Nádejné októbrovky 2013
Ahojky som len 8 DPO ale vyzerá to tak, že by sa konečne mohlo podariť:🙂))
@sunny_amst ahoj, mno zatial pohoda, ziadne nevolnosti ani nic podobne 🙂 a ty?
@sunny_amst odpísala som ti, len som ťa neoznačila, zabudla som ☹
@123lenka ano mam nejake vitaminy, ale ten system sa mi tu zda trosku zvlastny. Nielen mne alej zenam z inych krajin. Namiesto gynekologa chodime k porodnej babe. Ak ta vidi nejaky problem, posle nas ku gynekologovi je tu najvyssia miera domacich porodov, vsade to vrelo odporucaju. Nemocnice su predrazene. Ani epidural tu radi nepodavaju. Zeny zvyknute na gynekologov, vela testovania, liekov a podobne sa tu citia nie velmi pod kontrolou 🙂 oni ziju v presvedceni ze tehotenstvo nie je choroba ale uplne normalny prirodzeny stav, takze mam obavy do coho idem. 21.2 idem k porodnej babe prvy krat, resp. v jednom centre ich je 5 a vsetky sa striedaju na smeny. Dufam ze si s nimi sadneme. Radsej by som bola teraz pod preciznymgynekologom vzhladom na minuly potrat, ale co uz...mala si prirodzeny porod, alebo si radsej pouzila nieco na zmiernenie bolesti? Ak sa mozem opytat. Momentalne googlim naj moznosti. Paci sa mi rodenie do vody. Videla som na youtube nejake videa, a tie zienky pri tom vyzerali celkom spokojne. Dokonca medtitovali a bolest pretavili na orgzmus 🙂) orgazmic birth. To by bolo carovne :D
@zuveru ja rano musim nieco zjest alebo a vypit kym sa postavimz postele, inac mi byva zle. Nerada som to musela povedat sefke uz takto skoro, aby si nemyslela ze si vymyslam. Mala som minuly rok potrat v9 tt, pretoradsej teraz ked sa citim zle ostanem lezat doma nech si myslia co chcu. Ty si to uz niekomu prazradila? Ci zatial cakas 🙂
@sunny_amst Ja to celkom aj schvalujem tento systém. Ako vieš, že by tu bol lepší gynekolog ako u vás porodná baba... Tu dávajú lieky, niekedy si myslím aj zbytočne, len aby mali "body" Ani príliš vela vyšetrení nie je dobré...
Ja som rodila normálne, vodu mi nedoporučovali... Vraj pri problémoch je každá sekunda drahá, predsa len keď je doktor hneď pri dieťati je to rýchlejšie, ako kým ho vezmú z vody atď...
Porodila som normálne, bez problémov, a bolo to velké dieťa to mi ver 😀
Ale tiež som si starostlivo vyberala, izbu nadštandardnú, aby tam bolo aj to, aj ono.... A ver mi, keď prídu bolesti je ti jedno či je tam lopta, alebo neviem čo... Mne napr. lopta robila zle, tlačila ma.
Jediné čo mi dobre robilo, bola teplá sprcha na chrbát, to sa mi ulavilo a tiež sedenie na záchode 🙂) Lebo som potrebovala prázdne miesto pod sebou a záchod mi vyhovoval 😀 fakt.
@123lenka Ja som na fitlopte iba oddychovala, akonáhle prichádzali kontrakcie, hneď som vstala a držala som sa steny. Pri konci som už bola v sprche pod teplučkou vodičkou, to mi robilo celkom dobre. Čo som nezniesla, bol manžel, ktorý ma chcel chudátko v čase kľudu objať, proste nemohla som cítiť jeho teplo, potrebovala som mať voľnosť okolo seba keď to na mňa prišlo 🙂 Sranda bola, v každej ruke mal mobil, v jednom hral karty, v druhom stopoval kontrakcie. A ešte mi oznamoval, že o chvíľu prídu zase, ako keby som nevedela 🙂 strašné nervy som mala na neho, ale bola som šťastná, že bol pri mne a zdielal to všetko so mnou.
@zuveru aj moja 😀
@butterfly22
@zuveru aj moja posledna 28.12 😀
@butterfly22
@sunny_amst ja žijem v severnom írsku a tu je to podobné... midwife -pôrodné baby... lekár ťa počas pôrodu vidí len v tom prípade, ak máš nejaké problémy...tiez neodporúčaju epi ... ultrazvuk máš dokopy 3 krát a odspodu ťa nevyšetrí nikto. Ako som sa na to davnejsie stazovala, tak sa mi to teraz páči..práve tá prirodzenost...dokonca si mozes do porodnice doniest nejaku relaxacnu hudbu, aromalampu...a ked nemas, donesu hudbu oni 🙂 tiež sa mi páči porod do vody...alebo tam byť aspon pocas 2. doby...ale hlavne je, ze maju polohovatelnu stolicku a mozes si vybrat, ako chces rodiť...dieťatko ti prilozia hned po pôrode, aby sa mohlo prisať...podla mna je to krásne a teším sa, že nie som doma, kde z vacsiny pôrodov chcú lekári spraviť operáciu ( cisársky) .. v tej nemocnici, kde som nahlásená na pôrod, je aj bazén ... tak ak bude volný, chcela by som rodiť do vody... pre istotu si to dám do pôrodného plánu a uvidíme 🙂 inak vitamíny v syntetickej forme ... beriem len kyselinu listovu - pre istotu...ale nič iné nechcem, snazim sa papať tak, aby som mala dostatok vsetkych vitamínov zo stravy.. (bola) som vegánka, takze viac menej viem, ako papať, aby moje - naše telo malo dostatok všetkého, akurát som teraz pridala kuracie mäso, ryby a sem tam syr, či vajcia
Ahojte. Prave som si nasla na testiku // . Este teraz sa mi trasu ruky 🙂 Zatial sa tesim len tisko a zajtra otestujem znova. Drzte mi palce 😉
@sunny_amst zatial sa citim celkom dobre, sem-tam ma pichne v podbrusku, som viac unavena, ale inak nepocitujem nejake zvlastne priznaky....
Ano, ano anooooo .... na dvoch roznych testoch su po 2 // 😀 Na jednom sice len dusikove ale zas menzes som mala mat az teraz 5.2. 🙂 Tak strasne sa tesim ...
ahojte opat, mne v piatok nedalo a zasla som k dokymu, ukazal mi krasnu fazulku a uistil ma, ze sa nemam nicoho obavat, dalsia kontrola 28.2. Tak sme sa s priatelom tesili 😵 Tesim sa aj na vase prve navstevy a urcite nie je skoro alebo neskoro, kazde sono potesi a uisti, ze malinke je v poriadku 🙂 a pozeram, ze mate sukromku, mozem sa k vam pridat?
@kenka1988 a v kolkom tyzdni si bola ze ste videli?ja idem pozajtra
Ahojte zienky 🙂 som viac ako tyzden drzitelkou pozitivneho tehu testu 🙂 dufam ze vsetko bude fajn a dotiahneme to do uspesneho konca. Jedno dietatko uz mame 🙂 a tesime sa ze bude mat mala surodenca..🙂
Len skoda ze nie doma na svk.. teraz som 5+1 tt a pockame si do 12 tt na sono.. tu v uk skor sono neurobia. tu sa robia iba dve sona a ziadne vysetrenie odspodu... ale dufajme ze bude vse ok 🙂 oktooobrovky zelam vela zdravicka a dufam ze tu zostaneme vsetky 🙂
Kocky v ktorom tt. ste boli na prvu kontrolu u gynekologa? Chcem ist cim skor nech pozrie ci je vsetko ok lebo mam dost stresujucu pracu ale zas tak aby aj nieco videl na sone... 🙂
@sunny_amst zatial som to povedala iba nasim a samozrejme mm 🙂 az ked dojdeme od dokiho to povieme dalej 🙂 ja keby som nemala prsia ako zamlada ani neviem ze som tehu, mno a samozrejme som bleda v tvari strasne 🙂 sa ma pytaju ludia ci niesom chora 🙂))

Ja sa cítim lepšie!! Pri prvom aj druhom som vracala o dušu!! A vracať kávu bolo najhorší zážitok 😝
Kúp si nejaké vitamíny pre 1.trimester, alebo aké by mohli v amsterdame mať... určite ti v lekárni poradia. Myslím si, že tam majú vyššiu úroveň zdravotníctva ako u nás nie? Držím ti palce a presne aj ja, klúčové pre mňa bude, aby som počula srdiečko na kontrole. Idem za 2 týždne, skor si myslím netreba. Budeš rodiť v holandsku? Závidím 🙂 Ale v dobrom. Všetko toto, je pre dieťa velké plus. Občianstvo, jazyk, čistá, zdravšia krajina...