Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Ahojte maminky, uz ste boli s detickami vonku. Moja mala ma dva tyzdne a este sme neboli... Sa mi zda velka zima na prechadzky... Ako to riesite vy?
@alyze ano kojim. Nasa dudel uplne odmieta, napina ju z neho. Mala sa nakoji dam ju odgrgnut, potom este troska si potiahne prsko, medzitym sa pokaka a zaspinka. Spinka 2- 2,5 hodinky ako kedy. Neviem cim to je ale moja starsia bola ako Tvoja... Tiez bola kazdu chvilku na prse, v noci aj 10-15x a spinkala len chvilku. A to bola kojena 21 mesiacov 😀 Ozaj je pravda ze kazde dietatko je ine. Inak ja som pri prvej dcerke bola aj za laktacnou poradkynou
@alex1983 tak to sa tu zide, clovek so skusenostami, tie ja teda nemam, sme taky samoukovia, sak ale ked jej chuti, tak co jej nedam 😀 len sa bojim, aby sme jej nedavali privela, lebo sme boli u pediatricky a nasa princezna stihhla pribrat 450g za tyzden, co je dost, ale zatial neriesim, lebo sa narodila s vahou 2900g, tak to akurat dobieha 😀 ozaj aj davas vitaminy ? kanavit a vigantol ? my sme ich teraz dostali a mam celkom patalie s ich podavanim 😖
no my mame este mensiu "Palculienku" 2460g a 45cm 😀 Ved to je super ze tak pribera, bud rada ze mas smotanu miesto mlieka 😀 No prave som nad tym premyslala ze preco mi dokina dala len kanavit... Pri starsej sme mali aj kanavit ten do 3 mesiacov sme brali a vigantol do 2 rokov. V stredu idem na poradnu, musim sa opytat. Inak problem s podanim nemam, dam na lyzicku 3kvapky a troska tam sprtnem mojho mliecka, dam jej to do pusky a este jej dam cucnut z prska aby to zapila 😉
ahojte 🙂 uz sa aj patrilo niaku takuto temicku zalozit 🙂 nasa nelka ma dudlik (MAM), ale chce ho len malokedy 🙂 aj ked zabuva, hned ho vypluje 🙂 mliecko mame umele (sunar HA) kedze mam velmi jemne bradavky ktore mi hned rozkusala do krvy :( aj klobuciky som mala, lanolin, no nic nepomohlo :( a von uz chodime, al nie moc casto, kedze obliect 2 deti je dost fuska a najme ked som cely den doma sama :( ale ked ideme von tak aj na hodinku, mala si pobuva a my sa konecne vyvetrame 🙂 dufam ze som dobehla vsetky otazky co ste tu stihli preberat 🙂
@alyze
Ahoj my sme mali MAM dudlik a mala ho chcela az od 3 mesiacov... ale za to teraz sa nevieme odnaucit od dudla a mali sme 11. novembra uz dva roky... a s tym kojenim ja som tiez prvy mesiac nic ine nerobila len kojila fakt v kuse ale potom sa to zlepsilo casom. A na bradavky je super masticka CICADERMA nemusi sa umyvat pred kojenim lebo je homeopaticka.
caute kocky! no je to prca s tymi nasimi babenkami, moja tiez nechce dudel ani vidiet a kojit sa chce vkuse hlavne vecer, cez den je to ok, pozrite si ten link co som hodila v novembrovkach, je tam rozpisale podla dni/tyzdnov presne potreby dojcenych deti a ako papaju, ako casto a preco a tak, mna to dost uistilo 🙂 My chodime von uz od prveho dna ako sme sa vratili z porodnice, najskor to bolo len na chvilu, to bolo este dost teplo a potom aj na dlhsie. so starsim chodime kade tade medzi deti, takze spakujem obidve a ide sa, a nakupit tiez niekto musi 🙂 uz mam obkukane kde sa da v meste nakojit a prebalit a niekedy behame po meste cele popoludnie 😀 ved by ma doma vystrelo a Wilka tiez. malu radne nababusim a je to.
@sonicka13131 Ahoj, tak tu masticku vyskusam, lebo tie bradavky su uz rozzuzlane 😝 ved aj teraz sme sa kojili hohinku, konecne na mne zaspinkala a teraz mam zasa problem, lebo ked ju dam, tak je hned hore ☹
No nic skusila som a uvidime, kolko tam vydrzi 😀
@alyze v noci malicko, okolo desiatej ju ulozim, potom kojim o druhej a potom az rano o siestej, vcera v noci som kojila tri krat, ale uz nam to celkom ide aj po leziacky. jediny problem je v tom, ze prebalujem po krmeni, lebo pred kojenim strasne place a po kojeni je pri tom tichucko, a ked teraz kojim po leziacky, tak pri tom zaspim a mala ostane neprebalena, minulu noc som ju chuda prebalila len raz 😀 kazdu hodinu v noci to si neviem ani predsravit, to musi byt fakt narocne! uz len vydrzat, vsak to prejde, cim bude starsia tym efektivnejsie bude papat a vydrzi aj dlhsie potom. drzim palec!
@alyze btw, ako tak kukam na prispevky vyssie, podla mna sa nemusis bat ze privela papa ak kojis, spapa tolko kolko prave potrebuje, neviem kolko mate tyzdnov, ale v tretom vraj deti prechadzaju prvym rastovym "spurt"-om, neviem ako sa to preklada do slovenciny ale je to obdobie rychleho rastu, kedy su velmi zvysene poziadavky dietata na mliecko a velmi rychlo narastie a priberie, potom sa to zase spomali, tak ak ste okolo toho veku, moze to vysvetlovatj to ze chce byt na ciciku kazdu hodinku aj to ze vela naraz pribrala 🙂 vraj v tom veku deti zacinaju byt aj nervoznejsie a najviac chcu cuckat vecer. ked trochu podrastu aj pusa sa im zvacsi - budu sa lepsie prisavat a efektivnejsie pit a malo by sa to zlepsit.
@alyze Ta masticka je fakt dobra... a to kojenie sa casom ustali len to treba vydrzat🙂 co by sme neurobili pre nase deticky ... prajem co najdlhsie a bezproblemove kojenie.
ahojte maminky, aj vas trapia bolesti bruska ? teda vase deticky ? my sa s tym trapime stale, dnes rano sme dokonca museli pouzit rektalnu trubicku, aby sme jej ulavili ☹ neviete nieco poradit co funguje ? aj masirujeme brusko, aj cvicime s noziskami a stale sa nadrapuje ako ju boli, uz aj pri kojeni sa zatina ☹ dakujem za rady 😉
@alyze ja som uz kupila babycalm kvapky na brusko...pri prvom sa nam osvedcili 😉
@moonlightka nam doktorka poradila espumisan, nemate skusenosti s tymito kvapkami, mne sa zda ze nezaberaju 😒
@alyze nam pri prvom neazabera espumisan ani infacol naopak babycalm ano
😀
@moonlightka A na čo konkrétne sú tie kvapky?
Milé maminky. mám otázku na tie čo kojíte. Ako často má vaša ratolesť stolicu?
Tu začni písať odpoveď...
Odošli
Ahojte, ako ste naučili svoje detičky na cumlík ? a aký ste im skusuli dať ? ja som skusila už 7 typov a nič ☹ stale len prso, aj miesto dudla 😒