icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

acka19
19. mar 2013

Má niekto termin 25.marec?

sojana
20. mar 2013

@jaja102 dakujem pekne,ako vam ide papkanie? nas Filipko cez den každu hodinku,niekedy aj pol hodinku,ale v noci zatial pekne spinka aj 5-6 h,potom prebalime,papkame a zase take 3h pospime,no cez den sme na cicuske stale 🙂

jaja102
20. mar 2013

@sojana no mne sa to mliečko nerozbehlo ☹ .mam ho,ale malicko.malemu nestaci,tak prikrmujem.konzultujem aj s laktačnou poradkynou,hovorila,že sa to niekedy stava ☹ .ale prikladam stale,nevzdavam to.od pondelka mam zacat brat nejake hormony,este tie by mohli pomoct.to som rada ze sa vam dari,a ze maly ti dopraje aj spanok 🙂 .držkajte sa

tuti_sk
22. mar 2013

Maminky, vsetky ktore dojcite, nezabudnite si kupit zasteru pre dojcenie, je to super vec pri dojceni na verejnosti - budete usetrene zvedavym pohladom na vas prsnik a vase dietatko sa tiez v klude napapa..... ja som to vyuzila maximalne a uplne vsade!
Zastera pre dojcenie - tu si vyberiete zo stylovych vzorov (ponuku neustale doplname):
... a ak este nemate nakupene originalne detske body s vtipnym napisom a este mate cas, tak si urcite vyberte momentalne mame akciu na popularnu kategoriu Charakter dietata (par foto dole):

Drzim vam vsetkym palce, pre tie co ste este nerodili, aby ste mali lahky a rychly porod a tie co uz su drobci na svete - vzdy si doverujte, dajte na materinske instinkty, tie su najdolezitejsie!

Majte sa.

Mamina - Katarina.

elikuk
28. mar 2013

Dnes sme boli na preváženie a máme 3350g (pôrodná bola 3230g). Dnes máme presne 10 dní. 😉

bique
28. mar 2013

tak pridavam prirastok 😀 Marko sa nam narodil 13.3.2013 o 22,30 akutnou, aj ked naplanovanou sekciou...vypytal sa na svet sam 🙂 presne 38+2tt a mal 3700g a 50cm 😉 🙂 vsetkym, ktore to uz maju tiez za sebou, srdecne gratulujem a tym, ktore to este iba caka, zelam pohodovy porod, zdrave babatka, vela radosti a rychlu rekonvalescenciu 😉

ballenka
31. mar 2013

@dulkagabulka
Mame uz doma valibuka Bruna mal pri narodeni 4980gr a 52cm nakoniec sme to do LM nestihli, lebo po domacom prasknuti vody, rychlo nabehli kontrakcie. Rodila som na tych ,,milovanych,, Kramaroch a bol to super porod. Bez nastrihu sice s malou rupturou 1st. -ale fakt ok.
To asi sposobila klasicka poloha s nozkami hore na klasickom stole, a vraj maly trochu divne rotoval, ale velmi mi to nevadilo. Dieta bolo po porode hned u mna, pekne sa prisalo, tatino ho odbalil, mali sme na seba cas nikto ani v 1. porodnej dobe nas nerusil. Bolo to tam sice - v por. boxe ,,ako moj muz povedal,, ako v Celjabinsku- neutulne, ale ja som si relativne silne kontrakcie normalne v klude vychtnavala, a mentalne pracovala - tesila sa, ze uvidim babo uz uz pri sebe. Podotykam bola som tam bez p.planu a dohodnutym porodnikom. Ani otecko nemal pripravu🙂 ci co to chceli.
Uplne dokonale to z hladiska prirodzeneho porodu nebolo , tak na 90%, ale pre mna aj tak to bol super porod🙂

dulkagabulka
31. mar 2013

@ballenka blahoželám....blahoželám...

hehe...že v Čeljabinsku- toť pravda..a tatino tiež hrdina,ked odbalil 😀
supiš, teším sa s tebou
že 4980 😉

cleioleti
5. apr 2013

Zdravim vas a aj ja teda pripojim nieco o mne, sledujem toto forum asi od stvrteho mesiaca tehotenstva a chcem sa s vami podelit o radost z mojej prvorodenej malickej Miriam. Narodila sa nam 23.3. 2013 o 15:35 v nemocnici v Galante, 3100g a 49 cm. Cely porod netrval dlho, asi takych 4 - 5 hodin, malicku som tlacila dlhsie, ale stalo to za to. Otecko bol pri porode a bol mi veru velkou psychickou oporou. Mali sme problem s prisatim, mliecko mi nabehlo az piaty den, takze som si presla miernymi depkami, lebo Miuska bola hladna a musela byt prikrmovana, ale nakoniec sme to zvladli a teraz doma uz priberame a ceckame prsicka kazdu chvilku. 🙂 😉 Musim este povedat, ze sestricky z novorodeneckeho mi velmi pomahali s prsnikmi, aby sa mi pustilo mliecko. Takze som to zvladla a uz som aj ja mamina 🙂 gratulujem ostatnym maminam! 😎

jaja102
5. máj 2013

@annamary27
@bique ženy ste teraz v nejakej téme?nejak som sa pozabudla,nikde nikto.... 🙂 🙂 🙂

bique
6. máj 2013

@jaja102 ahoj, ja niesom momentalne v nijakej, lebo tiez sa pozabudam nejako uz 8my tyzden 😀 😀 😀 ako sa mate?

if
6. máj 2013

@bique Ahoj prosím ťa dočítala som sa, že máš kočík dada paradiso glamou dots. Si s ním spokojná. Nikde v predajni ho nemožem nájsť. My s manželom sme dosť vysoký a čakáme chlapčeka koncom augusta tak by sme chceli aby bola aj vanička vačšia. Prosím ťa možeš mi o ňom niečo napísať? Dakujem.

annamary27
6. máj 2013

@jaja102 ja som v skupine Marcovky 2013

jaja102
7. máj 2013

@bique ahojky,mame sa fajn,a vy?tak do ktorej skupinky sa pridame? 😉
@annamary27 no tam nás už nechceli,to je ta sukromná myslím,že?tak nič...niečo so nájdeme 😉

annamary27
7. máj 2013

@jaja102 neviem,mne sa to raz objavilo na ľavej strane a otvorila som si to a z času na čas tam píšem.inak sa máme fajn,pekne papká Terezka,je dobručká,v noci dlho spinká/klop-klop/.dnes sme boli v poradni,všetko o.k,dostali sme recept na rotarix a buduca poradna 29.5.,pomaly nás chodia okukávať návštevy,ale zvládame aj my chodiť k našim a sem-tam do mesta,boli sme v parku na 1.mája,so sestrou v meste a teraz v sobotu by som chcela ísť na míľu pre mamu,organizuju u nás v meste,nechcem byť taká mamka domased,nech si aj Terika zvyká na ľudí a rôzne prostredie. 😀 😀 😀 😀

jaja102
8. máj 2013

hmmm,mne sa nič neobjavilo 🙂 🙂
aj my chodíme veľa vonku,aspoň na 3 až 5 hodín,aj u nás bude tá míla,tiež chceme ísť 🙂
my už máme 2 a pol mesiaca a 5300g 🙂 .papkáme pekne,ale to mliečko sa nám už nerozbehlo,takže dokrmujeme ☹ .to ma štve najviac,ale už s tým nič nenarobím.Terezka je krásna,videla som fotky. 🙂 .držkajte sa.Matejko vás pozdravuje 😉

cica869
15. máj 2013

je tu niektoea co rodila v polke marca v ruzinove? 🙂

marylis
15. máj 2013

@cica869 ja som 26.2. rodila v ruzinove 🙂

cica869
15. máj 2013

no ja az 17.3 a ty si odkial? tu z Ba?

marylis
15. máj 2013

@cica869 ja som mala termin 3.3. ale prisiel skor ;) hej, tu z BA som 🙂 a co, spokojna s ruzinovom?

cica869
15. máj 2013

heh 3.3? vtedy mam narodky...aj na mna troska skor prislo🙂) ale uplne super nemala som problem ziadny 🙂 a odkial presnejsie si?

flowerska
15. máj 2013

@cica869 ja 15.teho preco?

marylis
16. máj 2013

@cica869 to faaakt? sranda 🙂 to je pekny datum ;) hej aj u mna vsetko v pohode, nadmieru spokojna 🙂 Ja som z Karlovky. a kedy ste mali termin?

cica869
16. máj 2013

termin som mala 23.3 az vtedy som uz domov isla akurat 🙂 a ako male? kojis ci davas umele?

cica869
16. máj 2013

flowerska ci nahodou sme sa nestretli v porodnici

marylis
16. máj 2013

@cica869 ja som sla domov 2.3. 🙂 to si bola nejak dlho, nie? kvoli zltacke ste boli dlhsie, ci? Leusko sa ma super, uz ma 6kg a 62cm 🙂 No kojit nekojim, bo som nemala mliecko :/ teda mala som tak, ze 20ml v kazdom prsniku...tak som to vzdala uplne a maly zacal konecne priberat 🙂 vy ako rastiete?

cica869
16. máj 2013

moja mala zltacku tak preto sme boli dlhsie🙂 tak super...my uz mame tiez okolo 6kg a 57cm ja kojim a zacala som prikrmovat lebo uz nestiham nejako ma asi dobry apetit dost popapa 🙂 ja som mala na zaciatku plno mlieka a teraz akoby sa mi stracalo abo co ja viem nemam tolko kolko som mala 😒

marylis
16. máj 2013

@cica869 no asi laktacna kriza alebo co..skoda :/ a aku mala porodnu vahu a vysku? my sme mali 51cm a 3450g 🙂 koho si mala ako porodnika?

cica869
16. máj 2013

moja mala 50cm a 3430g 🙂 dr. Plichtovu velmi zlatuckaa doktora taka mladsia a ty koho?

marylis
16. máj 2013

Ja som mala mr. Gabora, taky mlady a velmi sikovny 🙂 a aj sestricky boli super. Boze, co hovoris na tu vitrinu oproti koze? :D skoro ma svihlo, ked som sa v nej videla 😖