme mali cca 2600g...
@lolitka25 ahoj, mne sa nas zda zasa baculkaty, ale sme kusok vacsi, my sme mali uz v 30+0 1951g 😕 teraz vahu netusim, lebo na poslednych dvoch poradniach mi nepovedali, nieco nove sa dozviem az na monitore uz v porodnici buduci stvrtok...kazde babo je individualne, neboj, nebude to kostlivcek 😉 🙂 a kludne moze byt vacsi a nas mensi, lebo tie merania vobec nie su presne a bezne sa pomylia aj o pol kila alebo az cele kilko...
@bique
@sojana dievčatá veľmi pekne vám ďakujem,ste zlaté,dúfam,že mm vás bude v pondelok informovať,musim ho ešte dnes naučiť,ako sa prihlásiť 🙂 .
malého si budem samozrejme pytať,ale veľkú nádej do toho nedávam,lebo naša nemocka nie je baby friendly,a detičky dávajú maminkám po cisárskom až na tretí deň!! no budem neoblomná 😉
žienky veľmi na Vás myslím,modlím sa za Vás a prežívam s vami každú kontrolu,poradňu...tak sa mi všetky držte,malé bambuľky hladkajte a užívajte si ešte bruškovanie 🙂 .ahojte

ahojte, po týždni v nemocke konečne doma,hospitalizovali ma lebo maly zaostava v raste o 2 tyždne,ale prietoky mam ok,tak mi nasadili infuzky,stale monitor ozvy,ale vždy ok.tak ma prepustili a upravili tp na 14.3.,kedže už na morfologickom usg bol maly o 2 tyždne menší.tak vystrašená som neskutočne a do porodu už asi aj budem,teraz každy tyžden na kontrolu už v pondelok či rastie a pribera primerane.no bojím sa a na internete už ani nehladam info,lebo som z toho ešte viac na nervy.