Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@chovanova43 co??? riadna somarina... koj normalne... mm mu pomoze iba... akurat skus davat zemiaky, mrkvu, ryzu
@zuba1987 dojcenie nie je pocas hnacky kontraindikovane, prave naopak, zabezpecuje hydrataciu ... ine mliecne vyrobky vratane umelej formuly urcite nedavaj
Prvy den len rehydratacia (kulisek, ors 200 hipp), resp. ryzovy alebo ryzovomrkvovy odvar, v ktorom urobis napr. kasu ( miesto mlieka)
@chovanova43 a rozhodne smectu .. davala som pol sacka 3x denne 3 dni, potom uz len 2x denne, rozrobene s 10ml striekackou odmeranej prevarenej vody/Lucky a rovno do tej striekacky natiahnut a podat .. striekaj tak po 1-2ml do lica, nie do hrdla
@chovanova43 urcite kojit ved je to najjjj pre babatko .... mne doktorka povedala pri inom probleme ze kojenie je to najjjjjjj pri akomkolvek probleme babatka ..... ak nemas ty problem tak urcite by som kojila ..... mimochodom ked som mala problem ja tak som davala umele miecko a doktorka mi povedala ze ho mozem kojit normalne
@zuba1987 ja som tvoju odpoved nijako nerozporovala, napisala si vsetko spravne 👍
moja odpoved mala byt pre @chovanova43, len som sa pomylila v oznaceni
Ďakujem vám kojila som počas hnaciek chvalabohu už ok
Baby poraďte zachviľu mame 1 rôčik a ja som pre malého chodiaci cumel, závislí je doslova zaspáva na cicke, počas spánku na cicke vyberiem začne plakať a tak to je aj tri krát po 20 minút chodiť hore dole a v noci ani nevravím už spíme spolu na cicke. Ako ho oddnaucit
@chovanova43 ahoj, ja mám presne ten istý problém .Mala bude mať buduci mesiac rok a tiež som jej cumel. Od malička nechce žiadny cumel a to som jej kúpila asi všetky druhy. Baby poraďte ako na naše deturence.
11mesiacov a ešte ani jeden zúbok je tu ešte niekto v takej situácii? Je to v poriadku?
Baby koľko krát do dňa spia vaši drobci? Môj ma 11m, a posledne dni už len raz na obed a sa my zdá je to málo
@chovanova43 som presne to iste isla teraz napisat 😁😁 posledny tyzden to iste, doteraz spal okolo 11 tak hodinku v kocari a poobede okolo 16 tiez hodinku az dve ... zrazu v kocari ani tuk a odvali ho az ked prideme domov, samozrejme namiesto obeda, takze cely rezim rozhadzany
Tak dalo sa cakat, vela deti v roku prechadza na jeden denny 🤷♀️
@leelu no to hej ale čítala som ze do 15m by malý mať dva spanky, ako ráno mi spí do pol 8 niekedy taze keď nerátam nočné budenie na cicu tak spi 12h
@chovanova43 moj spi tiez od osmej do minimalne siedmej, pricom sa zobudi raz okolo tretej na dojcenie, takze spolu s jednym dennym spankom je to podla mna dost
@chovanova43 maly mi spi 2x rano vstava okolo pol 8-8 Potom ide okolo pol 10-10 a poobede okolo 14-tej ma 11 mesiacov
Baby neviete prečo ma boli pravý prsník pri dojčení, malý ma 11m naposledy ma takto bolel na začiatku dojčenia, nechám prečo teraz, stretli ste sa s niečím podobným?
@chovanova43 ja som mala z nicoho nic retenciu v pravom prsniku asi pred mesiacom, od zaciatku je slabsi, aj menej mlieka je v nom ... trvalo to asi tyzden, aj na usg som bola - potvrdili sa rozsirene mliekovody v celom kvadrante, resp. v dvoch, skusila som vsetko mozne aj nemozne, mne pomohol az oxytocin do nosa ... predtym som to mala asi ked mal maly 6.m, vtedy pomohla ina poloha - bradicka k hrcke, teraz 0 bodov
Mam otazku - maly ma za par dni rok a nechape, ze jedlo si moze dat do ust sam.
Od zaciatku je krmeny vylucne lyzickou, sam ju do ruky berie len za ucelom hry. Ked mu nachystam kusky chlebika, ktore miluje, chyti jeden do ruky a namiesto strcenia do pusy, ho poda mne, aby som mu ho do ust dala ja. Ako ho motivovat k tomu, aby si to jedlo dal do ust sam?? Chrumky nula bodov, netusi, co s nimi ma spravit .... alebo ma jednoducho este cas?? Poradte
@leelu ja si myslim ze ma cas... aspon mu nemusis kazdych desat sekund na ihrisku vyberat kamienky z ruky... moj maly vsetko strka do pusy, s lyzickou sa iba hra, pripadne ju strka spat do misky, nabrat si nevie.. ale chlebik, roztek, banan, jablcko, ringlotku, atd pekde sam papa... len supu z ovocia omielal donedavna hodinu v puse, konecne sa to naucil vyplut a teraz vypluva vsetko a smeje sa mi na tom 😂👶❤️... v posl.dobe je nakrmit ho zazitok
ahojte, ja by som sa chcela opytat popdla vas kolko asi ma vypit 11 mesacne dieta vody .... moj vypije 720 ml UM viem ze su nejake odporucania na kg vahy ale mam do toho pocitat aj mlieko? dakujem
@chovanova43 mne sa to stalo tiez, asi 2mesiace dozadu. Vtedy akurat zacal cez den strajkovat s pitim mliecka a normalne som dostala zapal prsnika...
Ahojte marcovky, ako sa máte s dr obcami ako napredujú za chvíľu má naša rok plánujete nejaké oslavy? Už vám drobci chodia? Pracujete alebo ste plne na rodičovskej?

@leelu boli sme nakoniec u doktora dokonca sme aj zabalený do nemocnice keby sa poohrsilo doktor mi zakázal kojiť že ma mat diétu ale on je závislí na cickach